În fiecare zi cu Dumnezeu (partea a II-a)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

Doamne,

Eu abia acum am vazut ce a iesit cu doua mesaje mai sus!

Iertare!!!

Domnul să te binecuvânteze, si să te păzească!
Domnul să facă să lumineze Fata Lui peste tine, si să Se îndure de tine!
Domnul să-Si înalte Fata peste tine, si să-ti dea pacea! (Numeri 6:24-26) - asa il invatase Dumnezeu pe Moise sa binecuvanteze... Fie ca bunul Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti asa in fiecare zi!

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Va dau cu copy paste "Binecuvintarea" pe care a postat-o veve cu ceva timp in urma:

"Un copilas sopti catre cer:D-zeule,vorbeste cu mine!....O ciocirlie cinta in cring,insa copilul n-o auzi.
Atunci copilasul striga:D-zeule,vorbeste-mi!...Furtuna trecu suspinind in vazduhuri,dar copilul n-o asculta. Copilu se uita in jur si spuse:D-zeule,lasa-ma sa te vad!...O stea cazatoare strabatu bolta cereasca,dar copilul nu baga de seama.
Indignat copilul urla catre cer:D-zeule,fa un miracol!...O noua viatza se nascu pe pamint,dar copilul nu avu cum sa stie.
Copilasul incepu sa plinga disperat:Atinge-ma,D-zeule!Lasa-ma sa simt ca esti acolo!...La care D-zeu intinse mina si-l atinse delicat cu degetele,dar baietzelul alunga fluturasul cu palma si pleca nestiutor...
Nu lasati sa va scape din vedere binecuvintarile vietzii doar pentru ca nu vi se arata in ambalajul la care voi v-ati astepta!"

Anonim

Irina & Veve cea cumintzica foc!"

Make love,not war!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolamar spune:

papadie,

versetul pe care tu l-ai scris, in alta traducere spune "nu va ingrijorati deci pentru ziua de maine, pentru ca ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei raul ei".
Eu trebuie sa-l spun zilnic pana Dumnezeu ma va ajuta sa nu ma mai ingrijorez.
Daca ma poti ajuta cu o sugestie nu stiu cu ce, ca sa pot aplica si eu acest verset in viata mea.
Multumesc.
Dumnezeu sa te binecuvinteze.

Mergi la inceput

ISUS A ZIS:
Ce-i va folosi unui om sa castige lumea daca-si va pierde sufletul, sau ce va da un om in schimb pentru sufletul lui? (marcu 8:36-37)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floare de Colt spune:

Draga AMary [Nicolamar], imi permiti sa-ti dau eu o sugestie?

"nu va ingrijorati deci pentru ziua de maine, pentru ca ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei raul ei".

Eu cred ca poti aplica acest verset in viata ta de fiecare zi mult mai usor daca nu te mai gandesti ca fiecare zi are raul ei.
Urmareste sa descoperi comorile pe care ti le ofera Dumnezeu in fiecare clipa din viata ta. La sfarsitul zilei, inainte de a adormi nu te gandi la momentele mai putin placute pe care le-ai trait in ziua care tocmai se incheie ci contorizeaza-le pe cele minunate. Expansioneaza-ti trairile minunate pe care le-ai avut si umple-ti intreaga fiinta cu acele simtaminte minunate si culca-te impacata, multumindu-i lui Dumnezeu pentru tot ceea ce iti daruieste in fiecare clipa. Ai sa vezi ca incetul cu incetul viata ta se va transforma si nici o zi nu va mai avea raul ei, sau cel putin tu nu-l vei mai vedea, atat de plina de minunatii iti va fi existenta.

Cum interpretez eu versetul de mai sus, fara a avea cea mai mica pretentie ca este chiar interpretarea pe care a vrut sa ne-o transmita IISUS?
Eu cred ca mesajul lui a fost ca trebuie sa traim clipa. Daca ne vom face probleme pentru ziua de maine si pentru viitor in general, pur si simplu vom uita sa traim in prezent si nu vom reusi sa vedem si sa ne bucuram de comorile din fiecare clipa.

Cu dragoste si lumina divina,
Floare de colt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Draga AMary,

Iti voi raspunde si eu la intrebare pentru ca cele scrise mai sus despre ingrijorare imi apartin, Papadie doar a copiat mesajul meu, care era la inceputul subiectului "in fiecare zi cu Dumnezeu-partea I".

Ce iti voi scrie este din experienta mea personala si este oarecum diferit de ceea ce ti-a scris Camelia (Floare de Colt), care imi este foarte draga si a carui prietenie o pretuiesc, dar aici punctele noastre de vedere sunt destul de diferite.

Raul exista in lume si eu cred ca daca il ignori sau te gandesti ca el nu exista, nu rezolvi mare lucru...Eu cred ca Dumnezeu vrea ca noi sa luam in serios raul care exista in lume, care ni se intampla in viata noastra, daca El ar fi vrut ca noi sa nu ne gandim la rau si la necazuri, ne-ar fi spus-o clar, dar eu nu am gasit nicaieri lucrul asta in Biblie.
E foarte greu si cred ca nici nu este de dorit sa ne gandim numai la lucrurile minunate care ni se intampla in viata. Lucruri rele, necazuri ni se intampla destul de des, chiar daca nu in fiecare zi, problema este cum le tratam ??
Am vazut ca tu ai doi copilasi si al treilea este in burtica, sa iti traiasca, sa fie sanatosi si Dumnezeu sa iti dea putere si intelepciune sa ii cresti mari, sa ajunga niste adulti de care sa fii mandra.
Pot sa-mi inchipui ca nu iti este deloc usor, mai ales in conditiile din Romania, si este omeneste, firesc sa ai griji.
Eu cred ca sunt doua categorii de ingrijorari, sunt griji si temeri care nu se bazeaza pe nimic concret, real, ca de exemplu " ce o sa se intample daca....copiii mei se imbolnavesc, sau parintii, sau sotul, sau daca imi pierd slujba, etc.". Eu, de obicei, genul asta de ingrijorari le elimin din start si le alung cat pot de repede din gandurile mele, pentru ca stiu ca sunt ganduri de la cel rau, care vrea sa ne ia bucuria ! Mai ales cand esti insarcinata si mai vulnerabila, gandurile prapastioase te viziteaza mult mai des decat atunci cand esti "normala".
Aici sunt perfect de acord cu Camelia cand spune ca nu trebuie sa ne irosim viata traind in temeri despre viitor, ci sa incercam sa traim in prezent.
Considera si versetele "Si apoi, cine dintre voi, chiar ingrijorandu-se, poate sa adauge macar un cot la inaltimea lui ?" (Matei 6:27)
Chiar asa !! Daca ma ingrijorez, ce rezolv ? mai cresc in inaltime, sau nu ma mai imbolnavesc sau imi pica paine din cer ? NU !

Apoi sunt ingrijorarile reale- "cum Dumnezeu ma descurc pana la urmatorul salariu, cum voi reusi sa platesc si intretinerea si sa mai iau si ceva bun la copii, etc."
Ei, in cazul asta, al ingrijorarilor reale, cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa i le dai lui Dumnezeu ! Eu imi inchipui ca El ar vrea sa ne spuna " Nu mai purtati cu voi povara grijilor voastre, veniti la Mine, dati-mi-le Mie, rasturnati-va sacul.. sau camionul, cu griji si temeri la picioarele Mele !" Pentru ca stii ce facem noi de multe ori ? ne ducem in fatza Lui, ne rugam pentru ce ne framinta, daaar nu ii dam Lui grijile noastre, ci, dupa rugaciune, le luam inapoi cu noi !! Mi s-a intamplat de multe ori ca dupa ce ma rugam Domnului intr-o anumita chestiune, dupa cateva minute sa ma trezesc din nou oftand si gandindu-ma plina de ingrijorare la problema pentru care tocmai m-am rugat ! In loc sa ramin cu o inima usoara, eliberata de griji,ramineam "garbovita" sub povara lor, pentru ca nu i le dadusem lui Dumnezeu...in loc sa las problema mea la picioarele Lui, dupa rugaciune o luam inapoi cu mine !! O, dar ce diferenta, ce pace sufleteasca si ce bucurie este in sufletul meu atunci cand ii predau Lui cu totul ingrijorarea mea !
Bineinteles ca nu e de ajuns doar sa ne rugam si apoi sa stam cu bratele incrucisate, eu cred ca Dumnezeu vrea ca noi sa ne facem partea noastra si apoi sa il lasam pe El sa isi faca partea Lui.

Iti doresc o sarcina cat mai usoara, lipsita de griji si un bebe sanatos si frumos,
Cu drag,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Va multumesc din tot sufletul pentru sfaturile date si voi incerca sa aplic in viata mea acest verset, desi in situatia in care ma aflu este foarte greu, va spun pe scurt de ce nu-l pot pune in aplicare acest verset, nu ca nu vreau eu ci imprejurarile in care ma aflu.
Eu sunt secretara la o societate pe actiuni cu un salariu net de 3.200.000 lei, sotul pensionar in urma unui acident de munca cu doar 794.000lei(avand functia de electrician, cu acidentul de munca nu vrea numeni sa-l angajeze, desi este un bun lucrator) si alocatia coiilor de doar 420.000lei. Din toti acesti bani am o rata lunara la apartament(deoarece am apartament cumparat in rate pe o durata de 20 de ani) de 32$=1.078.000lei, cheltuielile cu intretinerea se ridica la aproximativ 1.400.000lei, luna aceasta (martie)nu mi-am platit rata la casa, si cand ma gandesc luna viitoare de unde voi plati doua rate, daca nu la platesc a treia luna ma dau afara cu copii in strada "si cum sa reusesc sa nu ma ingrijorez". M-am gandit sa dau un anunt ceva de genul cu "munca la domiciliu ", nu stiu incotro s-o apuc cateodata.Mai nou la mune la servici se desfiinteaza postul pe care il ocup. Si bine inteles ca toata lumea ma judeca si-mi reproseaza ce ma apucat sa mai fac si pe al treilea copil cu cate neajunsuri am. Asa este dar fiecare isi stie problema lui din casa lui caci eu am fost prima care am facut criza de nebunie cand am aflat ca sunt insarcinata cu al treile in trei luni la timpul respectiv.

Acum caut solutia sa sa nu innebunesc cu atata ingrijorare, caci totul este pe umerii mei.

As dori sa mai discut cu voi poate asa voi reusi si eu sa scap de crizele pe care le fac din cauza neajunsurilor desi la acest moment nu vad inca solutia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Of, Doamne, in ce situatie teribila te gasesti ! M-am gandit mult la tine dupa ce ti-am citit mesajul..Iti voi scrie un email diseara sau cel tarziu maine.

Cu drag,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Nicolamar te rog nu dispera. Cea mai mare bucurie este sa iti vezi copilasii sanatosi! Nici nu stiu ce sa-ti spun...doar atita ca ma voi gindi la tine si ma voi ruga pentru voi!

Cu toata prietenia,
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by Nicolamar

Va multumesc din tot sufletul pentru sfaturile date si voi incerca sa aplic in viata mea acest verset, desi in situatia in care ma aflu este foarte greu, va spun pe scurt de ce nu-l pot pune in aplicare acest verset, nu ca nu vreau eu ci imprejurarile in care ma aflu.
Eu sunt secretara la o societate pe actiuni cu un salariu net de 3.200.000 lei, sotul pensionar in urma unui acident de munca cu doar 794.000lei(avand functia de electrician, cu acidentul de munca nu vrea numeni sa-l angajeze, desi este un bun lucrator) si alocatia coiilor de doar 420.000lei. Din toti acesti bani am o rata lunara la apartament(deoarece am apartament cumparat in rate pe o durata de 20 de ani) de 32$=1.078.000lei, cheltuielile cu intretinerea se ridica la aproximativ 1.400.000lei, luna aceasta (martie)nu mi-am platit rata la casa, si cand ma gandesc luna viitoare de unde voi plati doua rate, daca nu la platesc a treia luna ma dau afara cu copii in strada "si cum sa reusesc sa nu ma ingrijorez". M-am gandit sa dau un anunt ceva de genul cu "munca la domiciliu ", nu stiu incotro s-o apuc cateodata.Mai nou la mune la servici se desfiinteaza postul pe care il ocup. Si bine inteles ca toata lumea ma judeca si-mi reproseaza ce ma apucat sa mai fac si pe al treilea copil cu cate neajunsuri am. Asa este dar fiecare isi stie problema lui din casa lui caci eu am fost prima care am facut criza de nebunie cand am aflat ca sunt insarcinata cu al treile in trei luni la timpul respectiv.

Acum caut solutia sa sa nu innebunesc cu atata ingrijorare, caci totul este pe umerii mei.

As dori sa mai discut cu voi poate asa voi reusi si eu sa scap de crizele pe care le fac din cauza neajunsurilor desi la acest moment nu vad inca solutia.

AMary

Ma gindeam ca o solutie pentru moment sa va mai rotunjiti veniturile ar fi sa babysit. Tu sau sotul tau. Incearca sa gasesti citiva copii, si vezi cam cit ai putea face. Poate poti folosi chiar acest site sa-ti oferi serviciile si sa vezi ce raspunsuri primesti. Mult noroc si curaj
Ma gindesc la voi, cu drag,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput