Mamici de mai-iunie 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 3
july_g spune:
Andira, multam de incurajare. Nu era vorba neaparat de varsta. Eu ma simtisem aiurea ca nu m-am hotarat mai devreme. Poate ca organismul meu ar fi reactionat altfel, poate.........multi de poate. Si mai ales a fost vorba de faptul ca o eleva de a mea, care mai ieri plangea pentru un 4 o sa aiba copil mai mare ca al meu.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
http://community.webshots.com/user/july_g
Diana79 spune:
Buna fetelor!
Cum ati petrecut weekend-ul? eu am fost la film cu sotul meu am vazut partea a-II-a din Zorro. A fost dragutz.
LA mine greturile incep sa se intensifice...cam nasol dar asta e.
sper ca e bine, asteptam cu nerabdare sa mergem la ecograf sa-l vedem mai sunt insa 4 sapt. Ce multttttttttt.
Voi cele care v-ati vazut bebei suntetzi niste norocoase. Eu aici nu pot merge mai devreme.
Toate cele bune si o sarcina usoara..
Diana
7+
shoricutza spune:
Amonar felicitari ptr listutza frumoasa si multumim ptr efort
july_g eu ma intristam cand o amica, cunostinta, prietena etc. mai tanara decat mine astepta bb inainte sa fiu eu
, dar acum nu cred ca m-ar mai putea afecta asta ... fiecare face un copil cand il doreste, cand poate, cand isi permite etc. Si sincer eu una nu regret ca nu am facut copii la 18-20 de ani ptr ca atunci aveam alte prioritati. Poate ca regret un pic ca nu l-am facut cu 4-5 ani mai devreme maxim (dar io sunt mai batrana ca tine
) dar pana la urma nici asta nu mai conteaza ... important este ca o sa fim mamici si gata!!
Legat de intepaturile din burtica io zic sa suni la doctor macar sa te linistesti ... oricum stai linistita in pat cat poti mai mult in seara asta.
Simona si io am avut o zi superba fara greatza si ma intrebam daca pot sa-mi iau adio de la starea de rau, ptr ca a doua zi seara sa ma duc brusc la baie si sa
. Nu ai nici-un motiv de ingrijorare, stai linistita.
Fetele care va chinuiti cu constipatia, incercati supozitoarele cu glicerina. Va rog sa ma credeti ca sunt super eficiente si recomandate femeilor insarcinate tocmai ca sa evite efortul in timpul scaunului. Dupa 5-10 minute de la introducere, problema este ca si rezolvata ....
9+
shoricutza spune:
magghyc draga mea, bafta maine la eco, sa afli numai vesti bune ... Eu zic ca puiul tau are spirit de luptator si ca nu se da batut ptr nimic in lume. Intuitia imi spune ca acest copil o sa se nasca sanatos sfidand toate problemele si toate prognozele rele ale medicilor. Si tu trebuie sa fii la fel de puternica ca el si sa fii convinsa de asta! Te
si
ptr maine sa fie bine.
9+
gabi25 spune:
Am chiulit ceva.....dar am avut trei saptamani de medical din care vreo 10 zile de spital si restul cu perfuzii dar stat acasa.
Am reusit sa gasesc sulfatul de magneziu si am scapat cat de cat de o parte din rau si mai reusesc sa inghit cate ceva, dar nu suport carnea si laptele (amandoua fiind de obicei pe primul loc in alimentatia mea)....cartofi bag multi, ma chinui cu cate un iaurt sau branzica de la bunicuta mea, cate un ou fiert, ciorba strecurata si nu suport nici sa vad ceapa cu atat mai putin sa o mananc.
Analizele imi sunt cam la pamant, calciu 7,9; magneziu 1,7....si asa mai departe, acum intrebarea mea mare mi s-a spus ca sa iau calciu doar din al doilea trimestru......dar eu am stari de lesin din cauza lipsei lui....ce sa fac????
Nu pot sa va spun ce burta am
doctorita spune ca e mare pentru varsta sarcinii, abia ma mai cuprind pantalonii.....oricum e bine ca bebe se dezvolta.
Pupicei la burticute
Gabi25 10+
http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````
magghyc spune:
gabi,
de ce nu intrebi doctorul daca poti lua Materna?
Are si calciu in compozitie. Si eu aveam ceva probleme cu lipsa de calciu si magneziu inainte, dar analizele de sarcina mi-u iesit super ok din cauza (sau mai bine zis datorita) Materna...
DianaR spune:
Amonar, saru'mana pentru schimbarea DPN-ului!
Maggy, ma bucur sa aud de bine... Despre tratament ma gandeam la ceva substituenti ai factorilor lipsa, la nevoie char transfuzii cu plasma, habar n-am... Oricum sigur trebuie sa te vada un hematolog!
Jully, mai mult ca sigur sunt intepaturile date de intinderea ligamentelor si structurilor de sustinere din jurul uterului.
Simona, pai nu-i in fiecare zi la fel cu greata... O zi mai tare, o zi mai rau... Poate intervine si obisnuinta cu starea de greata permanenta, imi amintesc ca deja nu le mai bagam in seama la prima sarcina, pe la 18 saptamanin(!!!) m-au lasat si intr-o zi mi-a fost din nou greata dupa mai multe zile de pauza... Vai mi s-a parut insuportabila senzatia
.
Pupici la burticile dragi!
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (10+)
pozulici: bebelus si copilas
Marea Rosie 2005
CamiM spune:
Salutare la toata lumea si pupici pe burtici!!Hotarat lucru cum se apropie weekendul al meu sot pune stapanire pe calculator si nu mai pup la internet neam..asa ca ma multumesc cu ce apuc sa fac in timpul saptamanii cand este el la scoala. Nici nu pot sa fac mare scandal ca saracul scrie teza asa ca.. ![]()
Fetele asa sunt de multumita si de linistita si super fericita!!! tocmai m-am intors de la doctor si am reusit sa ii aud inimioara lui bebita cum bate... super!! A crescut la 148 de batai pe minut si nenea doctorul a zis ca crestem, frumos si in plus ne-a dat trimitere pentru saptamana 17 la ecografie( abia astept atunci se poate sa vedem si ce este galusca noastra!! bine asta daca ne lasa si nustam cu piciorusele stranse!!).
In rest nu m-am simtit asa de grozav azi cred ca ma cam prinde o raceala din pacate.
Cami 12+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos
CamiM spune:
Amonar depinde de care doctor dai aici .. cei mai multi trimit la eco intre 18 si 22 de saptamani cel mai devreme daca nu ai alte probleme. Al meu vad ca insista sa merg la 17 saptamani..sper sa gasesc loc pentru o programare. Cele mai multe tipe pe care le stiu eu aici nu au facut eco mai devreme de 18 saptamani. Sper de dragul tau sa nu copieze asta cei de la voi!!
Si felicitari pentru listuta e super!!!
Mie una mi se pare tare bine ca poate sa stea taticul in sala la nastere( nu si parintii sau alte persoane dar banuiesc ca asta e o chestiune de opinie personala!!)Cat priveste nasterea acasa nuuu!!!In nici un caz nu as opta pentru asta..dar cred ca e o chestie de traditie asa ca..toate felicitarile curajoaselor care o fac asa!!
Adib ce tatic curajos!! Bine ai venit!! Sarcina usoara sotiei tale si un bebe sanatos!!
Hai sa facem un sondaj de opinie:
1. vreti sa aflati sexul
inainte de nastere?
r:la noi categoric da!!
2. ati trecut la haine de
?
r:nu dar nu o sa mai dureze mult pana imi trebuie pantaloni mai largi.
3. ati cumparat deja ceva pentru
?
r: nu dar ma roade... abia ma abtin cand intru prin magazine!!
Voi??
Cami 12+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos
Irinel spune:
Buna fete dragi!
Sa stiti ca incerc macar sa va citesc chiar daca n-apuc sa va scriu mereu. La serviciu apuc doar putin pe internet iar acasa si mai putin, sau deloc (deh, am si un pitic si un sot si sunt atatea de facut...si desi parca nu mai am asa somnolenta, tot obosesc de multe ori si simt nevoia sa dorm).
July o sa te cert putin. Tu la 30 de anite consideri batrana??? Pai si eu pe Danut tot la 30 de ani l-am facut si nu ma consider o mama batrana. E adevarat ca ma gandesc ca era frumos sa il fi avut mai devreme cu cativa ani, dar oricum nu m-as simti aiurea pentru nimic in lume. Iar eleva ta, sa aiba nastere usoara si bebe sanatos! Probabil ca ti s-a parut asa pentru ca i-ai fost profesoara, ca daca n-o cunosteai te uitai cu drag la ea ca la orice graviduta. Hai fii barbata, ca doar tu dai tonul veseliei pe aici.
Gabi chiar ma gandeam ce mai faci. Hai ca nu mai e mult si trec si greturile astea pacatoase si vin perioada mai frumoase...
Maggy Doamne ajuta sa fie totul bine cu bebelicul tau cel luptator. Si eu am un sentiment optimist referitor la bebelicul tau scump. Asteptam vesti de la tine.
Bogdana uite ca am cam pierdut sirul, acum am vazut ca si tu esti consemnata la pat. Offff, ca asa greu trebuie sa fie. Da trebuie sa stai cuminte daca asa ti s-a spus, e pacat sa risti. Da te inteleg si pe tine, sincer...
Cami eu vreau sa stiu ce o sa fie bebe, daca o vrea sa arate. Am trecut deja la pantaloni de graviduta ca ma deranjau ceilalti, si toata lumea spune ca deja se vede burtica, dar evident e mica inca. Cat despre lucruri de bebe, eu mai am de la Danut, asa ca sunt luate deja. Nu cred sa cumpar multe noi. Dar la Danut am inceput sa cumparam mai prin lunile mari. Treptat, ca sa nu ne aglomeram pe final.
Ama, July, sa stiti ca eu cred ca si la prima sarcina am simtit bebelul tot in prima zi din saptamana 15. Nu sunt 100% si n-am sa fiu niciodata pentru ca erau foarte usoare miscarile si ma intrebam daca nu cumva sunt spasme musculare ca eu mai am uneori probleme cu calciul. DAr tind sa cred ca el era, pentru ca atunci cand am inceput sa il simt mai puternic, il simteam prin aceleasi zone cu predilectie. Dar bebelicul asta pare mai puternic ca de la inceput l-am perceput clar. Bineinteles ca inca nu se simte ca in lunile mari, dar sunt sigura ca e el.Asa ca nu mai e mult nici la voi. Si daca n-o fi asa devreme, o fi saptamaa 16 sau 18, da oricum nu mai e mult.Abia astept sa trecem toate de saptamanile astea cu greturi si alte asemenea sa ne bucuram de miscarile bebelului si de burtica cea frumoasa.
July, sunt normale intepaturile alea, si eu mai am uneori. Dar daca chiar ti se par prea puternice, cel mai bine intreaba doctorul ca sa te linistesti.
Pupici la toate.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 14+ saptamani