Mamici de septembrie-octombrie 2005 (95)
Raspunsuri - Pagina 2
RalucaCostiurin spune:
Hello!
Iaca mai apar si eu p'aici, intr-o pauza....
Cristina, dar stiu ca ai avut de tras, nu gluma! Parca astea cu bebei Radu au noroace post-partum! V-am zis ca dupa ce mi s-a vindecat si mie in fine hematomul de la epiziotomie, si am putut sa stau ca omul, am inceput sa elimin firele (resorbabile!!), le-am eliminat pe cele vaginale, dar mai era unul la coapsa, a copt locul, s-a facut guguloi, m-am enervat si l-am scobit si am scos ditai firul (tot resorbabil, dar nu pt. mine!!), in doua zile eram ok. Noroc ca vazusem asta la operatia lupului nostru, si el saracul a avut intoleranta la fire, asa ca nu m-am speriat, ma intreb numai daca n-oi mai avea vreunul de scos... Ca m-am plictisit!!
Si eu tot cu Galactogil ma tin, ma laud cu 2 mese de san a cate 120 ml pe zi. Radul meu imi papa si urechile, a ajuns la 140 ml!! Creste, si in fine se rotunjeste si el in obraji (a pus tati poze noi, daca vreti sa-l vedeti)
Karmenutza, bine c-au trecut problemele!
Gabi Arama,da, Radul meu era cel cu fontanela f.larga si ecografie transfontanelara. Nu te mint, pana am facut ecografia am avut morcovul cu frunze cu tot, caci semnificatia naspa a fontanelei largi este hidrocefalia. Noroc ca nu e cazul, dar pana am avut confirmarea, ma uitam de 100 de ori/zi la caputul lui, sa nu vad vreo umflatura.... La noi e problema de calcificare, dr. ne-a zis ca fie organismul lui a avut in uter o disfunctie - intarziere a functiilor hormonale, fie, mult mai probabil socotind istoria sarcinii, placenta mea nu a livrat calciul necesar la bebe. Asta e. combatem acum, cu o doza mai mare de vitamina D, 6 pic, care sa-i permita o rezerva, cu 5 ml Ca/zi timp de 15 zile/luna. Inainte de 2 luni facem o evaluare cu analize, sa vedem ce asimileaza si ce nu. Altfel, trebuie sa avem grija sa-l punem cand pe-o parte, cand pe alta, sa nu i se deformeze capsorul - si in general, sa fim atenti cu oasele. Important e ca e rezolvabil, dar nu peste noapte.
Ce bine ca e frumos afara, am stat o ora azi pe-afara, la soare. Stiti careva ceva, e problema sa stea copilul in soarele asta de toamna? Ca m-a speriat socrella ca cica e nociv...?!Eu zic ca n-are ce sa-i strice, ba dimpotriva, mai sintetizeaza si el vit D...
bine, daca te iei dupa socrella.... s-a socat ca am iesit pe-afara, ca lauza nu iese pana la 40 zile, ca-i fura altele laptele!!! si cand a plecat, a indesat o ata din haina ei la copil, ca cica sa nu-i fure somnul!!!! Si ma mai intreaba lumea de ce nu las copilul cu ea.... Naspa si cu bonele astea, nu stiu ce o sa ne facem. Iese din discutie sa stau eu acasa, la mine leafa e stabila. Ne gandem sa intre tati in concediu, dar nenorocitii nu i-au platit contributia - si nici n-au de gand. Incerc sa il conving sa o platim noi, s-o luam ca pe o investitie ce se amorizeaza in 4 luni - unde mai pui ca prefer sa-l las cu el, chiar daca mai lucreaza pe-acasa, dacat cu cine stie ce ciudata. Sa vedem ce decide, ca e cazul sa incepem cautarile de bona..... Pe bune, erau bune si cresele la ceva, nu pricep de ce nu sunt in ziua de azi crese private, ca tot e plin de gradinite private. sa stii ca platesti, dar sa ai incredere ca e bine ingrijit...
Va las acum, ma mufez la mulgatoare.
Raluca, mama Radului
Poze
moki spune:
Ioana,m-ai mai linistit...La mine a inceput un program de urlat mult mai des ca inainte,sau uitat pur si simplu pe pereti si dat din toate cele...,normal ca doarme mai putin,si m-am ingrijorat..Chiar ,ar fi fain sa scriem fiecare cum a decurs ziua precedenta totalizand ore somn,si timp de plans,sa vad si eu daca al meu e normal..
Hildegard,eu am nascut fara rupt apa si fara cazut dopul,pur si simplu contractii intai la o ora,vreo 5 ore,dupa aceea la 30 min vreo timp de alte 5 ore,timp in care am si fugit la spital si dupa aceea cateva la 15 min si hop in sala de nasteri..Bafta,hai ca se apropie!!!
Fetelor,ai vostri bebei au inceput sa vada,dincolo de acele umbre de inceput? Am auzit ca dupa trei saptamani incep sa urmareasca obiectele,dar eu nu imi dau seama la Mario al meu ca ar face asta inca..
Hai ca fug ca e "pe baricade",asteapta masa!
,
Moiki si
Mario
poze
Ioana75 spune:
raluca sanatate multa
! Sa ne zici ce te-ai hotarit cu bonele, cu cresele ...
jadi, m-am luat dupa tine (deci nu e vina ta
) si am mincat: mar, lapte cu fidea, mar, lapte cu fidea, mar, lapte cu fidea. Si acum m-am imprietenit cu buda
. Poate rage fata la noapte ca mor.
Ioana &
Miruna
irina81 spune:
Raluca,si eu am patit la fel ca tine la epiziotomie:mai intai un hematom,apoi eliminarea firelor resorbabile si la urma un granulom de fir la care m-a curatat dr si pt care mi-a dat si tratament.Acum sunt bine cu epiziotomia,mai am doar o durere de coccis,os care s-a deplasat fiziologic in timpul nasterii.Mai doare pe cineva "in fund" dintre cele care au nascut normal?![]()
Pentru ce este Galactogilul?
Moki,al meu cam de la o luna a inceput sa se uite mai atent la mine si sa observe maimutoii lipiti pe perete-e fascinat de ei. ![]()
Fetelor,mai este vre-un bebelus cu testicolele umflate?La noi dreptul e putin mai umflat ca stangul,dar se observa mai bine cand ii este mai frig.Dupa baita atarna moi amandoua.
Foloseste cineva Dermocare pt fundulet.Matei s-a iritat destul de tare,cred ca ultimii pampersi erau cam mici si l-am tot dat cu Bepanthen,dar nu a trecut.
Irina,tu ce mai faci?
Irina si
Matei Cristian
codruta_grg spune:
Irina 81, galactogilul este pt stimularea lactatiei. Iar pt fundulet noi folosim pasta Petrini, iar uneori o fac cu pudra Nivea Baby.
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze
codruta_grg spune:
Nu reusesc nici cum sa pun o adresa, ca si "poze".
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze
sofia_misicu spune:
Gata,
M-am intors la datorie. Zilele astea doua au fost dedicate maretelor lucrari de pe santier, care cu putina stradanie se vor transforma in casa de locuit de saptamana viitoare.
Zau, ca m-am chinuit sa nasc. Jur: am frecat pe jos toata casa, am spalat gresie si fainata, am mai frecat de cateva ori pe jos, am ridicat diverse obiecte, am
, m-am certat cu meseriasii si nimic. Nu tu o contractie, nu tu un junghi, doar eterna durere dintre picioare. Senzatia cred ca este foarte apropiata de durerea dupa un sut in oo...
Am fost si la doctor, care mi-a confirmat ca sunt sigilata complet pentru nu se stie cata vreme. Saptamana viitoare mergem sa ne masuram sa vedem daca intram prin orificiul pe care il tot sapam de ceva luni incoace.
De cezariana nu prea sunt sanse. Am tot batut apropouri doctorului insa nu prea e fan...
Se pare ca fii-mea e singura persoana cu cap din familie. Stie ca nu are unde sa se culce daca iese afara.
Poze
sofia_misicu spune:
Codruta, pune ghilimele la link.
Am insomnii mai nou si dr mi-a zis sa iau diazepam?!? Poate e cam extrema solutia. diazepam credeam ca e pentru "oamenii veseli"
E prima oara in viata mea cand am probleme de genul asta cu somnul. deobicei am in partea cealalta: dorm peste 12 ore snur...
Lasa ca vine copilu si ma "reglez" eu natural,
Sofia 38 spre 39
Poze
RalucaCostiurin spune:
Sofia, diazepam se mai da si pt. relaxarea colului - sau ceva asemanator, mie mi-au dat cu o seara inainte de inducere - ca nu m-am simtit deloc sa nasc! - in combinatie cu nospa si nu mai stiu ce. Dar si eu am fost la fel de sceptica, ca-n viata mea n-am luat d'astea de glumeti....
Raluca, mama Radului
Poze