Mamici de septembrie-octombrie 2005 (99)
Raspunsuri - Pagina 11
karmenutza spune:
Marinela 79, bine ai venit pe
si (poate?) si in
nostru! Daca vrei, spune-ne mai multe date despre tine si fetele care se ocupa, te vor trece pe lista. Imi pare rau ca te refaci greu dupa cezariana. Poate nu ai facut suficienta miscare a doua zi dupa operatie si in zilele urmatoare? Uite eu am deja 2 cezariene si pot sa-ti spun ca dupa a doua m-am refacut mult mai repede si mai bine decat dupa prima. La prima eram si mai tanara, si tot la a doua m-am recuperat mai repede. Marti m-a operat, miercuri am coborat si urcat pe scari de la et. 2, in curtea spitalului.
Despre cat manaca bebe, nu stiu ce sa-ti raspund, ca nu ne-ai zis ce varsta are bebe. Si a mea mananca 100% formula, tot 6 mese, la 100 ml fiecare. Uneori mai putin. 80, 90, chiar si 60 ml. Depinde de apetit. Mai depinde si de cate kg are bebe. Ar trebui cam 1/6 din greutatea lui (ei). Nu ne-ai zis ce este? Fata? Baiat?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
mariana tache spune:
Ola, fetelor!
Ce se mai aude de Hildi???
Am trecut pe aici ca sa dau si eu o mana de ajutor la atingerea obiectivului: subiectul 100! 
Si sa stiti ca si pe mine ma apuca nostalgia cand ma gandesc la decembrie anul trecut. Si tot asa, am aflat si eu de Craciun despre sarcina. Si as fi deschis imediat un subiect, dar eram in MM. Cand am ajuns acasa, Ioana era deja pe pozitii!![]()
Si uite ca acum toata ceata a nascut (probabil si Hilde)!
Fug o tura rapida pana la treaba. Ma intorc ![]()
Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
Simon (30.08.2005)
Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
mariana tache spune:
Am revenit.
(hai 100!)
Sa va zic si eu 2 cuvinte despre Simon.
L-am botezat la 4 saptamani. La o luna avea 5 kg fix si 57 cm. (a pus in prima luna 1350 g). La 2 luni a avut 6 kg fix si 61 cm.
Papa 100% lapte praf
, ca eu nu sunt rasa "de lapte" ci "de carne"
. L-am alaptat 3 saptamani.
Ce sa va mai zic? E un cumintel; nu are colici; doarme toata noaptea; ieri dimineata s-a trezit la 8.20 (culcat de la 11 seara), drept urmare nu am avut timp sa-i dau 5 mese si a papat doar de 4 ori ca un baiat mare! Dar in general are 5 mese (prima, cel mai repede o serveste la ora 5.30).
Deci fiu-meu, de mic o rasfata pe mamica
.
A! Deja ne-am descoperit mana stanga. O admira cu ardoare si o gusta cu inflacarare! E un scumpic.
Acum fug sa-i dau papa. Cand revin o sa ma straduiesc sa va raspund la fiecare in parte
. 
Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
Simon (30.08.2005)
Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
marinela79 spune:
Multumesc pt raspuns Karmenutza, sunt deja pe lista cu Iaris Mihai.El are 7 saptamani si la 1 luna avea 4,1kg iar la nastere 3kg si 50cm.Mama imi spune ca nu m-am refacut complet dupa cezariana tocmai pt ca m-am fortat foarte mult, neavand nici un ajutor, sotul meu avand un program haotic.Primele sapt.dupa nastere au fost oribile, puiutul meu avea colici care nu treceau cu nimic si se potolea doar la mine in brate sau pe burtica si faceam asa kilometrii prin casa.Acum mai are crize de colici mai rar dar parca mai groaznice ca inainte si cred ca am incercat tot ce se putea din farnmacii.Mie, din cauza anesteziei, mi s-a oprit lactatia si am avut probleme cu sanii.Am alaptat pana la 3 sapt mixt si apoi am renuntat pt nu mai voia piticu'sa pape de la mine deloc.Imi doresc inca un copil, dar cred ca va trebui sa treaca destul de mult timp pana sa uit tot.Si apropos de discutia voastra cu sala de nastere si eu am vazut lucruri care m-au crucit.Am fost in sala de travaliu 8 femei, eu singura cu cezariana.Am vazut femei care impingeau paturi de durere, am vazut o nastere sub ochii mei:eram pe masa asteptand sa imi puna sonda pt urina cand a venit una dintre fete spunand ca ''i s-a rupt apa'', de fapt ii erau fisurate membranele, a urcat-o moasa pe masa si intr-un minut iesea in lume o fetita bruneta de 3,5kg.Fara durere, fara tipete.Am ramas socata.In schimb alta avea o sarcina pelviana si era in travaliu de 9 ore cand am intrat eu si am inteles ca a nascut dupa alte 9.imaginati-va 18 ore de travaliu si nici un dr care sa o ajute, doar moasa.La noi, daca nu vorbesti cu medicul dinainte si nu esti bine pusa la punct cu partea materiala, nici o sansa sa nasti cu un dr.
Va pupic, hai 100
mary, mamita lui Iaris
Ioana75 spune:
ruxandra, mariana, deci m-ati asteptat la cotitura, sa ies la interval cu subectu' cu gravidute
.
Eu am mai dat o tura pe la TCM, am mai achizitionat un polar cu gluga
. Ce sa fac, nu ma pot abtine cind vad preturile astea de botosani. O sa ma duc la TCM in buc sa vad cit costa aceleasi lucruri, dar sint sigura ca au adaos mai mare. Tante vinzatoarea ma cunoaste de acuma
.
Am vizitat si o sala de sport. La fel, niste preturi mici de zau daca nu e pacat sa nu ma duc in fiecare zi
. Nu stiu daca incep de azi, dar abia astept sa merg
.
Ioana, mama Mirunei
kristinutza spune:
sa particip si eu la atingerea obiectivului...
valen, io tare-s vreau sa ne povestesti mai multe despre ce s-a intamplat cu sara ta. si despre dr. t. ma bucur din tot sufletul ca pana la urma a fost bine.
bebe al meu are 3.200 la o luna dupa nastere (cand a avut 2.750). scazuse la 2.600 in a treia zi. alaptat exclusiv. sper sa fie bine, chiar daca nu prea se compara cu cifrele vehiculate de voi... n-are nik, o sa fie mai suplu. ![]()
miercuri merg la un dr sa vad ce trebuie sa fac, radu are talus bilateral. de la pozitia pe care o avea cand statea in burta la mine, ar putea avea probleme mai tarziu, la mers. mi-e tare teama. eu tot sper sa i se infirme diagnosticul...
eu tot nu sunt 100% refacuta dupa nastere. m-am saturat. tot timpul ma doare cate ceva, parca-as fi baba. si tare nu-mi place sa ma plang sau sa cer ajutor. ma tin cat se poate de batoasa, dar tare e greu. nu stiu de ce a trebuit sa fie asa... dar ma bucur ca raducu e bine si chiar destul de cumintel.
cat despre supt, ha! 5-7 minute, auzi! pai daca nu stau o ora, tot degeaba... a avut perioada cand se satura in juma de ora, dar acum, nici o sansa! ideea e ca si cand ii scot tzitzi din gura, vad ca are guritza plina de laptic, deci el inca mai suge! dupa aproape o ora! nu stiu ce sa spun... teoria cu practica... oricum, e bine pt cele care alaptati 10 min si gata. 
hai ca am contribuit destul! ![]()
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze
Ioana75 spune:
Fetelor, marinela este pe lista noastra, la fel ca si bb Iaris.
marinela, eu mi-am revenit repede de la cezariana; si acum ma jeneaza daca fac niste miscari ciudate (de fapt nu ma jeneaza, cit simt ca e acolo ceva...). Despre CIC, ai inteles bine; este obligatoriu sa-ti iei 42 de zile dupa nastere; din ziua 43 poti intra in CIC.
Am si eu o intrebare: unde fac cerere pt CIC? La servici?
Ioana, mama Mirunei
Ioana75 spune:
Fetelor, sa stiti ca n-am primit SMS de la Hilde si il tin ascuns pina terminam capitolul
. Ma ingrijoreaza un pic ca nu ne-a dat un semn, poate ca e la reanimare si nu are mobilul ...
Si la mine suge putin fata, termina sinul in 2 timpi si trei miscari; dar au inceput "talentele", vrea sa stea sa morfoleasca la sin mai des (nu trage deloc, doar tine sfircul intre buze, ca un bumbisor
), se mitziie un pic si daca o iau in brate tace, etc. Deocamdata ma distreaza chestiile astea, ca se shmechereshte. Probabil ca peste citeva luni n-o sa ma mai distreze
.
Ioana, mama Mirunei
jadi spune:
Am revenit din parc... cred ca prima poveste a avut un sfirsit fericit... mai departe nu stiu ca am fost mutata la etajul 1 la reanimare unde am stat cuminte pe un pat pe culoarul salonului pentru ca nu mai erau paturi libere.
Acum vine partea a doua. La reanimare, te aseaza intii in patul in care te va aduce de la blocul operator si astepti cuminte pina iti vine rindul la taiere. Eu eram programata la 10 dar a venit o fata cu apa rupta si 2 gemeni si a trebuit sa asteptam sa nasca urgenta. Asa ca am stat si am asteptat in reanimare circa 3 ore pina mi-a venit rindul. Intre timp s-a eliberat un pat pe care l-am ocupat imediat si ma plimbam... pina la usa si inapoi cind alaturi de mine dar despartite de un paravan a adus o cezariana. Din cite am inteles pe acolo (mama2 statea afara si asteptind lega conversatii cu ceilalti de pe hol) fata de dincolo de paravan avea in jur de 40 de ani si era la al doilea copil, primul copil era un baiat de 19 ani.
A venit si sotul in vizita si umbla innebunit dupa asistente sa ii faca sotiei calmante ca o doare tare rau (cred ca mai sint pe aici dintre cezariene care au avut dureri dupa nastere). Asistentele dragute i-au facut calmante dar in masura in care se aproba de catre anestezist. Ei nu imi aduc aminte clar, a venit asistenta sefa de la reanimare sa vada cum se reface uterul dupa cezariana si a dat semnalul de alarma: avea o asa zisa relaxare uterina... cert e ca se strinsese linga patul fetei o intreaga echipa: anestezistul, doctori, asistente si cred ( nu vedeam de acel paravan) o asistenta care o masa pe burta timp in care fata asta urlaaaaaaaa, nici macar la nasterea in direct nu auzisem urlete ca astea. Asistenta tot insista si ii zicea ca daca nu o lasa sa o maseze va fi mai rau, fata urla in continuare, eram cu parul zbirlit pe spate ascultind si asteptind sa intru in operatie. Una peste alta nu mai stiu ce s-a intimplat ca au venit si m-au luat la blocul operator si i-am lasat pe toti acolo in reanimare.
Nu va spun cu ce frica am intrat la operatie, eu care la toate interventiile ma simteam sigura pe mine si optimista, am intrat morcovita rau de tot si in ciuda mistourilor cu anestezistul imi era o frica si o groaza imensa.
Am adormit, am iesit din operatie si am ajuns la acelasi pat linga acelasi paravan... juma de ora nu am stiut prea multe, dupa aceea a venit asistenta sefa de la reanimare si controla toate cezarienele de uter relaxat... ma ia la pipait si cu un naduf imi zice: nu stiu ce se intimpla astazi dar toate cezarienele au azi uter relaxat! am inlemnit iar in secunda doi imi baga o mina sub sini si impinge cu ea pina spre buric de am crezut ca lesin timp in care eliminam suvoaie de singe si ma durea atit de tare...
Stiind cum se aud urletele in acel salon , am strins din dinti si am strins cu o mina marginea patului ca dupa 2 zile inca ma dureau maxilarele si mina dreapta. Nu stiu daca am realizat ca e grav sau nu dar care mai venea sa vada starea mea de sanatate, buna de altfel dupa mintea mea creata, cum mai masau un pic burta... o senzatie excelenta si ma intrebam adesea de unde am eu buricul asta innegrit!
Si dupa aia veneau asistentele si ma intrebau daca vreau calmante si le refuzam stiind ca asta e cauza unterului relaxat. Norocul meu ca ma durea foarte tare !!!!
Poveste cu final nefericit: fata din poveste a intrat a doua oara in operatie si i s-a scos uterul si toate cele iar simbata cind am plecat ne-am intilnit cu sotul si ne spunea ca era din nou programata la o alta operatie... nu ma intrebati pentru ce.
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
jadi spune:
Intre timp a fost doctorita la noi si ne-a adus si cintar sa cintarim baiatul.
Am luat 1 kilogram in 6 saptamini, nu foarte mult dar OK asa ca acum cintarim aproape 4.500. In schimb avem 59 de centimetri, sintem lungut si filiform. Toate cele sint ok, capatina parca 38 si abdomenul la fel.
Am reteta de lapte praf sa vedem cine merge sa ia laptele gratis ca am o clienta la el, o fata amarita!
Am vorbit de vaccin si mi-a zis doctorita ca daca stiu ca exista hexa in tara (cica pina acum 1 luna nu exista) o sa comande pentru noi... eram tare mindra de mine ca stiam de acest hexa .Un
pentru Ioana si informatiile de vaccin! Pe 29 noiembrie ne vaccinam si noi!
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005