CONDIMENTE

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

quote:
Originally posted by Mia.
Aveti si retete de marinate pt carne,legume?



Curry cu legume (reteta thailandeza)

1 kg legume (conopida, zucchini, cartofi, morcovi, fasole verde subtire, broccoli)
1 ceapa tocata mai mare
3 catei usturoi taiati mici
2.5 cm radacina de ghimbir (ginger) taiata felii subtiri
2 ardei chili verzi curatati de seminte si taiati marunt
1 lingura ulei
2-3 lingurite praf de curry galben (sau dupa gust)
200 g crema de cocos (nu lapte! se numeste coconut cream)
750 g apa fiarta ( 2 1/2 cups)
sare, piper
2 lingurite cilantro tocat pentru ornat (optional)


Legumele se taie in bucati potrivite (nu prea mici). Ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeii chili se pun in robot si se fac pasta.
Se incinge uleiul si se pune pasta de mai sus. Se tine cam 5 minute, amestecind des. Se adauga praful de curry si se mai tine 3-4 min.
Dupa aceea se pun legumele, amestecind bine, ca sa se acopere cu pasta de condimente.
Crema de cocos se amesteca cu apa fiarta, se adauga peste legume, se acopera si se tine la foc mic 30-40 min sau pina cind legumele sint patrunse.
Se potriveste de sare, piper, se orneaza cu cilantro si se serveste cu orez fiert (de preferat Jasmine).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niculae spune:

PIPER

sau mai degraba piperuri.
mirodenie prin excelenta, folosita in bucatariile tuturor popoarelor. introdusa pentru utilizare curenta in europa de pierre POIVRE in 1770, guvernatorul insulelor maurice si reunion.
diferite sortimente:
piperul negru> in realitate boabele sunt culese inainte de maturitate si uscate la soare. aroma foarte bogata si gust foarte picant.
piperul alb> boabele sunt culese bine coapte, rosii, se pun in apa sarata timp de o saptamana, decojite si apoi uscate la soare. mai putin tare si savoare mai neta.
se recomanda amestecul celor 2 tipuri, se obtine un piper gri care-si face foarte bine treaba.
piperul verde> folosit la mancarurile din vanat, rata, sosuri cu smantana

piperul creste celelalte arome din mancare. iar unii mai putin clasici il adauga chiar si in prajituri si paine cu mirodenii. si o salata de fructe merge perfect cu putin piper macinat. piperul alb scoate la iveala savoarea piureurilor de legume.

incercati ananas proaspat, pudrat cu piper, prajit in unt si flambat cu rom: un deliciu!



reclama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niculae spune:

quote:
Initial creeata de Mia.


Si sa scriu si o intrebare:la ce pot folosi coriandru?

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze


din coriandru se folosesc frunzele proaspete (in orient, in loc de patrunjelul cu frunze plate in supe, salate, sosuri, sandwich-uri...) iar semintele uscate la fructe de mare, peste, orez, curry, marinate, etc

reclama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Eu imi fac singura un amestec de condimente: busuioc, cimbru, piper, curry, boia, sare ... si le maestec pe tote intr-un borcan si le folosesc la gratarul/friptura carne. Pun cu o zi inainte carnea cu aceste condimente, plus ulei, o foaie de dafin si cativa catei de usturoi taiai felii, iar cand o prajesc e o bunatate.

Imi place f. mult crema de branza (de ex Almete asa se scrie?) dar e cam scumpa, asa ca incerc sa imi fac singura. Ce mai pot pune in branza de vaci pe langa ceapa, marar, sare, piper, boia?



kiss

"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

quote:
Originally posted by kisstherain999


Imi place f. mult crema de branza (de ex Almete asa se scrie?) dar e cam scumpa, asa ca incerc sa imi fac singura. Ce mai pot pune in branza de vaci pe langa ceapa, marar, sare, piper, boia?





Eu mai adaug putina smantana si un gogosar taiat in cubulete mici. Nu pun boia, nici piper. In conluzie : branza de vaci, smantana, sare, ceapa tocata fin, marar si gogosar taiat cubulete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

eu folosesc fel si fel de buruieni si iuteli. imi place sa le combin, mai ales cind pregatesc carne. mi-am luat un mojar de portelan si in el prepar condimentele pt mincare. pun, de ex: piper verde sau rosu, busuioc proaspat,un pic de cimbru, citeva seminte de fenicul si usturoi.un praf de sare si citeva picaturi de ulei. si apoi ung carnea- iese o bunatate...
sotul meu zice: "vrajitoare mica, ce amesteci tu acolo?" de obicei raspunsul e...."otravuri..hihihihi"

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Mia, prinde reteta de salata de morcov. Iese destul de picanta, sa stii.

SALATA DE MORCOV

1 kg de morcov se da printr-o razatoare speciala (sa iasa cam de forma chibritului), dar se poate da prin razatoarea mare simpla.
Se adauga:
0.5 pahar ulei
3 linguri otet
3 lingurite zahar
1 lingurita sare
2 lingurite coriandru macinat
1 lingurita piper negru macinat
1 lingurita boia iute
2-3 catei de usturoi presati
Se amesteca bine si se pune la rece pentru 2-3 ore. Se serveste la friptura, cirnaciori, pe tartine.


------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

O s- fac cit de curind si-ti spun cum mi-a placut!Multumesc mult!
Cine stie la ce se foloseste sosul tailandez de arahide?

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niculae spune:

4 mirodenii (le quatre epices)
un amestec de (paradoxal) 5 mirodenii macinate:
piper, nucsoara, cuisoare, scortisoara, ghimbir

reclama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Niculae,acest amestec il folosesti la toate mincarurile?

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput