Dincolo de malpraxis, dincolo de moarte
Raspunsuri - Pagina 2
patri spune:
DA eu consider ca nu este bine!
DA eu consider ca nu este drept!
DA eu consider ca trebuie schimbat ceva!
DA eu consider ca trebuie gasite raspunsuri si mai ales raspunderi!
Pentru simplul motiv ca viata NU ESTE DE VANZARE.
Pentru simplul motiv ca dincolo de moarte exista greseala care nu poate sa intoarca NICIODATA viata inapoi.
Dar nu simtiti ca si de copiii abandonati ar trebui sa ne pese? Si ei mor incet, chiar daca nu fizic, ci sufleteste, pt ca nimeni nu se implica, pt ca nimanui nu-i pasa...si ei n-au nici macar o mamica care sa lupte pt ei...Stiti cate adoptii s-au facut anul acesta? Daca la Cluj au fost 3, ma gandesc ca nici in restul tarii nu au fost prea multe...Ce se intampla cu restul?
Adevarul e ca ar TREBUI SA NE PESE !!!
patri
Ramonika spune:
Sa va spun eu una:
O colega de-a mea a avut cancer. S-a vindecat, slava Domnului (cel putin acuma stim ca este bine). Cum a decurs totul?
Prima data se simtea putin rau. Si-a facut mai multe analize si la o radiografie i s-a descoperit ca are ceva la plamani. Doctorii au zis ca e toberculoza si i-au dat tratament pt tuberculoza. A urmat tratamentul timp de un an cu pastilele avea multe care afecteaza ficatul. Lua pastille cu pumnul timp de un an.
Dupa un an la radiografie mai mare pata de “pe plamani”. Cand a cerut si parerea altor medici, au constatat ca ea avea tot timpul o tumora in piept, care ajunsese la 1,5 kg in vreo 3-4 ani de cand umblase pe la doctor cu tuberculoza ei.
Avea tumora canceroasa, in stadiul 4. A operat-o si dupa operatie la vreo luna ceulele canceroase s-au raspandit in tot corpul. A facut chimioterapie si a scapat.
Deocamdata e bine. Dar cat timp pierdut cu “tuberculoza”. Daca stia ce are de la inceput, nu mai ajungea la stadiul 4, ci o lua din timp si nu mai trecea prin cate a trecut.
Rusine acelor “medici”!
Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor
ralualexandrei spune:
Da si eu ma revolt alaturi de voi impotriva a tot ceea ce se intampla.Nimic nu va rascumpara pierderile suferite de atatia oameni,nimeni nu va aduce inapoi un copil deja pierdut,insa cred ca trebuie facut ceva,ceva care sa le dea acelor oameni in mainile carora punem vietile noastre si ale copiilor nostri,constiinta unei mari responsabilitati.Atata indiferenta am vazut ,atata nesimtire,incat de cele mai multe ori am zbierat lasand la o parte buna cuviinta si educatia primita acasa.
Poate unii dintre noi gandesc ca lor nu li se poate intampla,gresit,maine poate fi oricine la rand.
Pe sotul meu l-a diagnosticat cu sifilis o laboranta care avea pretentia ca le stie pe toate si nu s-a mai deranjat sa ia o proba in conditii sterile.Ei si?Bine ca n-a murit!Ce mai conta ca se destrama familia noastra,ca se ducea pe apa sambetii viata unui copil care-si adora parintii?Ce mai conta?
Si astfel de lucruri se intampla zi de zi ,unele mai grave ,chiar mortale.
Mi-e rusine si acum ca nu m-am dus sa-i dau cu microscopul in cap si sa-i bag pe gat al doilea test facut la o clinca particulara si care a demonstrat ca nu a avut si nici nu are sifilis.Asa ca spre rusinea mea atunci am tacut insa de atunci indiferent cine a fost implicat,nu am mai tacut si nici nu am de gand sa inchid ochii si sa ma fac ca nu vad.
Andra ,mamica lui Robert si a Mariei album no1 album no2 albumul no3
alex_c spune:
Am patit-o cu copilul meu cand acesta avea 8 luni , a facut enterocolita. Se intampla acum 7 ani cand nu te primea la nici un spital fara trimitere de la medicul copilului. A avut febra , diaree si varsaturi o saptamana intreaga si mi-a dat medicul de dispensar toate antibioticele posibile pentru rosu in gat , ma rugam de ea ca de dumnezeu sa-mi dea trimitere pt spital si-mi spunea ca o jignesc , ca nu am incredere in ea. Cand intr-un final am intrat cu forta la un medic de la camera de garda de la Budimex tot la mine tipa respectivul ca ce aveam de gand , sa-mi omor copilul . I-am explicat cum statea de fapt situatia si imi spune ca el crede ca ma duc la dispensar fara copil si cer medicamente gratis. Am ramas masca , nu-mi venea sa cred cum se aparau intre ei , parca discuta cu o cersetoare.Mai tarziu am realizat ca era deranjat de faptul ca a consultat copilul "gratis".
Fotelady , despre spitalul din Alexandria am aceeasi parere ca si tine , copilul unor rude a facut insolatie si ei l-au diagnosticat cu meningita , norocul lor ca au venit la bucuresti pt tratament si analize .
E regretabil ca cei care ar trebui sa lupte pt viata isi bat joc de ea si in loc sa ajute si sa vindece mai rau nenorocesc.
danielac spune:
din pacate cele pe care le sustin mai sus, le-am trait pe proprie piele! si desi la momentul acela am vrut sa rastorn muntii nu am facut-o! de ce? din cauza sistemului care nu iti permite sa te aperi! din cauza faptului ca medicii se apara intre ei si se acopera intre ei!
mi-a murit copilul de 3 luni, legat la oxigen, din cauza unor prize care s-au ars de 2 ori in aceeasi zi si unde la Budimex!
[]Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 [] e in concurs pentru a deveni spiridusul lui Mos Craciun!!! daca vreti sa o ajutati, va rugam sa o votati!!!
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
Paginuta personala DC:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
spic de grau spune:
Stateam de vorba cu un medic roman, aflat aici in Franta.
Mi-a spus un lucru pe care nu credeam ca ar putea sa se intample in Medicina...ci poate doar in ..chimie..
Ei bine - se pare ca Medicina care se invata in Ro nu e aceiasi in toate institutiile si centrele Universitare. Fiecare profesor tine la cursul lui, la metodele lui si studentul invata metoda lui X in loc sa existe O SINGURA metoda de diagnostic si tratament.
Problema medicilor incepe in facultatile pe care acestia le urmeaza. Profesorii nu mai sunt atat de interesati ca altadata, fiecare isi publica cursul si apoi obliga studentii sa ii cumpere cartea. Materialele didactice si metodele dateaza din anii..'60(?)..Aparatura moderna nu exista, iar de cele mai multe ori afli de ea din schemele de aparate aduse de profesorii care au avut sansa sa mai iasa in Occident. Si ti se spune ca "uite asa arata, si asa ar trebui sa functioneze", si speri ca intr-o zi vei avea sansa sa "pipai" acel aparat.
Exista si celelalte cazuri, mai grave, in care urmeaza facultatea indrumati si sfatuiti de parinti, bunici, ei la randul lor medici.
Cnd ma pregateam sa dau la Medicina (in final am facut..chimie), aveam un coleg, fiu de medici din tata in fiu (bunicul inca medic si cu faima), care se pregatea si el ptr examen. Nu ii placea meseria asta. Invata in scarba si spunea ca da la Medicina ptr ca ai lui au cabinet privat si ca nu are de ce sa isi faca griji. Nu a intrat din "prima", dar presupun ca prin "perseverenta" a reusit pana la urma.
Si uite asa ies medicii care poate maine ne omoara cu zile - ptr ca atunci cnd ceva nu iti place e clar ca nu te investesti 200%.
Nu spun ca exista si medici buni, oameni care au facut facultatea din dragoste ptr meserie si nu ptr banii care i-ar putea scoate.
Imi pare rau sa aud ca sunt copii care platesc cu viata neglijenta si incompetenta unor astfel de specimene, care au probabil impresia ca lucreaza cu aparate care pot fi reparate si nu cu vieti omenesti..fragile si ireparabile in cazul in care se produce..ireparabilul.
Ce am putea face? Nu stiu. Puterea sta la cei "mari" de la putere. Sa modernizeze facultatile. Sa modernizeze spitalele. Sa nu mai existe mita si coruptie la examenele de post. Iar examenele din timpul facultatii sa fie pe "bune". Ca daca la alta facultate raul pricinuit de un absolvent prost pregatit se mai repara..incompetenta unui absolvent de Medicina se soldeaza cu vieti.Si noi suntem cei care platim, noi si copii nostri.
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
V. Erica spune:
Pentru simplul motiv ca dincolo de moarte exista greseala care nu poate sa intoarca NICIODATA viata inapoi.
Pe mine m-a ferit Dumnezeu de astfel de tragedie, insa cred ca inteleg (macar un pic) prin ce trec aceia care pierd pe cineva drag in astfel de circumstante.
Cazurile din ultima vreme ma fac sa tot aman operatia de polipi pe care intentionam s-o facem baietelului nostru.
Da, trebuie sa vorbim despre asta. Trebuie sa-i determinam pe medici sa fie mai responsabili.
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
otis41 spune:
Da, din pacate cam multe nenorociri se intampla sub ochii nostrii!!! Ieri , a mai murit un baietel de 5 anisori din cauza anesteziei in timpul unei operatii de polipi. Se spune ca e o banala operatie de polipi. Si , totusi baietelul nu mai este. Of ce trist e pentru parinti si pentru familie. Trebuie facut ceva sa nu se mai intample atatea decese din neglijenta altora. Da, viata nu mai poate fi intoarsa.
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by baby-boom
Cutremurator!
Ar trebui sa spunem cu totii:
.....poate candva se va si putea schimba ceva, totusi nu stiu daca atat conteaza!!!
Si e greu de crezut ca asemenea cazuri raman fara ecou....
...politia, colegiul medicilor nu se autosesizeaza?
Dar fiti siguri ca asemenea medici, care jongleaza cu vietile semenilor lor nu vor ramane nepedepsiti!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61094" target="_blank">Ajutati copilashii in suferinta participand la acest bazar umanitar!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!
poze cu noi
"UN COPIL EXPRIMA PAREREA LUI DUMNEZEU CA LUMEA AR TREBUI SA CONTINUE" Carl Sandburg
subscriu!
Ii multumesc lui Dumnezeu ca familia mea si apropiatii nu au fost afectati de vreun caz de malpraxis, totusi sunt de parere ca in Romania se exagereaza deja...am ajuns la pragul inconstientei...
Totusi, daca pot sa amintesc un exemplu de neglijenta elementara crasa: eram le urgenta cu copilul meu, sugar de 2 luni. Inaintea noastra se examinase o fetita suspecta de varicela...dupa ce au terminat cu ea, punandu-i acest diagnostic, ne-au invitat inauntru, l-au dezbracat pe copilul meu si l-au consultat in pielicica goala pe acelasi cearceaf pe care fusese consultata acea fetita, suspecta de varicela, nici macar n-au aerisit incaperea, nu s-au spalat pe maini...trec si eu de faptul ca pe holul infect, igrasia si gandacii erau la ei acasa (vorbesc de Pediatrie 2 din Cluj, clinica universitara)
...unii dau prea mult din coate ...
Serbanica
grenouille spune:
quote:
Originally posted by spic de grau
Ce am putea face? Nu stiu. Puterea sta la cei "mari" de la putere. Sa modernizeze facultatile. Sa modernizeze spitalele. Sa nu mai existe mita si coruptie la examenele de post. Iar examenele din timpul facultatii sa fie pe "bune". Ca daca la alta facultate raul pricinuit de un absolvent prost pregatit se mai repara..incompetenta unui absolvent de Medicina se soldeaza cu vieti.Si noi suntem cei care platim, noi si copii nostri.
ce s-ar putea face?
- directorii de spitale sa fie MANAGERI nu medici care nu au habar sa gestioneze bugete
- eliminarea contractelor frauduloase pt "modernizarea" (huh??) spitalelor
- alocarea de fonduri de la buget /casa de asigurari proportional cu nevoile reale ale spitalului
- descentralizarea sistemului de asigurari
- sefii de facultati si de spitale sa se implice in obtinerea de bani/sponsorizari pt largirea bazei materiale (nu e numai obligatia statului sa doteze!!! cum e in afara fetelor? )la noi in facultate, profii se zbat si s-au zbatut ca sa atraga cat mai multe fonduri (nu conteaza de unde! ) ca sa avem dotare - cred, fara exagerare, ca Cibernetica e in momentul de fata printre cele mai dotate in materie de calculatoare dintre facultatile din tzara. si NU DIN BANI DE LA BUGET!
- mobilizarea opiniei publice pt cazurile de malpraxis/coruptie - si judecarea lor CORECTA de catre forurile competente
- asigurarea de salarii decente personalului medical
lista ar putea continua....
No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...