Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (65)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Gandacel,
Eu ti-am mai urat o data bine ai venit, si sunt convinsa ca fetele te vor adauga pe lista! Imi place perseverenta si stilul tau, ti-am mai urmarit si subiectele pe care le-ai deschis, si vad ca ai si acelasi DPN cu al meu: 13 nov parca! Nastere usoara si sedere placuta printre noi!

Nu pot sa stau mai mult ca sunt socrii la mine si nu ma lasa nici sa respir!

Alina si Bebitza Amalia 39+

Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Buna mamici si gravidutze!Intr-adevar este cam nasol ca Ripley a facut pana la urma cezariana, dar important e ca amandoua sunt bine!Mie mi-e groaza sa nu ajung la "cutit".

Mi se pare super ca avem si discutii cu proaspetele mamici, asa mai invatam si noi cate ceva!

Ref. la scutece, eu am luat finet de la obor, 60 mii lat de 90 si o sa tai scutecele si le surfilez pe margine.Am vazut si gata facute, tot la obor, 36 mii, 70/70 cm.Cum va convine mai mult.

Tot de la obor am luat niste monton mai gros pe care o sa il pun pe un birou mic si o sa il folosesc ca masa de infasat.Oricum patutul are o masa de infasat micutza pe care o sa o folosesc primele saptamani, apoi ne mutam pe masa.Poate pun si un burete, tot la obor am vazut, ma adaptez.Si neaparat o musama ca sa nu udam toate cele.Am vazut ca si masutele de infasat tot musama au pe deasupra, asa ca facem la fel.

Astazi mi-a spus dr. ca s-ar putea sa nasc inainte de termen, poate chiar in trei saptamani , mi-a pus paie pe foc si m-am oprit direct la un magazin sa ii iau lui bebe ceva de imbracat pentru spital, body, pantaloni, caciulite, sa nu ne prinda dezbracati evenimentul.

Eu am colul scurt si ma doare burta destul de mult si tare, stau cu nospa la trei ore.Mai e cineva asa, sunt curioasa pentru ca as vrea sa duc sarcina cat mai mult, cel putin 3 saptamani, macar sa prind sf.andrei!Ce parere aveti!DE aceea am fost cam trista si nu am mai avut chef de nimic!

Ilenutza, 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

tania, nu stiu raspunsul, dar si pe mine ma intereseaza si mi-am notat in agenda sa-l intreb maine pe Badiu ca am consult. daca imi spune ca sigur la Municipal sunt de unica folosinta, il intreb de unde se pot totusi cumpara pentru o prietena. deci iti zic maine seara.
da, ripley a patit precum ami...merita sa iei in considerare... oricum poti incepe cu o natural si sa continui acolo la desert cu o cezariana:)), nu ctred ca e musai sa te hotarasti de acasa...poate totusi ai noroc si nasti relativ usor..

slava Domnului, Ina doarme in noaptea asta (la ea), nu mai bantuie peluzele vecinilor...

gandacel, daca chiar vrei sa-ti faci album, este foarte simplu pe webshots, nu pe forum. in grupul nostru intri tocmai prin participarea la discutii, nu prin vizionarea pozelor. fara suparare

ce ma distreaza ca toate felicitarile acum, la venirea pe lume a unui bebe, sunt insotite de urarea "sa ai lapte"..:)) parca am fi vacute:))

lordra, atention, scandura aia trebuie sa aiba marginile ridicate. cica si din suportul original mai cade copilul daca nu esti cu ochii pe el non-stop, daramite daca nu are marginile ridicate putin

alinus, nimic, nimic? nici semne? sugeram plimbari (si mai) lungi..

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

ripley, felicitari!
nu fii trista ca ai ajuns la cezariana, asa a fost sa fie, se intampla, bine ca sunteti bine si tu si pitica!
gandacel, bine ai venit printre noi! stiu ca asa s-a intamplat si la mamici de iul-aug, fetele nasteau pe branci si-n listuta de gravidute inca mai apareau nume noi. nastere usoara ca vad ca mai ai un piculet!
eu l-am intrebat pe dr meu despre sonda, si mi-a zis ca sunt sterilizate, asta stiam, si ca cica n-are rost sa-mi iau, ca cine a facut infectie urinara este posibil sa fi avut probleme renale inainte care sa se fi declansat atunci, si nu neaparat de la sonda. acuma eu nu stiu, nu m-am hotarat daca sa-mi cumpar sau nu.
anda, mustela e geniala, la o saptamana de cand folosesc au inceput sa mi se duca vergeturile! incredibil, merita toti banii. numai ca sper sa-mi rezolv marea lor parte inainte de nastere, pt ca dupa aia n-am voie sa dau peste operatie, normal, asa ca prea mult timp nu prea mai am. oricum, ai avut o idee salvatoare.
pupici,
xandra

pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Ripley felicitari, sa va traiasca sanatoasa Anuca, sa va bucurati de ea !
Bine ca ati scapat si sinteti bine amindoua, restul chiar ca nu mai conteaza!

Gindacel, multumesc ptr. raspuns, dar motivul sigur nu era acela fiindca nu as fi fost in contact cu nici un bolnav; acolo este o fundatie care se ocupa strict de birocratie, strins fonduri ptr. organizatie, impartit brosuri pe la diferite institutii , telefoane, etc., deci eu as fi facut una dintre cele de mai sus , stiu asta fiindca am mai voluntariat la o astfel de fundatie in urma cu doi ani.
Imi place sa ma implic si sa-mi aduc contributia cat de putin, nu castig absolut nimic din asta, dar am satisfactia sa stiu ca pot face o diferenta in viata unui om, este o chestie umanitara.

Fetelor astazi mergem la ultimul echo si o sa ne vedem bebelusha, sint atit de bucuroasa!

Astazi dimineata cind m-am trezit ( da, am reusit sa dorm si eu asta-noapte, cu pauze dar oricum, e bine!!!) am vazut fulgi micutzi de zapada...brrrrr.

Pupicei multi,

Ina si bebelusha atipita 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Felicitari, Ripley, sa-ti traiasca !
Ai trecut testul!

Ilenutza si eu cam am dureri, dar mi s-a spus ca sunt normale. Iau 3 No Spa pe zi si le mentin sub control. Dar pana aacum nu m-am trezit niciodata din cauza lor, sper sa nu fie cazul.
Insa si eu am toate sansele sa nu mai stau mai mult de 2 saptamani in grupa . Asta e, Ilinca sa fie sanatoasa, ca restul nu ma mai intereseaza.

Felicia 35+5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Alinus, stiu ca mi-ai urat bun-venit, dar te-am dezamagit prin lipsa de prezenta dupa aceea... Sorry. Dar uite, cu toata perseverenta mea, nu reusesc deloc sa-mi bag vreo poza, nici macar in albumul personal. O fi vreo smecherie pe care nu o cunosc? Las, ca vine barbatul meu si poate ma invata altfel.
Cristinamh, nu dau bile negre la nimeni pe forumul asta. E prea dragut si deschis! De altfel, sunt o persoana prea pasnica de felul meu si poate prea intelegatoare. Ma supar foarte rar, numai din motive extrem de serioase, peste care chiar nu se poate trece, altfel prieteniile sunt facute si din bune, si din rele. In viata mea de pana acum, am dat o bila neagra unei singure persoane! N-ai nici o sansa sa fii a doua!
Cum stau lucrurile cu scutecele, totusi? Ca noi am cumparat vreo 3 body-uri, pe post de scutece. Din alea cu capse pe toate partile. In scutece nu sta copilul prea strans, nu i se imobilizeaza manutele? Si eu am vrut sa fac scutece, dar am renuntat, ca vreau ca bebe sa se miste cat mai liber. Iar scandura de infasat n-am luat, ca ne-am gandit ca e rece pe pielea lui bebe. Insa ideea cu ceva pufos si absorbant peste ea ma face sa ma mai gandesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Ina, in cazul asta, nu inteleg deloc de ce nu te lasa sa faci asta. In fond, daca poti, bine, daca nu... cu ce incurci?!
Ilenutza, dureri am avut si eu, iar colul meu era 2,7 in saptamana 20. Nu stiu ce inteleg unii medici prin col scurtat. A fost mai lung si s-a scurtat? Poate ai colul mai scurt, pur si simplu. Mie mi-a fost sugerat cerclajul in sapt.18, cand era 2,9. Am refuzat. Mi s-a spus atunci sa stau in pat. N-am facut nici asta. Am vorbit mai mult despre asta pe un alt topic, nu mai stiu care, sau am dat un PM... Fapt este ca nu m-au ajutat nici Gynipralul, nici No-spa, iar scobutil nici n-am incercat. Si uite, acum am 39+4 zile, merg pe jos (voiniceste) cate o ora-doua pe zi, fac treaba in casa, gatesc, rezolv diverse treburi prin oras (ca pe unde ma duc, am un succes nebun!) Iar asta micu' nici nu vrea sa auda se iasa. Luni aveam inca inchis colul! Asa scurt cum e el!
Am inceput sa am contractii abia de vreo 3 saptamani, cam de 2-3 ori pe zi. Fara rezultat. Si nici macar nu ma dor. Dar parca deodata burta mea cantareste o tona!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

JOY eu am citit ca poti scoate bebe-ul afara daca nu e ceata, vant si daca sunt peste 0 grade. Nici nu concep sa stau atat timp in casa.
Cristina tu ai visat ca alaptai si traiai si senzatia! Ce frumos! Tu stii cum e, abia astept sa vad si eu - bineinteles dupa ce trece perioada de adaptare.
Lavi02 multumesc pentru sfaturi! Esti o draguta, niciodata nu ai ramas datoare!
Lordra sa stii ca o cred pe prietena ta cu sonda urinara! Nu cred ca ar face Giulestiul chiar asa ceva!
Mirabilis mama mi-a gasit finet cu vreo 50.000 m2, lat de peste un metru. Dar sa nu iei colorat, ca ies vopselele ceva de speriat. Era sa stric si niste paturici frumoase din cauza lui.
Dordia nu-ti face probleme ca esti "dusa cu capul", ca nu esti singurica! Daca vrei, deschidem un club! Iar aceeasi problema mi-am pus-o si eu. Am inteles ca la inceput poate curge cam 200 ml de apa, apoi se tot scurge. Dar nu se intampla tuturor la fel.

Felicia 35+5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Ilenutzadeci in Obor? Unde anume? Pentru scutece, adica...Pe net e cam 70-80000 unul, ceea ce mi se pare exagerat....Mersi de idee, oricum, si mai ales cu musamaua...

Mergi la inceput