CONDIMENTE

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

quote:
Initial creeata de Mia.

Pt cine foloseste si chiar e pasionat de diferite combinatii de condimente,haideti sa povestim ce condimente folosim si la ce mincaruri!Care va plac si fara de care nu puteti face un anumit fel de mincare,de exemplu...
Se stie ca majoritatea activeaza digestia,unele chiar ajuta impotriva stresului..(de ex anasonul)
Mie imi plac mult ierburile gen :oregano,busuioc,cimbru,menta,salvie,ierburile de Provence..
Si sa scriu si o intrebare:la ce pot folosi coriandru?
Lista ramine deschisa!


www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze



pentru PAINE MEDITERANEANA, am postat reteta pe forum, dar o mai dau odata. mie imi place grozav aroma de coriandru in paine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

quote:
Initial creeata de Mia.

Pt cine foloseste si chiar e pasionat de diferite combinatii de condimente,haideti sa povestim ce condimente folosim si la ce mincaruri!Care va plac si fara de care nu puteti face un anumit fel de mincare,de exemplu...
Se stie ca majoritatea activeaza digestia,unele chiar ajuta impotriva stresului..(de ex anasonul)
Mie imi plac mult ierburile gen :oregano,busuioc,cimbru,menta,salvie,ierburile de Provence..
Si sa scriu si o intrebare:la ce pot folosi coriandru?
Lista ramine deschisa!


www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze



PAINE MEDITERANEANA

1. 400 g faina alba, 1 pachet drojdie (granulata), 200 ml apa calda, 1 lingura de seminte de coriandru zdrobite, 1 lingura de oregano, 3 linguri ulei de masline,1 lingurita sare.

2. 100 g rosii uscate la soare conservate in ulei (se scurg bine de ulei), 100 g masline negre fara samburi, 100g feta. toate taiate bucatele.

(+ ceva faina si ceva ulei in plus)

Ingredietele de la 1. (mai putin apa si uleiul) se pun intr-un castron si se amesteca bine. in mijloc se face o mica adancitura, in care se toarna apa, cate putin,amestecandu-se si uleiul. se face un aluat, (la care se mai adauga cate un pic de faina, daca se mai lipeste) si se framanta 10 min. se pune pe masa de lucru pudrata cu faina si se pun cu grija ingredientele de la 2. in aluat, (in asa fel incat sa fie uniform distribuite in paine, nu sa iasa rulada). i se da forma rotunda si se pune intr-un castron mai mare, usor uns cu ulei, se acopera cu un servet si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul(cel putin 1 ora).
se pune din nou pe masa pudrata cu faina, se framanta scurt, i se da forma rotunda si se pune in tava (tot cu faina). se turteste ca o placinta, se pudreaza partea superioara cu faina (din nou), si se fac 3 crestaturi cu cutitul. se pune in cuptorul incalzit la 230 grade Celsius si se lasa 25 min, dupa care se reduce temperatura la 200 si se mai lasa inca 20-25 min.


merge foarte bine cu SUPA DE ROSII SI ARDEI COPTI. daca te intereseaza si asta, pot sa ti-o postez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

quote:
Originally posted by niculae

4 mirodenii (le quatre epices)
un amestec de (paradoxal) 5 mirodenii macinate:
piper, nucsoara, cuisoare, scortisoara, ghimbir

reclama



unde gasesc cuisoare?????????
si ghimbir nu am vazut decat radacini intregi in pachete de vreun kil, la metro cred. ori, din cate stiu eu, e foarte aromat; in consecinta, cine-si cumpara un kilogram de ghimbir si-l mananca singur si in cat timp??? (probabil, ai de la metro cred ca e vreo leguma care se mananca precum morcovu' sau telina)

Mergi la inceput