Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ma felicia, termina cu scenariile astea... singurul cosmar pe care il am e ca eu vreau sa plec la spital la 3 dim sa nasc, in bucuresti ninge si zapada e de juma de metru, nimic nu circula... eu nu pot iesi, dr nu poate veni...si-i da lu tati indicatii prin tf!!! asa ca astia cu stirile lor ma baga in sperieti de-a binelea!!!!

ripley, sa nu faci exces de zel pe-=acolo... nu de alta, dar se lupta alte burtici pt primul loc pe lista de bebei!!!


Cristina 34+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Joy, Bic, multumesc de sustinere!
Probleme aveam si inainte, dar la sarcina asta chiar s-au agravat!
Mai nou mi-e frica de anestezie, de cum va suporta pitpalacul meu, dar nici natural nu pot risca, ca inima o ia razna la cel mai mic efort acum......
Si sint sigura ca plinsul si celelalte stari emotive sint din cauza sarcinii, dar ce sa faaaac????

Hai, sa vedem cind vor aparea primii gogoloi printre noi!



Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Fetelor va salut si eu din mers!...
Diana bine ai revenit!
Joy ai grija cu plasele alea, lasa-l pe tati sa le care, sau vrei sa fii prima concurenta la nastere?
Cristina chiar m-a surprins ca tocmai tie ti-este frica, doar ai mai trecut prin experienta asta...ce poate fi diferit de data asta?
Simina sanatate multa!

Astazi am lucrat o juma' de zi ptr. firma lui barbata-meu, apoi am aranjat dosare,am sortat carti de vizita care nu-mi mai trebuiau,hartii, ce mai, sint foarte multumita; eu nu pot lucra decit daca totul este sortat,ordonat,etichetat,altfel ma zapacesc de cap si daca las lucrari sa se stringa ptr. citeva zile mi-este greu .
Acum ma apuc sa aspir camerele, sa spal baia,sa pun la spalat rufe, trebuie sa ajung si in oras sa cumpar un cadou fiindca mergem in vizita...cert este ca pina la ora asta 1:30 eu nu am mincat decit niste cereale si am nbaut multe pahare de gheata si cred ca bebelushei ii este fomica - m-a cam burdusit-iar eu am tot aminat pina "termin si asta, si ailalta" asa mi se intimpla cind stau acasa, ma iau cu treaba mereu si nu mai am timp de mine...
Eu una cred ca am devenit insensibila, fiindca nu mi-este frica efectiv de nastere, nu sint normala...desi toata viata mea numai de asta mi-a fost frica, inainte de a ramine gravi. Daca ar fi fost sa aleg intre o operatie pe creier si nastere as fi ales prima fara sa ma gindesc mult...acum, chiar ca nu simt nici o emotie, nimic...oare este firesc??
La noi s-a anuntat ca la noapte va ninge...of!
Spor la treaba tuturor sau odihna placuta!

Pupicei multi,
Ina si bebelusha cea harnicutza 34 (fix!!! )

Virsta puisorului meu:
http://tickers.baby-gaga.com/p/boa336pp_.png


Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Salutare la burticoase!
Iaca vin si eu cu doua vesti;
1. am terminat cu zugravitul, azi a venit si mobila de bucatarie, am inceput sa facem curatenie
2. bebelina mea iar s-a intors intr-o pozitie imposibila si ma pocneste in col de mor. Parca il simt cum se intinde gata gata sa scoata un picior sau o mana pe acolo. Azi dimineata m-am trezit cu niste dureri de credeam ca ma rup in doua, m-am umflat de plans bineinteles, si m-am indopat cu No-spa si Ginypral pana la loc comanda. Problema e ca da in continuare foarte tare si sunt DISPERATA . Am sunat si la doctor si mi-a zis ca nu avem ce sa-i facem, doar sa-i cantam sa adoarma.... Mi-e tare frica sa nu se rupa sau sa se desfaca cerclajul ala cu toate ca nu cred ca e posibil, dar bebe e inca micutza, ma rog de ea sa mai stea acolo macar 4 sapt. tati ne incurajeaza spunand ca daca se intampla ceva cu cerclajul aveam sangerari sau ceva, posibil sa aiba drepate, dar tot imi fac griji. Asa ca sunt cu nervii la pamant, nu stiu ce sa mai fac, mor de frica
sorry daca v-am prost dispus, dar simteam nevoia sa ma spun cuiva prin ce trec poate reusesc sa ma mai linistesc putin.
Va pup



Madau si Miruna 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaloredana spune:

Pupic fetele !
Hi hi hi deci cu cat se apropie termenul cu atat ne ese la toate mai frica sau poate nu direct frica dar emotii de ne ia cu "transpiratii"cum spunea cineva aici.Uff,am avut si eu de cateva ori contractii asa neplacute si prima oara m-am speriat ca se rupe apa ptr.ca nu stiam ce simti atunci.Uf,de abia astept.Sa ai dureri e neplacut darrr acum astept cu nerabdare sa imi vina "durerile".....
36+6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Ina, pai cum sa nu fie diferit...? nu exista nasteri la fel... si asta de-acum o sa fie fara anestezie... deci experienta in premiera!! doar sunt si eu om, si ma mai sperii... "curaj gaina" imi tot spun, ba ma mai incurajeaza si prietenele care n-au avut parte de anestezie si-mi mai trece... dar tot simt un fior rece cand ma gandesc!

Cristina 34+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Fetelor mie dr.mea mi-a spus ca imi face ea o anestezie(ceva amestec de mialgin cu xilina si nu mai stiu ce) si ca daca insist pentru peridurala...e alegera mea. Eu parca inclin sa nu fac peridurala ca am eu un feeling ca nu o sa am dureri asa de nesuportat si daca ma ajuta ea cu un pic de anestezie...nu stiu...ma mai gandesc!

Eu o sa plec la inceputul sapt viitoare la bv sa-mi fac ceva analize, asa ca daca va hotarati la intalneala eu pot cam pe la sf. saptamanii(joi sau vineri).Daca nu se poate si doriti la inceputul saptamanii e ok!!! Sa nu amanati din cauza mea ca ma simt prost!!Dar..daca nu aveti numic impotriva....spre sf.saptamanii ar fi ok!

Ina tocmai am vazut "The Forgotten" si a fost super ! Mi-a placut rau de tot! Acum ma duc sa ma uit la Closer sa vad cum e!

Va pup 36+3

Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Intru numai un pic sa va salut. Iar ati inceput cu frica de nastere? Pai va daca va mai stresati atata!!!

Epiziotomia e nasola in primele 2-3 zile si mai ales nopti dupa nastere. Ti-e greu sa te invarti in pat, umbli cu pasi mici.... te doare sa faci kk (dar se cam goleste intestinul ianinte de nastere, de la contractii, etc asa ca nu prea e cazul in primele zile) dar daca mai iei cate un diclofenac sau alt calmant, merge. Dupa cezariana care e mai mare si pe burta si include si taiat uter si peritoneu ("punga abdominala") probabil te simti nult mai rau. Dar 4-5 luni e aberatie completa. Dupa 1 saptamana poti sa sezi Ok, nu te mai prea doare, doar ca o mai simti, iar dupa 10 zile te simti iar om. Taietura in sine n-am simtit-o desi era pe viu din cauza va nu pot s-o diferentiez de restul durerii "la iesire". Am simtit ca o arsura. Mi-a facut dupa aceea o xilina, la cusut, n-a prins 100% dar nu a fost groaznic.

Esential e sa pastrezi igiena, asta insemnand si sa stai cat mai aerisita acolo, sa nu pui tampon cu plastic, sa te speli cu ceai de galbenele sau de gen si sa nu te stergi dupa cu prosop, astepti sa se usuce, etc. Eu ma spalam prima oara cu dusul si la urma turnam ceaiul pe mine, la o temperatura suportabila - caldut.

Dienuta si Tania pana la urma am cumparat si noi un scaun de masina Chicco, a fost 3 milioane, acceptabil. Asta ni s-a parut cel mai de calitate. (Bine, Graco era prea mult 4.5 mil la Loris) Bineinteles ca Silvia l-a inaugurat, s-a pus in el, s-a leganat cu el... am vazut ca toate modelele erau cla fel, scoica, o fi bun, ce sa zic.

Felicia si Ripley si Lordra: teoretic Lordra are drepatte si asa ar trebui sa facem. DAR parerea mea in cazul asta e: "te faci frate cu dracu' pana treci puntea". Eu una, la nastere si imediat dupa voi fi in unul din cele mai delicate momente din viata mea. Pe langa durerea fizica este depresia postnatala, (orice te poate face sa plangi, esti sensibila, etc), oboseala de dupa nastere, socul intalnirii cu micutul, greutatea primelor sedinte de alaptat.... eu una vreau sa-mi fac sederea in spital cat mai confortabila. Nu tin sa fac ordine in spital, nici sa fac demonstratii pe acolo de corectitudine. Asa ca voi da in stanga si in dreapta cand voi considera ca e nevoie, voi incerca sa zambesc pentru ca toata lumea sa se poarte cat mai frumos cu mine. Nu ma duc cu ideea sa fac scandal si sa-mi apar dreptatea pana la capat. Pentru ca si eu si copilul suntem pe teritoriul lor si pot sa ne faca daca nu chiar rau, dar macar zile fripte.

Felicia, la Giulesti sunt paciente de tot felul. In general la orice maternitate sunt 2 categorii de mamici: cele care si-au urmarit sarcina la un doctor din spital, care vine sa le asiste si care dau acestui doctor niste bani. La fel, si personalului din jur. Si mai sunt destule mame care din lipsa de bani si de educatie, apar la maternitate in fata unui medic pentru prima oara, la nastere. Ele de obicei nasc cu unul din rezidentii de garda si in general nu dau nici un ban la nimeni. In general cele doua categorii se diferentiaza din ochi, daca vrei dupa ce haine au, cum se prezinta, cum vorbesc, etc. Mai exista si a treia categorie, intermediara, care isi urmaresc sarcina la un rezident (ceea ce nu costa asa mult) si care dau sau nu dau prin jur.

Plus ca mai e diferentierea sociala: pacienta profesorului/ a sefului sau pacienta unui doctor obisnuit. Cu pacientele profesorilor personalul se poarta mai cu grija, dar bineinteles ca si asteapta.

Si uite asa am ajuns la 4 categorii de mamici. (de la 2, dar cele 2, primele, predomina). Noi, majoritatea de aici facem parte din categoria: pacienta de medic cel putin specialist, care cotizeaza. Asa ca vom fi tratate binisor. Daca.

Tania si Ripley Silvia e expresiva ca si ma-sa! (Stii, Ripley ca ne vaitam amandoua ca suntem prea expresive)

Va multumesc pentru aprecierile referitoare la Silviut.

Cristina de ce nasti fara peridurala de data asta? Chiar ma gandeam ca la al doilea merge mai repede si de obicei nu se mai apuca sa se puna, dar macar ca intentie....

Simina of, of! Bine ca te-au luat in serios si te supravegheaza pe bune! Ma gandesc ca or stii ei ce anestezie sa-ti faca sa fie mai putin riscanta pt hertz. O sa ai doi copii si o sa fiti o familie fericita. Si o sa depasiti toate celelalte greutati. De multe ori ma gandesc ce fericire pe noi ca o avem pe Silvia, iar atunci cand am ramas gravi cu ea simteam ca s-a rupt cerul si mi-a cazut in cap! Nu vedeam nici o solutie: nu doream sa devin mamica iar un chiuretaj nu eram in stare sa fac! Plus ca avem o serie de probleme: facultatea de terminat, stateam in chirie, parintii departe....

Dordia bine ai revenit pe forum!

Mai faceti propuneri pt intalnire!!!

Hai ca am zis ca intru putin si uite cat v-am scris...

Va pup, Lavi 37 fix!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Lavi02, mai sa stii ca eu m-am mai gindit le chestia cu epiziotomia si cred ca o sa o cer, daca e nevoie.
Am stat si m-am tot perpelit lunile astea. aici nu-ti spune nimeni ce sa faci. Am citit o groaza de articole pe tema eipziotomiei si problema e ca am argumente solide si de-o parte si de alta.
Si mama mi-a spus de bunica si o alta prietena de bunica ei ca s-au rupt la nastere ca nu se facea epiziotomie pe vremea aia si toata viata au facut pp pe ele din cauza asta.
Mamele noastre au avut si au gost bine merci si cu vezica si cu alte trebi...
Acum aproape m-am hotarit pentru epiziotomie. Tu, lavi, care esti asa informata, ce argumente ai pentru una dintre pozitii?

Siminaf, am bucur ca ai inteles ca te sustineam. Ca m-am trezit dis-de-dimineata si mi-am dat seama ca am scris o timpenie ieri: adica din ce am scris s-ar fi putut intelege ca ma bucur ca ai probleme... Da' ma bucur acum ca tu nu ai crezut ca eu am crezut ca....bla-bla, stii vorba.

madau eu cred ca daca stai linistita si faci ce ti-a zis n-are de ce sa nu fie bine. De multe ori cind sintem ingrijorati simtim mai acut orice reactie a a organismului.
Curaj. Mai e putin si gata.


DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

iubite mamici,

vad ca nu sint singura care-si doreste (cu disperare!) sa nasca.... e, in mod evident, o cu totul alta senzatie acum in mintea mea decit a fost pentru prima oara. prima oara nu mi-a fost frica deloc, chit ca era necunoscuta absoluta; acuma, parca ma ia cu sudori pentru ca stiu cite pot merge aiurea...... e clar ca vreau epidurala, nici nu ma gindesc sa indur dureri - sint mari, nu va amagiti:) - dar acum am in cap: daca nu e bine pozitionata bebita, adica daca e, desi cu capul in jos, sucita cu fatza spre in sus (tre' sa fie cu fatza spre in jos), daca e prea mare si nu incape prin oasele mele (astia n-or sa-mi faca un alt eco, zapacitii), daca atunci cind e gata de iesire, are cordonel strins pe git, of, tot scenarii din astea-mi vin in cap. si-apoi stiu ca ma vor pozitiona lipita de pat, cu monitoare strinse pe burta in dureri, voi avea intravenos de vreun fel sau altul (parca astia nu-s sanatosi daca nu-ti baga ceva intravenos), ca sigur creierul meu lenes nu va da semnal de pornit contractiile ca lumea........offfffffffffffffff.

cam asa stau cu moralul. in rest, azi am dereticat toata ziua, asa greu cum ma misc - cind muncesc, ma lasa bebita; cum ma asez linistita, incepe sa se smuceasca de ma rupe si il exasperez pe sotu' cu lacrimi si plingoieli ca eu vreau sa nasc ca nu mai pot....!

avem poze noi pe linkul de octombrie. cind aveti vreme....

o duminica frumoasa va doresc. am inteles ca ati avut o vreme minunata in ro azi. aici a plouat si ploua in continuare. si e si frig............

mona, lia (24.04.2004) si simburica mica (38+)

www.seansimon.com/october2005.htm" target="_blank">OCTOMBRIE

www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput