Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (64)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:


Salut, mamici si burtici!!

Ripley, nu mai e mult si vine bb. tau Ai fost nostima cu postatul la sub. ant. si asteptat raspuns Si eu ma gandesc ca ma pot astepta de-acum oricand sa pornesc in fuga spre spital. Bine, nu singurica, cu sotul si care se mai anunta......

Joy, pe mine m-a vazut doct. gineco. pe 25 oct. si m-a mai invitat pe 25 ov. Nu mi-a dat sa fac nici o analiza, dar cand am fost la doct. de fam. pt. concediu mi-a dat ea sa fac glicemia, hemoglobina, sumar urina si sifilisul, parca. Desi data trecuta mi-a zis ca nu tre' sa mai fac nimic.

Cadita noi nu am luat inca. Stiu de la cumatra mea ca are cadita cu forme si i-a fost usor la spalat. Nu s-a plans ca n-ar fi buna iar acum bb are aproape 7 luni. N-or fi rele nici astea.

Va pup

Mihaela 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pischi2003 spune:


Simina sa-ti traiasca cea mica!!!!! si sa va bucurati de ea!!!!!

Mihaela 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Hola mame si gravide

Eu is tot mai fara chef si fara avānt in asteptare. Sper ca Dara mea sa nu-si faca de cap si sa soseasca la 40 de saptamani, ca ma tāmpesc pana atunci. Dupa vreo 38 de saptamani cre'ca incep s-o bat pe spate, ca poate scoate si ea nasul la aer.
Deja mi-am facut si bagajul de spital, asha ca, la o adica, sar in cizme si-am sters-o la nascut.
Am gasit sambata, ca prin minune, vigantol la o farmacie din cartier. Nu mai aveau decat 1 cutie, asha ca am luat-o rapid. Cam cat timp imi ajunge? Eu am citit ca, profilactic, se dau cam 2-3 picaturi pe zi. Voi stiti altceva?
Oricum, cica e bine ca, dupa ce ai desigilat steclutza, sa n-o folosesti mai mult de 1 luna - 1 luna jumate, da' nu stiu exact de ce. Mie mi se pare aiuristic: pai cu restul continutului ce fac, il arunc? Daca e asha, de ce nu fac sticlutze mai mici, a caror continut sa te tzina doar o luna si nu mai mult. Voi, mamele cu experientza, ce stitzi despre chestia asta?
Oricum, am citit ca vigantolul asta se da pana la 1 an, chiar 1 1/2 ani. Daca nu se rezolva cu criza de pe piatza, va fi cam trist...deshi, la o adica, ma gandesc ca exista si inlocuitori, nu?

Lavi02, imi pare rau sa aud ca ai probleme cu cea mica. Stiu ca citeam o data pe topicele mamicilor de sept.-oct., si o mamica din Chisinau oferise o solutzie ciudata pt. vindecarea icterului, solutzie care a mers la multzi bebei: fierberea laptelui matern. Nu stiu exact ce se intampla prin fierberea lui, insa cica rezultatele au fost foarte bune. Potzi sonda nitzel terenul: poate afli ceva ce te poate ajuta.

Joy, io zic sa nu mai asteptzi indicatzii de la medicul tau daca te-a chemat abia la 40 de s. Mergi si fa-ti examenul de secretie vaginala si cel pt. streptococ hemolitic Grup B, plus analizele uzuale de sange si urina: hemoleucograma, sumar urina si urocultura. Cam astea sunt analizele care se recomanda la 36 de s.

Anda, nu te laudai tu ca medicul tau te va ferici cu o tona de analize in s. 35? Ce mai asteptzi? Varsa si aici indicatziile, ca mor de curiozitate sa vad ce-ti prescrie....nu ca ash mai face altele decat cele pe care le-am facut deja: FALITUS scrie pe toate buzunarele scarboasei mele salopete de gravida.

In legatura cu nashterea, acum: ideal ar fi sa pot nashte fara epidurala, insa nu stiu de pe acum care sunt limitele mele de suportabilitate ale durerii. N-are sens sa ma dau mare ca io sigur nu voi apela la epidurala, insa daca o sa vad ca nu mor, o sa incerc sa nasc natural. De cand am aflat de chestia cu posibila infectie urinara generata de sonda pe care ti-o pun la epidurala, mi-a cam trecut cheful de anestezie: numai de antibiotic n-am chef in momentul in care ma voi chinui sa alaptez. Plus ca, in cazul meu, orice administrare de antibiotic se lasa si cu micoze de toata frumusetea, asha ca m-ash lipsi de asha ceva in momentul in care va trebui sa ma concentrez exclusiv asupra micutzei si a alaptarii.
'Dea norocul sa fiu tare si sa suport bine durerile nashterii! Daca nu, am pus-o: nu cred ca ma va ocoli infectie urinara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

lordra, eu am intrebat pediatrul ce e cu legendele astea cum ca arunci vogantolul dupa o luna de la deschidere. si mi-a zis ca n-are nici pe naiba, sa folosesc toata sticluta, 2 pic/zi, ca astea sunt chestii comerciale, sa aiba ei vanzare la produs. mie imi ajungea cam 3 luni parca... nu mai tin minte. important e sa-l pastrezi corect, la int1uneric...

Cristina 36+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

cristina,asha e,ai dreptate cu vigantol oil!
daca nu e tinut corespunzator,adica la intuneric absolut,acel derivat de vitamina d este foarte sensibil la lumina,se descompune,deci efectul va fi egal cu 0.deci,atentie,tinut in ambalajul lui de carton,undeva intr-un dulapior...
cat priveste criza de vigantol,am auzit la colegele mele ca s-a rezolvat treaba asta,tocmai ce venise un stoc nou.
Daca vreti,mamicile din Bucuresti,va zic ca farmacia care mai are e in Crangasi,dar,repet,teoretic,ar tb.sa-l aiba cam toate.
Garmastan nu prea am gasit,eu in farmacie nu mai am asha ceva,dar,dupa cateva telefoane,am gasit o farmacie pe Kogalniceanu,de-acolo mi-a luat sotu'.

In ceea ce priveste lenjeriile de bbi,ideea cu finetul e bine-venita;luam metraj de finet si facem lenjerii la micutzi,e-asa de moale si calduros;se gaseste la Obor-suficient.Mie imi face mama!

Pupici la mamici si bebici
Silvia si Stefanel,36+

PS deja vad reclame cu sarbatori,craciun,brazi,off,abia astept mirosul de brad in casa...mai ales ca atunci o s-avem cam toate bebelacii langa noi,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

ilenuta - eu nu am luat finet, ci bumbac satinat, dar e cam scump, adica pentru 3 cearsafuri de 1.00/1.50 m am dat vreo 350.000; numai ca e cu buline, frumos de tot, si foarte fin ...

cu dopul e cam asa : eu am fost la camera de garda aseara, ca am avut ceva contractii toata ziua, si ceva dureri pe jos; colul era inchis, nici o problema, numai ca controlul a fost cam... brutal.
mi-au facut o injectie si m-au trimis acasa; dimineata am vazut si eu o bucatica de dop : era ruginiu la culoare si foarte gelatinos, numai ca nu era asa mare ca cel din poza aia minunata la care daduse careva link, ci mai putin, cam cat ti-ai sufla nasul la o raceala ... scuze pentru exprimarea grafica.
banuiesc ca are legatura cu controlul;

la mine a ramas ca cezariana va fi in saptamna 39; lunea viitoare o sa ma mai duc sa stabilim data exact; eu vreu sa-l rog pe dr pentru luni, peste 2 saptamani; asta ar fi la 38 si 2 zile; sper sa fie de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Tocmai am vorbit cu Fee, este ok si ea si bebe insa mai stau la spital cred ca toata saptamana.

Lorda, si eu tot asa ziceam, ca fii-mea o sa vina pe la sapt 36-37, deh, nerabdarea din mine si uite-ma vie si nevatamata dar cu rabdarea la limite la 39s+2 si nici un semn! Deci, tot cand vrea ea vine! Rabdare doar Iar bagajelul meu e facut din saptamana 33....


Alina si Bebitza Amalia 39+

Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

la mine s-a laudat maica-mea ca-mi face asternuturi, asa ca ii las ei placerea asta. pe mine oricum nu ma tenteaza faza cu cusutul. materialul o sa fie la alegerea ei, dar presupun ca o sa fie finet. si cred ca o sa-l ia simplu, fara imprimeuri. asta din cate o cunosc io pe maica-mea. sper ca o cunosc bine .
despre pernuta: cik nu e voie pana la 3 ani. am auzit ca e bine sa-i pui un prosopel micut sub cap, ca daca regurgiteaza (se intampla des),
sa nu fie nevoie sa-i schimbi toata lenjeria.
cat despre tinuta de nani, eu i-am luat doi saci de dormit (de fapt, mi i-a adus cineva) si chiar nu sunt grosi. adik ala pentru 16 - 18 grade (mie 16 grade mi se pare foarte frig pentru interior) este gros cam cat o patura mai grosuta, iar celalalt (pt. peste 18 grade) este subtire de tot. oricum, cam peste tot am citit ca temperatura nu tre sa fie prea crescuta. important e sa nu fie curent si diferente de temperatura. se pare ca bb creste bine la racoare.
c & bbandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ina, multumesc ca-mi tii pumnii . gata, ai terminat frunzele sau tot cu ele te dixtrezi? macar zi-ne si noua ce specii de pomisori ai, sa ne facem o idee.
zicea cineva de craciun... si eu abia asteeeeeeeeeeept. mor de nerabdare, imi place la nebunie atmosfera de sarbatori. si acu', cand o sa fim 3, ...
bbalinus, pai hai si tu pe 13, cu mine si ripley. poate daca ne concentram o sa iasa . adik stiu ca nu mai aveti rabdare pana pe 13, da' io am oaresce motive sa mai astept pana atunci. si nu vreau sa raman singuraaaaaa!!!!!!!!!!!
de la c & bbandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Buna gravidute si mamici!
Vineri am fost si eu la control si colul a inceput sa se inmoaie.Vineri acum la 9 dimineata ma prezint la maternitate cu bagajelul si in functie de cum se prezinta situatia ma internez sau nu.

Felicia, eu i-am luat anul trecut Ioanei o rochita foarte draguta speciala pentru Craciun(rosie cu imitatie de blanita la guler si la manecutze)de la Carrefour.Poate baga si anul asta.Aveau si masuri mai mari si mai mici(si costumase)...aaaaaaaaa...si avea si caciulita

Cat desprea Vigantol,eu i-am dat Ioanei pana la 1 an sau asa ceva(pe urma am trecut pe flour-vigantolette)si i-am dat din aceeasi sticla pana s-a terminat dupa care am luat alta.Nu-mi amintesc sa o fi tinut la intuneric si a fost foarte bine(fontanelele s-au inchis repede si nici nu a fost rahitica).Insa cele 2 picaturi i le-am dat in fiecare zi cu sfintenie.

Raluca si Ioana (09.04.2003) si bb mic(DPN 22.11.2005)

Mergi la inceput