Mamici de iulie - august 2006

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

Felicitari noilor mamici !!!
Sa aveti o sarcina usoara si bebei sanatosi !!!!

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mist spune:

Am fost si eu azi la prima vizita la medic. Mi-au luat sange pt o multime de analize, la care insa imi vor da rezultatul peste cateva zile, deci nu stiu nimic acum. Am fost cascata bineinteles si am uitat sa le spun ca am un motanel si deci sa imi faca si analiza de toxoplasmoza (care cica nu e de rutina aici, tb sa o ceri tu). Voi suna maine dimineata sa vad daca se mai poate face ceva. Apoi am avut un control ginecologic de rutina care a iesit bine, dar spre dezamagirea mea, m-au chemat la un ultrasound abia peste doua saptamani :( Atunci cica or sa imi stabileasca si DPN-ul. Pana atunci, eu o sa il consider pe 5 iulie. Doctorita a fost foarte amabila, mi-a placut mult de ea, mi s-a parut foarte buna profesionista.

Scriu mai jos ce sfaturi mi-a dat ea, poate va intereseaza si pe voi:
- e foarte bine ca iau 800 mcg de acid folic pe zi
- sa nu mananc bar salads, branzeturi moi, mai ales nepasteurizate si produse deli ca e pericol de listeria
- sa exersez moderat (plimbat, inot, bicicleta)
- sa nu imi fac griji daca nu pot sa mananc prea mult in trimestrul intai de sarcina din cauza greturilor, in schimb sa fiu foarte atenta si sa beau multa apa sau iced tea, ca sa nu ma deshidratez si sa mananc cat mai multe produse lactate daca pot
- nu e nevoie sa iau nici o vitamina in primul trimestru, e de ajuns sa iau doar acid folic
- sa nu iau nici un fel de medicatie inafara de tylenol (daca e nevoie in caz de raceala sau pt dureri de cap).

Cam asta a fost vizita de azi. Abia astept acum ultrasound-ul de peste doua saptamani. Oi fi eu paranoica, dar parca pana nu am o dovada ca totul se desfasoara bine, nu ma pot bucura de nimic.

Va pup si va doresc si voua mult curaj in continuare!

"I am still learning."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Cristina, la mine s-a vazut abia din luna a 6 a. Dar eu sunt mai plinutza. Depinde de conformatie. Aveam o colega care a fost in aceasi per cu mine, si la 4 luni se vedea foarte bine. La mine ziceai ca m-am ingrasat!!!!

Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
POZE LUCA
http://community.webshots.com/user/bondarelu

POZE NOI
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Buna seara colegutze!
mist,avem acelasi DPN...si al meu e tot de mine calculat, d-na doctor nu mi-a spus inca nimic.
Cristina vrei burta?Eu azi nu am fost la toaleta.Am o burtaaaa...parca as avea 3 luni...ce ma fac eu mai incolo?
Azi imi spunea sotul ganditor:"Vreau sa-l vad mai repede pe bebe.Cand ma gandesc ca trebuie sa astept 9 luni...iti dai seama?(foarte serios catre mine)...aproape un an!!!"
Acum va las fetele.Ma duc sa dorm ca e tarzior pe la noi!
Va pupic si sa veniti cu vesti bune cat mai curand!

6+

mamica incepatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Pup burticoasele

Am facut ieri doua teste si ambele au fost pozitive , asa ca mi-am luat inima in dinti si v-am scris...va pup pe toate si imi doresc sa avem o sarcina cat mai usoara si bb-i sanatosi...

Noi suntem la a doua incercare, anul trecut am pierdut o sarcina de 6luni jumate din cauza dr...cu greu mi-am revenit, pentru ca ne dorim enorm un bb si a fost tragic pentru intreaga familie...am revenit in forta insa si ma rog in fiecare seara ca de data asta sa reusim...

Luni sunt programata la dr si numar orele pana atunci...evident, un dr adevarat de data asta, in care am fffff multa incredere...este vb despre dr Lemnete, un scump de om si un profesionist desavarsit...Din ce am calculat eu, dupa capul meu ar tb sa am DPN 12 Jul

Nu mi-e rau deocamdata, sau poate ca sunt eu prea fericita ca sa mai bag de seama starile specifice...

Va pupicesc si va mai scriu...am nevoie de voi si de experientele, sfaturile voastre in marea incercare

Cristina si bb

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pika-pika
mist,avem acelasi DPN...si al meu e tot de mine calculat, d-na doctor nu mi-a spus inca nimic.

Fain, pika-pika. Sa asteptam acum si parerea doctoritelor, sa vedem daca am ghicit bine. Eu aflu cam peste doua saptamani.

Am uitat sa scriu ieri ca la sfaturi legate de alimentatie, doctorita mi-a mai spus sa nu mananc alt fel de peste decat somon sau ton din conserva, din cauza cantitatii mari de mercur din celelalte specii de pesti. Bine, asta poate e valabil doar pt pestele care se vinde in State, nu stiu ce sa zic. Si m-a mai avertizat ca cel mai probabil greturile or sa devina si mai rele , asa ca sunt pregatita. La mine sunt insotite si de aciditate stomacala, asa ca... distractie mare.

cristina_ana, din cate stiu eu vitaminele accentueaza starile de greata. La fel si faptul ca ai stomacul gol. Mie doctorita mi-a zis (dar nici nu era nevoie, pt ca descoperisem deja metoda) sa nu am stomacul gol niciodata, sa rontai crackers sau grisine si sa beau multa apa sau lapte chiar daca nu imi vine sa bag nimic in gura. Greturile acestea sunt exact ca raul de mare, se trateaza mancand... chiar daca in urmatoarele 5 minute dai iar totul afara. Vitaminele ar trebui sa incerci sa le iei pe stomacul plin. Daca te intereseaza, uita-te si pe site-ul asta, da mai multe sfaturi legate de cum sa combati greturile in timpul sarcinii. Curaj!

"I am still learning."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Mist, iubita, bine ca ne-ai zis de peste, eu una nu stiam...prima data cand am fost gravida nu prea am suportat pestele...despre somon stiam ca e cam gras, dar despre ton stiam si eu ca e ff bun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Cat am pandit capitolul asta! Si cand s-a deschis aveam netul stricat. Sunt mamica unui baietel de 3 luni, deci o fosta mamica de iulie-august 2005. Anul trecut pe vremea asta inca nu stiam ca port cu mine un bebe mic, mai trebuia sa treaca 2 saptamani.

Va urez tot binele din lume, sarcini cat mai usoare si sa va bucurati de aceasta perioada unica din viata voastra!

Andreea, mamica lui Tudor - 10.08.2005
POZE

Mergi la inceput

Cristina_Ioana, bine ai venit printre noi! Sper ca de data aceasta totul va merge bine si peste aprox. 8 luni vei avea un bb vesel si dolofan. Eu iti tin pumnii ca asa sa fie!

In privinta pestelui, spun inca o data: asa am primit eu sfaturi aici, insa fiecare fata ar tb sa isi intrebe medicul ce fel de peste este "safe" de consumat in zona in care traieste ea. Si cu tonul tb avut grija, pt ca exista mai multe soiuri si numai unele au cantitate mica de mercur. De exemplu, aici se recomanda in special ceea se cheama "light tuna".
Somonul, din cate am citit eu, este foarte bogat in omega 3 acizi grasi, care pe langa beneficiile aduse sanatatii mamei, sunt esentiali pt dezvoltarea creierului si a retinei fatului. Desi de o vreme nu pot sa suport mirosul de peste, cred ca o sa ma fortez sa mananc vreo 2-3 portii pe saptamana, ca sa ii fac bine lui bb al meu .

"I am still learning."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Buna fetelor!
Cristina_Ioana bine ai venit printre noi!Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!
Mist si eu tot peste 2 saptamani merg la doctor...hihihi...O sa merg si eu sa cumpar niste somon desi nu-mi place la nebunie.A propos,cum il gatiti?Despre fructele de mare ce stiti ca mie imi plac tare mult?
Andre_ea multumim pentru urari!Felicitari pentru baietel!Sa-ti traiasca!
Pupic pe burtici!

6+

mamica incepatoare

Mergi la inceput