Mamici de mai-iunie 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 10
Darria spune:
mamici si burtici ![]()
Va urmaresc de ceva timp dar nu am avut curajul sa facem cunostinta la mamici cu burtici pana ce nu mi-am vazut maimutzica la eco(in seara aceasta) si am vazut ca totul este in regula, pt. moment ![]()
Ma bucur pt. mamicile care nu au probleme si imi pare rau pt. fetele care sufera dupa bebei lor(le doresc sa tina cat mai curand propiul bebitza in brate).
Shoricutza, eu am aproape 9 saptamani, azi am facut prima eco: am vazut, auzit inimioara, stiu si cate batai/minut are. Si eu stiu ca pe la 9 saptamani se aude inimioara dar poate ca fiecare copil se dezvolta in felul sau.
noi
shoricutza spune:
ama_kaly multumim ptr felicitari!! si eu te felicit pe tine si pe july_g ptr pozici.
magghyc nu stiu draga mea ce sfat sa-ti dau cu vaccinul antigripal si imi pare rau ca nu ai spus mai devreme ca sa-l intreb si io pe dr meu azi. se pare ca era bine daca faceam acest vaccin inainte de a ramane insarcinate .... Acuma eu am o nedumerire .... mi se pare imposibil ca timp de 40 de saptamani sa nu racim fiecare dintre noi macar o data. Intrebarea mea este cum facem diferenta intre gripa si raceala? de unde stim daca trebuie sa ne panicam sau nu? Oricum, eu sincer nu as face acel vaccin antigripal atata timp cat parerile sunt impartite. E greu de spus din pacate ce e mai bine de facut ....
9+
shoricutza spune:
Darria bine ai venit la noi si sarcina usoara in continuare.
Si eu i-am vazut inimioara pulsand dar nu am auzit-o presupun din cauza limitarilor tehnice ale ecografului. Mi se pare logic sa cred ca daca am putut sa vad, puteam sa si aud .... Tu unde ai facut ecografia?
9+
Amonar spune:
Dielaural
Bine ai venit! Mult noroc si o sarcina usoara! Te-am adaugat pe lista.
Andira
Am inteles cu UM tau...eram confuza pt ai gresit anul nasterii...am crezut ca ai nascut deja....am schimbat datele.
Fetele care intreba de greata. Eu am acum dupa eco aproape 13 saptamani. Greturile au cam incetinit prin saptamana 10-11. Nu pot sa zic ca ma simt ca un nou nascut..dar e mai bine decat la inceput. Greturi am numai daca nu mananc din timp si daca mananc ceva care nu-mi pica bine. De obicei gras nu suport. Si am pofta mare de acru, mai ales varza murata....In schimb ma umflu, nu stiu daca este balonare sau chiar imi creste burta. Mie mi se pare ca si stomacul se mareste dar nu mananc mult de loc.
Va pup
PS. Cineva a intrebat de calculul sarcinii si alte informatii. Pe lista de pe pagina 1 sant linkuri care dau informatii. Succes!
magghyc spune:
soricutzo, e, acuma te-ai mai linistit daca l-ai vazut pe bb.
cat despre bataile inimii, eu nu le-am auzit, le-am vazut - adica am vazut pulsatiile cardiace, pe langa miscarile lui bb care erau mai lente, se vedea la echo supapusa o alta miscare mult mai rapida. Doctorita m-a pus sa imi 'tin'respiratia ca sa le poata prinde, si mi-a dat o hartiuta cu ritmul cardiac al lui bb si concluzia 174 batai/min prima oara, 157 a doua oara. Normalul e cred 150-170. Dar de 'auzit' nu am auzit nimik, cred ca oricum nu era echo asa destept.
cu vaccinul nu stiu ce sa zic. Am aflat ca exista si o varianta homeopata, care de fapt nu e vaccin, sunt niste pastilutze de pus sub limba. io am intrebat si doctorul gineco si dr de familie- amandoi mi-au zis ca trebuie sa il fac - ma refer la vaccinul 'normal', homeopatia e o pasiune de a mea, pt ca stiu ca medicamentele lor sunt inofensive si merg pe un principiu mai conform legilor firii decat medicina alopata.
darria, bine ai venit printre noi.
diana, linkul folosit pt calcul e postat de Amonar pe prima pagina, chiar sub numele noastre dragalase. se numeste 'varsta sarcinii'
Darria spune:
Shoricutza: eco am facut-o la Medis(Iasi) la doamna doctor Grigore.
Nici eu nu o sa fac vaccin antigripal, racesc usor dar gripa se prinde greu de mine(piele rea
) chiar daca sunt in contact cu cei gripati...o sa ma tratez cu fructe...sper sa nu fie necesar.
Diferenta intre raceala si gripa, in cazul meu: la gripa sunt o leguma, abia stau pe picioare si nu pot sa consum decat portocale, mandarine si lamai(alte fructe...nu) - eu o sa stiu cu siguranta ce am.
noi
shoricutza spune:
Nu stiu ce sa mai zic cu vaccinul asta, dar cand ma gandesc ca vine iarna si riscul de a face gripa este f mare, ma ingrozesc. O sa intreb si eu maine la Institutul Cantacuzino daca este ok vaccinul sau nu.
Pupici la toata lumea si noapte buna.
9+
CamiM spune:
Salutare fete dragalasi si burtici voioase!! Mi se pare mie sau atmosfera a inceput sa se mai inveseleasca si pe la noi? Sa speram ca ramane asa!!
Irinel merci de idei , cam asa ceva ma gandisem si eu sa ii spun ca am dureri cam mari( si nici nu mint prea mult) si poate obtin o trimitere la eco. Problema este ca dupa cum fac astia programarile chiar daca imi da trimitere nu o sa ajung mai devreme de peste doua saptamani sau asa ceva.. Data trecuta le-am spus la telefon cand am facut programarea ca ma simt rau si abia am reusit sa capat programarea doua saptamani mai tarziu ca altfel iti spun:daca iti e asa de rau du-te la urgenta...ca mi-a venit sa o sugrum pe tipa care mi-a zis asta. In fine macar sa se auda inimiora la doppler si poate ma mai linistesc.. o vreme!!![]()
Magghyc ma bucur pentru tine ca l-ai vazut pe bebic si ai vazut si inimioara cum bate. Medicul la care merg eu mi-a spus ca inimioara se poate auzi cel mai devreme pe la 9 saptamani ( mai ales daca esti ffff slaba) in general pe la 11 - 12 saptamani se aude cel mai sigur.
Mihaela.f in cartea pe care o am eu scrie ca gerturile pot sa tina pana pe la 12 - 14 saptamni dupa care in general trec si pot sa revina in al treilea trimestru , sau daca ai ghinion te tin pana la sfarsit.. sper sa nu fie cazul niciuneia dintre noi!!
Cami 11+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos
virgi spune:
Shoricutzo
Eu am inteles ca la Medsana exista un echo foarte performant. eu la 6 sapt si 2 zile am facut 2D si i-am auzit inimioara foarte bine. am si sunetul inregistrat. am fost eu pacalita? sau nu a vrut doamna ta doctor sa mai faca si asta.
andira spune:
MihaelaF - pe mine greturile m-au tinut cam pana la 4 luni, dar au inceput sa scada treptat in intensitate de pe la 3 si ceva...
Cum dr era nitel circumspecta referitor la sarcina mea, nici nu cred ca se astepta sa trec de primul trimestru, mi-a zis sa o anunt de urgenta daca inceteaza greturile. Dar n-a fost cazul sa-mi fac probleme... Insa sunt si cazuri cand intr-adevar dureaza pe toata perioada sarcinii (adica mama, dar ea avea ceva probleme cu ficatul).
Shoricutza - nu vreau sa te sperii, dar cred ca ar fi bine sa faci testul ala sa vezi daca ai avut intr-adevar gripa. Temperatura ai avut?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/roxanabanu/my_photos