Analize ..din nou
Dragele mele m-am tot uitat pe forum si nu prea am gasit subiecte despre anemie si rahitism.
Codrin e si anemic si rahitic desi mie mi-a parut a fi un copil sanatos.Papa numai san, a luat bine in greutate si totusi analizele nu sunt bune astfel incat trebuie sa luam vitamine (o gramada) si vom face injectii cu viatmina D .
Daca a facut cineva imi poate spune si mie daca sunt dureroase?
Ceea ce vroiam sa va mai spun este ca o sticluta de Vigantol se inactiveaza dupa aproximativ o luna si noua nu ne-a spus nimeni deci folosind o sticluta 2 luni, timp de o luna i-am dat degeaba.
Multa sanatate!
Delia si Codrin
Raspunsuri
ENYA spune:
Draga Delia,
N-am inteles treaba cu Vigantolul - cum se inactiveaza?! Si pina la urma ce D3 i-ai dat si cit, pina acum?
Amalia, mamica lui Vladi
quote:
Initial creeata de Delia
Dragele mele m-am tot uitat pe forum si nu prea am gasit subiecte despre anemie si rahitism.
Codrin e si anemic si rahitic desi mie mi-a parut a fi un copil sanatos.Papa numai san, a luat bine in greutate si totusi analizele nu sunt bune astfel incat trebuie sa luam vitamine (o gramada) si vom face injectii cu viatmina D .
Ceea ce vroiam sa va mai spun este ca o sticluta de Vigantol se inactiveaza dupa aproximativ o luna si noua nu ne-a spus nimeni deci folosind o sticluta 2 luni, timp de o luna i-am dat degeaba.
Multa sanatate!
Delia si Codrin
Luizax spune:
Alex de la 4 la 8 luni a luat calciu si a facut D3 injectie (o data pe luna). Nu doare decat cand il inteapa....lui Alex i-au facut nejte pretene dale mele care aveau ceva idee de cum se face injectia..iol tineam in brate. Pe perioada cat ii faci injectie cu D3 nu ii mai dai vigantol. Ce satz mai zic?..intreaba-ma.
quote:
Initial creeata de Delia
Multa sanatate!
Delia si Codrin
Luizax - karkotash shef!
Alina spune:
De ce nu ii dai pastilute Vigantoletten500?
Aici asa se da:o pastiluta dizolvata in 3-4 picaturi de ceai sau apa pe zi.
Sanatate multa!
Alina
jade spune:
cu anemia feripriva ne-am confruntat si noi ... dupa parerea doctoritei, care a decretat cand avea Andrei trei saptamani ca e anemic din pricina ca este ... palid si i-a prescris Fe hausmann - 5 pic pe zi. e drept insa ca si eu am avut o astfel de anemie in ultima parte a sarcinii si cica era firesc sa aiba si bb. nu i-a facut insa nici o analiza, iar eu am fost si n/am cerut asta... dar ma duc luni la Medicover si-i fac. uite, o sa intreb si de Vigantol pentru ca si mie mi-a spus o prietena cum ca nu mai e valabil dupa o luna de la prima utilizare.
bia spune:
Vigantoletten contine(din cate stiu eu)si zymafluor...iar daca nu vrei sa-i dai ,ramane vigantolul cea mai buna solutie.Mai intreaba si medicul,dar gandeste-te, daca ar fi fost reala chestia cu inactivarea, de s-ar fi comercializat in sticlute care in mod normal ajung cam 3luni?
Delia spune:
Bia am mai intrebat pe cineva si mi s-a spus acelasi lucru ca dupa o luna se inactiveaza.
Despre sticluta, depinde cat de mare este doza de vigantol - noi luam acum cinci picaturi pe zi dar o prietena care are o fetita ce nu i se inchide fontanela ii da opt picaturi pe zi, deci se consuma repede.
Oricum eu am scimbat pediatru acum 2 saptamani, iar doctora la care il duc acum este extraordinara, numai cuvinte de lauda (ceea ce la mine nu se prea intampla cand vine vorba de doctori).
Multa sanatate!
Delia si Codrin
Delia spune:
Enya Vitamina D din sticluta se inactiveaza la o luna dupa desfacerea flaconului, ea nu mai este activa deci nu mai fixeaza calciul, nu mai are efect.
Jade pentru fier se ia o picatura de sange din degetel deci este mult mai usor decat un set de analize ce necesita recoltare din vena.
Oricum eu am inteles ca analiza de fier ar trebui facuta la fiecare bebe deoarece depozitele facute de la mama pot varia de la doua la sase luni si nu sa da "dupa ureche" parerea mea.
Luiza mersi mult, daca mai am nelamuriri te intreb iar despre pastilute nu am auzit, o sa intreb.
Va pup dulce.
Delia si Codrin
Alina spune:
Vigantoletten 500 nu contine si fluor.
Zymafluorul cotine fluor si vitamina D.
Alina
Alina
izu spune:
Eu ii fac fetitei mele analize (hemograma din degetel) in fiecare luna (la cererea pediatrului) pt ca la 8 luni am descoperit ca este anemica, de fapt nu prea asimileaza fierul din alimente.Are perioade cand ii scade hemoglobina si ii fac tratament cu Ferhausmann 10 picaturi timp de 3 luni.
Injectia nu este dureroasa si cu aceasta ocazie poti sa descoperi si daca are paraziti
sanatate multa