Analize ..din nou
Raspunsuri - Pagina 2
ENYA spune:
Hai ca mi s-au muiat picioarele !!!
Pai eu ii dau lui Vladi de la 3 sapt.Vigantol picaturi in fiecare zi(la indicatiile medicului si in doza stabilita de el) si acuma aflu ca i l-am dat degeaba ??
Amalia si Vladi
quote:
Originally posted by Delia
Enya Vitamina D din sticluta se inactiveaza la o luna dupa desfacerea flaconului, ea nu mai este activa deci nu mai fixeaza calciul, nu mai are efect.
Jade pentru fier se ia o picatura de sange din degetel deci este mult mai usor decat un set de analize ce necesita recoltare din vena.
Oricum eu am inteles ca analiza de fier ar trebui facuta la fiecare bebe deoarece depozitele facute de la mama pot varia de la doua la sase luni si nu sa da "dupa ureche" parerea mea.
Luiza mersi mult, daca mai am nelamuriri te intreb iar despre pastilute nu am auzit, o sa intreb.
Va pup dulce.
Delia si Codrin
jade spune:
mercic Delia, luni ma ocup de analiza cu pricina si, in functie de rezultat, ma duc la doctorita care i-a prescris fe si ...
vilma spune:
quote:
Originally posted by ENYA
[blue][size=2]Hai ca mi s-au muiat picioarele !!!
Pai si mie, Enya..... deci, pe prospect scrie ca sa pasatram flaconul la intuneric si bla bla...io l-am tinut in propria lui cutie de carton....dar, o fi sau nu suficient? Mi-am facut provizii si de Vigantoletten, trec pe ele la o adica.
Oooooffff....
Delia spune:
Enya, important este sa schimbi sticluta de Vigantol lunar.
Si eu am tinut flaconul ferit de lumina si m-am trezit cu ...rahitism.Nu stiu daca vitamina D este de vina dar era bine de stiut.
In schimb am citit prospectul acum (rusine mie) si scrie ca nu se da ci lingurita goala sau in biberon ci cu putin lapte pentru ca nu ajunge tot la bebe (ramane pe lingurita).
Multi tuturor!
Delia si Codrin
vilma spune:
Revin si eu dupa ce mi-am sunat pediatrul si am citit din nou prospectul.
Pediatrul mi-ao spus: nu, nici vorba!!
Prospectul scrie: Stabil minim 6 luni de la deschiderea flaconului!!!!
Asa ca, cei care afirma contrariul, ii rog sa vina cu precizari sau cu explicatii fata de afirmatiile facute.
Altfel, eu iau de bun ce spune pediatrul meu in care am incredere si prospectul medicamentului.
Delia spune:
Vilma, imi cer scuze daca am indus pe cineva in eroare.
Ceea ce am spus eu era o simpla informatie pe care am primit-o de la pediatru si pe care am postat-o ca atare.Cred ca fiecare dintre noi isi poate intreba pediatrul sau o persoana in care are incredere si poate lua o decizie in consecinta.
Intr-adevar nu am intrebat pediatra de ce se inactiveaza deoarece eu am mare incredere in ea, dar cu siguranta o voi intreba cand ma duc la control, sa vad care este explicatia dansei.
Inca o data imi cer scuze.
Va pup dulce!
Delia si Codrin
vilma spune:
Delia, eu te-am inteles, dar te rog, insista la pediatra ta cu lamuriri, pentru ca e un aspect important.
Eu iti multumesc oricum pentru ca ai creat ocazia de a lamuri niste aspecte legate de administrarea vitaminei D.
Cu drag,
Vilma
Sabina spune:
Explicati-mi si mie, ca nu inteleg, cum poate fi un copil alimentat la san anemic? Delia, la ce doctorita mergeti? pliiiz...
Sabina & Sofia Galagia
Delia spune:
Sabina eu ia-m dat lui Codrin numai san, nici suc, nimic altceva.
La noua pediatra cand am ajuns mi s-a spus ca e bebe palid si sa-i fac analizele.Dupa ce m-am strambat ca deh, pentru ce sa intep copilu' (nu din deget si din vena) m-am induplecat si le-am facut.
Au iesit proaste, copilul cu fierul si calciul la pamant.
Acum luam mai multe vitamine, calciu, fier, vitamina C, injectii cu vatamina D si vom repeta analizele peste doua luni.
Docorita mi-a explicat ca bebelusul face depozite de fier si vitamine din burtica mamei, depozite ce se consuma in primele luni de viata si se necesita suplimentarea cu vitamine.
Eu desi sunt o persoana cu analize super intotdeauna, am mancat ca o obsedata sa nu-i lipseasca lui bebe nimic, consider ca nu laptele este singurul de vina mai poate fi si o absorbtie mai dificila in cazul intestinului.
Insa numai analizele iti spun cu adevarat daca e anemic sau nu.
Insa pentru fier de exemplu se recolteaza din degetel, daca trebuiesc facute mai multe analize nu e suficient din degetel.
Cabinetul este pe Iancului, daca te plimbi in 23 august presupun ca stai aproape.Daca te intereseaza iti dau detalii.
Acolo fac si analize de urina ce se recolteaza acasa intr-un saculet steril pentru bebei.Eu i-am facut de toate ca sa stau linistita ca nu mai are nimic.
Trei pediatri mi-au vazut copilul si mi-au spus ca este bine si el era anemic.
Mai nou, apropo de analize i-am facut si echo de sold si are 10 grade diferenta intre unghiuri si stam cu doi pampersi pe noi.
Multa sanatate!
Delia si Codrin
ENYA spune:
SIGUR ne-am speriat degeaba! Si eu mi-am sunat pediatrul.Bine ca ne-am linistit.
Amalia, mamica lui Vladi
quote:
Originally posted by vilma
Revin si eu dupa ce mi-am sunat pediatrul si am citit din nou prospectul.
Pediatrul mi-ao spus: nu, nici vorba!!
Prospectul scrie: Stabil minim 6 luni de la deschiderea flaconului!!!!
Asa ca, cei care afirma contrariul, ii rog sa vina cu precizari sau cu explicatii fata de afirmatiile facute.
Altfel, eu iau de bun ce spune pediatrul meu in care am incredere si prospectul medicamentului.