Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (64)
Raspunsuri - Pagina 5
lavi02 spune:
Nati a mea iar doarme, nu vrea sa suga, desi eu lapte am facut. La 5 am alaptat-o la un san in timp ce celalalt a inceput sa curga. A adormit la primul san, nici nu l-a golit. Of! Ea trebuie sa creasca si pt asta trebuie sa manance! Despre icter, nu stiu ce sa zic, i-a mai trecut, dar nu de tot. Zic eu. Asta seara e mom adevarului - o cantaresc.
Am inceput sa va scriu, pe masura ce citesc ce ati scris.
Mandy soacra-mea s-a luptat ani de zile cu infectia (la ea e cu E Coli, tot dupa sonda urinara la o operatie tot la Cluj a achizitionat-o). Ea a avut ghinion si bacteria e f rezistenta, a incercat tot felul de antibiotice. Dar ea facea crize urate. Acum a luat-o pe naturiste si ceaiuri si nu a mai facut criza de prin iarna.
Eu zic ca antibioticele se elimina f repede din corp (de aia trebuie sa iei doza la ore fixe - 6 sau 8 ore - ca sa se mentina un nivel constant in corp), asa ca probabil poti relua alaptatul a doua zi dupa ce termini anti. Asa zic eu, dar intreaba tu .
Cu constipatia la , vezi ca supozitoarele sau termometrul la fundic dau dependenta! N-o sa mai faca fara! Mai bine lasa-l in pace!
Felicia cu Giulestiul nu-i asa de negru. Conditiile "hoteliere" prin saloane nu-s chiar grozave, dar personalul e in mare majoritate amabil si bine pregatit. Mai e si cate o oaie neagra (a se citi asistenta), dar supravietuiesti. Mie mi s-au parut mult mai OK decat acum 4 ani. Ce-i drept sunt si eu mai mare acum si nu mai sunt asa intimidata ca atunci.
Taniutaaa , depreasia aia e post natala! De fapt la mine e o stare de hiper-emotivitate - plang usor de bucurie, nu am putere sa ma cert, m-a luat plansul cand mi-a zis Virgil ceva pe ton de repros, ceva ce in mod normal era doar un reconfortant de vorbe.
Te pup si ia-o mai moale.
Ripley si Ina si eu sunt meteodependenta!. Ripley, si mie imi place bradul multicolor, imi aminteste de cand eram mica! Iar globurile de acasa de cand eram mica... le iubesc si mi-e tare dor de ele dar sunt la Timisoara...
Lavi02
felicia74 spune:
fetelor!
am revenit de la control cu vesti noi: EU NASC IN CURAND! Se pare ca Ilincutza nu are de gand sa mai stea decat maximum 2-3 saptamani si asta numai daca mami va sta cuminte. Colul este intredeschis, permeabil la index, bebe jos de tot.
Asa ca trebuie sa anunt ca eu parasesc plutonul 2 al mamicilor nov-dec.
Nici nu stiu ce sa mai zic, sunt cam nauca, doar Doru jubileaza.
Asa ca am stabilit ca in fiecare marti sa ma vada la spital, iar daca situatia se precipita - GATA nasterea!!!
Asa ca daca viitoarele zile de marti lipsesc de la apel - asteptati-va la vesti.
Nu stiu cum e sa astepti atatea zile sa vina bebe dar si asa - va spun eu e stresant.
Sper sa fac fata si sa nu intru in panica.
Felicia 35
felicia74 spune:
Lavi, revin - te lasa si in pijamale?
Ca maine trebuie sa ma duc sa-mi cumpar.
Felicia 35
lavi02 spune:
felicia mai erau in pijamale la Giulesti, dar mie mi se pare f incomod. Unu ca dupa epiziotomie e mai greu sa-ti iei pantalonii. Doi, ca atunci cand mergi la WC se poate sa nu fie f curat pe jos si daca ai camasa ti-o ridici, pe cand cu panatlonii, trebuie sa ai grija sa nu ti-i murdaresti. Trei, cand mergi la toaleta asistentelor, ti-e mult mai usor sa-ti ridici camasa. Acuma, cum vrei.
Referitor la timpul de vindecare dupa epiziotomie de data asta la mine a fost mai scurt, cu tot faptul ca in a 3-a zi s-a inflamat. Ce-i drept m-au si pus pe tratament si facut mai multe toalete pe zi, etc, dar marti (a 5-a zi) eram vioaie tare de tot cu taietura, am coborat si urcat 1 etaj fara probleme, mergeam pe hol cu viteza mea obisnuita, stateam in scaun (moale!) fara probleme.. si de atunci tot mai bine ma simt!
Da, Biculet e si o chestie de atitudine; eu stiam ca n-am planul B (l-am exclus din startul startului) si stiam ca ce vine - tre' sa duc! Am observat si la alte mamici, care nu stiu exact ce inseamna, cand ajung in faza nasoala (aia de la 8 la 10 cm) le apuca o oarecare disperare, dar fiindca nu mai au ce face merg inainte si trec peste asta!
S-a sculat Nati! S-o alaptez!
anda77 spune:
intamplare penibila aseara: hotarasc sa fac proba inghinal la crema epilatoare. zic eu, daca nu-i nici o problema, cand o fi sa nasc, arunc niste crema din asta si legata la ochi si se rezolva...am folosit crema epilatoare Elmiplant! uauuu...nu m-am dat cu ea nici macar aproape de zona mucoaselor deoarece acum nu trebuia sa fiu "cheala" ci doar incercam eficacitatea produsului, nu?...dupa ce s-a scurs timpul de actionare, am intrat la dus, crema n-a atins mucoasele decat "in alunecare", sub influenta jetului de la dus. Pe moment n-am simtit nimic, dupa ce m-am sters cu prosopul a inceput isteria...parca imi pusese cineva ardei sub coada, scuzati-mi expresia...+ totul umflat pe-acolo, de zici ca eram grav bolnava...am umblat ca o rata prin casa toata seara si dimineata am luat-o de la capat...Dimineata m-am mai dat si cu niste crema de galbenele, in dorinta de a mai repara stricaciunile facute, moment in care mi-a revenit usturimea groaznica de aseara si mi s-au reinflamat instataneu mucoasele, care de abia se mai dezumflasera putin in timpul noptii...sa nu faceti ca mine...sau poate am vreo alergie si nu suport...a fost prima crema epilatoare folosita... deci ramane solutia neprietenoasa a lamei la momentul X...
http://community.webshots.com/user/anda1977
anda77 spune:
iata ce mesaj a aparut pe adresa comuna:
Sunt Yasmine si sunt insarcinata in 34s+3z cu dpn 16 dec si voi avea o fetita.Am scris cateva mesaje prin luna mai pe forum, apoi administratorul nu mi-a mai dat voie pe motiv ca nu am completat tara si sexul(parca, nici nu mai retin). Am incercat sa remediez situatia , dar cred ca nu am stiut sa le trimit mesajul cum trebuie perntru ca nici pana acum n-am primit raspunsul lor.V-am citit mesajele in fiecare zi pentru ca am net-ul acasa. As vrea sa-mi trimiteti si mie parola pentru a va vedea bebelusii, pana cand il voi avea si eu pe al meu. Adresa mea de mail este bitica98@yahoo.com.
Multumesc si multa sanatate!
sper sa nu-mi fac un pacat cu ce urmeaza sa spun si persoana sa fie chiar bine intentionata, dar mie mi se pare dubios mesajul. Yasmine pe dreapta...nu e in lista noastra, nu se da parola. eu am pus acolo poze, nume complet, nr. de mobil...nu prea imi venea sa le dau altfel deoarece sunt tot felul de angoasati pe net...
http://community.webshots.com/user/anda1977
mirabilis spune:
Felicia, pai...nu e rau...Bebe e bine? noi te primim cu drag in primul pluton, da' numa' daca bebe e bine..daca nu, inapoi sa se mai coaca! Tu intre timp trebuie sa stai foarte cuminte, sa nu se deschida colul mai mult....
tania-z spune:
Anda sa stii ca si eu am vrut sa fac experimente, exact din acelasi motiv ca si tine: ma ganesc ca, inainte de a fugi la spital, in momentul Z, voi intra la dus si asta ar fi solutia cea mai comoda.
Eu am urmat recomandarea lui Lavi02 si am luat Veet (nu am gasit galbena si am luat verde, cu aloe vera - Lavi, care e diferenta?. Pare a functiona OK, doar ca mie nu mi-a luat tot si, lucru haios, a doua zi, pe tamponul zilnic se mai luau inca mici firicele de par (ciudat). Oricat m-as fi spalat, tot lipicioasa era senzatia la locul cu pricina...Oi fi gresit ceva?
Partea buna este ca nu m-am iritat, deci crema pare a fi OK din punctul asta de vedere.
Lavi02 imi pare rau ca te chinuie Natalia, dar stiu ca tu esti incapatanata si nu lasi asa usor. Asa ca vom vedea care pe care...
Hm, cu depresia postanatala, ma incurajez si eu ca, uite, daca fac inainte, poate scap de aia de dupa . Ei, nu, ca le-om razbi pe toate cumva si ma ajuta tare mult ca mai sunt fete pe forum care nu au sotii pe acasa decat noaptea (workoholici). Azi m-am intalnit cu Coralia si Maria-Alexia si am fost la ceainarie, asa ca mi-am mai revenit cu moralul. A fost si o zi extrem de frumoasa.
Va pup dulce!
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 34+
Varsta BB Stefan
Poze
Morgano spune:
Fetelor, am incercat sa pun poze cu noi pe yahoo, pe adresa comuna da' nu reusesc, nu se vad. Dar se vad pe linkul de sub semnatura mea. Asta dc sunteti curioase se ma vedeti cu burtica, pana mai am :)
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
felicia74 spune:
Mirabilis de bebe nici nu mi-a mai zis nimic special, doar ca nu e nici o problema daca vine acum. Iar eu nu mai puteam s-o intreb nimic, eram paralizata.
A, Joy vreau sa-ti spun ca nu mi-a dat sa fac nici o analiza.
Doar sa ma prezint marti cu bagajul. Cred ca s-a gandit ca nu prea mai e timp.
Nici de peridurala nu am vorbit, de nimic.
Acum ma duc sa stau in pat ca mi-a crescut pulsul peste 100.
Citesc maine dimineata ce ati mai scris.
Noapte buna!
Felicia 35