Superpacientele visatoare si gravidute - dr. Moisa
Raspunsuri - Pagina 3
bety spune:
Da, mai Liana30 - tu in capul meu erai tot Liliana, ca si MRL, din cauza asta am scris asa mesajul de mai jos!
Te-am botezat, deci iti trimit un mielusel...pana atunci, deschide pozele si o vezi pe zuzel al meu, care-i ca un miel!
Cum e inseminarea...nu-i mare lucru. Eu ar trebui sa o fac pe a 9a zile urmatoare, dar luna asta m-as abtine, ca am sres cat cuprinde la servici, alergatura mare, ce mai - nebuneala in toata puterea cuvantului si nu m-as risca. Deja mi-a venit acum la sfarsitul zilei 21, fara sa fiu stresata sau sa am vre-o durere sau ceva anume...dar acum!!!!!
Zau ca nu stiu ce sa fac! Abia astept sa ajung luni la dr. si sa ma sfatui cu ea!
DECI...
Inseminarea se face la o anumita dimensiune a folicului + endometrului (in gen: folicul peste 18 mm si endo 9-10 mm, trilaminar), dupa o monitorizare/ecografie vaginala atenta care se face incepand cu ziua 10; eu de ex. am facut in trecut monitorizari in zilele 10, 12 si apoi in functie de dimensiuni, inseminarile chiar in zilele 13, 14 sau 15...Luna trecuta, am facut si monitorizare+inseminare in ziua 11. Deci, fara eco vaginal, nu-si are rost inseminarea.
In acelasi timp, tot dr., in functie de dimensiuni iti da sa faci pregnylul inainte de presupusa zi de inseminare (se gaseste la farmacie, sau il poti cumpara de la Giulesti, de la sterilitate - cantitatea, adica nr. de unitati iti spune tot dr, poate fi de 5.000 sau de 10.000 unitati) ; el se face cu max 36 de ore inainte de ovulatie si favorizeaza maturarea folicului si eliberarea ovului.
Apoi...ziua z: ti se dau 2 supozitoare scopantil pentru relaxarea musculaturii si treci la inseminat, adica: te urci pe "capra" si cu o trusa speciala - seringa speciala prevazuta cu un furtunas subtire-subtire (cateter) ti se introduc
preparati: alesi si paraalesi;
Am uitat esentialul: daca ai sot la purtator, se recolteaza loco si se prepara sperma pentru inseminare (avantajul e ca
sunt proaspeti si cantitativ mai numerosi), iar daca ai sot calator (ex. meu)(sau nu ai partener cu
corespunzatori sau ioc, caz in care se apeleaza la banca de sperma) si ti-ai pus
la congelat, ei se trezesc la realitate in numar mai mic.
Dupa efectuarea operatiunii de inseminat, mai stai pe "capra" 10-15 min, apoi...pleci si te rogi la Dumnezeu sa ti se prinda.
Eviti eforturile fizice, baile calde, pastile.
Mai nou, se recomanda si
urmatoarea zi.
Din ziua urmatoare inseminarii, mie mi s-a recomandat thrombo ass (aspirina pentru cardiaci), cate una de 100 mg pe zi, pana in ziua in care trebuie sa-ti vina sau nu cm.
Si inca ceva...nu doare!
Hai ca am scris o gramada...nu mai am chef sa recitesc, asa ca scuze daca am gresit ceva!
Eu trebuie sa fiu luni la 9.30 la Giulesti. Poate ne intalnim pe acolo.
Va
pe toate-toate!
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi
Liana30 spune:
Bety multumesc din suflet..gata acum stiu la ce sa ma astept..da tot mor de frica![]()
apropo zuzel e minunat..chiar un mielusel![]()
eu trebuie sa fiu la 10.30 tot la Giulesti..sigur ne vom intalni daca vei mai fi la ora la care ajung eu..
te pupic
si bafta multa luni..
Liana
"Nimic nu-i imposibil!"
bety spune:
Ei, hai, nu fi copil...emotii, vor fi...e prima; mie acum, nu mai imi e in nici un fel! Dar frica...Nici chiar asa...
Eu cred ca mai mult ca sigur ne vom intalni, ca la traficul Ploiesti-Bucuresti, nu eram punctuala decat cu Dan. Data trecuta a fost chiar in lunea de dupa inundatiile din Bucuresti si am facut pana la Giulesti...2 ore juma'.
Deci...cred ca ne vom intalni pe acolo!
Hai, lasa frica pentru altceva si gandeste pozitiv!
Si tie bafta si cine stie...pe luni!
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi
Liana30 spune:

gata am lasat frica..
reusesc eu..Sigur..ai sa vezi..
si tu vei REUSI..sunt convinsa..
te voi recunoaste cu siguranta..am vazut pozele si am sa vin direct la tine daca te vad..
apropo tot blonda?![]()
Liana
"Nimic nu-i imposibil!"
Liana30 spune:
Seara buna!
gata am facut bagajul sunt pe punctul de a pleca..plec spre Buc..maine la eco si daca e totul ok..SI VA FI CU SIGURANTA...miercuri o pun![]()
va pupacesc pe toate mult..mult de tot 

ca sa nu ma uitati si un buchet mare de flori pentru voi

pentru mine..
Liana
"Nimic nu-i imposibil!"
Liana30 spune:

uffffffffffff marti nu miercuri...
hai ca va las ca vad ca am umplut numai eu o pagina cu ale mele..v-am zapacit de tot..si iar imi sar fetele in cap
ca numai eu scriu..da voi de ce nu apareti mey sa scrieti ...na..ca am zis...
![]()
va pupic pe toate

Liana
"Nimic nu-i imposibil!"
Amely spune:
Chiar asa dragelor, moisicilor, ce-i cu voi de v-ati ascuns?...
Noroc cu Betica si Liana, ca altfel disparea de tot subiectul... Bafta multa la inseminari, va tin pumnii stransi!
Voi ce noutati mai aveti?
Uite, incep eu: maine merg sa-mi ia sange pt. seria 3-a de hormonale (ziua 21)...o sa iau si rezultatele pt. ziua 14-a. A, plus ca ma inteapa rau de tot zona pelviana (uter, ovare) de cateva saptamani incoace
...nu stiu ce poate fi...
Gata, eu v-am zis! Acum va astept pe voi!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
M Oana spune:
Amely eu m-am ascuns mai mult pe la 'endometre', desi am promis sa dezvalui aici toata istorioara mea cu inseminarea.
Nu-mi place de mine cand nu ma tin de cuvant, asa ca promit ca de acum incolo sa fiu mai activa..........

Liana s-a monitorizat azi cu Moisica, totul e OK, iar maine la ora 11.30 are loc inseminarea, adica la fix 3 zile dupa inseminarea mea...............