Pieptul de pui....rulada..
Am citit acum cateva zile o reteta. Pieptul de pui se pregatea ca pt snitel, se umplea cu legume, se invelea pachetel in folie de aluminiu si se dadea la cuptor. Acum nu o mai gasesc. Mai aveti si alte retete asemanatoare? Vreau sa fac azi si habar nu am pe unde e acea reteta pe care nu am salvat-o.
Va pup
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
Raspunsuri
valentinag spune:
eu il fac cu ciuperci asa:
pieptul de pui batut cu ciocanul bine intins,sarat piperat,pus delikat,il umplu cu ciuperci taiate marunt,calite impreuna cu o ceapa,delikat,verdeata si eventual si o fasiuta de cascaval,il rulez bine,pun scobitorila capete sa nu iasa compozitia,il pun in tava de jena,torn ulei pe deasupra,pun apoi apa si il pun la cuptor pina scade apa si se rumeneste.
daca nu ai inteles ceva intraba-ma!
Speranta moare ultima!
Valentina
poze
tyaa spune:
Valentinag, merci. Oare are ceva daca invelesc puiul in folie de aluminiu? Tot pe forum citeam ca se poate pune direct pe grilajul (gratarul) aragaziului, fara tava. Nu de altceva dar nu am o tava ca lumea. Nu sunt o bucatareasa prea buna, nu am o tava potrivita.
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
valentinag spune:
tya,il poti pune si in folie direct pe gratar,se coace in suc propriu ca sa zic asa.Eu le fac in tava pentru ca imi plac rumenite ca lumea toate fripturile.
nu trebuie sa ai cine stie ce tava ca lumea,chiar si o tava normala de tabla sau ce-o fi e buna.Eu fac in jena ca de aia am si imi place cum iese.
fa in folie vezi cum iese,apoi faci in tava si te hotarasti cum iti place mai mult.
spor la gatit si sa-mi spui cum ti-a iesit!
Speranta moare ultima!
Valentina
poze
slakje spune:
vali asa fac si eu ca si tine dar eu fac la fel si cu carne de curcan si pe langa mai pun inauntru si cate o feliuta de kaizer afumat.
qsar spune:
Imi place rulada de piept de pui. Gasesti reteta mea www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56837" target="_blank">aici.
Pofta buna!
Q
tyaa spune:
Multumesc mult de tot pt sugestii (retete). Inca astept sa se dezghete pieptul de pui pe care l-am cumparat dimineata. In mijloc e beton inca. Oricum...in seara asta fac, va scriu cum am facut si ce a iesit. Sper ca o sa fie bun.Ca daca nu...nici nu mai incerc sa gatesc in cuptor pe care oricum il folosesc foarte rar.
Hihi....
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
mamini spune:
eu fac rulada de carne(pui, porc- umplute cu sunca, sau cirnaciori, ciperci, condimente) la folie, dar la sfirsit desfac putin folia ca sa se rumeneasca- si fiindca in folie torn un pic de ulei si vin si nu vreau sa curga sau sa se amestece cu apa din tava/cratita, las marginile lungi la folie.
M
tyaa spune:
Deci asa...am facut-o. La rulada ma refer.
Am facut asa: am pregatit 2 piepti de pui. Am taita bucatile pe lungime, au iesit 4 bucati. La-am batut, sarat, piparat.
Am tocat o ceapa mica, un ardei mic, 3 catei de usturoi, am pus ciupercute din conserva, un ou crud, cimbru, sare piper (asta pt umplutura). Am uns fiecare bucata de carne cu ulei si cate o lingurita pasta de rosii. Am umplut cu maglavaisul de mai sus si am mai pus o feliuta de cascaval in mijloc. Am rulat in folie si am pus direct pe gratar in aragaz. Mi s-a scurs zeama si am umplut bucataria cu fum.
A iesit buna dar as fi preferat sa fie rumenita putin. In concluzie....cand o sa mai fac o sa si prajesc putin sau o bag direct in tava fara folie.
Multzam iarasi.
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
Stinu spune:
Vin si eu cu o reteta mai mult festiva ,eu una o fac de Craciun sau la zile onomastice ,dar e buuuuna ,de te lingi pe degetele .
Ai nevoie de 1 piept de pui intreg ptr a-l transa mai bine ,1 felie sunca presata ,1 felie cascaval ,1 lingurita mustar ,1 castravete murat(sau crud) taiat in 4 ,1 gogosar murat ,1 lingura pesmet ,1 ou ,1 lingura faina ,4 linguri ulei de masline dar merge si de care ai .Transezi pieptul de pui ca ptr gratar si bati bucata de carne ca la snitele ca sa fie cat mai late .Ungi pieptul de pui cu un strat de mustar peste care pui felia de sunca ,apoi felia de cascaval castravetele taiat si la final gogosarul .Rulezi pieptul de pui si faci ca la snitel ,dai ruloul prin pesmet , ou ,faina si iar prin ou .Il prajesti in ulei incins .
Merge si la cuptor pus in folie de aluminiu si apoi in tava de jena sau de teflon .
Iustina
Myhaella spune:
Iustina, daca pregatesti ruloul de pui la cuptor, nu-l mai dai prin pesmet, ou, faina, ou?