preeclampsia si al doilea copil

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onaga alina spune:

Cristina,

Mersi frumos pentru sfaturile tale, ma intereseaza foarte mult ce tratament ti s-a dat inainte de sarcina, dar mai ales in timpul sarcinii, pentru ca mie nu mi-a dat dna dr. nimic pana in la 33 sapt, desi stia bine problema, si m-am dus la control lunar(la cab. particular chiar, unde avea niste scoruri foarte mari pe atunci si cred ca si acum-este vb. de Dna Dr. sgarbura Zorela Adriana de la Filantropia),deci la 33 sapt mi-a dat Dopegyt(metildopa), care nu prea si-a mai facut efectul, caci apoi m-a internat in spital, m-au bagat pe sulfat de magneziu din 4 in 4 ore, tensiunea mea era f. mare pentru ca m-am speriat de tot ceea ce se intampla cu mine si in spital, dupa care m-au operat.Ma intereseaza daca exista alte medicamente tolerate de sarcina pe care sa le iau din timp sa nu imi mai creasca tensiunea pe masura ce creste si sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

alina,
eu am ajuns la final de sarcina cu tensiounea mare, deci cand m-am dus la spital si mi-au vazut tensiunea cat era si apoi le-am spus ca eram asa de o sapt. m-au bagat in operatie in aceeasi ora!
nu am avut tratament atunci pt. ac nu mai era nevoie.
dar inainte de sarcina luam "aldomet" (este cel mai sigur in sarcina) 1/zi de 250mg, apoi cand am ramas insarcinata mi-au marit doza 3/zi (1 la 8 ore)dar nu a ajuns ca tensiunea mea nu prea dadea semne si mi-au dat inca 1 "adalat"/zi de 10 mg.
deci cu astea mi-a venit tensiunea binisor dar nu de tot, asta in primele 12 sapt. dupa care am avut tensiunea normala aproape mereu. uneori mai am saltari dar atata timp cat minima (care este cea mai importanta in sarcina) nu sare de 95, este bine.
tot pt. a preveni riscurile de coagulare a sangelui mi-a mai dat si "aspirinetta" 1/zi (100mg acid acetilsalicilic).
scuza-ma dar denumirile in rom. nu le stiu.
deci control peste controale nu doar la gine, medicii amandoi (si cel din dializa) sunt in contact permanent. practic cel de interne (cred ca se ocupa in rom) iti prescrie medicamentele si apoi pe parcurs iti prescrie o serie de analize in plus pt.a vedea daca este ok. practic, eu cam la 2 sapt. fac analiza la potasiu si sodiu, care este important sa se mentina in limite.
sper ca ti-am fost de folos, si daca te mai pot ajuta cu placere
pupici

cristina

BB mic a lu’ Serj

Poze cu puiul meu

Poze din vacanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onaga alina spune:

Cristina,

Mersi frumos pentru toate datele, regret ca nu esti in Rom. sa-mi zici la ce medici te-ai dus, iti tin pumnii in continuare, sa duci sarcina la bun sfarsit.Eu am facut tot felul de analize sa vad de unde provine TA dar nu mi s-a gasit nimic, au spus ca este esentiala, adica fara o cauza , cred ca mostenita din familie.Oricum o sa discut inainte cu un ginecolog bun, sa vad ce parere are, o sa retin schema ta de tratament sa o spun eventual daca nu imi propune altceva.Eu ma umflasem foarte tare inca din primele luni de sarcina si am luat in grautate mult, vreo 15 kg , dar doar cu apa caci copilul a fost destul de mic, dar pe timpul sarcinii analizele imi ieseau bine, protina din urina, albumina, etc.A fost si o combinatie de efort si stres, mancare pe apucate , si binenteles TA.
Te rog mult sa-mi mai scrii si mie despre evolutia ta, iti doresc sa fie cat mai buna, am inteles ca o sa fie fetita, cred ca te bucuri, multa sanatate, si sper ca sistemul medical din Italy sa fie mai transparent ca la noi, medicii mai cooperanti si mai putin interesati de partea materiala.
Te pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

alina,
nu stiu ce analize ai facut dar trebuie sa te duci mai intai la un medic internist bun (cred ca internist, sau un specialist pt. tensiune arteriala) sa-ti faca un set de analize complete inclusiv aldosterone, mie de aici imi creste tensiunea.
un ginecolog nu prea are ce sa-ti faca, el te trimite la specialist ca sa-ti dea medic. si nici daca iti creste tensiunea nu face el prea multe. daca te-ai umflat de la inceputul sarcinii atunci cred ca ai probleme cu rinichii si retii apa, deci neaparat du-te sa vezi ce ai.
acum in timpul sarcinii am mers la alt medic internist, si mi-a spus ca ar putea fi o glanda subrenala umflata (chiar si f. putin) care provoaca tensiunea si trebuie scoasa daca se confirma.
este dificil de pus un diagnostic la asa ceva dar trebuie facute toate analizele. si este drept ca poate fi si mostenita dar mai bine sa fii cu inima impacata ca ai controlat tot.
da, este fetita si tin cu dintii sa ajungem la final. sper sa fie bine si iti doresc si tie la fel!
dar tu acum iti controlezi tensiunea? cum sunt valorile?
poate ar fi bine sa-ti cauti un gine. f. bun si sa te trimita la un specialist ca sa incepi de acum un tratament sau sa te tina sub control. eu am facut un "holter" aparatul de masurat tensiunea pe 24 ore care ti-o masoara pe timpul zilei din 15 min. in 15 min, si noaptea din 30 min. asa pot vedea un cadru de cum este tensiunea ta.
si inca ceva, nici aici nu sunt mai altfel (nu ca ar vrea ceva) dar cand este o sarcina cu risc nu prea se inghesuie. eu am ajuns la un medic bun care dupa ce ne-a explicat riscurile s-a pus pe treaba.
inca un lucru, ar trebui sa-ti faca urina de 24 ore, adica sa faci intr-un recipient ca sa vezi cantitatea si analiza la asta. acum nu am la mine tot ce am facut dar daca te intereseaza pot sa-ti spun.
pupici si scuze ca m-am lungit

cristina

BB mic a lu’ Serj

Poze cu puiul meu

Poze din vacanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onaga alina spune:

Cristina,

Ma bucur enorm ca imi raspunzi la toate intebarile si imi intelegi situatia, imi vin in cap o mie de lucruri, eu iti scriu in general de la serviciu si am cu mine mereu un tensiometru electronic(OMRON) cu care imi masor tensiunea in toate momentele zilei, si dimineata cand sint mai relaxata, si cand ma enervez mai rau pe parcursul zilei,in general este 14-15 cu 9, daca iau medicamente (BETALOC ZOK) imi scade la 13 cu 7,8., a fost o zi cand am avut-o si 17 cu 10.E f. buna ideea ta cu gine. care sa ma indrume spre alte sectii pentru analize, am citit pe net de cele 2 medicamente pe care mi le-ai spus tu , la noi nu exista ALDOMET,dar in aceeasi grupa de medicamente este DOPEGYT-ul pe care l-am luat eu 3 zile, fara sa-si mai faca efectul, probabil daca il luam din timp alta era situatia. Oricum vreau sa ma preocup f. mult pentru ca imi mai doresc mult un bb mic, si de data asta vreau sa fie perfect dezvoltat, e ca un pariu pe care vreau sa il castig, pentru ca pentru mine a fost f. traumatizant ceea ce s-a intamplat, mi s-a parut mai greu decat sa fac o facultate , sa conduc un birou de contabilitate(e o munca cam solicitanta, dar pt un bb sunt in stare sa ma protejez mult mai bine si psihic, adica sa nu mai pun la suflet toate problemele zilnice),sau alte lucruri pentru care am muncit mult pana la aceasta varsta(am 29 de ani).Si sotul meu isi mai doreste un bb, dar ma lasa pe mine sa decid, un alt lucru pe care vroiam sa ti-l spun e ca si sora mea geamana care e in USA(unde si-a facut tot soiul de analize si ea, dar nu are inca bb), are tot aceeasi problema cu TA, de aceea cred ca e mostenita.O sa incep sa imi caut un gine. bun si o sa te tin la curent cu ce imi spune.Pana atunci numai bine, ai grija de tine si de bb-ii tai, va pup pe toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

alina,
iti raspund cu placere mai ales ca atunci cand am avut si eu nevoie de cineva cu care sa ma sfatuiesc nu am gasit. in schimb mi-a fost sotul f. aproape si m-a sprijinit in decizii.
acum ca stii de problema ta, este bine sa pleci deja cu tratament mai ales ca TA nu-ti este buna mereu. dar medicamentele le iei doar cand ai TA mare??? ar trebui sa iei un trat. zilnic (parerea mea)
si cat priveste o viitoare sarcina, medicii te lasa pana cand este posibil si copilul in afara pericolului dupa care il scot.
din ce mi-a expilcat medicul, probleme apar (pot aparea) in primul trimestru si in al 3-lea.
norocul nostru (daca se poate spune asa) este ca plecam din start cu o problema stiuta. si medicii stiu la ce se pot astepta.
in timpul sarcinii iti vor face analize mai multe decat cele normale, iar cum ti-am spus sodiu si potasiu sunt importante sa fie in limite. ar fi bine sa mananci cat mai nesarat iar daca bei apa minerala sa fie cu putin sodiu.
dupa parerea mea, la prima sarcina nu ai avut un gine. bun, ca ar fi trebuit sa-si dea seama ca ceva nu este bine daca te-ai umflat de la inceput. si cred ca daca ai fi luat din timp poate s-ar fi putut duce mai mult
eu te inteleg, chiar daca am nascut la 39 sapt. a fost si pt. mine un soc sa merg la spital convinsa ca imi vor da tratament si apoi acasa, in schimb m-au oprit acolo si au chemat imediat medicul si... cezariana!
eu imi doream o nastere normala, dar nu voi avea parte de asta ca si acum este semnata cezariana (evitam riscuri inutile) dar macar acum voi fi pregatita.
eu iti sugerez sa vorbesti cu medicii ca mai vrei un bb, ca sa-ti dea medicamentele permise in sarcina chiar daca inca nu este, si mai ales sa faci tratament sa tii TA sub control, aici aceasta boala o mai denumesc si "silent killer", asa ca nu este de glumit.mai ales ca ai deja o puiuta.
pupici si multa sanatate

cristina

BB mic a lu’ Serj

Poze cu puiul meu

Poze din vacanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Buna tuturor,scriu si eu la acest subiect caci doar ce m-am confruntat cu aceasta problema in sarcina. Am avut incepind din luna a 6-a tensiune marita si preeclampsie si pot spune ca finalul tousi a fost tare norocos, am nascut prematur (la 32 de saptamini numai) un baietel care a avut totusi la nastere 2 kg ceea ce nu e putin deloc pentru 32 de sapt. si care este sanatos tun acum avind deja peste greutatea unui copil nascut la termen la 2 luni jumatate. Am nascut prin cezariana in 12 august in Amsterdam si m-am refacut incredibil de repede iar pentru tensiune nu mi-au dat nici un fel de pastile ci doar repaos total si am asa am ajuns la 32 de saptamini, mai mult nu a fost posibil dar totul e bine cind se termina cu bine, nu? In ciuda problemelor mele copilul meu s-a nascut foarte sanatos si nu a avut nevoie de incubator sau de sustinere pentru respiratie primind scorul APGAR 9-10 ceea ce pentru un prematur e foarte mult. In Amsterdam in spital am intilnit multe femei cu diverse situatii si chiar des femei care si la a doua sarcina aveau aceasi problema, preeclampsie. Cred ca nu e o regula ci depinde de la un organism la altul.
S-auzim numai de bine si weekend placut tuturor!
Salutari din ,
Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

buna dana,
asa este, nu-i o regula cu preeclampsia. de obicei apare la persoane care sunt predispuse la asta si care oricum ar fi ajuns la problemede TA. cel putin asa am inteles eu de la medici.
eu dupa ce am nascut si am vazut ca TA mea era din nou buna, nu am mai continuat sa o verific ceea ce a fost foarte rau pt. mine cred ca daca as fi facut ceva in acesti 2,5 ani cat am lasat la voia intamplarii situatia poate as fi reusit sa rezolv (daca este ceva de rezolvat)
medicul care m-a controlat si a descoperit cauza, mi-a spus ca oricum chiar daca nu ar fi revenit acum TA, sunt mari sanse ca odata un episod sa revina de obicei la menopauza. deci oricum nu as fi scapat. acum acar stiu si tin sub control, si in general cine a avut odata probleme (mai ales in sarcina) sa nu lase asa mai ales cand se mai vrea un copil.
felicitari pt. baietel si multa sanatate in continuare!!!


cristina

BB mic a lu’ Serj

Poze cu puiul meu

Poze din vacanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Si eu am avut preeclampsie, cu tensiune 165/100, edeme masive -de la 60 kg inainte de sarcina am ajuns la 115 kg in ziua in care am nascut, papucii 44 ai sotului nu ma incapeau, ajunsesem sa nu ma mai recunoasca lumea pe strada, dintr-o femeie frumoasa si supla ajunsesem aproape un monstru. Am stat in spital 3 saptamani inainte de a naste, n-am vrut sa iau medicamente fiind constienta ca antihipertensivele nu se administreaza in sarcina, doar cate un Diazepam mic acceptam sa iau seara si m-a ajutat Dumnezeu sa pot duce sarcina la termen si sa fac o mandrete de fetita de 3.900kg. Dupa nastere-cu cezariana bineinteles- nu nu ma dezumflasem deloc si a intrat in panica medicul meu ca nu cumva sa fac insuficienta cardiaca si a fost nevoit sa-mi opreasca lactatia cu Dostinex. Ca prin farmec , am inceput sa me dezumflu si in cateva zile aveam deja 15 kg in minus. Dupa o luna mai pierdusem inca vreo 20kg iar acum (fetita mea are un an si 4 luni) mai am vreo 10 de dat jos, dar e grasime, nu apa.
Mi-as mai dori un copil dar sincer, mi-e frica sa nu se repete problema cu edemele(care au dus la preeclampsie), nu stiu daca o sa-mi reziste inima.


Mire-mama de fetita frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Si eu am pierdut, la doar 10 zile de la nastere, 16,5 kg - inclusiv bebe si anexele sale.
De la 69-70 kg inainte de sarcina (la 174 cm), ajunsesem in ziua cezarienei, la 95,5 kg!!! Vorba Mirelei, ajunsesem de nerecunoscut!
Mai am edeme la picioare, dar in rest vad ca scad - Doamne ajuta!
Iar predispozitia pt. HTA e discutabila, pt. ca eu sint hipotensiva! Si acum, dupa nastere la fel.

Sanatate tuturor!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput