Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (59)
Raspunsuri - Pagina 14
Ina869 spune:
Anda eu semnez la bebelusha in functie de activitatea ei ( daca nu o simt inseamna ca doarme, daca o simt este activa...daca nu am timp de ea, saraca , este "ocupata"
)
Meems vai, cit de cumplit este sa nu o simti! Am trecut si eu de citeva ori prin spaima asta si ce m-am mai speriat!!! In fractiune de secunda mi s-au perindat fel de fel de imagini inspaimantatoare, nici nu vreau sa-mi aduca aminte...
Ma bucur ca te-ai linistit; in general, am inteles ca trebuie sa mancam ceva dulce ca sa avem un semnal rapid din burtica..
Ina si bebelusha cea cuminte 34+
Denisam spune:
Monet-tinem pumnii sa fie o nastere usoara si rapida!
Bebe sanatos si mincacios!
Ina- ai mare dreptate cu dulcele, 100% adevarat! Mai ales ciocolata!
Denisa
27+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
alexandrina spune:
Sa inteleg ca a vem doua nasteri in direct?
Ina si Alina, stau noaptea asta treaza daca promiteti ca ne tineti la curent.
Anda, de-abia ti-ai pus net acasa si deja ne iei la rost. ![]()
Fetelor de la intalnire se pare ca le prieste de nu mai dau pe-acasa.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
lavi02 spune:
Io's cea mai harnicuta la postat dupa intalnire?
A fost frumos, adica mie mi-a placut; ne-am simtit bine, am
buna.... am stat de vorba... sa va para rau la cele care nu ati fost!
Poze - in curand, pe moment sotul are 2 prioritati: 1 sa caute cablu USB sa le pot descarca pe comp si 2 sa dea cu asipratorul. Ambele - prioritatea nr 1. El se uita la teleu!
Am fost asa: Corap, Felicia74, Mirabilis, Dienuta, Lavi, Lavi02 si Silviuta bineinteles.
Am stat afara, pe terasa, a fost placut (cred ca sunt ultimele zile calde).
Fee din cate am inteles eu nu are decat dopul dus, nu si membranele rupte (rupta apa), fara dop poti sa stai mult si bine, exista pericol de infectie la bb numai daca se rup membranele; ele il izoleaza pe bb de exterior. Din cate am inteles doctorita la acre a fost ea nu era ginecolog. In schimb faptul ca au gasit-o cu dilatatie si contractii nu e asa bun, dar speram ca se va rezolva cu perfuzii.
Ripley eu fierb taiteii separat, in apa cu sare, ca pe orice macaroane. Apoi arunc apa, pun taiteii in ciur si ii spal sub jet de apa (ca pe macaroane), ca sa nu se lipeasca unii de altii. Si apoi pun in farfurii si peste ei supa fierbinte. Ce ramane ii pun intr-o cutiuta la frigider pe a doua zi, cand ii pun iar direct in farfurie. Noi mancam supa cu tot cu zarzavat, mie si Silviei ne plac morcovii, iar Virgil se da in vant dupa pastarnac. Ceapa o aruncam. Am grija sa nu le fierb prea mult sa nu moara vitaminele si sa nu ramana legumele fara gust. Dar pun multe zarza! Bineinteles, merge si varianta cu salata, cand am timp.
Avantajul sa fierbi taiteii in supa - probabil sunt mai gustosi. Dezavantajul - daca o lasi prea mult pe foc taiteii devin cleiosi si supa poate iesi mai tulbure. Sau daca pui prea multi. Mie imi plac asa, mai "al dente".
Eu si galustele le fac separat, pun in alta cratita 2-3-4 polonice de supa, mai adaug si un pic de apa si apoi fierb galustele acolo. Secretul e sa fie aluatul - nici prea tare nici prea moale, sa le fierbi destul si sa le intorci la mijlocul fierberii. Zeama imi cam scade in proportie de 90% si dupa ce se raceste se face mai cleioasa. La fel, pun in farfurii galuste si supa peste.
felicia74 spune:
fetelor!
Hai ca pun eu in contul comun cele 3 poze pe care le-am facut. Ca tare bine ne-am mai simtit (cel putin eu
)!
Ripley - o parte dintre noi si-a luat... supa de gaina cu taitei! De, poftele astea!
Joy pagina cu spalatul bebeului este: www.babycenter.com/headtotoe/?_requestid=76996" target="_blank">http://www.babycenter.com/headtotoe/?_requestid=76996
Daca mai cauti prin meniu, poti gasi mai multe filmulete interesante. Mie mi-a placut cel cu etapele nasterii (am mai zis asta, dar am o scuza - sunt gravida
).
Mult succes si curaj proximelor mamici! Va tin pumnii!

Felicia
33+ si bebe strumfitza
anda77 spune:
pai da, mai alexandrina, ma asteptam sa fie seara si noaptea plin de fete cu insomnii sau cu alt fus orar...aiurea...lasa ca fac eu galagie pe aici pana nasc...ca la mine insomniile sunt frecvente.
lavi, da' sotu' poa' sa puna cablu' in timp ce se uita la tv...spune-i ca suntem mai multe care am aflat ca nu vrea sa puna cablu usb sa vedem poze si facem scandal:)
http://community.webshots.com/user/anda1977
Morgano spune:
Mor de nervi, am scris juma de pagina si nu stiu ce refresh si-a dat netu' meu dar s-a dus totul in pisici.
Lavi, mersi de sfaturi, am retinut
Ma bucur ca a fost fain la intalnire.
Repet pe scurt ce scrisesem:
Monet tin pumnii, Bic asteptam vesti prin tine.
Meems, bine ca s-a terminat cu spaima.
O las balta, pare groaznic de sec chiar si pt nervii mei. Revin 
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
felicia74 spune:
so, am creat un nou album in contul comun privat-privat
, numit intalnire. Daca am gresit, trageti-ma de urechi fara sfiala, dar eu am verificat si "sistemul functioneaza".
Felicia
33+ si bebe strumfitza
lavi02 spune:
Sotul a gasit cablul, dar n-a gasit driver-ul!
Driver-ul de la camera. Pt ca noi pana acum am descarcat poze numai pe laptop care de fapt este al lui de la sarvici si azi nu l-a adus acasa
; pe net n-a gasit driver si cand i-am zis ca am o durere de burto-spate si burta tare si sa se uite la ceas sa vedem daca se repeta si la cat timp, a intrat in panica, a lasat net-ul si s-a apucat sa dea cu aspiratorul
Ripley zau ca nu-s sfaturi: asa fac eu ca asa m-a invatat mamica mea, ardeleanca de pe Tarnave. Are avantaje si dezavantaje, ca orice prin bucatarie. Da' zau ca nu-s chiar asa sfatoasa!
Ina sa inteleg ca Monet s-a internat? Ai vorbit cu ea? Pai atunci sa facem galerie: 

hai Monet! Nastere rapida si usoara! Ca esti la al doilea, ca si mine si cu colul deschiiiissss - asa ca suntem colege de "suferinta" pe partea astaaaaa 
Fee speram sa nu nasca, facem galerie invers: 

Nu naste inca!!! Mai coace-l pe cozonacel! 
Anda ai exprimat o lista luuunga de chestii pe care le simtim cu toatele - sunt binecunoscutele ultime doua luni de sarcina! In care burta e mare si grea, ne miscam greu, nu mai pu tem sta nici pe scaun , nici culcate, nici in picioare .. si tot ce-ai mai zis tu!
Ma bucur mult ca ai mai bifat din listoaie!
Lavi02 37+ care spera sa nu nasca noaptea asta, chit ca e colega de suferinta cu Monet
alexandrina spune:
Am dat refresh pana au aparut pozele, greu s-au lasat convinse dar pana la urma v-am vazut.
Lavi2, vrem si pozele tale s-o vedem si pe Felicia... Dar ce-i asa interesant la TV, totusi?
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.