Miresele anului 2006 (25)
Raspunsuri - Pagina 20
ooana spune:
quote:
Originally posted by Raza de soare
Buna, fetelor, bun venit, noutate !...
ooana, iar apelez la tine !... am zis ieri ca vreau conced, intrebat cat, facut ca trenu'... cand am zis ca vreau atat cat am... intrebat dir. economic, zis ca da, am dreptu', dupa 11 luni... e clar, aici se lucreaza cu codul vechi... si ca tre' sa calculeze, sa vada, ca e sezon, ca ea nu poate sa dea conced, asa, pe tot, ca tre' sa stea cineva in locul me... zau ??? si crede ca-mi pasa ??? pai de ce nu mi-a dat in extrasezon, i august, cand am vrut ?
am recitit ce mi-ai scris... dar... vreau sa stiu... de cand a intrat in vigoare noul cod al muncii si care-i legea respectiva ?
si am calculat... din 10 zile libere, eu am cerut doar 7, restul le-a uitat dir economic si mi-a bagat 7 de CO, cand am cerut liber pt examene... deci, am 7 zile lib de la inceputul anului pana in iulie, apoi, in sept 7 CO...
cred ca va iesi urat azi, ca ieri nu mi s-a dat nici un raspuns... si dc zic ceva ce nu-mi convine, direct la sefu mare ma duc !... dar, ajuta-ma, sa stiu pe ce ma bazez cand intru la el...
Multumesc mult !!!
Raza de soare
Il iubesc pe cel mai bun ! ...
Raza...daca vrei un sfat, asta ar fi sa inaintezi o actiune in justitie, daca asa se pune problema la locul tau de munca!
Drepturile salariatilor trebuie respectate...nu dupa "vechiul cod" asa cum spun ei...legea fiind opozabila tututor, nimeni neputandu-se preleva de necunoasterea legii avand in vedere formele de publicitate, respectiv Monitorul Oficial.
Multe persoane au reticente in a-si cere drepturile...probabil eu vad altfel problemele datorita meseriei mele...dar eu zic ca merita sa te ridici si sa-ti ceri drepturile chiar daca asta inseamna a demara un proces pe rol...si chiar daca poate la munca vei fi privita cu ostilitate...si daca te dau afara...asta inseamna un nou proces...si uite tot asa!
Revenind la ce intrebai tu...Codul Muncii este Legea 53/2003.
Sa revin si sa mai mentionez o data articolele pe care iti bazezi tu cererea de efectuare a concediului de odihna:
CAP. 3
Concediile
SECȚIUNEA 1
Concediul de odihnă anual și alte concedii ale salariaților
ART. 139
(1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaților.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunțări sau limitări.
ART. 140
(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabilește prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă și se acordă proporțional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum și zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
(4) *** Abrogat
ART. 141
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârșitul anului următor, tuturor salariaților care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Mult succes...si sa-mi spui ce s-a mai intamplat!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Oana & Marius
Wedding Day
krelia spune:
quote:
Originally posted by Divine girl
Pt Krelia: esti o scumpa si ... preferata mea , no offence fetili celelalti , toate-mi sunteti dragi, dar Krelia a reusit sa intre bine la sufletzelul meu ....are ea asa... un stil....zbanghi
Car'va sa zica ma studiashi indestul, hai?
Pup si eu la tine....si daca mai vii cu vorbe d'astea poate ma gandesc si te iau si de nevasta ...pana una alta, te trecui pi lista
PS..sa stii ca si eu astept viermishoruuu'...ma gandeam kiar sa-io compun o serenada
Mai stii cum te strigam pe-atunci/Icoana cu picioare lungi...
Veneai pe rau sau rau erai/Curgeai in mine pana-n rai...
26 august 2006
Raza de soare spune:
quote:
Pt Krelia: esti o scumpa si ... preferata mea , no offence fetili celelalti , toate-mi sunteti dragi, dar Krelia a reusit sa intre bine la sufletzelul meu ....are ea asa... un stil....zbanghi
Si....tot pt Krelia: nunta mea e pe 10 iunie 2006 la rest. Calipso
Pai d-asta ti-e mai draga... ca si tu tot cu Calipso esti !...
Raza de soare
krelia spune:
Si, bineinteles LA MULTI ANI fetelor noastre sarbatorite, plici (Eugene, sa-ti traiasca nevasta! ) si Rallu !!!
..iar, in numele sarbatoritilor mei (iubi, fratelo, unkiu, tata, cumnatelu' - aoleu ca multi mai sunt!), va multumesc si dau si io nitzik di Cola, un fursec, o maslina si ma-ntorc la munci...ca deh...printre praji si bobo..tre' sa mai si muncim, nu?
Ah, era sa uit sa va intreb...cadouri..ceva?
Mai stii cum te strigam pe-atunci/Icoana cu picioare lungi...
Veneai pe rau sau rau erai/Curgeai in mine pana-n rai...
26 august 2006
Divine girl spune:
quote:
Originally posted by Raza de soarequote:
Si....tot pt Krelia: nunta mea e pe 10 iunie 2006 la rest. Calipso
Pai d-asta ti-e mai draga... ca si tu tot cu Calipso esti !...
Raza de soare
Nu are nici o relevanta asta, draga mea. E pur si simplu o coincidentza. Hai sa deschidem un subiect pe tema "cat de simpatica e Krelia?" sa vedem cine mai e de acord cu mine
Pupi si
Raza de soare spune:
Rexanneooana, multumesc din suflet !...
Mda, misto partea cu procesele... as face-o si zau ca o fac daca mai am parte de asemenea figuri... dar... procesele costaaaaa... si fata n-ale banuti...
Pana acum, nici un semn, nici un raspuns, nici sefu'... doar scorpia... da' vad eu cand o prind si-i reamintesc...
Auzi la ea tupeu, sa intrebe de ce vreau conced !... stiind cat o oftica asta, i-am zis ca am nevoie pt pregatirile de nunta... a facut o fata... si dc vrea detalii, ii zic ca tre' sa-mi fac rochia, sa iau bautura... ce-o ... doare pe ea ca mai am timp 6 luni si ceva ? ete scart !... eu acum chiar vreau concediu !!!
Raza de soare
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by krelia
si daca mai vii cu vorbe d'astea poate ma gandesc si te iau si de nevasta ...
Adicatelea, cum ? ce, vrei sa faci ca ala din Tradati in dragoste de aseara ? avea omu' logodnica, urmau sa se casatoreasca in 2 luni, dar... avea si-o nevasta plecata la munca-n Italia... care-a venit... si omu' inventa o matusa bolnava, ca sa se mai duca si la nevasta, desi statea cu viitoarea... si la sfarsit " pai... matusa e matusa... si nevasta e nevasta... iar tu ai fost doar o aventura... ca-s barbat, imi place sa ma distrez... "...
si io care te credeam iubitica mea...........
Raza de soare
emilyjeuly spune:
quote:
Originally posted by Raza de soare
Rexanneooana, multumesc din suflet !...
Mda, misto partea cu procesele... as face-o si zau ca o fac daca mai am parte de asemenea figuri... dar... procesele costaaaaa... si fata n-ale banuti...
Pana acum, nici un semn, nici un raspuns, nici sefu'... doar scorpia... da' vad eu cand o prind si-i reamintesc...
Auzi la ea tupeu, sa intrebe de ce vreau conced !... stiind cat o oftica asta, i-am zis ca am nevoie pt pregatirile de nunta... a facut o fata... si dc vrea detalii, ii zic ca tre' sa-mi fac rochia, sa iau bautura... ce-o ... doare pe ea ca mai am timp 6 luni si ceva ? ete scart !... eu acum chiar vreau concediu !!!
Raza de soare
Raza, litigiile de munca nu costa nimic. tu doar completezi un formular in care spui ce drepturi nu ti-au fost respectate si firma trebuie sa aduca dovezi si toate cele.
unde-i lege nu-i tocmeala!!!!
Emily
Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste
http://photos.yahoo.com/emilyjeuly
http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1
plici plici spune:
hihihihi....krelia i-am transmis urarile lui eugen si a zis "si tie sa-ti traiasca al tau" cu multumirile de rigoare.
am primit mai multe flori ca la ziua mea ...oare dc?