Bebelusi de mai-iunie 2005 (23)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

ola dragelor si dragilor!!!!! multumim pentru urari (sunteti niste dragutze) si va oferim, desi virtual, din toata inima sau vin dupa dorinte si o bucata maaaareeee de prajitura cu ciocolata
noi am fost plecata mai toata ziua, mai intai mami la dr de dimineata apoi bb la controlul de 5 luni. avem asa - greutate 6.650 kg si inaltime - 66 cm. totul pare ok.
nu ii mai dau suc de portocale caci s-a iritat jos, la persica este alergica deoarece i-au aparut niste pete pe fatza. piureul de legume il vrea cu lingurita si nu o pot pacali sa ii dau amestecat in bibe. acum maraie de zor la tati. cand credeam ca s-a intarcat singura a apucat-o iar dorul de tzitzi. cred ca din cauza ca doarme singura in camera si dimineata ma cauta prin pat.
noua nu ne-a dat voie dr sa ii dam ceva antigripal nic macar homeopat desi asta era intentia mea. si nu a fost de acord nici cu dorinta mea de a vaccina la 1 an copilul pt variola, care nu se mai face in Romania din 1982!

bine ati venit noilor mamici si bebici

pupici

si Alexia Ioana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/monica_iuliana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

am deschis un subiect la femina intim despre dostinex..pt cine mai vrea sa ia acest medicament..http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60292

Adina si Ema-Elena (25.05.05)

poza zilei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Stefania Nicolae nu cred ca ar trbui sa-i dai copilului fenobabital si peritol.Amnadouo sunt somnifere destul de puternice.Mie mi-a prescris pentru icter ca inca mai avea la o luna si tot mi-a fost teama sa-i dau. Asta e trbuie sa suferim.Bebicu meu adoarme urland dupa o jum de ora de plimbat si leganat si in rest trbuie sa stau aproape tot timpul cu el ca altfel urla.

Cris Dun si pe mine ma enerveaza nenorocitii astia care au egalizat indemnizatia. Eu nu pot nici sa ma duc la servici pentru c aiau cu vreo 7 mil mai mult adica exact cat as da unei bone care nu ar avea grija de copil cum am eu. Tot din cauza ca eram insarcinat am pierdut marirea de salariu si acum nu cred ca imi vor mai da ca a trbuit s invat pe cineva ce fac eu.Inainte eram singura si eu puneam conditiile. Si sa nu ma supar cand vad la noi in cartier mamici care pot sa stea cu copilul 2 ani si eu o sa trbuiasca sa ma intorc pana la maxim 1 an ca nu ne ajung banii.
Nu vreau sa supar pe nimeni ca si eu am colege care nu au avut noroc sa se angajeze bine si se bucura de cei 7.800 da puteau sa faca altfel legea ca cele care au mai mult sa primeasca 85 din salariu.
Ma rog m-am obisnuit cu ideea.

Babygirl am mai scris nu stiu daca ai citit pune si comprese cu foi de varza strivite in cearceaful cu care te legi.

Loreen superba poza cu matza

nelia am trimis si eu cateva poze

Poze cu Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Fenobarbitalul in primele 3 zile de la administrare creeaza stare de agitatie dupa care are efectul dorit...Asta eu am constatat-o pe pielea ambelor fete lucru confirmat si de dr...Sa vedeti ce draci m-au apucat cand am aflat...nu stiam de ce fetele mele in loc sa se pleosteasca mai rau hlizeau ridichea la mine...

Alina unde doamne gasesti bona aia cu 7 mil...da' ce face pentru banii astia?!
Cu indemnizatia asa a fost inainte...in prima faza 65% cum era prin '96,dupa care '85 si in vara lui '97 s-a bagat chestia cu 2 ani...Eu am apucat cu 1 ani si 112 zile de pre cu post...Avantajul locului meu de munca e ca pe langa indemnizatie mai iau niste bani,echivalentul la voi la bonuri de masa...Partea mai nasoala este ca eu nici indemnizatia nu o iau intreaga ci cu 930 mii mai putin ca asa vrea pielea lui sefu'...da sa vezi dumnezei ce le articulez eu miercuri sau joi cand ma duc cu fata la vaccin si trec si pe la ei,fiind in zona...Ca mie abia acum mi-a picat fisa ca indemnizatiile sunt scutite de orice fel de retineri catre bugetul de stat...
Ca se dau aceeasi bani la toata lumea n-ar fi o problema,asta e...partea mai nasoala este ca se inmultesc copii in familii defavorizate care au venituri mici si pentru un surplus de bani mai fac un copil si inca unul...Si dupa doi ani ce fac cu ei...?!Cu ce-i cresc..cu alocatia?!

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
9 ani si Ce ti-as face de te-as prinde
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamar spune:

Loreen, multumim de compliment!
Elisor, multumim si tie, da' ala mare e baiat;). Si Adina scuuuipa de nu mai stiu ce sa fac. Tot timpul saliveaza pe hainute, si de citeva ori pe zi da afara si laptic/brinzica. Eh, tot raul spre bine, asa apuca sa poarte toate hainutele pe care le are, ca de, ne schimbam de citeva ori pe zi . Ah, si pediatra a zis ca ar trebui sa se mai rareasca cind incepem diversificarea.
Pampers - cred ca am nimerit un pachet defect, ca de 4 zile se scoala dimineata uda, pt ca una din laturile de la diaper s-a desfacut...Trebuie sa sun la Pampers sa ma pling, data trecuta cind am patit asa (cind era Davi mic) ne-au tot trimis dupa aia cupoane ani intregi.
Adina, imi pare rau ca nu pot sa ajut ca eu n-am intarcat inca niciodata, dar vroiam sa te intreb de ce nu pompezi asa cite nitel si sa-i dai lapticul in biberon/amestecat cu cereale? Mi se pare asa pacat sa se piarda atit laptic. Ziceai mai demult ca are culoare verzuie, eu cred ca e OK, si eu cind pompam pt Davi asa era, si am citit ca e OK.
Diversificare aici se recomanda sa incepi cu lingurita, cu chestii (cereale, piureuri) mai solide, ca sa se invete cu alta "texture", dar am citit ca nu se pune cereal in biberoane. Ce diferente intre Ro si aici...
TV - si noi avem 2 dintre Baby Einstein, dar pe casete, si Adina nu pare parea impresionata...N-am mai incercat de mult, sa vedem, poate acum o sa le vrea. Oricum, muzica e superba (sunt Baby Bach si Baby Mozart).
Ah, si antigripal, mie mi-a zis doctorita ca o sa i-l faca la vizita de 6 luni, in noiembrie, si ca se da de la 6 luni in sus...
LA MULTI ANI, ALEXIA IOANA! sa te faci mare, sanatoasa, frumoasa si norocoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Mai fetelor, nu stiu ce sa ma fac. Bebelina mea nu vrea deloc sa pape altceva decat laptele meu si asta nu ii mai ajunge.
In seara asta a supt la amandoi sanii putin si a adormit bustean. Nici macar nu a vrut sa guste din cereale. Am incercat sa ii dau si niste Humana cu biberonul, a plimbat de doua ori tetina prin gura si a inceput sa urle. Era si foarte obosita, cred ca ii voi schimba ora de baie ca vad ca adoarme devreme si nu mananca de oboseala. Dar pe urma ma trezeste de doua ori pe noapte.
Am observat ca tetina de cauciuc ii e oarecum mai placuta decat cea de silicon dar nu ii place forma ortodontica iar din cele normale nu am decat de silicon. Maine cred ca am sa cumpar un bibe d-ala ordinar cu tetina de cauciuc d-ala moale de doi lei sa vad daca pe asta il accepta. Si am sa incerc si cu Milumil ca Nan, Humana si Bebelac nu baga. De fapt Humana a mancat intr-o zi 100 de ml cu lingurita si la sfarsit l-a vomitat pe tot.
De maine gata, ii fac si supa, piure de legume.

Gabitza, e mortal puiutzul tau cum doarme pe burta.
Loreen si eu cred ca bebeii nostri sunt cei mai frumosi
Am vazut si eu poza cu matza, e mortala!

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Gabitza la greutate vad ca o duceti bine...dar cu dermatita ce-a spus doctorul?

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
9 ani si Ce ti-as face de te-as prinde
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Buna seara, fetelor! Iaca mai scriu si eu ca am cam lenevit.
LauraRadulescu - fata ta seamana un pic cu a mea, cel putin in poza, vad ca la fel, ochi mari si albastri si gura maricica. Dupa ce ca Ana are gura mare - ceea ce din punctul meu de vedere nu e un lucru rau (vezi Julia Roberts - nu ca ajunge fiica-mea ca ea, dar asa, ca exemplu) - isi mai baga si cate un deget in gura si se trage de falci, de parca, vorba lui taica-su, vrea sa faca gura pana la urechi...Si sta bine si ca capitolul par. Ca mai nou are aspect de om cu parul netuns. Stiti cum arata parul la barbatii netunsi - trece un pic peste ureche. Lasa sa aiba fata mamii ca si eu ma inscriu in fun clubul "Cum sa chelim mai repede". De cand am nascut oricum il tin strans asa ca nici nu ma mai enervez. Cat despre tratamente, si eu am facut mai multe de-a lungul vietii, dar nu mi s-a parut a da mari rezulate vreunul.
Babygirl - mi se face parul maciuca cand citesc ce ai scris cu intarcatul. Presimt ca voi trece prin aceleasi chinuri ca si eu la inceput am fost la un pas de mastita pentru ca aveam prea mult lapte dar Ana nu-mi desfundase canalele. Din pacate nu am sfaturi - oricum cred ca le-ai incercat pe toate de-acuma - totusi cred ca poti sa te mulgi un pic sa mai inlaturi presiunea. Eu asa voi face chit ca va dura mai mult pana piere laptele. Cat despre infectia urinara, sa inteleg ca incepi un nou rand de antibiotice? Curat ghinion!
Androix - nu e vorba ca ne certam - Doamne fereste de asa ceva - dar am ajuns la concluzia ca in tara asta ca sa obtii ceva de la cineva care exercita o profesie trebuie sa dai ceva in plus daca vrei sa primesti calitate/disponibilitate, dupa cum e cazul. Asa am facut la maternitate unde am dat la asistente sa aiba grija de mine, respectiv de copil, asa fac acum cu pediatra. Cand sunt lucruri de care imi pasa asta e, aplic metoda. Stiu ca in felul asta nu o sa ne dezbaram niciodata de boala spagii - poate copiii nostri, daca o vrea Domnul. Asa ca maine vine pediatra, inclusiv cu vaccinul de 4 luni. Cat despre sansele sa-l borasca pe cel pe gura, va spun cinstit sunt mari pentru ca Ana nu vomita numai imdeiat dupa masa. Uneori da afara si dupa ce a dormit si se apropie masa urmatoare iar uneori - asta mi se pare chiar culmea - se trezeste din somn sa traga o baraciune, dupa care se culca la loc ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Asa ca vaccin platit scrie pe fundul (a se citi piciorul) ei!
Stefania - multumim de urari
Alinaa - are dreptate Androix - mai repede merge cu o amenintare cu sunatul la ITM ca procesul e proces, dureaza un pic chiar daca litigiile de munca se solutioneaza in urgenta, dar de la inspectorii de munca pot primi amenzi si poate asta ii sperie.
Ma duc de-acuma sa ma culc si eu ca astept cu interes sa vad ce-mi mai pregateste odrasla la noapte. Caci aseara, bunaoara, s-a trezit la 12 - i-am dat sa manance fara suparare ca nu ma culcasem inca. S-a trezit din nou la 3. Am zis asta e, sa dam copilului ce cere. Dar cand s-a trezit din nou la 5 si 10 si la 8 fara 20 deja eram la capatul nervilor si al somnului, evident. Ca dupa masa de la 5 avea chef de conversatie, iar dupa 8 am plecat cu diverse treburi. Ce-o avea, mai frate, de-i sapa foamea-n mat asa repede? Neaparat sa vorbesc cu dr. Mno, ca o aud tipand. Si de data asta a mancat la 9 (ieri mancase la 7 fara 20). Si ii ghioraie si matele, ca se aud. Ma duc sa vad ce bruma de lapte mai storc ca sunt si super obosita si supta la maxim. Noapte buna!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Gabitza, da' ce flacau papacios ai! Doamne cat e de scump cand doarme cu manutele adunate, am vazut ca are gene lungi, sa te astepti la 1 km de gene dupa cum sunt de mari.
Dupa dimensiunile afisate in listuta ai zice ca e tare voinic, dar vazandu-l in poza mi se pare mult mai slabut.
Lingurita e de la Bebeconfort?
Sunt curioasa ce ne mai spui de dermatita.
Si Bianca are o bubita sub nasuc, cu puroi, ca un cos si am intrebat-o pe dr. ce sa fac si mi-a zis pioctamina (da' cum naiba sa o fac mov la gurita, la ce duce ea in gura, o sa fie toata ziua cu labutele mov)
Loreen la ce te referi cand ai spus productie proprie, la laptic de-al meu (care nu mai e demult, dar nici nu cred ca a fost ceva de capul lui) sau la ce-i mai puun? Fac supa si apoi la cantitattea de supa pun masurile corespunzatoare de lapte (altfel nu-i place, asa macar o mai pacalesc ca aduce cu laptele la giust) si ii mai pun si cereale, 1-2 lingurite. Dar stai asa ca eu am avut o supa si mai lichida (bine ca s-a terminat), aia ce o ai tu inca nu am vazut cat e de crema, dar sunt curioasa cum e si ii dau si eu maine.
Adina eu nu am vrut sa te supar mai mult decat esti deja. Nu imi imaginez cum este ca nu am patit asa, doar in maternitate cand sa ma externez parca imi explodau sanii si cam asta a fost tot, apoi s-a pierdut totul, adica laptele. Trebuie sa faci o cura de imunizare ca prea ai luat antibiotice cu sacul.
Sanatate multa, Ema cum a reactionat zilele astea chinuite?
Hai ca maine va fi ceva mai bine!
Beatrice si tu? O poza cu Alex cu vanataia n-ai facut, asa ca sa va boscorodeasca mai incolo.
Loreen, tu esti suparata (acum ti-a trecut, stiu), dar pe mine ma faci sa rad, pai daca ai asa dezvoltat simtul umorului cum naiba esti suparata?
Monu, ai un manechin de fata, doar falcutele sunt de ea. Si noi avem body primii pasi.
Variola, am inteles bine? Sau varicela? daca e eradicata de ce intentionai sa o vaccinezi?

3 - 4 luni
Eli mamik de Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Bianca a reusit performanta acum cateva zile sa se intoarca de pe burtica pe spate si de atunci tot incearca, dar mototoala lu' mami isi tine o manuta la 45 de grade de corp si atunci cum naiba sa reuseasca, doar daca si-o rupe putin. E haioasa cum isi arunca fundu' in sus si se chinuie sa se intoarca peste mana, dar nu-i iese de nici o culoare. Oare cand o reusi ca eu toata ziua o incurajez, dar cred ca-si va pierde entuziasmul daca nu reuseste.
Cornelia, Stefan mai exerseaza sau s-a resemnat? Ce mai face Maria?
Stiam ca mai aveam ceva in cap sa va intreb, cine da Ca fiole la bb pompati cu seringa 5 ml/1 pe zi sau cum faceti, ca am luat in seara asta (in sfarsit am gasit o farmacista care a inteles ce bvreau, dar smechera vroia sa-mi vanda 2 cutii, ca cica atata ii trebuie fetii) si maine vreau sa incep sa ii dau. Sunt curioasa dupa tratamentul cu vigantol (6 pic.) daca mai sunt probleme de rahitism, dar mai e pana atunci.
Si Bianca isi gadila toata ziua amigdalele isi baga tot pumnu' in gura si apoi se ineaca sau vomita, ce naiba cauta cu mana in gat? Bale si noi avem sa dam si la altii, da' nu vrea nimeni.

3 - 4 luni
Eli mamik de Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)

Mergi la inceput