Dincolo de malpraxis, dincolo de moarte
Raspunsuri - Pagina 17
pufymic spune:
Cruis nu stiu de ce ti-ai format parerea asta complet gresita despre mine! Nu am absolut nimic cu medicii, am ce am cu toate cadrele medicale care gresesc, nu sunt pedepsite si sunt lasate sa greseaca in continuare de catre sistemul asta care cum bine zici si tu PUTE!
Daca ar fi sa am ceva cu medicii inseamna ca as avea ceva si cu sotul meu care e si el medic(numai ca inca nu profeseaza).
Nu e normal sa omori un om din vina ta si sa traiesti in continuare linistit, cu sau fara mustrari de constiinta(oricum ele nu mai conteaza pentru decedat!), si sa-ti practici meseria in continuare, iar peste cine stie cat timp alt pacient sa-ti fie victima!
Sa stii ca ma revolta si asistentele care sunt nesimtite si obraznice cu pacientii(si crede-ma sunt destule)!
Imi pare tare rau de cumnata ta si de toti pacientii care sufera din cauza nesimtirii cadrelor medicale!
Pupici!
Ioana
&
Alesio(08.10.2004)
cu un piticot
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
ionella3003 spune:
pufymic, ma bucur ca vad o persoana din sistem care ia atitudine si are curaj sa vorbeasca despre ceea ce se intampla cu adevarat!
tocmai am vazut la stiri despre mama din Constanta al carui bb a murit la 2 zile dupa nastere... zicea ca il da in judecata pe medicul care a asistat-o la nastere, intrucat i-a spus ca are probleme si trebuie sa faca cezariana, iar acesta a fost de acord de-abia dupa ce i-a dat 300 euro. Din pacat a fost prea tarziu pt. copilas! Medicul sustine ca e nevinovat!... Colegiul medicilor va lua decizia finala... Comentarii? De prisos!
Si, ca tot veni vorba de atitudine, eu una nu mai dau spaga la medici(am dat pana am nascut). Am fost internata cu alex, m-am luat de gat cu toata lumea, am suportat usi trantite si vorbe de ocara (in special de la infirmiere), insa n-am dat nici un banut! Nu va spun ca am ajuns acasa terminata nervos, atat eu cat si mititelul care nu are nici o vina!... Este corect, eu, ca simplu om care platesc pt. aceste servicii, sa fiu tratata asa??? Cred ca si aceasta atitudine poate fi incadrata, iertati-mi ignoranta, intr-o forma de malpraxis!!! Vii cu o boala si te intorci acasa cu 3, plus bolnav de nervi!
Ionela
si Alex
(DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
conchita spune:
quote:
Originally posted by pufymic
[green]Cataghe nu e cazul sa jignesti pe nimeni! Eu nu am intervenit in discutie pentru a jigni ci datorita faptului ca am pierdut o fiinta draga din cauza unei greseli medicale!
te lupti cu morile de vant pretinzand sa ti se vorbeasca civilizat. atitudinea tipica este de dispret suveran pentru pacient. pacientul fiind vazut ca sursa de bunastare materiala exclusiv, nimic mai mult. nu cere mila cui nu are de unde da.
topicul asta nu este topicul medicilor, ci al pacientilor care vor sa faca ceva, in sfarsit. cine are interes sa opreasca o actiune de solidaritate a pacientilor? cui ii e frica si de ce? sau nu avem voie sa discutam intre noi, pacientii- victime ale malpraxisului sau rude ale victimelor- fara sa fim pusi la zid si jigniti de anumiti "medici"?
------
madam Cataghe, reciteste-ti ineptiile inainte sa strigi dupa moderatori. atacul la persoana tu l-ai inceput, dar ti-e atata de in sange, de nu-ti mai dai seama ca nu-ti iese nici macar cand lesini de efort sa te exprimi civilizat. ar fi trebuit sa recurgi la autocenzura inainte sa pretinzi cenzurarea altora. cine iti da tie dreptul sa ne dai calificative ca nu stim ce spunem, sa ne faci tampiti si imbecili, impertinenti, etc, toata lista de "dragalasenii" insirata pana acum la discutie? cei doi ani de rezidentiat? experienta ta in spaga? calitatea ta de pacient? bleah. in locul tau as intra in pamant de rusine sa vin aici sa-mi bat joc de niste oameni care au pierdut fiinte dragi din cauza unor medici romani. cum iti permiti sa batjocoresti durerea altora? ai fost vreodata in situatia unui pacient-victima de malpraxis? probabil ca nu, pentru ca, nu-i asa, fiind insider, ai stiut cui si cat sa dai, probabil oi fi avut si ceva pile printre miile de amici medici cu care te lauzi. te intreb si eu in ce calitate dai tu cu biciul in stanga si-n dreapta la aceasta discutie? sa ne spui ca si medicii buni gresesc? foarte bine, multumim, dar medicii buni care gresesc macar au decenta sa regrete, sa faca matanii si sa se duca la duhovnic sa se spovedeasca, cerand iertare in genunchi daca din cauza lor a murit cineva - noi nu despre ei discutam aici, ai ceva impotriva? medicii de teapa cealalta te privesc senin in ochi dupa ce ti-au golit buzunarele si ti-au omorat pe cineva drag cu o nepasare animalica - daca tu nu cunosti asemenea medici, n-ai fost in situatie cu nimeni din familie, e mai decent sa stai deoparte si sa intelegi si perspectiva pacientului, daca intr-adevar ai constiinta de medic, interes pur pentru meserie si tot ce te mai lauzi acolo. altfel, repet, ca am dreptul s-o zic, n-ai nici un drept sa sabotezi eforturile unor oameni de-aici care vor sa ia atitudine, capisci?
Caci ei nu dorm daca nu au facut raul, le piere somnul daca nu au facut pe cineva sa cada - Pilde.
marius spune:
Continuare partea a II-a
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61642
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro