Mamici de mai-iunie 2006 (8)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

july_g: stai linistita, acesta e procedeul Si eu merg iarasi la medic sa-l masoare, etc... doar ca mi-a explicat ca asa se procedeaza si ca eco de la 11-12 saptamani e ft. importanta. Prima eco am facut-o ca sa-l vad/a, cum s-a dezvoltat, inimioara, etc... dar apoi incep investigatiile Daca era ceva in neregula fii sigura ca-ti spunea medicul ca doar nu are de-a face cu un copil. Asa ca stai linistita, nu mai gandi negativ, bebelusul tau e in regula - o sa te convingi de asta. Stii ca tb. sa fii linistita pt. bebe.

bebe la purtator(10+)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Multam Darria si dau o bere fara alcool. Zau ca m-ai linistit. Pai cand iti mai spune cineva ca a trecut prin asta sau trece, normal ca te linistesti! Saru-mana. Mai dorm linistita.
Pupi!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
http://community.webshots.com/user/july_g

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

[quote]Originally posted by Denisam

Burtici,
Referitor la echinaceea, e contraindicata in sarcina si cand alaptezi -si eu luam si dupa ce am ramas gravida mi-a zis si medicu si scrie clar pe flanon:"nu pt femei insarcinate"-asa ca mare atentie!
Numai bine!

Denisa
28+
Emma Andreea

Draga Denisa, pe flacon scrie ca nu este recomandata, dar medicul meu mi-a zis ca este ok si ca numai asta pot lua pentru raceala. De fapt, am luat echinacea de la farmacie, nu de la plafar, si farmacista de acolo, care e cu ochii pe mine, pentru ca stie ca sunt gravida, mi-a dat "voie" sa iau. O sa mai intreb si alti doctori, si o sa caut si pe net. Iti multumesc oricum ca mi-ai atras atentia,desi este posibil sa se exagereze in privinta efectului nociv a unor plante asupra sarcinii
Ca fapt divers, pentru ca tot vorbim de plante,tot cautand pe net, am citit ca anumite plante medicinale sunt interzise in timpul sarcinii, iar altele recomandate a fi consumate ( sub forma de infuzie, desigur), in cantitati f. mici. Nu mica mi-a fost mirarea cand pe lista a doua se aflau musetelul, menta, sunatoarea...
Shori, bine te-am gasit si eu pe tine, nici eu nu am peste 35 ani, dar am peste 30, asa ca, tot ma gandesc la amniocenteza aia... Iti doresc din tot sufletul o sarcina usoara si sa ai bb-ul pe care ti-l doresti.
Salutari DianaR, sarcina usoara ( si placuta :-)) si tie!
Ama kaly,daca faceai parte din familia mea ( macar prin alianta) sigur stiai dinainte sexul copilului :-)))

Vreau sa va mai spun ca doctorii astia insista sa calculez DPN functie de ultima zi a CM. Eu ma tot incapatanez si calculez de la data pe care o stiu eu! Voi cum faceti?????
Lyly 8+

[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Incep sa ma enervez pe doctorii astia! Cel mai sigur este sa citesti tu insati prospectul la fiecare medicament sau planta sau orice ingurgitezi in timpul sarcinii.
Acum eu iau, zilnic, o pastiluta de acid folic, una de vitamina E ( desi pe net am citit ca nu s-a dovedit stiintific eficacitatea suplimentarii Vit. E in timpul sarcinii), una de B1, una de B6, trei de utrogestan.
Daca vi se pare ceva dubios va rog sa-mi comunicati si mie... si imi caut alt medic.

Fetelor, in piata inca mai gasesti spanac. Cui ii place, poate sa gateasca, cica are acid folic, printre altele, dar trebuie gatit "rapid", k sa nu se distruga vitaminele... Si varza, mai ales cruda, are acid folic.
Week-end placut la gravidutze si bb-i!
Lyly 8+

[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by LYLY809
Vreau sa va mai spun ca doctorii astia insista sa calculez DPN functie de ultima zi a CM. Eu ma tot incapatanez si calculez de la data pe care o stiu eu! Voi cum faceti?????

Am spus doamnei doctor ca stiu sigur cand a fost conceput(eram pe acolo ) si a calculat paralel: dupa menstruatie si dupa data spunsa de mine. Fiindca stiu cand a fost momentul conceperii iau in calcul acea data si nu CM - medicul a fost de acord cu asta.

Vitamine, nu stiu ce sa-ti spun, fiecare are necesitatile sale - aici doar medicul iti spune de ce ai nevoie.
Deocamdata iau 2 tablete de acid folic/zi. Vitaminele, a spus medicul, vor urma mai tarziu. Dupa ce duc rez. analizelor, cred, ca voi lua si vitamine dar incerc sa "pap" vitamine din alimente.

bebe la purtator(10+)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

DianaR uite ce am gasit eu pe net:"Early movements ' like butterfly flutters ' can be felt as early as 14 or 15 weeks" deci e posibil mai ales ca azi facem 15sapt fix!asteptam si alte "falfaieli" akum bebele meu acum 2zile la eco masura deja 10cm..si parea mai mare cu o saptamana..deci de akum inkolo o sa-i tot simt "falfaielile" iar pe masura ce va creste se vor transforma in suturi july_g stai linistita mami ca bebe e bine!!gandeste-te ca peste o saptamana vei avea okzia sa-l vezi din nou..iar dak era ceva in neregula era de datoria dr sa te informeze.Dar pt linistea ta te poti duce pana sambata viitoare sa ceri parerea si altui medic!dar nu mai uita de poza ca vrem si noi sa-l vedem pe bebelul tau si cere-ti dreptul de a te lauda cu el!!stai linistita ca totul e bine!
poze bebe eco:
http://community.webshots.com/album/481016601qXGbAhio15(fix) si din burtik

Mergi la inceput

Ce fete dragute sunteti voi! Multam Ama pentru incurajari. Incep sa fiu sigura ca e in regula. Si sa stii ca am cerut poza si nu mi-a dat. Cred ca auitat s-o faca si de aia ma cheama saptamana viitoare! Dementul pamantului. Mai dau 500000 ca sa-l trag in poza pe ala micu!Nu-i bai ca-i o placere sa-l vad. Si sa stii Ama ca nu prea a fost clara imaginea. Nici nu prea avea ce sa prinda in poza. Si mi-a spus sa mai vin saptamana viitoare dupa ce ma imbracasem. Deci asta tre sa fie! A uitat sa-i faca poza!Na ca ma incurajez singura.
Ce slaba activitate azi!Pe unde sunteti fetele?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Lyly- tu faci cum vrei cu echinacea, eu zic ca e mai bine sa nu o iei, decat sa risti mai apoi, aici se pune f.mult accentul pe o sarcina cat mai naturala si cu cat mai putine medicamente mai ales in primele 13 sapt, deci primul trimestru.Si dc e sa fie ceva in neregual cu sarcina, mai bien se elimina ingura in aceste saptamini, din trimi II altfel se are grija de sarcina, duap ce se vede al ecografie ca e ben format, ii bate inima,de aceea ecografia de la 13 saptamini e f.importanta.
Raceala o poti combate garantat, am incercat pe pieela mea si si alte mamici mi-au spus cu multa lamaie,ceaiuri cu miere, dc tusesti ridiche neagra si dc faci febra cutylenol-singurul permis in sarcina, ca sa scada febra, dc cu frectie nu merge, l amine a mers.
Musetelul se spune ca produce contractzii dc exagerezi cu bautul ceaiului, deci e optiunea ta, si e bine sa crezi in ce spune medicul dar sa si fii informata si sa ii pui intrebari.
Oricum trebuie sa admitem ca in Romania sunt adeptii medicamenteleor si a numeroaselor ecigafii dinmotivul ca le platesti si lor le convine, nu..Aici este gratuit si sunt mai inaintatzi in stiinta si aparatura.
Sarcini usoare la toate burticile!

Denisa
28+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Ama, scuza-ma, 15 saptamani, atunci e posibil si chiar foarte probabil sa-l fi simtit pe bebe! Eu eram convinsa ca ai doar vreo 11-12... Scuze!

Diana , Vladut (16.05.2004) & samburelul (11+)
pozulici: bebelus si copilas
Marea Rosie 2005

Mergi la inceput

Fetele, cred ca m-am lamurit! Echografia de la 13-14 saptamani este una de aia morfo-nu -stiu-cum. Daca bebe al meu a iesit la masuratoare mai mic decat varsta preconizata (de la UM), doctorul nu e de loc dement si-i cer scuze pentru asta. Vrea sa vada daca se dezvolta normal. Eu sunt sigura ca se dezvolta normal in primul rand pentru ca doctorul a masurat si dupa aia a emis :12 saptamani si 5 zile, e bine doamna? la care eu fascinata:ihi. Dupa care realizez ca dupa UM eu am 13 sapt si 4 zile.Si zic lucru asta. Dar nu zic ca de la Um. La care doctorul ma intreaba cand ati avut UM? eu, 3 august. Pai e bine. 3+12 face 15, deci 15 mai este DPN. Si la final, probabil ca s-a gandit ca e mai sigur sa vedem cum evolueaza. Cred ca incep sa-l iubesc pe nenea doctoru, Apoi sa nu uitam ca bebe facea nani si nu a vrut sub nici o forma sa se trezeasca si statea asa putin flexat!
Na ca v-am facut capul mare!
Da macar eu sa scriu. Va pup!

Mergi la inceput