Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (61)
Raspunsuri - Pagina 13
lavi02 spune:
Dienuta, se poate sa nu fi avut apgar chiar 10 (eu si sor-mea, cu circulara, am avut 8 si ne-au pus masca cu oxigen). Eu cred ca bb Sarah este bine!
A, inca ceva, n-am scapat KK pe mine!!!! L-am intrebat pe dr si mi-a zis ca nu. Dupa care a povestit moasei si rezidentilor ca asta era problema cea mai mare care ma freca pe mine miercuri la consultatie! Ei s-au distrat - fapt ce imi confirma ca nu e nici o problema pt ei, indiferent daca se intampla. Ii intereseaza sa reusesti sa impingi eficient si sa scoti bb-le cat mai repede.
Bic spune:
Yo-hooo! Felicitari Noki! Sa va bucurati si sa va veseliti impreuna.
Si sa vii repede inapoi sa ne povestesti.
DPN 2.11.05
Bic spune:
Lavi02, bine-ai revenit. ma bucur mult ca ti-ai facut timp sa ne povestesti. Asteptam cu nerabdare povestea de la una dintre voi.
Pina la urma ai nascut tot natural?
Cind faceti listuta de la inceputul capitolului, va rog sa precizati si daca s-a folosit epidural sau nu.
Eu am fost la inot si acum maninc curry iute, doar-doar. Am avut azi o contractie mai durereoasa si continui sa le am pe cele nedureroase.
Da' oricum povestea mea cred ca nu mai intereseaza pe nimeni la ora asta.
Am inceput sa ma cam irit ca ma tot suna lumea sa ma intrebe daca am nascut. Nu credeam ca ajung ca-n carti.
DPN 2.11.05
Bic spune:
Anamari, oricum nu mai pup cam demultisor, iar de stimulat sinii nu vreau sub nici un chip, desi o prietena de-a mea ma suna in fiecare zi sa ma indemne. Am citit ca poti sa-ti declansezi contractii f. dureroase, dar nu si neaparat travaliul.
Si nu numai asta; nu prea-mi place mie ideea de a ma apuca sa ma trag de tzitzi. Deocamdata nu e chiar tarziu si oricit de nerabdatoare as fi eu, sint curioasa cum isi urmeaza natura drumul. Poate mai spre sfirsitul saptaminii, daca tot nu vine.
DPN 2.11.05
lavi02 spune:
Am mai citit un pic ce ati scris cand am nascut eu. Si m-a distrat la culme faza cu speedy-gonzales!
Culmea e ca atunci cand a postat mesajul sotul meu, eu nascusem dar nici el nu stia!
Greseala lui ca nu a spus ca e el si nu eu! oricum, a fot tare! ca a reiesit ca intai am nascut si dupa 15 minute eram pe forum sa va anunt ca o sa.
pai eu vad ca Taniuta v-a facut un super-rezumat asa ca o sa va mai povestesc eu din detaliile aventurii. daca vreti, of course. si daca apuc.
Acum ma duc sa beau apa sa fac lapte (chiar am laptic - mare minune, la Silvia n-am avut prea mult) si sa ma culc, ca acusi ma scoala "clientul"...
Cine vrea sa stie: am 55 kile (+9), maximul a fost 59-60. Dar prin intestine e cam doldora, dupa ce le golesc o sa mai scada. Si imi sunt un pic umflate mainile si picioarele, asa ca am si niste apa retinuta in corp. Deci, vreo 53-54, aproximez eu.
masa de nastere, (nu paturile, mai Tania) era cam cum a povestit bb_alinus, se ridica sus-jos si culcat - sezut, adica ma rog, oblic.
Iar WC-urile OK erau alea din sala de nasteri. Dupa aia.. mai hm... dar suportabil. Adica data trecuta erau mai nasoale.
lavi02 spune:
bic am nascut fara epidurala dar nu "natural" in acceptul tau. Am avut la final o perfuzie de oxitocina si mi-au facut un Diazepam intramuscular pe la 7 dimineata, pe care initial l-am refuzat. dar dupa aia l-am mai intrebat pe dr scopul si mi-a zis ca ma calmeaza si ca psihicul e important, nasc mai usor daca sunt calma, acuma sa nu va inchipuiti ca faceam ca trenul, dar sunt eu mai agitata nitel. si la 3.30 dimineata cand mi s-a rupt apa tremuram efectiv din cauza surprizei si a fricii ca bb va fi prea mic. Asa ca diazepamul mi-a prins bine, am fost calma, iar bb n-a avut nimic de la el, a iesit bine-mersi tipator cu Apgar 10. Asa ca dupa ce l-am intrebat pe dr scopul i-am zis ca OK, sa mi-l faca.
perfuzia cu oxitocina s-a scurs in majoritatea ei dupa ce am nascut (ca nu a apucat inainte, nu cred ca mi-a influentat prea mult nasterea pt ca mi-a pus-o aproape in faza 2, de tranzitie), dar mi-a prns f bine ca n-am mai avut nici o problema cu uterul, ca data trecuta. Acum s-a contractat f bine dupa nastere si n-am mai sangerat prea mult.
Dr a ordonat punerea ei cand m-a controlat si aveam 5-6 dilatatia si contractii cica slabe. Adica prinsese el o contractie mai slaba cand eram eu pe masa. Apoi a plecat dar eu am mai lungit-o cu vreo 2 drumuri pe la buda si cand m-am pus in pat si i-am zis moasei ca sunt gata sa-mi puna perfuzia deja aveam contractii zdravene, probabil crescuse dilatatia destul, eram cam in faza de tranzitie. Moasa mi-a pus perfuzia, a plecat in treaba ei si in f scurt timp am chemat-o ca simteam ca imi apasa copilul pe rect - celebra dorinta de a face kk. Atunci ea m-a controlat pe pat si a zis "hai pe masa". De ce? am intrebat eu? Nasti!
Ina869 spune:
Dusmanul de clasa a decolat asta-seara la ora 7pm!
Sint
Noki Lara FELICITARI pentru bebeitza Sarah!!!
Lavi02 bine ai revenit in fortza!!ti-am simtit lipsa; foarte utile info ref. la durerile nasteri...pai, la cite dureri de masele am avut eu ( cumplite!!!) ma duc ca un fluturas sa nasc, nu am nici o grija...
Xandra iti inteleg dezamagirea; prietena mea care a nascut a luat vreo 30 kg. in plus, dar sa stii ca asta nu o face o mamica nefericita, din contra, are un bebelan perfect sanatos - de care este foarte mandra- si surplusul il va da ea jos, asa ca nu-ti face griji, daca acum un an ai fost supla, dupa ce il vei alapta pe bebe ( si vei avea nopti nedormite la activ) o sa vezi, ai sa revii la forma initiala.
Nu stiu care dintre fete incerca sa ma incurajeze dat fiind plecarea soacra-mii care va fi atit de "dureroasa" ptr. mine ( Cristina sau Ripley)..ei bine, cind m-a pupat soacra-mea de ramas-bun, am simtit ca daca ma pupa o reptila imi era mai bine si mai cald, decit ea...si mi-a mai adus "aminte" ca atunci cind imi va veni sorocul or sa ma apuce dureri de picioare si spate, iar cind mi-a pus mana pe burta bebelina a zvacnit pur si simplu de am simtit ca o sa iasa afara...de fapt, pe tot parcursul drumului pina la aeroport, de cite ori vorbea soacra-mea, Rachel se zbatea si se agita ( semn ca nu o place deja pe bunica-sa sau ca i-am transmis eu starile mele emotionale?).Of, bine ca am scapat!
Simina bafta multa sa ai o nastere usoara!
Pupicei tuturor fetelor!
Ina si bebelusha relaxata 35+
Ina869 spune:
Fetelor, am si eu o intrebare: gheata ii face rau bebelushei? ; m-am obisnuit sa rontai vreo citeva pahare bune de gheata pe zi si mi-este frica sa nu ii fac rau puiutzei...pofta este atit de mare incat, cum ma trezesc, primul lucru, ma duc sa-mi umplu un pahar cu cubulete mici de gheata...iar in timpul zilei mai consum vreo 4-5 ( pahare mari!!).
Voi ce parere aveti?
Ina si beebelusha inghetata 35+
Bic spune:
Ina, Ta-reeeeee!
Acum putem sa-ti spunem linistite ca-ti ridicam statuie. Tu-ti dai seama? Daca ai rezistat tu eroic prin atitea luni de dictatura, ce mai inseamna o nastere???
Hai te pup dulce.
DPN 2.11.05
dordia2000 spune:
Noki felicitari si mult laptik pt pui mic.
Lavi 02 bine ai revenit acasa si printre noi si iti multumesc mult pt informatii, sunt tare pretioase. Sper a toate sa trecem asa usor ca tine prin aceasta experienta. Nu toata lumea are norocul asta!!1 Ma bucur pentru tine si sa fiti sanatoase!!!
Offf ce m-am emotionat ca imi vine si mie cheful de nascare dar...nu am voie acum ca inca nu am terminat casa. Aseara a terminat Doru cu zugravitul, mai are vopsitoria dar asta nu ma impiedica sa chem ajutoare la curatenie. Ieri a venit prietena mea cea mai buna si m-a ajutat impreuna cu verisoara ei si totodata prietena mea. Am reusit sa scoatem tot molozul si sa spalam o data pe jos in toata casa asa ca acu urmeaza faza cu luatul lucrurilor la mana si sters si ordonat la locul lor. Azi imi vin baietii cu apometre si sper intr-o sapt. cel mult 2 sa termin si sa pot naste linistita.
Oricum sper ca lui bb sa-i placa mult la mine in burtik si sa nu iasa mai devreme. Eu fac eforturi mari sa stau in pat si sa nu ma agit dar...nu pre imi iese.
Hai ca va pup si mai asteptam bb-i
Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000