Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (53)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Oana, voi nu v-ati gindit niciodata sa va intoarceti in Romania? Decit sa va chinuiti asa printre straini...macar aici aveti familiile, prietenii...Eu inteleg ca merita sa stai in strainatate daca asta inseamna sa traiesti mai bine, dar sa stai acolo asa... chinuindu-te...

Aici v-ar ajuta si parintii sa il cresteti pe Seb, ai putea si tu sa ai un job...Cred ca ti-ar fi mult mai usor.

Nu te supara, stiu ca nu e treaba mea, dar incerc sa ma pun in locul vostru. Pentru nimic in lume n-as sta sa ma chinui acolo, fara un job stabil, o casa stabila si fara sa stiu ca fac niste bani seriosi (pina la urma la asta se rezuma totul - plecam spre occident ca sa cistigam mai bine, dar daca asta nu se intimpla...). E pacat de tineretea voastra sa va trambalati de colo-colo, printre straini.

Leta si un bebe
POZE DE OCTOMBRIE

want my life back

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabry spune:

Tomasa,iata reteta si scuza-ma.
Tiramisł
3 oua
cacao
3 linguri de zahar
3 canite de cafea
300gr mascarpone
200gr savoiardi(piscoturi)
preperare;
separati galbenusurile de albus,iar albusul il bateti cu 1/2lingura de zahar;iar galbenusurile frecati-l cu zaharul ramas.La galbenus adaugati mascarpone,albusurile si mestecati pina cind obtineti o crema omogena.Inmuiati piscoturile in cafea,dupa care ii asezati intr-un strat iar deasupra puneti jumatate din crema,apoi puneti din nou un strat de piscoturi inmuiati in cafea,iar deasupra terminati cu crema ramasa.Puneti-l in frigider pentru 2 ore,iar prima de consumare,presarati deasupra cacao.

E usoara nu?
Doamne fetelor cit ati mai scris...sa nu fi-ti de deochi.
Oana,cred ca d-zeu va v-a ajuta sigur,nu-si intoarce el fata de la oamenii buni si va doresc ca de craciun sa aveti casuca voastra si sa fi-ti mai fericiti ca niciodata.Hai ca am inceput sa pling..ce proasta sint,jur!
Trec print-o perioada foarte grea,credeam ca totul s-a rezolvat,dar a fost doar o boare....si tare rau imi pare.

Va pupic si revenim.

MAMA LUI ELENASTEFANIASI MIRCEA

panagia gabri
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/elemir93/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

ahaaaaaaaaa Erica, deci de-asta nu trebuie fiarta carnea de pui impreuna cu legumele, ca are aceasta gelatina toxica??? pai eu pina acum i-am dat doar pui si am fiert-o separat, desi nu intelegeam de ce. dar e ok puiul pina la urma sau se poate considera animal tinar?
adica sa caut deja gaina??? ... ca ametesc?

cu celelalte animale - am inteles ca e toxica gelatina vitelusilor de lapte. si ce sa iau in loc, vita matura sau vitel normal (pe care nu scrie de lapte)? -hai ca va ametesc eu acuma

Oana , acum am citit si dr. Spock si ar fi fooooooooarte mult de scris despre olita, asa ca incerc sa fac un rezumat mai la obiect, dind si unele citate; imi pare rau ca nu am timp sa citez exact tot:

spune ca poate sa existe un antrenament partial in primul an al deprinderii de a face ceva la olita dar ca asta nu va folosi la nimic mai tirziu pt ca sub 1 an copilul nu detine controlul Eliminarii Materiilor Fecale (EMF) si deci nu coopereaza in mod constient! ... si concluzioneaza cu "Se crede ca acei copii care au fost invatati sa folos. olita mult prea devreme, sint mult mai inclinati spre o rebeliune ulterioara, prelungindu-se virsta la care in mod accidental fac pe ei in timpul zilei sau uda noaptea patul. Nu se recomanda nici un fel de efort de a deprinde copilul cu olita in primul an de viata!"
...in cont spune ca abia dupa la virsta de 12-18 luni devin treptat constienti de momentul EMF, desi nu sint inca capabili sa anunte. hihihi, zice ca acum devin ff mindri de ce fac ei acolo si ca pot chiar sa aibe o satisfactie data de eliminarea lor , chiar placerea de a-si baga nasul, daca au ocazia... ceea ce-mi aminteste Oana ca mi-a povestit mama cum m-a gasit intr-o zi mincind cu placere ... nu stiu cit e adev, dar ma simt un om norocos . chiar o sa o intreb de curiozitate cam ce virsta aveam...
asa, sa revin la ce mai zice Dr. Spock: zice ca exista semne indirecte de pregatire pt. deprinderea olitei, incepind din al 2-lea an de viata, semne pe care nu le asociem cu acest lucru la prima vedere. "Copiii simt in acest moment nevoia de a oferi cadouri si capata f multa satisfactie din aceasta desi, de obicei vor sa-si ia imediat inapoi obiectul oferit. Acum copiii privesc cu mare interes la introducerea lucrurilor in diverse containere, privindu-le cu interes cum apar si dispar. treptat ei doresc sa imite tot mai mult activit. parintilor si fratilor mai mari. Acest aspect poate juca un rol fundamental in procesul de invatare. Copiii obtin, la aceasta virsta, o mare satisfactie din invatarea diverselor activitati pe care le executa singuri, fara ajutor, si se bucura atunci cind sint recompensati pt realizarile lor."
asa, si tot mai zice despre psihologia copiilor la folosirea olitei... spunind ca cel mai bine copilul va deprinde treaba cu olita in a 2-a parte a anului 2, adica intre 18-24 luni, fiind ff posibil ca intre 12-18 luni sa refuze la un moment dat sa o mai folos (presupunind ca a fost pus inainte pe olita repetat). in acel moment cel mai bine este sa se astepte cel putin pina la 18 luni inainte de a incepe antrenamentul de deprindere a folosirii olitei, lasind astfel copilul sa creada ca el este cel ce decide controlul asupra vezicii sale urinare si a rectului, si ca aceasta nu este o cedare in fata dorintei parintilor! (ceea ce mie mi se pare f imp)

ooof, nu mai am eu timp sa scriu, caci el trateaza ff mult subiectul OLITA, f mult psihologic, aducind m,ulte exemple ale unor medici pediatrii cunoscuti - Dr. T. Berry Brazelton (TBB), pediatru interesat de acest fenomen care a pus la punct si o tehnica. TBB a recomandat metoda de-a lungul practicii sale pt zeci de copii si 80% din ei au reusit sa realizeze controlul asupra vezicii si rectului la aprox 28 luni si controlul nocturn la aprox 3 ani. "Acestea sint rez f bune dupa orice standarde. Principiul de baza al lui TBB e ca nu tb executata nici un fel de constringere asupra copiilor, ei deprinzindu-se sa folos olita prin propria vointa. in acest mod vor invata mai usor si se reduce aparitia mai tirziu a unor pb de udarea patului sau EMF accidentale. In practica acestuia doar 1,5% mai urinau in pat la 5 ani, cifra care contrasteaza puternic cu cea de 15% intilnita la adulti intr-o tara europeana cunoscuta printr-o filozofie riguroasa si ferma in folosirea olitei. Nu tb fortat sau pedepsit sa stea pe olita nici macar o sec daca el nu vrea si vrea sa se ridice!Copiii decid cind doresc sa preia controlul, cind se simt capabili, adica atunci cind odresc sa fie maturi. Aceasta metoda presupune ca parintii au incredere in dorinta copiilului lor de a se maturiza si ca au capacitate sa astepte, fara sa se grabeasca acest lucru."
Cam atit, mai mult nu prea pot sa mai scriu... tipul spune multe efecte psihologice cu olita asta, dar cred ca ati inteles esentialul deja .

dupa cum am zis, eu merg pe mina lui.
pupici, ma duc la somnic :)

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

So...Leta, nu ma deranjeaza deloc ceea ce imi zici tu. Din pacate, una la mana,George nu vrea sa auda de intors in tara (poate doar daca ar ramane in strada), si il inteleg de ce. Parintii lui au ramas fara casa, stau cu chirie, si mai mult de jumatate din bani ii dau pe chirie si intretinere. ai mei o duc foarte greu de cand tatal meu nu mai are servici stabil, cum avea pana acum 2 ani. Abia reusesc sa supravietuiasca ei, si cu doua fete la facultate (noroc ca invata bine, una are licenta anul asta, cealalta mai are un an). Noi nu avem nici o pregatire profesionala, eu am abanonat faculatea, George nu are nici el studii multe...deci nu am avea ce sa facem. Sau poate ca ne-ar fi la fel ca aici, nu pot sti, dar daca parintii nostri, care ne vor binele, si sufera si plang cand stiu cum suntem si ca nu ne pot ajuta ne sfatuiesc sa nu renuntam, sa ne zbatem sa reusim aici, pentru ca stiu ca in tara, cu studiile noastre nu facem nimic. Aici cu chin, am supravietuit 5 ani, si am reusit sa platim chirii, telefon, curent...De cand il avem pe Seb e mai greu, dar, desi am avut o perioada de 2 saptamani cand mancam paine cu unt si gem, el a avut ce manca. Ai mei au facultati terminate, sunt ingineri, si pentru ce? Ca nu o duc asa cum ar trebui...In fine...e mult de zis, Leta, dar am intrat deja prea mult in viata noastra privata. Imi pare rau ca va zic toate astea, nu as vrea, nici nu stiu daca sa trimit mesajul asta, sau sa iti trimit PM. Pentru ca nu vreau sa para ca alte dati un mesaj in care ma vait, doar ca imi sunteti singurele prietene virtuale carora le pot zice. Poate si asta e avantajul, ca nu va cunosc personal si nu imi este asa rusine sa va zic, indiferent de ce veti vorbi voi intre voi pe la spate. Nu are de ce sa ma mai doara, realitatea doare mai tare. Dar nu-i nimic, D-zeu e sus, nu ne-am pierdut speranta, speram sa rezolvam si cu casa, cum am rezolvat-o si acum 3 ani. Poate cuiva i se va face mila de Seb, nu de noi, de el, sa nu ramana in strada, ca e un pui nevinovat care a venit intr-o lume cruda, nu am realizat atunci cand ne-am decis sa il facem ca suntem cu un picior in groapa, avand in vedere situatia noastra, dar nu o duceam asa rau atunci, George avea de munca destul....Gata, stop! Il trimit mesajul, dar sper din toata inima sa fie ultimul de genul asta. Ajuta cuvintele voastre, dar realitatea nu poate fi schimbata, asa ca nu are rost sa scriu. dar nu am vrut sa te las, draga Leta fara raspuns.

Gabry, merci. Ce se intampla cu tine, spune-ne, descarca-te, nu tine in tine, si nu mai plange, te rog, scumpa.

Shobo, iti multumesc inzecit pentru cat ai scris, si mai ales ca mi s-a confirmat ceea ce credeam eu despre olita. Dupa un an il pun pe ea. Esti o scumpa, merci inca o data!

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
POZE
POZE NOI POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Gabry, te putem ajuta cu ceva?

Shobo, exact asa gandesc si eu referitor la olita. Eu mi-am propus sa incep peste vreo 5-6 luni, nu mai devreme.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Crinia multumesc pentru pontul cu e-mule eu cautam de mult timp Baby Einstein dar nu-l gasisem pe nicaieri .Acum vad ca a inceput sa descarce dar merge foarte incet .Asa merge de obicei?(11-12KB/s)
Shobo eu stiam ca nu se da carne tanara(pui ,vitel)la inceputul diversificari pt ca ar provoca mult mai usor alergii(probabil ca gelatina de care ziceati voi ca nici eu nu prea am habar)dar daca a-ti dat deja si nu au fost probleme nu cred ca este cazul sa va faceti griji .Multumim pt explicatiile cu olita
Oana i-mi pare tare rau ca nu s-a rezolvat cu casa dar nu dispera rugati-va in continuare la Dumnezeu si sigur veti trece cu bine si peste aceasta problema

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Oana, imi pare tare rau ca aveti atatea probleme, dar daca ati rezistat 5 ani si Dumnezeu v-a ajutat sa fiti inca acolo atunci inseamna ca are un plan pentru voi si ca nu va lasa. Aveti incredere si luati fiecare pas pe rand, fiindca El este alaturi de voi. O sa vedeti ca o sa se rezolve si cu casa asa cum s-au rezolvat si alte probleme care pareau de netrecut pana acum. Important este ca sunteti impreuna si ca luptati impreuna pentru un viitor mai bun pentru Seb si pentru voi.
Si nu mai tine in tine, descarca-te, vorbeste cu noi si nu-ti fie frica de posibilitatea ca cineva sa te judece sau sa "te vorbeasca pe la spate"...toate am trecut la randul nostru prin probleme, mai mari sau mai mici si stim cat este de bine sa ai un umar alaturi si, sincer, ma indoiesc sa existe cineva care sa te judece sau sa nu te inteleaga, iar daca asemenea persoane chiar exista nu ar trebui sa te intereseze fiindca ai alte lucruri mai importante spre care sa-ti canalizezi energia. Multumeste-i lui Dumnezeu ca sunteti sanatosi toti trei si ai incredere in dragostea Lui pentru voi .

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
poze Andrei
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Gabry, acum am vazut ca si tu esti suparata...din aceleasi motive despre care ne spuneai cu putin timp in urma? sper din suflet ca orice ar fi sa se rezolve...of, Doamne, ar trebui sa fie perioada cea mai frumoasa din viata noastra...

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
poze Andrei
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Shobo acum am vazut itrebarile tale
Deci eu stiu:gaina si vaca matura.
Eu la inceput am luat o gaina(am cautat vre-o doua sapt caci nu se gasesc decat congelate) din care lui Iustin i-am dat doar pieptul si copanele si restul am mancat noi dar la vita i-am dat carne de vitel pt ca mi-a trimis mama de la tara si erea si foarte proaspata .Dar vad ca nu a avut nici o problema .Ar putea avea oare mai tarziu probleme din cauza asta?
Hai ca am ametit si eu cu chestia asta ma duc la culcare.

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Merci fetelor. Sunteti adorabile. Increderea in D-zeu nu va pieri niciodata. Ne-a dat o minune, si e clar ca ne iubeste prea mult oferindu-ne acest cadou, e mai mult decat orice asteptam de la El.

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
POZE
POZE NOI POZE NOI

Mergi la inceput