Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (52)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Crinuta Culcer chiar asa a zis ca "poate fi preparata din lapte nepasteurizat",daca tu zici ca scrie pe cutie ca este din lapte pasteurizat atunci nu cred sa fie vre-o problema,ea vroia sa zica doar ca este mult mai sigura cea preparata acasa .

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielai spune:

waw ce schimburi rapide de informatii!! Bravo fetelor!!!
Sa incerc sa raspund pe rand:

1. Meniul Mariei:

ora 6-7 - 150 ml lapte cu 1 lingurita cereale
ora 9-10 - piure de fructe (para, piersica sau pruna sunt preferate,dar mai punem cateodata si mar, banana, strugure) cu biscuiti si daca nu iese prea dulce un pic de lapte sau cereale. cand am oua de tara proaspete ii pun si jum galbenus max de 2 ori/sapt
ora 13 - 13.30 - piure de legume (morcov, cartof, pastarnac, telina, patrunjel, ardei, rosie, dovlecel, fasole verde, brocoli) cu carne (pui, vita, curcan). cam o data pe luna ii dau spanac cu cartofi, dovelcel si rosie.
ora 17 - 17.30 - branzica calcica cu 3 lingurite de iaurt din comert si fructe (diferite de cele de dimineata). cam o data pe luna in loc de fructe ii pun spanac.
ora 21 - max 150 ml lapte cu o lingurita de cereale
ora 2 - 3 - 150 ml cu o lingurita cereale

Dupa cum vezi Crinuta, nici noi nu papam lapte ziua (nu vrea). De aceea stau in dubii daca sa-i scot masa de noapte, caci ea nu mananca mai mult de 150 ml o data si in carti scrie ca la varsta asta tre sa bea cam 500 ml pe zi.

Gabi, eu fierb spanacul si-l fac piure in combinatiile de mai sus.

Paula esti o fericita ca prefera bucatele de mancare. fetita mea nu vrea bub nici o forma (vomita) daca piureul nu este facut cu blenderul si cateodata (daca nu se face pasta complet) il mai trec si prin sita. In schimb daca intre mese ii dau un biscuite sau o bucata de fruct il manaca singura. Mai are cineva problema asta?

Mergi la inceput

Liviana, daca nu e prea tarziu raspunsul, Maria a luat Augmentin pe la 6 luni si n-a avut probleme. Vezi ca dupa deschidere tre sa-l tii la frigider. Si n-are nimic daca il dai asa rece (am intrebat si eu doctorul ca ma gandeam ca-i dau rece pt rosu in gat, dar mi-a explicat ca e ok).

Shobo, m-ai pus pe ganduri cu combinatia iaurt/fructe. dar totusi se gasesc atatea iaurturi cu fructe, si chiar pentru copii...eu o sa-i dau totusi. in plus, dupa cum ai vazut eu ii dau combinat branza cu iaurt la aceeasi masa, nu separat. Am vazut ca tu cauti iaurt gras, gen grecesc. Eu stiu ca nu e bine sa fie asa gras iaurtul pentru copii, in jur de 2.5 - 3 % cred ca e maxim. Si nici degresat nu e bine. Din acelasi motiv am mari retineri cu smantana la varsta asta. Pestele e si la mine pe lista, ii voi da in curand (adica cand o sa gasesc file proaspat de peste alb - apropo cine poate recomanda locuri sigure de cumparat peste romanesc proaspat). Cu ficatelul ti-a raspuns Tomasa, si eu am aceleasi retineri, peste care a mai venit si chestia cu gripa aviara si am mai amanat. Plus ca eu am avut prin vara o intoxicatie urata de la ficatel de pui si mi-e frica.

Mergi la inceput

Tomasa, ce documentata esti cu vaccinurile!! O sa le notez sa intreb si eu doctorul in legatura cu optionalele, ca noua nu ne-a zis nimic. Pana acm i-am cumparat Infanrix, dar m-a anuntat ca la 1 an o sa i-l faca ce cel gratuit, caci este cazul sa imunizeze si pe cale orala (ceva de genul asta, ca e bine de combinat).
Pentru gripa eu nu-i fac vaccin, in schimb o sa-i dau Oscilococilum (eu am luat mereu si mi-a prins bine).

Mona - identic cu tine la kg si aspect

Kita - supa de legume o incalzesc pe aragaz, restul la temperatura camerei.

Hai ca am scris o groaza!!
O seara buna si o duminica placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

1. mancarica bb o incalzesc doar la bain-marin ...am eu un fix cu microundele...cu toate astea lui Dutz i-o incalzesc la microunde, ca si noua de fapt...
2. fe haussmann poate da tulburari digestive : constipatie sau diaree
3. 7-8 : san
10-11: fructe (banana+portocala)
14:30-15:30 piure legume (morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa nu i-o pasez, ardei, rosii, rar sfecla) + cartofi (sau orez) + pui, vita + ulei porumb.
19:00-19:30 ne chinuim cu niscaiva cereale
20:00-20:30 san si ...nani !

Am incercat : branzica Ca (bleah !), branzica albalact (super!), spanac din "cratita familiei" ...evident a fost foarte incantat...yamyam !

Dupa fiecare masa ...putin san...la pranz bea din ceaiul meu (chimion, anason, fenicul) din cana mea...

4. in cele din urma dar nu in ultimul rand...Tomasa ma enervezi...mai fetelor... voi vazurati cum arata mamica lui Tudor ??!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc Adita si Danielai pt raspunsurile referitoare la augmentin.
Matei l-a tolerat bine iar rosul din gat e pe cale de disparitie. Mai rau e ca s-a inrautatit vremea si ca nu mai putem iesi la aer.
Am vazut pe forum o oarece polemica pe tema branzei si a smantanii pt bebei, asa ca va impartasesc cum ii aleg lui Matei mancarica. Eu una respect urmatoarea regula: ii dau lui Matei alimentele pe care vad ca le tolereaza. Prin urmare, va pot spune ca el papa asa:
- cam toate legumele, inclusiv spanacul (ii place in special cu sos bechamel)
- carnita de peste (salau, crap, macrou), de vita si de pui
- smantana si branzica din comert (in special marca Fagaras), iaurt Danone (fara fructe) dar si alte marci
- lapte alimentar combinat cu paste sau gris si un pic de zahar
- fructe romanesti de toate soiurile ca suc sau pulpa cu biscuiti
- din citrice papa banana si bea suc de grepfruit, lamaie (cand sughita)
- noapte lapte praf
Ziua papa din 4 in ore iar noaptea aproximativ la fel.
In prezent, avem 9.5 kg si 8 luni.

Un weekend placut la toata lumea.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Albume Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Liviana, tare frumusel e Matei.
M-am uitat la poze cu Rayan in brate, care, vazandu-l pe Matei a inceput sa zambeasca si sa ii faca cu mana.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Daniela, esti sigura cu treaba cu iaurtul mai gras de 3% ca n-ar fi ok? ca eu ii dau de citeva zile Olimpus 5% (da, grecesc) si ii place f mult. astaseara, la frica de a-i da brinzica din comert i-am facut eu iar in casa si am pus un morcov ras (in total cam 150g) si apoi vazind ca nu prea s-a saturat i-am mai dat si iaurt Cimpina 2,8% cam 130g asa. deci o masa de 280g papa la doar 2 ore distanta de masa de sin de la 21:00.

am o intrebare la voi: riscind sa ma repet, poate spre enervarea unora (scuzele de rigoare!), mie tot mi se pare ca Codrin papa prea mult ziua; de ce? pt ca seara la sin nu maI suge cum sugea (ca timp) si mi se pare ca bea prea putin lapte. si aici as dori sa-mi spuna si mie fetele "laptarese" -cum va dati seama ca suge relativ ok seara la culcare? precizez ca el nu prea se mai scoala noaptea, iar dim la 6 cind scinceste papa LA GREU intr-adevar, mai doarme 2-3 ore pina la 8-9 si apoi dupa trezire incepem direct cu mesele solide ca nu mai e timp de masa de sin. il mai incerc ziua intre mese, mai suge asa de fun dar seara mi se pare ca adoarme prea rpd si nu mai trage asa cum tragea cindva.
deci:

1. e posibil sa-i dau prea multe solide ziua?
2. sau sa nu-mi fac pb ca poate acum suge asa rpd cit are nevoie, avind in vedere puterea de tragere

multumesc mult

crinuta, multumesc, am sa ma uit. si cred ca totusi am sa incerc si brinza de prin comert -cea mai de calitate si de la nume de incredere ca La Dorna s.a.

pupici

eu incerc sa las 4 ore intre mese, insa ajung la ultima de brinza/si/sau iaurt sa o las cu 2 ore inainte de cea de culcare cu sin, oare e gresit????

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Chiar in seara asta m-a intrebat mama daca sa ii dea Fagaras, la care eu m-am uitat pe cutie sa vad daca scrie ca e facuta din lapte pasteurizat si nu scria, asa ca, nu i-am dat.
Trebuie sa gasim una pe care sa scrie, asa ca pe iaurt.
Mama, dar e bataie pe Campina la Carrefour.
E a doua oara cand nu gasesc, iar data trecuta au fost luate ultimele in fata mea.

Shobo, desi nu sunt " laptareasa" iti sugerez sa ii dai lui Codrin mancaruri solide in timpul zilei atat cat cere.
Rayan mananca foarte mult de exemplu, iar noi ne dam seama cand mai vrea sau cand nu.
Ce poti face este sa lasi sa treaca mai mult de 4 ore intre ultima masa solida si cea de lapte.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Paula stai linistita ca nu m-am suparat absolult deloc; ba chiar am citit si eu despre asa ceva, insa nu imi amintesc unde; i-am zis lui Gaby ca am citit si el a zis ca nu am retinut corect :((, si apoi ai scris si tu si mi-am dat seama ca inca mai retin esentialul, si ca nu m-am rablagit de tot
Crinuta, sa observi in cat timp ii coboara dintele, caci si lui Andrei am senzatia ca i-a spart gingia cel de sus de vreo saptamana insa nu se vede nimic; Felicitari!
Gabry, cand vii in tara, sa-i facem cunostinta lui Andrei cu Elena, caci astia au acelasi program de masa, insa ce ne facem cu cina romantica?, pentru ca Andrei bea seara lapte cu cereale. insa la aceleasi ore, mananca cam la fel. adica:
5,30-6 240 ml de lapte
12 legume
16 iaurt si apoi fructe (eu nu i le-am dat decat separat)
20,30-21 lapte cu cereale
Shobo eu am incercat de doua ori sa ii dau mamaliga cu branza si smantana dar nu a vrut cu nici un chip nici smanatana, si nici mamaliga (la asta seamana cu tac'su ca nici lui nu ii place); Branza i-am facut-o din lapte praf bebelac cu calciu, iar smantana era din comert.
Gabi am vrut sa ajung eu la Clubul mamicilor caci am primit invitatia prin posta de la Help Net, dar in ziua aia nu a putut mama sa vina sa stea cu Andrei; poate in Nov ne vedem;
Daniela chiar azi imi faceam mustrari de constiinta cu iaurtul pe care il dau baiatului; Eu ii cumpar, si incluziv azi, din comoditate iaurt OKe natural, care are 2,7 sau 2,8 grasime;imi plac astea pentru ca, sa nu radeti, borcanul intra bine in incalzitorul de biberoane, si in 2 minute e bun de mancat; La Cora saptamana trecuta a fost o promotie cu iaurturile Brenac Olimpus, unele de 5 si altele de 8% grasime, si am luat si de astea pe care le-a mancat cu aceeasi placere, insa nu i-am dat decat doua zile, neconsecutiv;
Tu de unde stii ca e mai bine sa ii dam iaurturi cu grasime mai putina?
Tomasa, se asorteaza cu ochisorii lui Tudor; eu am vorbit cu vz. sa imi aduca una alba toata, sau daca nu se poate, margiuta de la fereastra cosmonautului sa fie alba cu albastru;
Monique, mercic pentru pontul cu branza Albalact; o sa o incercam si noi, daca nu ii place asa simpla o sa i=o fac papanasi.
Liviana nu mi-ai raspuns cu caciulita; sanatate multa lui Matei
Andrutza cum se mai simte Simona; ati reusit sa iesiti afara pana sa vina vajul asta?
De Bestuza mai stie cineva ceva?
Lavinia spor la impachetat si te asteptam prin Bucuresti!

Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album

Mergi la inceput