În fiecare zi cu Dumnezeu (partea a II-a)
Se deschidea mult prea greu partea I a acestui subiect. Asa ca...urmarea :-)
"Dragele mele,
Ma gandeam ca ar fi bine pentru sufletele noastre sa ne aducem aminte in fiecare zi ca Cineva acolo sus ne iubeste.
Daca vreuna din voi are vreun pasaj din Biblie sau versete sau orice citat care v-a impresionat sau chiar influentat in vreun fel sau altul viata mi-ar place foarte mult sa le citesc...
Pentru azi as vrea sa va scriu unul din versetele mele preferate, care mie imi da multa putere si pe care as vrea sa mi-l reamintesc zilnic:
"Nu va ingrijorati dar de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insas. Ajunge zilei necazul ei."
Matei 6:34
Cu drag,
Elena&Laura
Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate."
Make love,not war!
Raspunsuri
joanna spune:
'Painte,cunosc perechi care desi isi doresc copii,nu pot face.De ce se intimpla aceasta?
-Pentru a se capatui si vreun orfan.Sint unii care de indata ce au infiat un orfan,le-a dat Dumnezeu dupa aceea si lor un copil'
Joanna
joanna spune:
'Femeia cind este insarcinata,trebuie sa fie linistita,sa citeasca Evanghelia,sa se roage,sa spuna rugaciunea lui Isus.Astfel se sfinteste si copilul.Inca de acum incepe educatia copilului.Sa fii atent sa nu mihnesti pe cea insarcinata sub nici un motiv'
Parintele Paisie
Joanna
joanna spune:
'Omul care se misca numai din interes propriu este un om nefolositor'
'Cel care il ajuta pe aproapele sau ,primeste ajutor de la Dumnezeu.Iar cel care il judeca pe aproapele sau cu invidie si rautate il are ca judecator pe Dumnezeu'
'Rugaciunea este oxigenul sufletului'
Parintele Paisie
Joanna
Elena spune:
Multumim, Papadicule, intr-adevar se incarca greu subiectul.
Joanna, bine ai venit la !!
"Isus i-a zis: "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine."
Ioan 14:6
joanna spune:
Multumesc frumoas ca existati si formati o comunitate atat de frumoasa!Mai rar comunitati de romani cu intelegere si respect...
Elena,bine v-am gasit cu suflete atat de frumoase!
Joanna
Olguta spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Faptul ca si pe voi in anumite etape ale vietii v-au framantat
aceste ganduri, imi confirma apartenenta la un grup. Si sper sa fie cel al credinciosilor in Dumnezeu, de fapt asa si simt, dar... cum spunea si Elena, diavolul incearca sa ne indeparteze de EL, incearca sa ne "ispiteasca". Si se pare ca eu sunt slaba, din moment ce reuseste. Dar tot e bine, important e sa fii crestin.
Biserica, aveti dreptate Dana si Elena , ar trebui sa ajute unuia ca mine. Numai ca si in biserica imi zboara gandurile aiurea, uneori exact in "toiul" slujbei...
E drept ca nici n-am gasit aici preotul cu har, care sa ma faca sa ies cu capul plecat din biserica, patrunsa de smerenie, cum reusea preotul bisericii la care obisnuiam sa merg in Romania, preot pe care
l-am "descoperit" cu doar cateva luni inainte de a emigra. Prea putin, din pacate, ca sa pot am un bun fundament.
Elena m-as bucura mult sa-mi indici cateva carti. Poate mi-ar putea da alta perspectiva in a intelege credinta. Nu stiu daca asta e exprimarea potrivita, credinta se intelege sau se simte? Na, ca iar incep...
marius spune:
Olguta,
Hai sa-ti spun o povestioara.
Au fost odata ca niciodata doi frati. Ei erau gemeni si semanau atat de bine, incat niciodata, nimeni nu ii putea deosebi unul de celalalt uitandu-se la dansii. Unul dintre ei era cuminte nevoie mare, linistit si politicos. Celalalt era pus pe rele nabadaios si facea numai necazuri in jurul sau. Parintii erau pe cat de multumiti cu primul pe atat de suparati din cauza celui de-al doilea. Si ii spuneau acestuia din urma ca va ajunge un neispravit de nimeni nu va avea vreodata un cuvant bun despre el. Acesta, la inceput era nepasator apoi pe ce ca i se spunea asta, parca tot mai indarjit era sa faca necazuri.
Intr-o vara cei doi frati au plecat la rau sa se scalde. Cel cuminte s-a avantat ca niciodata prea tare si l-a luat apa navalnica. Celalalt a vazut si a sarit dupa el. Strigau si oamenii inspaimantati. Cu chiu cu vai si-a scos fratele pe mal. Parintii lor au venit in goana mare la rau alertati de sateni, dar cel cuminte era deja pe mal viu dar speriat. Fratele lui era foarte obosit ca abia mai respira de efort. Se lasa seara. Oamenii au plecat pe la casele lor. Cei doi baieti inca erau pe mal cu parintii lor alaturi. Atunci au rasarit trei stelute.
Una sus pe cer.
A doua in ochii parintilor.
A treia existase dintotdeauna si toti se intrebasera :
Unde o fi?
Steaua ta de ce o cauti?
Marius
Olguta spune:
Marius,
bucuroasa tare ca mi-ai scris am citit povestioara ta repede, repede...
si n-am inteles nimic.
"E scris adanc" mi-am zis si-am luat-o de la inceput, dar pe
indelete de data asta: erau doi frati asa de 'gemeni'
ca nimeni, niciodata, nu-i deosebea. Doar uitandu-se la ei.
Da' cumva ii deosebeau fiindca unul era cuminte si celalalt nu.
Primejdie mare la rau. "Strigau si oamenii inspaimantati".
Se lasa seara...
si rasar trei stelute. Cea de-a treia exista dintotdeauna,
numai ca pana acum nu s-a lasat vazuta.
Finalul e superb si-l iau foarte personal:
steaua mea de ce-o mai caut si tot intreb unde-o fi.
Bine ca exista, chiar daca nu se vede.
Multumesc, Marius!
oanaruth spune:
Daca ati sti voi ce bucurii imi aduce infiecare zi acest subiect al forumului nostru...
O sa-mi lipseasca, o luna, cat voi fi plecata. Dar ma va intari gandul ca veti fi cu mine oriunde as fi, fiindca - impreuna - suntem in fiecare zi cu Dumnezeu...
Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească!
Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine!
Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26) - asa il invatase Dumnezeu pe Moise sa binecuvanteze... Fie ca bunul Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti asa in fiecare zi!
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
danielac spune:
quote:
Originally posted by joanna
'Painte,cunosc perechi care desi isi doresc copii,nu pot face.De ce se intimpla aceasta?
-Pentru a se capatui si vreun orfan.Sint unii care de indata ce au infiat un orfan,le-a dat Dumnezeu dupa aceea si lor un copil'
Joanna
Foarte bine zis, si Papa poti sa te mai gandesti!!!
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072