Nume ciudate
Raspunsuri - Pagina 16
floriinutza spune:
interesting!
bunica mea a fost educatoare si a avut, la un moment dat, la gradinita o fetita care se numea Cacaneata Aneliz. am mai auzit de familia Motora, care a avut ideea geniala de a-i pune numele fiicei lor Dacia (dar asta nu stiu cat e de adevarata). mai stiu pe cineva care se numea Besha, dar a decis sa ia numele sotiei la casatorie.
si apropo de parintii care aleg nume ciudate pentru copii,imi povestea un prieten ca, intr-o zi mergand spre casa, a vazut o babuta alergand bezmetic pe strada si strigand disperata: Xenopoool, Xenopol! cand s-a uitat dupa domnul Xenopol, a bagat de seama ca era un copil de vreo 3 ani, plin de energie, de altfel, care o luase la fuga, spre disperarea bunicii. o fi Xenopol un nume impozant la o anumita varsta sau in vreo carte de istorie sau literatura, dar parca la varsta de 3 ani suna putin ridicol.
ar mai fi si altele, stiu oameni pe care ii cheama ,pe bune, in buletin, Bebe sau Bobi sau Bobby, stiu chiar pe cineva Spartacus, dar cand auzi le numele intreg suna aiurea!
floriinutza spune:
mi-adusei aminte de inca o chestie: acelasi amic care imi povestea de Xenopol mai avea o istorie, de data aceasta cu bunicul lui, pe care il chema Dulau. si bunicul avea obiceiul sa joace in fiecare saptamana la Loto cu un alt pensionar, un bilet pe din doua (nu stiu cum se numeste asta in termen de specialitate). mergand regulat la loteria din cartier, erau bine cunoscuti de functionara, doar ca, odata, s-a intamplat sa fie altcineva la ghiseu, care le-a "procesat" biletul.cand i-a intrebat pe ce nume sa-l puna, cei 2 pensionari au zis: Dulau si Hulpoi. functionara s-a enervat grozav si nu le-a scris numele pe bilet pana nu i-a legitimat.
Ralush spune:
lol!sunteti tari....!sa contribui si eu cu ceva,,,Sor^mea la o olimpiada a stat pe langa unu Napoleon Mamaliga!M a omorat asocierea!
Cum lucrez intr o institutie pe la stat am vazut toate numele posibile Unul e I Gigi(Unde I este numele de familie),exista familia Macloud(ca in Nemoritorul) si sunt Macloud Vasile,Florin etc,etnici de culoare.
Cel mai tare ma amuza numele acetora.nu ca fac discriminare,dar prenume ca Printesa,Regina,Scumpa,Scumpatatea,Frumosu ,Hagi,Printul!sunt numeroase in jud Olt!un coleg de al meu...erau 3 fete gravidute la vremea aia in birou si in febra cautarii de nume ,ne spune ca cel mai impresionat a fost de Termopana si Crizantema!nume cu rezonanta
Vara mea invatatoare are multi elevi romi,la o inspectie,un nene inspector cu nasul pe sus cand aude o eleva prezentandu se Printeasa ,se stramba!Noroc ca a salvat ea situatia ,°Regina nu a venit azi dar Printesa,sora ei este!°Mai lipsea de scoala si Venus,care e baiat!Dar de Mihai Eminescu ce spuneti,numele de familie e Mihai!Am mai vazut Marca si Dolarul,deh,tiganu fusese in Germania dupa 90 si era impresionat!