Mamici de martie-aprilie 2006(20)
Raspunsuri - Pagina 6
catrinutza spune:
Fetelor,masperiati.....ieri,cand am scris,eram la prima pagina...in juma de zi mati scris o gramada.....sunteti prolifice, fetelor.
Hip-hip ura!!!!!!!!!!!!!!!! dupa ultima analiza se pare ca am scapat de ureaplasma si n-am nici infectie urinara.......
Da' ramane o intrebare, si poate voi fetelor ma lamuriti: de ce am senzatie naspa la urinat iar cand am contact con mio amorcito ma ustura de ma ..bip..pe mine. Ca acum de cand scapai de
si am si eu chefuri de
, imi dispare subit...doctorita mi-a spus ca daca nu e nici una dintre astea atunci e posibil sa fie ph-ul schimbat. Voi stiti ceva despre chestia asta????? ca saracu' amorcito o sa faca bataturi
.
Scria cineva la un moment dat despre eco 4D...nu stiam ca la noi se face asa ceva....singura data cand am auzit de asa ceva era in serialul de pe discovery sau animal planet despre evolutia unui BB in burtica mamei...
Despre ecografia la Iosup.... ma duc la centrul medical Unirea... dar am inteles de la asistenta doctoritei mele ca ar face inregistrare pe cd sau caseta.....doar ca atunci cand am m-am programat, tipa de la celalalt capat al telefonului, care am senzatia ca facea si alte 10 lucruri in timp ce se conbversa cu mine, nu a stiut sa imi spuna nimic despre asta. Mi-a spus sec: 2.900.000 de lei cu o poza inclusa si 30.000 lei de fiecare poza in plus
. Asa ca dupa ce ma duc va zic mai multe.
Alta intrebare: sunt in sapt 20, dar pe BB il simt num,ai seara sau dimineata cand inca sunt intinsa in pat si dupa ce ma mangai pe burta sau tin mainile mai mult timp....in timpul zilei nu stiu daca l-am simtit de vreo doua ori pana acum....e o chestie normala sau nu???????ca soacra-mea zice ca o data ce l-ai simtit , il simti tot timpul....ori e mai puturosel, ori e prea devreme...oricum intr-una din dimineti mi-a dat una de mi-a saltat mana pe burta...ceva de genul "na , sa te saturi sa ma tot pandesti". ![]()
Sa fiti frumoase si iubite si voi si bebeii vostri.
catrinutza gravidutza
catrinutza spune:
V-am zis ca sunt batrana si uit repede ce citesc....mi-am adus aminte... era vorba de cafeluta, tensiune, inimi care o iau la sanatoasa....iete cam ce stiu eu: cica incepand cu sapt 14-16 inima noastra aproape ca isi dubleaza volumul si aici ma refer la sangele pompat..asa ca e normal sa simti uneori ca o iei razna...eu stateam inrinsa in pat, relaxata si simteam dintr-o data ca ca ma sufoc, ca imi bate inima mai sa imi sparga pieptul si simteam cum imi bubuie timpanele...primele dati si eu ca nestiutoarea dadeam fuga la soacra-mea sa imi ia tensiunea...nimic nou sub soare...pana am aflat de chestia asta cu inima.
Tensiunea mica am inteles ca e buna in sarcina, aia mare e mai nasoala la nastere pt ca pot sa se sparga vase de sange pe creier din cauza efortului. Si eu care credeam ca 10 cu 6 e aproape de coma...da' se pare ca poate fi si mai rau de atat. Asa ca la o cana mare pun 4-5 linguri de cafea si restul lapte...le epuizez stocul de lapte de la serviciu (nici nu se mai cumpara cutiutele alea mici de lapte, ci cutii de 1 litru
).
Am intrebat doctorita despre o gura de alcool din cand in cand, ca fetelot am si eu pofte la
la si nu la d-aia fara alcool ci la d-aia care cica face rau la BB (dupa medici), dar care dupa babe si alte moase comunale e foarte buna...cica e recomandata in sarcina pt ca participa la "fabricarea" laptelui....cica si consumul zilnic de ceapa are acelasi efect....![]()
Si daca imi mai pica si un pic de vin alb ,despre care stiu ca e natural mai iau si doua guri dintr-ala dar fara sa exagerez...ala rosu e contraindicat pt ca pune sangele in miscare si poate produce alte porcarii....
daca ar sti doctorita mea ca fac "prostioare" dintra-astea.....
20+ care au trecut ca vantul si ca gandul
catrinutza gravidutza
Laura Ioana spune:
Zuzilici
multumesc de urare si bine ai revenit printre noi. De acum ne "auzim" mai des, nu?
Catrinutza
e perfect normal sa-l simti asa. Eu il simt la cateva zile si tot doar cand stau intinsa in pat, cu mainile pe burtica.
Cand va mai creste, normal ca-l vom simti mai des si mai tare!
Laura
18+
Puiutul meu
catrinutza spune:
Va era dor de mine????![]()
Am vazut ca se completeaza cu mai multe informatii listuta cu mamici cu burtici...asa ca, daca Dumnezeu si Maica Domnului, o sa nasc la Maternitatea din cadrul Spitalului CFR 2 cu d-na dr. Mihalache Florina.
Gata, acum va pup si ne scriem mai tarziu.
Va pup si aveti grija de voi.
20+
catrinutza gravidutza
Biuta spune:
Mor iara cand vad cat ati scris..Tcelen, sper ca esti ok.. de obicei am timp numai in weekend, o venit si soacra, si de ma simt mai bine, o sa scriu mai des..
Cred ca am o veste proasta, am facut diabet gestational..
Nu stiu fetelor din ce se face..da aveti grija va rog, mai ales de observati ca e urina tulbure.
Mi-o interzis paste, paine, orez, cam tot ce e carbo..(Tina, te rog ai grija la bombonele)
Azi am mers la testul de 3 ore..si..dupa ce mi-o tras 4 tubulete de sange,si m-o facut vanata, m-a informat, la ultima tragere, ca eu cica nu trebuia sa ma misc pe perioada testului..nu putea sa imi zica mai iute muta..
Am crezut ca mor cand am auzit-o..
Cica nu iese testul corect...Stie careva ceva?
Am cautat pe forum discutii pe tema asta..nu am gasit nimic
Of, sper sa nu mai aveti nici una probleme de genul asta..
Felicitari la toate pt aniversari
..v-as scrie si numele..scuze,da nu mai am energie..ca nu ma simt prea bine..
Va pup pe absolut toate...si aveti grijuca
[floare]
Bia
16+
nshiro spune:
Aida sper ca esti OK, mult curaj in continuare si sa dea Domnul sa nu fie probleme, sa urce placenta 
Ciuf si Pispirica, deci si voi stiati, la fel ca mine din auzite ca daca ai arsuri cica ii creste parul lui bebe. Daca incepe de la 5 luni... e clar cum va arata la 9! Iese direct ori rocker ca taica-sau
ori hippiot ca ma-sa
. Anyway, copii de japonezi se nasc cu un par lung de te sperii (parca vad ca nu va semana nici unu la suta cu mine...)
Ile simpatic sotul tau! 
Nicolle nu ai poze de la 3D? Asteptam albumul vostru. sa stii ca si eu sunt mica (tot 1,60 ca si tine)
MP inca o data sanatate lui Vladut, data viitoare vrem vesti mai bune. Incearca sa bei mai multa apa!!!!!!! Si aseaza-te cu tupeu pe locurile de gravide in tramvai, caci e dreptul tau!
Lumysti felicitari pentru bebe fotbalist! Deja vrea la tati... care tre sa fie taaaree mandru! Eu auzisem ceva de genul ca daca loveste prima data in stanga e fata iar in dreapta e baiat... dar cate nu se zic... cine stie.... voi ce va doriti?
Laura si eu tot pe 5 merg iar la doctor!!!!! Abia astept!!!!! O sa venim amadoua cu vesti in aceeasi zi! (dar eu mai repede ca sunt cu 8 ore inainte
)
sotului si o viata lunga si frumoasa alaturi de familia lui!
Zuzilici biata de tine si cu gripa si cu munca... Insanatosire grabnica!!! 
Catrinutza nu stiu ce sa-ti spun de usturime dar in cazul meu se intampla cand raceam.... trecea cu baie calda si chiloti de baba flausati.... De obicei bebe misca mereu, dar daca in timpul zilei tu esti mai agitata sau nu dai atentie e posibil sa nu-ti dai seama de miscarile lui.
Biuta esti sigura de diabet? Care sunt cauzele? Revii la normal dupa?
Tcelen ai fost la doctor? Cum te mai simti?
rocsana si bebe chan
nshiro spune:
V-am promis ca va povestesc cum a fost la curs. Deci la clinica unde voi naste eu (Tina, se numeste Jun Lady` s Clinic in Toyohashi, cu doctorul de garda) m-au programat in total la 3 cursuri, care se tin tot acolo, in incinta spitalului. Primul, cel de marti, a fost despre sarcina in general, al doilea va fi cred ca despre nastere iar al treilea si cu participarea tatalui, nu stiu exact despre ce.
Marti cand am ajuns acolo, mai erau inca vreo 12 burtici, care mai de care... mai mici , mai mari, dar majoritatea foarte tinere si slabeeee. Pe parcurs am aflat ca toate suntem in luna a 5-a de sarcina (deci vom fi colege de suferinta), ceea ce m-a mirat caci la unele burtica nu se vedea deloc, la altele era chiar mareee! In fine, am intrat in camera de curs si ne-am asezat cate doua pe niste saltelute, din alea ca la ora de sport. In dreapta fiecareia erau deja distribuite niste sacose.
Pentru inceput o tanti asistenta ne-a pus o caseta video cu un filmulet despre riscurie de imbolnavire in sarcina. In primul rand ar fi anemia. Datorita faptului ca sangele se subtiaza, scade nivelul homoglabinei, care ar trebui sa fie 11 g la 100 de ml, ceea ce duce la ameteli, lesin etc iar fatul nu se dezvolva intr-un bebe puternic si robust ci va fi la randul lui anemic. De aceea fierul este FOARTE important de parcursul sarcinii. Fierul se gaseste in ficatul de vita, spanac, galbenus de ou si anumite tipuri de peste, insa numai din alimentatie nu se poate lua cantitatea necesara, asa ca sunt recomandate vitaminele. Apoi ar fi surplusul de saruri care retine apa in organism si duce la umflarea picioarelor (nu stiu cum se cheama boala asta in romana; nu se vindeca dupa nastere). De aceea sunt recomandate multe lichide precum si reducerea cantitatii de sare din alimente si renuntarea pe cat posibil la cele care contin multe saruri (preparatele din carne, sunci, carnati, mancaruri instant, conserve, snacks-uri, chips-uri, sticks-uri) . La fel si cu diabetul, se recomanda reducerea dulciurilor si consumul de multe lichide. Apoi ne-a prezentat mai multe mostre de vitamine si ne-a dat sa gustam unele sub forma de prafuri dizolvate in apa.
In partea a doua o tanti nutritionist ne-a impartit niste reviste si ne-a explicat cum sta treaba cu alimentatia pe parcursul sarcinii. Ne-a aratat un grafic cu toate alimentele impartite in 6 categorii si ne-a spus ca la fiecare masa (dejun, pranz, cina) meniul nostru trebuie sa cuprinda cel putin un element din fiecare categorie.
1. carne, peste, oua, ficat, tofu (branza de soia)
2. lactate, alge marine, pestisori mici (intregi)
3. legumele care au culoare aprinsa (morcov, spanac, brocolli, asparagus, rosii)
4. legumele care au culoare mai stearsa (varza, castraveti) si fructele
5. paine, orez, cartofi, paste fainoase
6. grasimi (ulei, unt, maioneza)
Apoi sunt date cantitatile la fiecare, dar deja devine prea complicat... aaa si inca un mic amanunt. Cica laptele consumat in exces poate da alergii, deci un bebe care va fi alergic si nu va putea bea lapte!
Cat despre greautatea mamei pe parcursul sarcinii cica cel mai indicat ar fi ca sa ia in greutate nici mai mult nici mai putin de 300 de grame pe saptamana. Asta ar insemna cam 1 kg jumate pe luna. S-a mai vorbit de un indice al mase corporale (Body Mass Index) ce se calculeaza in felul urmator:
BMI= kg/m2 adica greutatea de dinainte de sarcina impartita la inaltimea la patrat
pentru un BMI mai mare de 24 aveti voie sa va ingrasati intre 5 si 7 kg
BMI intre 18 si 24 aveti voie sa va ingrasati intre 7 si 10 kg
BMI mai mic de 18, intre 10 si 12 kg
Ca o paranteza va spun ca o cunostinta de-a mea , insarcinata in luna a 8-a are doar cu 2 kg in plus fata de cat avea inainte de a ramane) In primele 3 luni a slabit vreo doua, apoi a mai pus inca 4 astfel incat acum are doar doua in plus. Eu m-am mirat foarte tare, insa ea mi-a spus ca la spitalul ei, doctorul face scandal mare la cele care se ingrasa (cica bebe nu trebuie sa aiba cu mult peste 3000 de grame la nastere, insa nici sub 3000). Oricum mie 2 kilograme in 8 luni mi se pare extrem de putin. Eu am deja plus 6 la 5 luni!
A treia parte a cursului a fost despre evolutia lui bebe in burta, cu planse, poze, etc. si apoi ne-a invatat cum sa facem masaj la sani in vederea pregatirii lor pt alaptare. Apoi s-au pus intrebari si s-au dat raspunsuri iar la sfarsit, cu explicatiile de rigoare, ne-a rugat sa ne uitam in pungile din dreapta unde aveam o mie de pliante si reviste si carticele, pentru garvida, nou nascut, hainute, jucarii, carti etc. si mostre cu tot felul de cosmetice si viatmine pentru bebe si pentru mami. Cam atat. Sper ca nu v-am plictisit prea tare.
Eu inca nu constientizez suta la suta ca voi deveni mamica...
. Aseara ne uitam la un film si chiar o arata pe una in chinurile nasterii. M-a busit plansul instantaneu. Ce ma fac eu? Daca nu ma descurc? Am sa fiu in stare sa nasc? Sa fac fata durerii? Eu pana acum nu am suferit de nimic, nici internata in spital nu am fost in viata mea... Sunt curajoasa asa din fire, dar la suferinta altora lesin. Nu suport sa vad sange sau sa aud ca cineva urla de durere ... Pe cuvant ca pic acolo jos!
Ce sa va mai spun... aaaa! Am fost la coafior si m-am facut bela si rapitoare
. Mi-am taiat varfurile si mi-am mai tras niste suvite... macar atat, daca nu ma pot motza altfel... Ieri am iesit la cumparaturi si ma uitam cu jind la fustitze, cizmulitze... alea alea... da lasa ca si eu am suvitze...
Mi-am luat un covor. Vreau sa ma apuc sa fac schimbari prin casa, sa schimb camera unde vom dormi, sa instalez patutul lui bebe... zic eu ca mai bine din timp decat pe ultima suta de metri. Voi ce parere aveti?
Ia sa incerc sa pun niste poze de saptamana trecuta... gata!
http://community.webshots.com/album/465628480qQrzYS/1
rocsana si bebe chan
kim spune:
Va invit la sarmalute cu ciolan afumat! Am facut pt o armata! Miroase aici ca de Craciun...
Azi am fost la cumparaturi, dar numai la mancare, maine dam iama la magazinele de bebelusi...
Ama kaly, ne vedem la hainute bleu? Da, ne-am petrecut bine, intr-adevar, dar trebuie sa recunosc ca acum totul e super in asteptarea lui bb, la voi nu?
Sa nu uit, va multumesc pt ultimele urari Ama-kaly, Laura Ioana, Pispirica, ciuf.
Aida, ai grija de tine dar nu te stresa f tare, multe gravidutze au avut placenta praevia, si au nascut bb-ei sanatosi si frumosi. Ai motiv sa urmaresti mai indeaproape sarcina si poate sa-ti iei concediu medical la cererea dr.
Tcelen, sper ca esti bine, sa ne dai vesti bune de la medic.
Nshiro, f utile informatiile pt burtici ca noi.
16+
KIM & p’tit bout d’chou
Zuzilici spune:
Laura Ioana si eu sper sa ne 'auzim' mai des, dar mai mult o sa ne vedem in weekend sunt convinsa. Te distrezi? Te distrezi? ![]()
Catrinutza
si la mai mare
. Sa stii ca si eu daca-am poftit la ceva in timpul sarcinii tot la
am poftit pana acum.
Biuta s-auzim numai vesti bune cand iti vin rezultatele de la test.
Sa stii ca si eu is putin suparata pe mototoalele astea din spital. Aveam programare pentru sindromul down si in acelasi timp mi-a dat dr. si analizele de sange care trebuiau facute. Si binenetles ca pe la care m-am dus si-am intrebat in spital m-au trimis sa-mi fac analizele de sange deoarece doar hartia aceea o aveam in mana. Cand in sfarsit am ajuns la echo mi-a spus asistenta c-ar fi trebuit sa fac intai masuratorile echo si apoi analizele de sange.
Norocul meu ca i-am zis fetei care-mi lua sange ca am si testele de sindrom down de facut in acelasi timp si mi-a luat o sticluta in plus in acest scop chiar daca nu aveam echo facut inca. Asa ca am scapat de o alta impunsatura.
Sanatate multa si daca ai timp si te simti mai bine poate ne dai mai multe detalii despre diabet. Care ar fi cauzele?
Nshiro saru'ma de urari
dar si mai mult iti multumesc pentru info. de la cursuri.
Eu sunt tare aeriana (din cauza lipsei de timp) si inca nu m-am interesat sa vad pe unde sunt cursuri de viitoare mamici si cand se incep. Si la mine e tot primul bebel si sincera sa fiu o fi eu curajoasa, dar tot mie frica de durerile nasterii. Sa speram c-o sa fie bine. Dupa calculele prezentate de tine se pare ca n-ar trebui sa ma mai ingras mai mult de 5 kg. Doamne ajuta sa-mi si iasa.
kim eu sunt prima care-ti onorez invitatia.
Mi-ai facut o
de nu-ti spun. Chiar ma gandeam sa fac ceva sarmale zilele trecute dar pana la urma m-am razgandit. Cred ca pana la urma tot fac si eu cateva acolo de pofta.
Mai fetelor ma tot chinui si eu sa-mi pun un bebel acolo la semnatura si nu-mi iese pasenta? Ce-oi face gresit ca deja m-am saturat de cate ori am incercat. Reusesc sa-l fac dar cand il pun in semnatura nu se mai vede.
Se poate sa m-ajute si pe mine cineva mai experimentat la chestii din acestea?
Daca aveti chef si timp aici este adresa pe care nu reusesc s-o pun in semnatura: http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;31/st/20060416/k/a3dc/preg.png
Multumesc anticipat!
Zuzilici
cu-n pitic mic
Nu esti bun de nimic daca esti bun doar pentru tine. Voltaire
aida_o spune:
nshiro, kim, tina, de fapt tuturor fetelor multumesc pentru grija purtata, dar nu ma las eu asa, cu una cu doua 
kim, doctorii astia de pe-aici nu recomanda repaus la pat, ba dimpotriva: spun ca, daca e sa pierzi sarcina, oricum o pierzi, si nimic nu poate opri asta. am crezut si eu ca macar imi va recomanda multa odihna, insa nicidecum... ba mi s-a spus sa nu-mi schimb stilul de viata din cauza singerarilor, ca asta nu ar preintimpina un avort spontan.
Biuta, si urina mea e foarte tulbure, parca ar fi amestecata cu putin lapte, dar nu au gasit nimic la ultimele analize. nu mai zic, singele mi l-au analizat chiar joi. banuiesc ca ar fi gasit ceva, daca era cazul. eu ma stiu in culpa, pentru ca bag cam multe bomboane zilnic.
uite, am gasit niste informatii despre diabetul gestational aici www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000896.htm" target="_blank">http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000896.htm, www.diabetes.org/gestational-diabetes.jsp" target="_blank">http://www.diabetes.org/gestational-diabetes.jsp si aici http://familydoctor.org/075.xml. poate ca, totusi, nu e chiar diabet, poate doar ti-a crescut putin glicemia? zic si eu... sanatate multa!
pe mine m-au durut si inca ma dor oasele de nu mai pot, weekendul asta a fost cam crunt... banuiesc ca o oarecare contributie a avut faptul ca vineri, desi am stat acasa (intinsa in pat, cu laptopul in brate), am lucrat pentru o clienta careia ma tot chinui sa-i termin site-ul. pe scurt, statul in o singura pozitie m-a facut sa anchilozez. asta e, trebuia sa ma-nvat minte cumva...
acum va las si va pup cu drag, e ora de nani.
13+
Se mareste clanul :)