Copilasii din 2002 (17)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Sabina, eu nu prea cred in "miracolul alaptarii" (e un factor important dar la fel cum e si educatia, mostenirea genetica, capacitatea lui de asimilare, organismul lui)...si asta nu "numai" pt ca eu nu am alaptat decat o luna, ci pt ca fac comparatie cu prietenii lui David (4 la numar si cu David 5) de aceiasi varsta si cu care am crescut si ne petrecem toate zilele de 3 ani in parc si pe malul marii...
David si Andu sunt singurii care nu au fost alaptati decat o luna si au facut raceli la fel cu toti ceilalti, Andu a inceput sa vorbeasca pe la 2 ani, DAvid pe la 1 an si un pic.
Ceilalti, Alex(alaptat pana la 8 luni), Andrei(alaptat pana la 1 an) si Luca (tot pana la 1 an). Alex are astm, cu crize si mari pb de sanatate, e ff inteligent, vorbeste de mult, face puzzle cu multe piese, are o memorie foarte buna, Andrei are mai putine raceli la activ, dar de abia acum la 2,10 ani a inceput sa spuna cateva cuvinte, Luca a racit mai des, dar el nu vorbeste deloc...

Asa ca, o concluzie a mea de balta, fiecare copil se dezvolta in ritmul lui, si alaptatul e unul din multii factori care contribuie la sanatate, iq, frumuseste si altele....

Despre astmul lui DAvid nu stiu ce spun, el nu a facut nici o criza pana acum, dar dr a concluzionat ff mult pe baza faptului ca si sotul meu a avut astm in copilarie (Radu a fost alaptat aproape 2 ani)...
Lucia, deci cum am inceput, anul trecut David a facut 2 raceli una dupa alta, iar ultima s-a transformat in bronsiolita si vreo 2 zile a respirat agitat ca si cum ar fi alergat. Atunci dr ne-a spus ca are un debut de astm, mai ales ca in familie avem antecedente, si ne-a trecut pe tratament...cu care de altfel i-a mers excelent...(coincidenta sau nu...)
Cand o sa faca 3 ani, am sa il duc la dr Radu (in Bucuresti) sa ii faca teste, si sa lamurim odata si problema asta...pana atunci nu prea avem ce analize sa ii facem...
Asta primavara la gradinita nu a racit deloc, acum am avut o repriza cu muci si tuse care a trecut ff repede fara medicamente, si acum...cu temperatura asta ciudata....

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Multumesc Sanzi pentru informatii.Si totusi, cat tine greva asta la gradinita? Nu stie nimeni?

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august-octombrie 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati

Mergi la inceput

Lucia, v-a spus sa nu mai aduceti copiii la gradi din cauza grevei? La mine la gradi e program normal...si la David (in fine la ei cred ca e alta poveste ca e particulara)

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Tocmai, ca nu am fost vineri la gradi si tataia lui Liviu a citit afisul, dar nu a citit tot ce scria acolo si oricum, acum nu imi mai fac probleme ca incepem niste investigatii mai serioase cu tusea asta a lui Liviu care tot apare si dispare si isi modifica forma. Suntem la 2 zile dupa terminarea antibioticului si uite ca iar a tusit azi o groaza; pana acum am evitat sa ii mai facem radiografie la plamani pentru ca ii mai facusem una in iunie, insa vom merge maine la un alt medic pediatru decat pana acum, si daca e nevoie facem si radiografie si analize si tot ce trebuie. Nici analize nu am apucat sa facem din cazua antibioticului. Asa ca e binevenita greva asta in momentul asta pentru noi, ca nu pierdem nimic daca lipsim.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august-octombrie 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati

Mergi la inceput

Lucia, de ce ia-ti facut radiografie? S-a vazut ceva?
Dr noastra ne-a spus ca la copiii cu astm sau debut de astm, plamanii sunt mai albiciosi...Si noi evitam sa ii facem radiografie, macar pana la 3 ani cand putem sa ii facem toate analizele deodata...
Sa nu fie alergic...i-ati facut vreodata teste??

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

I-am facut radiografie pentru ca atunci facuse un tratament pentru ca doctorul i-a auzit un harait la plamani. Dupa tratamentul cu antibiotic l-a apucat iar tusea exact ca si acum. Ne-am dus din nou la medic si a spus ca nu mai aude nimic la plamani dar mai bine sa ii facem radiografie sa vedem de unde tusea. Nu a iesit nimic la radiografie si in final am scapat cu Aerius si Estival. Asta prin luna mai iunie. Acum, probleme din nou, tuse peste tuse, si asta dupa 10 zile de antibiotic, am mers la medicul homeopat care ne-a sfatuit unde sa mergem pentru ca suspecteaza ori ceva la plamani sau ceva astmatic sau alergic si trebuie facute investigatii.

Mergi la inceput

Il tratezi tot homeopat?
La ce dr v-a trimis?

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Buna dragelor!
La noi e gata vacanta, sa speram ca nu e greva, chiar intrasem cu gandul sa intreb: la gradi la voi se anunta greva?
Poate maine sun o mama din grupa sa vad ce spune, e cam aiurea, sa speram ca pana luni se rezolva situatia cu invatamantul! Nu de alta, dar nu mai are cine sta cu el zilele astea, ne-ar incurca teribil.
Cu bolile, vad ca a rarit-o, sa speram ca am dreptate, desi a fost la tara, doar nasuc infundat si ragusit de la cat a plans dupa noi. In fiecare seara adormea plangand de dorul nostru, se pare ca nu se prea poate reobisnui fara noi!
Sabina, eu l-am alapatat pe George 4 luni, ca apoi a secat "izvorul", si pana sa il operez nu a facut febra deloc sau sa fie bolnav, in schimb, in ziua in care i-am scos firele de la operatie a facut prima data febra, si de atunci tot ne tine cu inima stransa, ca atunci a inceput seria racelilor. Se pare ca si "bona" pe care am avut-o atunci (avea 1 an si o luna) nu prea avea grija de el desi cand reveneam de la munca totul parea in regula. Dar la noi spitalul si operatia a fost inceputul tuturor necazurilor. Sa speram ca se mai imunizeaza anul asta!
Lucia, sanatate lui Liviu si sa scapati de tusea asta mai repede!
Sanzi, sanatate si lui David, imi pare rau ca va chinuiti si voi atat.
Daisy, am vazut pozele cu Deea, superb iepuras aveti!
Nina, asteptam vesti despre ce ati facut la Tg. Mures!
Va pupam, weekend sanatos mai departe si sa auzim ca nu e greva!
Elena si George

Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Hop si eu, am aparut din nou...
Deci despre alaptat: acum suntem in faza finala a intarcarii Cat sugea, mi-a facut toate bolile: oreion, varicela, rubeola, rosu in gat+ amigdalite repetate , are eczema atopica. Dar nu voi afla niciodata cum ar fi fost fara sa o alaptez. Nu am intarcat-o, din simpla comoditate. A fost bine pt. ea, pe mine nu m-a deranjat, e un copil super-echilibrat, deci nu era cazul de intarcat. Era putin obositor timp de doi ani jumate sa ne trezim noaptea de n ori, dar a trecut si perioada asta:)
De greva nu zic nimic, mi-e mila de educatoare si mai ales de ingrijitoare, le dau dreptate, dar pe de alta parte noi ce facem cu copiii? Am inteles ca ii putem duce, dar nu vor fi activitati, ca si in vacante. Eu o duc luni, si daca mai sunt copii, o las acolo.
Sanzi, Lucia, sanatate la puiuti!!!!

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

buna fetele.Noi n-avem chiar asa vesti grozave, sofia are viroza, de data asta pe bune, nu ca pana acu un mic curs de nas si la revedere.
afacut si febra(care ii scade totusi rapid),are doar rosu in gat, dar tuseste nitel uscat(f rar).

Cand ii scade febra zici ca n-are nimica!!!e plina de energie. Ce stiti de Stodal? e bun? sau nu?

uf, gradinita asta./Cand ma gandesc ca anul trecut nu a avut nici o singura raceala!!! nici macar una mica de tot.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput