Mamici de mai-iunie 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 15
andira spune:
Ama - stiam ca tu esti, dar i-am raspuns Dianei pt ca ea se gandea ca poate are fetita pt ca si mama ei manca muraturi...
De fapt, asta vroiam sa spun, ca majoritatea gravidutzelor dezvolta o pasiune muraturi... Eu termin un borcan de conopida murata, de-ala mare, in 3 zile...![]()
Irina, piticul meu drag
shoricutza spune:
Andira ma bucur ca nu te-ai suparat si iti dau dreptate cand spui ca nu trebuie sa ne bazam doar pe raspunsurile primite aici. Insa eu nu i-am dat un raspuns bazat doar pe experienta mea. Am citit o gramada de articole in care se afirma ca in timpul sarcinii este normala secretia un pic mai abundenta, in general transparenta, atata timp cat nu este urat mirositoare. Se pare insa ca pot fi si alte implicatii despre care nu am citit si nu am auzit ....
Va urez sanatate si tie si lui Gabi si va dau cate un
la fiecare.
10+
ama_kaly spune:
shoricutza evident ca imp e sa fie sanatosi in primul rand! acum dak o sa avem baietei
iar dak e sa fie fetite tot la fel le vom iubi..chiar ma simt mai atrasa de papusi decat de masinute dak ar fi sa ma gandesc peste ce as vrea sa calc prin casa peste un timp..
indiferent ce e,e in primul rand copilul tau si ti-e imposibil sa nu-l iubesti! 
andira hai nu mai vorbi de muraturi! 
poze bebe eco:
http://community.webshots.com/album/481016601qXGbAhio
14+ si
din burtik
Burtocika spune:
Ce misto de voi ! Sunt atit de invidioasa !!! Eu poftesc la muraturi de mor, in special la castraveti murati, ca numai astia-mi plac, dar nu pot sa maninc din cauza stomacului ... Am o sensibilitate gastrica mai veche, care se activeaza in anumite conditii, si cum acum i-am tot tras cu zeama de lamiie, kiwi si tot felul de chestii acide, acum e vai de stomacul meu ... Mi-a dat dr. OMEZ (adica Omeprazol), care sper sa ma ajute, dar pina-si face efectul ... eu nu prea pot sa maninc nimic, decit uscaturi ...
Apropo, am observat ca nu mi-e pofta de lucruri care nu-mi placeau inainte de bb, adica n-am pofte ciudate ...
Cred ca pina la urma o sa iasa baiat ... nu pot sa vad dulce-n ochi, nici carne, in schimb as minca numai saratura ... nici burtica nu se vede, ceea ce nu ma deranjeaza, ca o sa am timp destul sa ma chinui cu ea ...
Acum suntem in 12 saptamini, dar intram intr-a 13-a !
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by bogdanai
Ce misto de voi ! Sunt atit de invidioasa !!! Eu poftesc la muraturi de mor, in special la castraveti murati, ca numai astia-mi plac, dar nu pot sa maninc din cauza stomacului ... Am o sensibilitate gastrica mai veche, care se activeaza in anumite conditii, si cum acum i-am tot tras cu zeama de lamiie, kiwi si tot felul de chestii acide, acum e vai de stomacul meu ... Mi-a dat dr. OMEZ (adica Omeprazol), care sper sa ma ajute, dar pina-si face efectul ... eu nu prea pot sa maninc nimic, decit uscaturi ...
Apropo, am observat ca nu mi-e pofta de lucruri care nu-mi placeau inainte de bb, adica n-am pofte ciudate ...
Cred ca pina la urma o sa iasa baiat ... nu pot sa vad dulce-n ochi, nici carne, in schimb as minca numai saratura ... nici burtica nu se vede, ceea ce nu ma deranjeaza, ca o sa am timp destul sa ma chinui cu ea ...
Acum suntem in 12 saptamini, dar intram intr-a 13-a !
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
Buna, eu sunt Lyly. Te rog sa citesti prospectul medicamentului Omez. Mie mi s-a interzis de catre medicul meu orice medicament pentru aciditate gastrica, exceptand dicarbocalmul. Poate ca la tine este ok, pentru ca ai sarcina mai avansata, eu sunt abia in saptamana 8.
Toate cele bune, sanatate tie si lui
.Lyly
si
8[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]
Amonar spune:
Buna fetelor!
Ce harnice ati fost....deja ati umplut 10 pagini aproape! Eu mai intram cate putin aici dar nu aveam timp de scris.
Avem un nou venit:
Lyly809Bine ai venit la noi si iti doresc o sarcina usoara! Nu am inteles remarca ta cu manechine/modele....vrei sa slabesti sau sa rami slaba? nu am inteles. Si cand vei avea fericirea de a-ti tine copilasul in brate, pe ce data? In legatura cu greata, uita-te in capitolele din urma si vei gasi multe informatii
CamiMTu ai intrebat de triplu test. Am sa-ti spun cum este in Olanda. La ecografia de 12 saptamani poti sa alegi sa se faca masuratoarea gatului (tot uit cum se spune in Ro) in combinatie cu testele de sange. Ei vin cu niste valori care dau o concluzie probabila de sansa sau nesansa de a avea Down. Dar acest lucru este 70 sau 80% valabil. Mai exista intr-adevar si dublu test si triplu test. Unul sa face prin vagin iar unul prin analiza sangelui. Dar nici unul nu da rezultate sigure. Mai exista amniocenteza care este 99-100% sigur. Acest test sa face prin burta.
Eu am fost la controlul/echo de 12 saptamani si au masurat gatul bb. Au iesit valori normale. Cu toate acestea eu am decis din start, si inca inainte de a ramane gravida, de a face aceasta amniocenteza. Sant programata de mult pe 22 noimebrie. Toate celelalte teste nu ma intereseaza, pt ca sant probabile. Cu toate riscurile de vigoare eu fac amniocenteza. Eu simt ca totul este bine dar vreau negru pe alb.
In legatura cu sondajul tau:
1. Eu vreau sa stiu sexul bb. Oricum il voi stii cu precizie dupa testul de amniocenteza pt ca se numara cromozomii.
2. Nu am cumparat haine de gravida pt ca nu imi place nimic. Eventual voi cumpara doar o banda de burta, care sa faca sa iasa burtica in evidenta. In rest ma descurc cu elastic si alte chestii.
3. Haine de bb nu am cumparat. Eu nu stiu nimic despre superstitia pe care fetele o mentioneaza. Aici nu exista asa ceva. Doar la rochia de mireasa. Voi cumpara odata ce voi stii sexul bb. Si voi cauta expres reduceri si oferte. Am cumparat deja scutece la reduceri, sant niste oferte foarte rentabile. In orice caz am de gand sa urmaresc tot ce este la reduceri.
AldaFelicitari cu gemenii! 
Sincer si eu speram putin pe furis sa am gemeni.
Am facut deja 2 eco-uri, unul la particular si altul la stat prin asigurare. Calitatea se observa imediat. Aparatura la stat e de calitate inferioara. Imaginea nu este clara. Noroc ca am 4D-ul de la particular. La amandoua eco-uri mi s-a adeverit ca sarcina e mai avansata decat credeam eu. Maine am exact 14 saptamani si DPN-ul s-a mutat la 6 mai.
Greata mi-a disparut si burtica a crescut. In haine largi inca nu se vede.
Voi face schimbarile de date pe lista in curand pt cele care au cerut acest lucru!
Va pup
13w6d
Am facut un capitol nou aici:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61088" target="_blank">(8)
LYLY809 spune:
Amonar bine te-am gasit pe tine si
tau.
Pana sa raman gravida
obisnuiam sa stau pe alt forum, avand ca subiect de discutie slabirea sau mentinerea siluetei. A fost o "glumita" de-a mea, intrucat acolo primeai f. repede raspuns la orice intrebare... iar eu ieri asteptam raspunsuri de la voi.
Dar au venit si aici, destul de repede! N-am avut eu rabdare, ce sa-i faci, sunt "berbec"!
Normal ca acum nu ma mai intereseaza subiectul "manechin", doar sanatatea lui bebe e importanta! Iti doresc si tie sarcina usoara pana la capat, si sa ai un bebe sanatos.
Sper ca-mi voi tine copilasul in brate pe 11 iunie. Tatal meu spune ca va fi baiat. Nu stiu daca va fi asa, cert este ca noi suntem 5 copii la parinti, si inainte de nasterea fiecaruia el a stiut sexul copilului, fara ecografie, fara nimic. la fel a fost si in cazul nepotilor! Deci, ce sa-ti spun? Probabil ca are viziuni, nu stiu! Sunt destul de amuzata de chestia asta...
Lyly
si
8
[url=http://www.TickerFactory.com/]
[/url]
LYLY809 spune:
Amonar, am citit ce-ai scris despre amniocenteza. La ce riscuri te referi? Ai spus ca o faci cu toate riscurile de vigoare...
Lyly
8
[url=http://www.TickerFactory.com/]
[/url]
dianad spune:
Virgi, translucenta nucala sau "grosimea gatului" se determina prin ecografie morfologica, cel mai bine intre sapt. 12-14.Eu iau no -spa pt. ca am placenta inserata cam jos si acest medicament inhiba contractiile uterului. Daca am contractii, iar sangerez si ajung in spital. Altele il iau pt. dureri.Atat pentru testul dublu, cat si pentru cel triplu se ia o proba de sange.Importanta este translucenta nucala masurata pana in sapt. a 14-a (trebuie sa fie sub 3 mm). Eu am avut-o de 1 mmm si azi am primit rezultatele testului triplu: negativ, deci bebe e bine.Amniocenteza mi-ar fi frica sa fac. Cat am fost internata a venit o tipa ce-si facuse amnio cu 5 zile in urma. Avea niste dureri si niste contractii groaznice. De ce? Pentru ca nu a respectat ce i-a zis dr. sa stea in pat si ea a mai stat la calculator la 2 zile de la amnio (15 minute, apoi 30 in pat) pentru ca avea de terminat ceva. A doua zi m-am externat si nu mai stiu de ea. PupiciDianaD 16+