Endometru,ovulatie,temperaturi,monitorizari-72

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bety spune:

'Neata...nu ma pot abtine sa nu va povestesc ceva, sa radeti si voi, ca la mie e deja antologie!
Asta apropo de povestea Lianei - pe care am recitit-o acum, la mesajul lui Laurici!
Eram la prima inseminare, cand aflase tot neamu' (si de la oras si de la tara) ca noi ne-am dus la Giulesti si ca sotul meu si-a pus la pastrat: ma ia una din matusile lui de-o parte, si asa, sfatoasa dar si secretoasa in acelasi timp, imi spune: "Beatrice, tu esti fata draguta, vezi ce faci si ce alegi, sa nu-ti iasa unul negru, ca-i pacat!"
Am ramas interzisa.
V-a placut?!
WE placut, cu soare si iubire multa!

"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

bety, mishto faza! M-ai facut sa rad!

dar mie mia spus mama : "mai mama de ce va chinuiti voi asa? mai bine faceti si voi in eprubeta ca n-aveti probleme cu banii!" vroia sa spuna FIV!!!

Laurici
"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt
pozici laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

... ce suuuper petrecere a fost aseara la 'endometriste', deja cei de la 'oligospermie' (unde ne-am autointitulat ne-buni cu acte in regula), se uita pe geam la voi, ca la pomul de Craciun plin cu bunataturi.
Cat timp buna dispozitie troneaza, nu mai conteaza ce alte probleme ne macina.

La mine, ziua 29, ma pregatesc de un weekend la resedinta de la Valcea, fara teste de sarcina pana luni, desigur. In afara de bustul care se mareste, am o stare maxima de fericire si relaxare si indiferent de verdict, il primesc cu placere, dar de luni incolo.....

Laurici inainte de a intra pe forum ma gandeam la biata mea muica, care de vreo 2 ani de zile de cand ma tot caut eu de copii, fara stiinta ei, ea imi tot repeta: "Dar voi de ce nu faceti inseminare?". Sa fii avut ea vreo presimtire? Oi trai si oi vedea!

Mergi la inceput

Pe mine mama m-a pus sa-i explic diferenta dintre "eprubeta" si "inseminare".
Auzise si ea de "eprubeta" la inceput, nu de FIV/vitro.
Dar a renuntat repede sa ma mai intrebe...si acum, cand plec la Giulesti, nu ma mai intreaba decat cand ma intorc acasa, indiferent de ce-am facut acolo: "Te-ai monitorizat?" Cred ca-i place cuvantul!!!!
Sa vezi "distractie" maxima, cand i-am explicat soacra-mii - exemplu cand a priceput si ce a priceput:
"-ii ia (de vroia sa spuna), ii pune la miscroscop si ii amesteca cu ovulul tau!"
Stia ea ceva de centrifugare si asa ca a combinat vitro cu inseminarea.
Asta a fost dupa ce a fost mediatizata povestea d-nei Iliescu.
Vedeti ce inseamna privitul la ?!

Beatrice
Poze dragi

Mergi la inceput

M_Oana - bravo fata...fara test...inca...

Beatrice
Poze dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Aaaaa, pai daca venii vorba de socrele stati sa o vedeti si pe a mea, ca e dulce foc, mai ales ca fu cadru medical la a ei viata.
Ii aduc eu calma la cunostinta cum ca am facut o histerosalpincografie, iar ei ii pica fata si incepe sa planga dupa uterul meu scos, caci in mintea ei a aparut spontan cuvantul histerectomie.....
Apoi ii spun ca fiul ei are un adenom hipofizar, se intuneca la fata, tace vreo 3 luni, iar dupa 3 luni aflu de la toate rudele si tot cartierul ca fiul ei este pe moarte, are o tumora netratabila, in ultimul stadiu, fapt pentru care soacra mea nu mai are pentru ce trai si nu stie cum sa faca, sa vina la Bucuresti sa mi-l opereze, ca poate mai salveaza ceva.....
Deja faptul ca nu avem copii, pentru socrela mea, e floare la ureche...

Bety scumpa mea, nu fac teste pentru ca vreau sa las natura sa isi urmeze cursul si sa-mi traiesc acest weekend superb, sa ma bucur de implinirile pe alte planuri, care pe la Valcea au cam fost in ultima vreme..... Desigur ca si Moisica mi-a zis sa nu ma vada cu testele in mana inainte de vreme, iar eu chiar sunt pe aceeasi lungime cu ea. Si daca m-as stresa, mai mult as incurca natura/soarta sa-si faca treaba, pe care o stie prea bine...., caci eu cu ce as putea ajuta....

Mergi la inceput

ce s-ar face ele fara noi......dar noi fara de ele!!!!!
Eu de acum 1 an, inainte de laparo nr.2 am renuntat, adica nu i-am mai spus nimic-nimicuta, adoptand metoda: "cine stie multe moare repede"..... ca mi-e draga, pe bune, mi-as dori sa fie toate soacrele ca ea.
Dar mai bine sa aiba surpriza cu bb gata, fara sa stie cat m-am "chinuit" ca mi se face parul cand aud acest cuvant.
Pa si pe curand...
tuturor!

Beatrice
Poze dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

doamne cat mai rasai de "soacrele" voastre....bety..buna..buna..

eeeeeeee miscare slabuta mama...vazurati???plecai eu si nu facurati nimic fara mine..aaaaaaa..acum inteleg...ce v-ati face voi fara "drakusor"

aaaaaaa..'zaua buna..ca ete uitai..
azi va las sa va distrati pe DC singure..eu ma distrez la nunta...aaa
stati asa ca imi cazu un bigudel...
ma pregatesc ;;hi;;hi;; ma crezurati mama?????pai eu cu bigudele???
aaaaa...nuuuuuuuuuu,,,raman aceeasi naturala

mama..mama..sa vezi ce o sa ma distrez....ca la botez nu putui..dehhh
da acuma pot..
ete asa o sa fac si mai dau putin si din

ce sa mai...il inebunesc pe grasu...lasa ca vede el

hai ca va las...ca dupa cum vedeti o tot strig..pe mama..si ea nu ma aude saracutza

o zi minunata..si fara mine,,sic..sic..

olteanca

Liana

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Dragele mele,

dupa ce mi-a luat vreo 2 ore sa citesc ce s-a mai scris de ieri dimineata pana acum (ca si netul merge prots), sa va zic ce am facut ieri la Giulesti.

Asadar, ajung la 11.10 (ecografia era la 11.30). Trece pe langa noi o dr. pe care eu o cataloghez ca fiind Laura Dracea (din pozele de pe net vazute) - s-a dovevit ca avea dreptate. Dat fiind ca eram prima oara acolo, intru si eu la camera unde scrie ca sa fac programari, le zic cine sunt si o asistenta tinerica, f. de treaba verifica, vede ca aveam programare si-mi zice ca dna. dr. va veni. Ii spun ca eu nu o cunosc, e prima oara cand vin aici, dar o alta dr. care era acolo in cabinet se "isterizeaza" si-mi zice sa astept pe hol, ca ce daca nu o stiu pe Dracea. (aveam sa-mi dau seama ca dr. suparata era Moisa - o fi necajit-o cineva de dimineata).

In final, ajung sa aflu care e usa unde tre sa stau pt. eco (mai areau vreo 10-12 pers la coada). In jur de 12.30 ma striga si pe mine. Eu am emotii. Eram prima oara la un dr, ginecolog femeie... Ma dezbrac, ma consulta, imi zice ca am folicul pe ovarul dr si sa vin marti la IA. Eu incep sa-i explic ca am facut deja 2 HSG si ca stiu ca trompa dr. e infundata, cea stanga e buna. Imi cere pozele de la HSG. Se uita la ele. Asa cum le tinea ea in mana (si le tinea bine, ca era trecut pe fata numele meu), imi zice ca dreapta e buna si stanga e infundata. Ii arat biletul de iesire din spital de dupa HSG, unde scrie negru pe alb ca stanga e permeabila. Nu ma crede. se mai uita o data si-mi zice ca totusi sa incercam luna asta asa si daca nu se prinde sa mai fac o HSG pt. elucidare si luna urmatoare sa fac si stimulare. Nebunie mare, nene.

Pe drumul spre casa sun si-mi fac programare la ultimul dr. la care am facut HSG. Azi dimineata ma duc la el si ii cer sa-mi explice ce si cum. E stanga sau dreapta buna? Si el imi explica frumos: tii poza in fata, astfel incat numele tau sa-l poti citi (deci sa nu fie invers). Lichidul se vede ca a patruns in trompa care pe poza e in partea dr. Numai ca dreapta pozei (adica dreapta dr. care se uita la tine) este stanga pacientei, nu? Exact ca la o poza normala. Te uiti la cineva in poza si de ex. daca vezi ca tine flori in mana care in poza este in partea dreapta a pozei, inseamna ca e mana stanga a acelei pers. Sper ca m-am facut inteleasa... Deci, desi pe poza e in partea dreapta, asta inseamna ca este vorba de trampa mea stanga (care este buna). Deci, dupa parerea mea nu are sens sa ma duc acum la Buc. pt. o IA fara nici un sorti de izbanda. Sotul imi atrage insa atentia asupra unui alt aspect: daca dr. Dracea s-a a scris ca ovarul drept are ovulatie acum, dar de fapt s-a referit la ovarul care se afla in dreapta, cum se uita ea la mine si de fapt este vorba de ovarul stang al meu? problema existentiala, fetelor...

Daca ar fi vreau sa fac IA acum (adica marti), in seara asta ar tre. sa fac pregnil. Eu insa ma gandesc sa nu fac acum nimic, presupunand ca intr-adevar foliculul de 15 mm e pe dreptul (enometru de 9), ci sa astept cm. Nu as mai face o noua HSG, ca mie mi-e clar din cele 2 de dinainte. As lua tratamentul de stimulare pe care mi l-a prescris (Ova-mit sau clostilbegyt) si m-am duce luna urmataore la o noua eco.

Intrebari:
1. cum sa procedez mai bine? (nu uitati ca fac 400 km pana la Buc si 400 inapoi...)
2. nu am inteles f. clar daca tre sa fac si Ova-mit si clostilbegyt, sau numai una din ele, pe care o gasesc. Voi ce experienta aveti in acest domeniu?
3. cat costa pregnil de 5000 UI? dar Ova-mit? dar clostilbegyt? sunt injectii sau se iau pe cale orala?
4. ce as putea face pt. a desfunda trompa dreapta? Eu ma gandeam la o laparoscopie, insa dr. de acasa mi-a zis ca mai bine stau numai cu trompa stanga sanatoasa dact sa risc cu o operatie de laparoscopie. Voi ce ma sfatuiti? Ce riscuri ar putea fi? Ce alte metode de desfundare exista?

Va multumesc tuturor ca mi-ati ascultat monologul meu pompos si sper sa primesc raspunsurile la intrebarile mele.

Pupicei la toatele.

Tabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Tabitha!Eu de ex. fac stimularile cu ova-mit, care costa pana in 150 000 lei vechi[ clostilbegytul e ceva mai scump], pregnilul costa in jur de 200 000lei vechi! Stimularea se face doar cu unul dintre cele doua, nu cu ambele! Singurul lucru pe care pot sa ti-l spun la adresa clostilbegytului este ca in trecut am facut si eu stimulare cu el si mi-a dat ovare micropolichistice! Mult mai bine mi-a priit ova-mitul, dar, desigur acesta este cazul meu! Poate doza facuta de mine era prea mare? Tu faci stimulare cu una dintre ele, dar care, hotarasti tu! Stiu ca raspunsul a fost f. scurt si cuprinzator dar, abia m-am trezit si sunt cam cu fundul in sus

Pup toate gagicile[:
X] si va doresc un WE stralucit!

Mergi la inceput