Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (52)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

La noi fierul nu a dat constipatie deloc, ci doar culoara scaunului s-a modificat, that's all.
Eu am intrerupt fierul. Astept analizele de la 1 an si apoi ii voi da daca e nevoie.
Pediatra noastra i-a dat lui Rayan de pe la 7 luni si jumatate 7 pic de Fe pe zi + 7 pic de vit C si asta cam pt o luna si jumatate.
Ca nu se ia in aceeasi perioada cu Fe, asa ca pana acum nu i-am dat deloc Ca.
Daca in urma analizelor vom constata ca are deficit, atunci da, altfel nu ii dau suplimente.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

crinuta, nu i-am dat pina acum caci noi am inceput diversif la 6 luni si avem abia 8, deci nu prea am avut cind si era si cam devreme. dar acum ca am auzit parerea tomasei, poate am sa-l si amin, da-l incolo de ficat, ii bag mai bine vitel si peste. oricum noi luam Fe chiar dupa schema Amayei deja de vreo 6-7 sapt. sa intreb medicul si cind ne oprim. Codrin face kk normal indiferent de ce a mincat pina acum si cit Fe i-am dat, sper sa ramina asa. a papat si para, de fapt dim este ca 1 mar si o para de obicei pe linga cereale. eu de citeva zile i-am bagat si un pic de gutuie, voi le dati gutuie? insa face kk si de 4 ori/zi... are un tranzit...

intrebare:

de la ce virsta ati dat brinzica dulce cumparata? eu ma gindesc ca i-o fi ajuns cea facuta de mine si ca ar fi timpul sa trecem la cea din comert, spre exp. "brinzica de casa" de la Covalact, aceea cu perlute.
dar smintina, cam de cind?

crinuta, si Codrin cinta de murim de ris , face niste vocalizeeeeeeeeeee, si noi nu avem pe nimeni cu muzica in fam, sintem mai toti ingineri.
tasu' chiar ii zice ca-l face tenor cind il auzim dim din camera noastra cum face la el in pat, cind se trezeste.

uite ce spuneam... tocmai s-a trezit din primul somn al zilei si face la fel, iauzi , tenoru' lu' mama

pupici

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput

Shobo, eu nu am auzit niciodata ca nu e bine sa dai ficat, din contra, dar daca ti-e frica, faci cum crezi.
In schimb, am auzit de peste, asa ca dupa cum vezi intotdeauna vei gasi si pareri pro si contra. Totul e sa cauti mai multe pareri si sa tragi concluzia dupa.

In legatura cu vocalizele, sa stii ca nu e musai sa aibe pe cineva talentat in familie.
La mine nimeni nu are ureche muzicala, nici talent, dar uite, ca asa "lucreaza " Dumnezeu.

Ce ma fac cu baiatul meu care nu spune mama? Vorbeste toata ziua, dar cand ii spun mama nu repeta dupa mine.
Am decis sa ii citesc povesti.
Apropos, de cand pot vorbi cu el si in engleza?
Saracul copil va trebui sa invete 3 limbi dintr-un foc.
Deocamdata vorbesc cu el doar romana, exceptand momentele cand e tati si mai scap ceva si in engleza.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Aaaaaaa. Shobo, incearca sa il inregistrezi cand canta. Sa vezi ce o sa-i placa cand va creste.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Noi ne laudam cu al 4-lea dintisor care a "spart" gingiuta.
Din ce se vede, atat cat mai lasa Rayan sa vad, se pregateste si celelalt incisiv central.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

mamamiaaaaaaa, tomasa, dar ce de bunatati ii faci, cind ai mama timp? cred ca nu faci altceva. bravo tie! eu si supa i-o fac pe mai multe zile si o bag la congelator portionata special, cu pui sau fara. iar in cele fara pui pun ou sau de acum vitel/peste. macar stiu ce pun acolo, daca rabdare / bunica- sa-i gatesc asa des nu am.
ieri spre exp l-am incercat cu "Legume de gradina" de la Nesttle -obt free prin acea promotie la Carrefour si nu i-au placut deloc. am gustat si eu si nici mie nu-mi placeau, bleaaaah. tre sa mai incerc, ca macar in caz de necesitate sa stiu ce sa-i cumpar rpd.

tomasa, chiar ca vrem si noi citeva retete bune de-ale tale, , cred ca fac 3-4 portii sa pap si eu cu bebe

Codrin

Mergi la inceput

crinuta, sa stii ca am sa-l inregistrez, oricum l-am filmat de citeva ori cind facea asa, desi cind vede camera parca se mai rusineaza. multumesc!

pai daca si pestele mai are ce-o mai avea si ala, chiar ca ramine usor pt mine: doar pui si vitel. eeeeeeh, glumesc, mai vad eu, in general in mi place sa aud cit mai multe pareri si sa trag concluzia mea de inginer ce sint ... deh!

nu imi zice si mie nimeni cam de cind brinza dulce -comert si smintina? e ok sa le bag usor usor la 8 luni deja? eventual cu mamaliguta pripita?

pupici

Codrin

Mergi la inceput

Shobo, eu stiu mamici care au dat direct din comert, asa ca, e ok.
Eu insa mai astept pana face 1 an si dupa aceea ii cumpar si eu.

Aaaa, Rayan a mancat si ciorba de perisoare. I-a placut enorm.
Shobo, vezi ca in forumul " La Bucatarie" este un subiect " Ce mai gatim pentru pitici".
Eu m-am inspirat de acolo, sunt si retete, asa ca, daca ai timp treci pe acolo ( virutal vorbind)...

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Shobo eu am intrebat-o pr Culcer la "Clubul mamicilor"(voi de ce nu veniti?} despre branza dulce din comert si a zis "nuuuuu" ca poate fi preparata din lapte nepasteurizat si poate lua copilul nus' ce bacterie.Si cred ca aceeasi problema ar fi si cu smantana eu i-am dat dar mi-a strns mama dupa ce a fiert laptele.Eu de la ea ma aprovizionez cu toate produsele din lapte pt ca are vaca.
Hehehe Crinuta eu acum am pe foc ciorba de perisoare pentru Iustin.Am tocat piept de pui am amestecat cu putin orez am format perisoarele si le-am pus la fiert cu legumele si putin bors facut de mama.Va zic diseara cum i-au placut.

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE

Mergi la inceput

Gabi, depinde de tipul de branza. Daca te uiti pe cutie scrie ca e facuta din lapte pasteurizat, asa ca, nu ii impartasesc parerea.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput