Mamici martie-aprilie 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 4
catrinutza spune:
SCUZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
NU AM VAZUT NOUL CAPITOL...SI ZAU CA L-AM CAUTAT
o SA REIAU CE AM SCRIS PE ULTIMA PAGINA LA CAPITOLUL PRECEDENT SI REVIN CU UN NOU MESAJ CU COMPLETARI

Ziceam ca va raspund la fiecare in parte, da' deja am facut scurta la dodoleata de stat in scaun si citit..asa ca va raspund in mare cam la ce am retinut....
...adica nu fffff multe fetelor ca nu reusesc sa tin pasul cu voi.
Asa ca:
1.merci tuturor pt. felicitarile pt Maria....acum sper sa ramana Maria si pana la termen, sa nu ii cresca si anume stiti voi ce. ![]()
Din pacate imi vine sa urlu, sa
capul doctorului pt ca am senzatia ca nu ne-a inregistrat nimic pe amarata aia de caseta video...si cand ma gandesc cate investigatii am facut ca o descreierata ca sa aflu ce caseta, cum, in ce fel si am mai dat si bani pt inregistrare.... Am incercat la trei aparate video si la vreo 5 televizoare... credeti ca e suficient????

2.unele dintre voi scriati despre BB vostri ca sunt cam puturosi...si eu credeam asa...pana aseara cand dupa o seara mai mi-a ars cateva de cred ca mi-a mutat si restul de ficati pe care ii mai am intregi. Mi se pare ca Kim se intreba cum simti....pai mai intai crezi ca ai gaze care iti falfaie prin burtica...la inceput asa ca de fluturas si dupa aia constati ca iti arunca mana de pe burta....oricum ai sa vezi ca e o diferenta....la mine a miscat (in fine, l-am simtit eu atunci) pe la 18 sapt.
3. tina, cred ca si in Zimbabwe e mai bine de nascut...acolo te ajuta intreaga comunitate.![]()
4. ile77 ma mut in norvegia pana nasc...macar aia te mai ajuta... eu chiar daca sunt gravida, pt ca sunt asigurata la o anumita casa de asigurari nu beneficiez de mai nimic...o sa revin asupra chestiei asteia pt ca m-a revoltat enorm.
Sa stii ca fix " scapi" de punctele negre si cosuri daca e fata..eu nu prea vad diferente...asta daca e Maria si nu e un Marin.![]()
5.am vazut ca a fost o discutie despre mancatul de ficat.... parerea mea este ca mai bine mananci din cand in cand ficat proaspat decat sa manaci de la conserva cu atatea chimicale... si eu stiu ca are fier nu vit A...morcovii si fructele care au culori galben, rosu, portocaliu au multa vit. A....si iarasi cred ca esenta este totul echilibrat si nu in exces.
6.lauraioana bravo cu sotul tau...barbatii sunt niste "animalutze" care trebuie dresate..... plus ca eu mai fac o chestie care il bulverseaza pe al meu.... i-am "dat" voie sa se uite...dar atat
...ba chiar ii arat eu pe strada cate o tipa care arata misto...apoi un tip misto....incet incet i s-a luat...si tot asa..oricum e el din aluat bun ca altfel nu il luam.
7.dananita si eu dormeam din cand in cand pe burta... dar acum numai sa incerc sa ma asez un pic pe burta ca incepe renvolutzia....imi da de stire imediat ca am incalcat teritoriul
8.tcelen si andreea georgiana cand aveam perioada de greturi si luam no-spa mai rau imi era...asa ca nu am mai luat pana cred ca prin luna a 4 a, aproape si atunci cand nu se mai poate...in rest imi calmez durerile pe care de obicei cred ca le aveam de la frig, tinand mainile pe burta acolo unde ma durea...un fel de terapie prin bioenergie..asa ma tratam cand aveam dureri de ciclu. Andreea, misto faza cu politistul...le-am citit-o si colegelor de birou....![]()
Pana acum asta am reusit sa aflu..maine continuu ...daca nu mai scrieti inca 20 de pagini iar sefa e pe langa mine de nu pot misca un deget pe tastatura.
Va pup fetelor din toata inima...si bine ca voi ma intelegeti...ca cine nu trece prin toata "afacerea" asta nu prea intelege....
Sa aveti o seara super, mega, extra cu bebici cuminti.![]()
![]()
![]()
![]()
CAM ASA SCRIAM IERI.....![]()
![]()
Hai ca revin cu alte raspunsuri.....
catrinutza gravidutza
andan spune:
Buna dimineata burtici
DELIA draga, tu chiar esti pusa pe fapte mari cu furatul de fetite
Noi inca nu stim ce e BB, dar la cat de mult isi doreste tati o fetita poa' sa vina tot mapamondul in petit si tot nu o da!
TECLA, bine ai venit
Imi pare rau ca ai trecut printr-o experienta atat de cumplita si iti doresc (ca de altfel noua tuturor) sa fie totul bine.
NSHIRO biata de tine
ce peripetii! Ca sa vezi ca diagnosticele gresite nu sunt exclusiv apanajul medicilor de pe la noi!
toate fetele si sa aveti o zi buna
18 fix
mamaariadna spune:
Lady Hawk si Tcelen, va multumesc ca ati rezistat eroic pana la capat!
Tcelen, ai dreptate, vezi, eu uitasem, creme de corp, creme de poponel, sapun, paturele, perna, asternuturi pentru patut...
Ariadna,
22+
catrinutza spune:
Am revenit!!!!
Ramasesem datoare cu povestea cu casa de asigurari: eu sunt inscrisa la Policlinica 10 din Bucuresti...care apartine de Ministerul Apararii... iar casa de asigurari, CASAOPSNAJ, care apartine tot de minister nu deconteaza mai nimic la gravide.... ma mir ca antibioticul pe care l-am luat pt ureeaplasma mi l-au dat compensat. Din cate am inteles casa nationala deconteaza orice la gravide, indiferent de salariul pe care il are...la astia nu...daca nu sunt fara venit sau cel mult cu salariul minim pe economie nu pup mai nimic.
Faza dura cu o amarata de analiza de calciu: imi da trimitere pt analiza...ajung la laboratorul lor...nu se poate face analiza asta decat daca le faceti si nu mai stiu pe care tot de calciu
....care erau pe bani (vreo 200.000 de mii, aia pt care ma dusesem era gratuita),dar de pe la mijlocul lui sept ma programa tocmai pe 1 noiembrie
...si imi zice tanti ca daca o platesc si pe aia recomandata pot sa fac oricand...
si asta costa numai vreo 60.000 de lei..i-am ras in fatza, va inchipuiti.
Cam asa decurg vizitele mele la medicii de familie ....singurul lucru care ma mai tine inscrisa acolo este faptul ca au toate specilizatrile si te duci direct unde te doare, fara sa mai treci pe la medicul de familie pt trimitere...
O sa mai am un episod cred ca de nervi pt ca trebuie sa ma duc sa imi anunt ginecoloaga ca sunt gravida in 6 luni (cred ca o sa se crizeze), nu de alta da cica concediul prenatal ea trebuie sa mi-l semneze

... e tipa de care va ziceam ca m-am dus la ea sa imi spuna daca sunt ok si de ce in 6 luni nu ramasesem gravida si care s-a zborshit, zambind ce-i drept, la mine ca dupa doi ani sa imi pun probleme...de ce nu citesc si eu pe internet???????

Poate imi spuneti si voi daca tot de chestii dintr-astea va loviti...poate imi mai trec inspumarile pe astia.
Revin in cateva minute ....
catrinutza gravidutza
Irina71 spune:
Salutare fetele 
Tina voiam sa-ti spun ca in sfarsit sotul meu s-a hotarat la nume de baiat : Andrei (ca-i place lui, si e si nume de sfant, etc). Dar eu tot mai sper in adancul sufletului ca poate e fetita (stii ca am hotarat ca daca e fata, ii aleg eu nume, iar la baiat, sotul). Doctorul zice ca 80% e baiat. Dar am vazut la TV ca printul Spaniei are o fetita, dupa ce pana acum 2 saptamani toata lumea stia ca e baiat ! Si daca nici mostenitorul Spaniei nu o avea toti doctorii si toate ecografele performante la picioare ..... Asa ca daca se intampla sa greseasca ecograful si la case mai mari, sper si eu la fetita pana cand oi naste
Serj, te pup, iubita !! 

In alta ordine de idei, am fost ieri la dr. ginecolog si mi-a zis ca se pare ca bebe e mic pentru varsta lui ???!!
Eu m-am facut cat o balena (pana acum am luat 15 kg !!), dar bebe e mic ?? Cum vine asta ? Mi-a bagat un ghimpe in inima. 

Mi-a dat sa iau vitamine si ne mai vedem peste 2 saptamani, la o eco morfologica. Nu am stare pana atunci. Adevarul e ca pana acum (22 saptamani si 2 zile) nu mi-a tras nici un sut mai puternic, doar falfairi usoare. 
Sunt tare ingrijorata. De ce nu creste bebu meu ??
Pup toate fetele 
Irina.
22+
Multe poze cu mine
catrinutza spune:
Incepem iar...ca se pare ca pagina asta o umplu numai eu...dar iertati-ma fetelor...recuperez![]()
![]()
![]()
Noe Sa traiesti, sa fii sanatoasa si tu si BB si sa fii fericita si iubita si iar sanatoasa si iar iubita si iar sanatoasa......
Tecla bine ai venit printre noi si sedere lunga...pana la termen
si imi pare rau de pierderea ta. Dar gandeste pozitiv...capul sus si ai grija de tine, ca avem si noi de tine, nu-i asa fetelor????
Delia21 o sa imi pazasc fata...daca ramane fata
....dar nu ne invidia..cine stie...poate si BB-ul tau o sa fie fetitza..n-ar fi prima intamplare de genul asta.![]()
Cosmina eu am probleme cu acneea de cand ma stiu la pubertate (zic asa pt ca am senzatia ca nu am depasit faza asta nici acum la 28 de ani si cu un copil pe drum 
). Din pacate, am constat ca ceea ce faceam inainte ca tratament acum nu are nici o valoare. Oricum in perioada greturilor aveam fatza de comanda, dar asta din cauza problemelor mele cu fierea...acum de cand am mai terminat cu greturile, mi s-a mai curatat fata... Incerc sa folosesc cat mai putin sapunul (si atunci Nivea sau NeutroRoberts) si cat mai multa apa posibil, si sa ma demachiez chiar daca nu am fost machiata...din pacate cand ma creia o pauzasc mi se imbacseste fatza, ceea ce nu prea ma ajuta mai ales ca a venit frigul si mi se usuca fatza...
Concluzie: mai ai si tu rabdare 
Felicitari pt micul / mica sportiva!!!!!!!!
Kim tu zici ca sotul tau trebuie luat mai usurel pt ca nu e invatat cu rotunjimile...nici al meu nu e incantat de anumite rotunjimi (de slaninutza), dar de abia asteapta sa ma intoarca cu macaraua![]()
![]()
si sa imi vada o burtica cat un elefant....singura lui dorintza e sa imi ramana sanii la dimensiunile astea (nu ca as fi dus lipsa inainte, zau asa), lucru care pe mine pa sperie pt ca deja cred ca am un kil juma pe bucata![]()

.
Ciuf sunt de acord cu tine la chestia cu hainutzele...eu am zis ca in ultima luna o sa ii iau strictul necesar ca din cate povesti am auzit si am vazut ca bebeii cresc fff repede nu vreau sa fac investitii majore decat in scutece si produse de igiena si alte chestii care vor fi de folos o perioada mai lunga de timp....la hainutze prea putin... exact strictul necesar.
Oricum am citit sfaturile ariadnei si o sa tin cont si eu de ele si de experientza mea cu alti copii si o sa imi fac lista din timp, prospectez piata si in ultima luna CUMPARATURIIIIIIIIIIIIII.......
Nshiro muah un pupic mare-mare ca sa iti treaca toate durerile...naspa experientza...exact de ce aveai nevoie.

LauraIoana si al meu bebeu face tumbe prin toata burta, nu are un loc preferat....iar despre speriata de bombe - idem...am momente de panica cum ca nu o sa stiu ce sa fac....acum e in burtica, pus bine la pastrare dar cand o sa o stearga de acolo sa vezi distractie la maxim....![]()
BAFTA LA ECO!!!!!!!!!!!!
va pup pe toate mult de tot si o zi de milioane.....
21+
catrinutza gravidutza
Laura Ioana spune:
Noe La Multi Ani!

Esti ocupata cu pregatirile pentru nunta?
Tecla bine ai venit sa sa ai o sarcina usoara si fara asemenea evenimente neplacute! Poate ne povestesti si noua, daca vrei, ce ti s-a intamplat la prima sarcina.
Delia lasa fetitzele in pace!
Pai tu stii sigur ca ai baietzel? Deja il dai la schimb?![]()
Serj la noi nu am vazut niciodata reduceri la hainute pt copii. Ai mare noroc ca nu-ti mai creste asa de tare parul. Eu am o parosenie si pe picioare si pe burtica de-mi vine sa ma duc in padure. Da-l aranjez eu
Cosmina felicitari pentru miscarile lui bebe. Zau ca e vioi
de l-ai simtit asa de repede!
Ciuf distractie placuta in Las Vegas! Asteptam poze cu Marele Canion! Si mergeti cu tot cu Luca?
Nshiro, draga de tine, ce ai avut de tras! Acum te simti mai bine? Uite un
mare ca sa treaca mai repede!
Aida si pe mine au inceput sa ma doara oasele bazinului cand ma ridic de pe scaun, ar nu asa de tare cum spui tu. Succes la doctor, sa-ti gaseasca un remediu eficient. Un
si pentru tine ca sa te faci bine.
Mamaariadna ma bucur ca esti bine; scrie-ne mai des ca ne ingrijorezi!
Catrinutza nu stiu ce sa-ti zic; si eu, sa fiu in locul tau, as fi foarte revoltata. Pai asta e bataie de joc, cu nerusinare. Platesti ani de zile si cand ai nevoie, iti dau numai ce le convine
Laura
20+
Puiutul meu
Tina_Welsh spune:
Ciuf sa-ti traiasca ratzushca de baiat ca tare mumos e 
!Si tu esti simpatica foc.Se zice ca daca pe perioada sarcinii ti se schimba fata,devine mai uratzica(cosuri,cearcane,pete etc) e fetita.Pentru ca fetitele fura frumusetea mamicilor.
ASta asa ce se zice pe-aici acum cat o fi de adevarat Dumnezeu stie!
Kim,ma bucur ca iti plac.Sa stii ca eu nu prea am dat mare importanta ce a zis sotul in privinta numelui ales de mine, dar ce e drept i-a si placut.Sarah inseamna printesa in ebraica,iar Anne-Marie as vrea sa fie pentru ca si Maria(de la Maica Domnului) ca sa o protejeze! Iar la baietel Nicholas care de altfel e Sf.Nicolae la noi si David de la Regele David.Am batut campii, dar in primul rand le-am ales ca mi-au placut si dupa aceea le-am cautat eu si o semnificatie!
Nici nu ma gandeam sa comand de pe net, au magazin aici in Glasgow si vreau sa ma duc chiar astazi cu o amica(care va fi si nasa ca deh deja am stabilit totul
) sa vizitez magazinul!
Nshiro, vai prin ce-ai trecut.Ai grija de tine si sper de-aici incolo sa numai ai probleme din astea!Dupa ce ca esti tu micutza si firava sa numai mananci 2 zile?Vai!!!Hai sanatate multa!Te
!Sa zic felictari pentru
sau sa astept pana sambata?
Ariadna nu-i bai, mi-a luat cam 5 minute sa-l citesc, ma uit putin in crucis da e ok!![]()
!Multumesc de sfaturi, ca tare utile sunt!Incearca checul ca e reteta turceasca, asa ca daca tot te ai bine cu turcul du-te sa-i dai si lui o feliuta de CAYLI KEK!(se citeste CEAILI CHEC)![]()
! Te
si numai bine!
CAtrinutza, ce-ai descris tu acolo este exact tipic romanesc!
!Cred ca ar trebui sa vi si tu cu mine in ZImbawe!
Cel putin acolo ne ajuta toata comunitatea!Hihihihi!
Hai sa iti spun ce-am patit eu inainte sa plec din tara.Fac un test de sarcina si iese pozitiv.Bucurie mare!!Acum incep sa ma documentez si eu ce si cum, ce analize trebuiesc facute etc. Sun o amica si o intreb daca are vre-un medic ginecolog care sa mi-l recomande si mie, si ma trimite tipa la SANADOR.MA duc la Sanador, o doctorita...o namila de doctora de ziceai ca-i vaca, scuzati expresia.Cand ma pune pe scaun am zis ca mor acolo de frica.Diagnostic:Saptamana 4 de sarcina..cu semnul intrebarii, multiplii chisti, bla bla bla.Ce mai am zis gata...sa vezi ca am probleme.Imi da o foaie cu anelizele care trebuiesc facute..cat crezi ca ma costa?10.000.000!Proasta de mine, nu ma duc sa intreb si in alte parti ce si cum..platesc si le fac.In gandul meu zic..lasa ma ca e privat..e mai curat etc. etc.!Pace..astept 2 saptamani pana iau rezultatele, si dupa ce le iau aflu ca doctora respectiva era in concediu.Bun..caut alt doctor(pentru citirea analizelor) si cum necum ajung la asa zisul medic Dr.Pana,(medic foarte bun cica, la recomandarea unei prietene)...Ii dau analizele sa mi le citeasca si ce imi zice.."Vai..domnisoara aveti Hepatita B si infectie cu Citomegalovirus.S-ar putea sa fie nevoie de intreruperea sarcinii, insa duceti-va la spit Colentina, la boli infectioase, si vb acolo cu Dr.Apostolescu, sa citeasca si dansul si eventual poate refaceti analizele."..Atat mi-a trebuit..da-i plangi, vino disperata scrie pe forum cere ajutor..si de data aia si numai atunci MAMICILE DE MARTIE APRILIE MI-AU FOST DE MAREEEEEEEE FOLOS 

Ajunsa acasa..ma gandesc sa il sun pe Dr.TUTUNARU.Ii citesc eu analizele la care el imi zice..."Bun si care e problema?Calmati-va si invatati-va doctorul sa citeasca!Nu aveti infectie in organism acum dar ati avut!"Pfoai ce m-a linistit!!Asta era vineri seara...stau si fierb pana luni.Luni ma duc la Apostolescu, imi confirma ceea ce imi spusese Tutunaru, insa mi-a cerut sa mai repet analizele de hepatita si citomegalovirus pentru linistea mea.Le-am facut gratuit la SPit. MAtei Bals din spatele Spit.Colentina. SI bineinteles totul a fost ok!Si toata aceasta tampenie s-a intamplat din cauza unui medic care n-a stiut sa citeasca niste amarate de analize!Asa ca...CAtrinutza tu esti inca bine!

MP pe unde esti?
Scuzati cat am scris!ASTAZI INTRU OFICIAL IN 18 SAPTMANAI (5 LUNI) URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Irina71 am sa adauc numele tau.Sper sa fie Andreea si nu ANdrei daca tu asta vrei..dar vb aia orice ar fi sanatos sa fie!
Noe La Multi Ani sa cresi mare sanatoasa si cu bebe in burtica!
Laura Ioana bafta la ecografie!
Tina
and Tina and Mark's baby
Zile ramase pana la data nunti..
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel,SI CU BURTICA!
Laura Ioana spune:
Tina la multe saptamani cat mai usoare inainte! Spor azi la cumparaturi!
Si eu azi implinesc 20 de saptamani
am ajuns la jumatatea sarcinii!! Doamne ajuta ca totul sa decurga in continuare la fel de bine ca pana acum!
Laura
20+
Puiutul meu
mamaariadna spune:
Kim, apropos de chilotei, si eu mi-am cumparat tot dintr-aia sub talie, ca ceilalti parca sunt prea de tot. S-ar speria de tot iubitul meu sot.
Mi-am mai cumparat si eu inca doi pantaloni si o bluza mulata mai pentru frig. Tare mistocute sunt. Pantalonii sunt cam ca ai tai pe burta.
Si am constatat ca am luat 4,5 kile in total.
Azi noapte apropae ca nu am dormit, ca puiul meu imi tot tragea suturi. Si nu oriunde ci nimerea tot timpul vezica urinara, de tot ma duceam la WC ca simteam ca nu mai pot, desi nu aveam nimic de facut.
Asa am avut si la primul pui, si chiar ca a iesit fotbalist mare. Trage niste reprize cu taica-sau...
Ariadna,
22+