Mamici de septembrie-octombrie 2005 (94)
Raspunsuri - Pagina 3
mysweetest spune:
Frumoase poze Gina..ce bine ca ai prins-o zambind
.
Draguta si cumintica fetita ta Ramona!
Fetelor voi mai mancati noaptea? Eu asta noapte am mancat de 3 ori ..adica dupa fiecare masa a lui Alexandru..mananc mai rau ca atunci acnd eram
.
Marlena &
Alexandru *3 septembrie 2005*
tangerine spune:
salut jadi
am remarcat tardiv semnatura mea depasita;merci, o sa o schimb
da, maria are gurita lu tata; forma fetei nu putem spune inca; da mie mi se pare ca seamana cu mine, evident
vreau sa spun ca am descoperit ca bat f bine la calc cu mana stanga-maria e pe mana dreapta;suge suzetasi asteapta ca mama denaturata sa ii faca de mancare; inca nu urla, b mai mult a si adormit in sunetl tastelor
ramona
gabiarama spune:
Salutari mamicilor si gravidutelor!
Uite ca am gasit momentul in care sa mai pot scrie si eu un mesaj .Am reusit performanta sa imi adorm ambii flacai odata .
Felicitari celor care au nascut in ultima perioada si multa bafta celor care inca mai stau in asteptare .Am observat ca pe listuta
mai sunt doar citeva fete active pe forum .Asta inseamna ca vom trece cit de curind la "Bebelusi de sept-oct 2005".
Analizind listuta am remarcat ca ar fi necesare niste modificari la datele mele :baietelul meu se numeste Tudor - Gabriel ,a avut scor apgar 10 , iar DPN era 25 -09 .De asemenea am vazut ca la MEME 1 scrie " bibe Andrei Daniel" ...N-o fi fost "bebe"? Daca poate vreuna dintre fete sa faca modificarile bine, daca nu nu-i bai .![]()
Tudor a facut ieri 4 sapt , iar pe 20 , joi facem o luna si mergem la control .Botezul va fi pe 3 noiembrie , cumatria pe 5 si pe 8 dam de baut 
Am vazut ca s-a pus problema
, si noi abia asteptam .Deocamdata facem doar glume pe tema asta : "toata familia il calareste pe tata ".Mihnea vrea sa se joace de-a calul cu tati , Tudor sta pe burtica lui ca sa rigiie , iar mami ...
.
Mie dr mi-a recomandat ca anticonceptional pe perioada alaptarii Exluton .Cica ar fi si varianta injectabila ,dar ea nu mi-o recomanda .
Jadi m-am uitat la pozele cu Vladut si am remarcat ca are o fata foarte expresiva .Pare a fi un copil mai maricel nu de o luna .Si e si foarte pletos .
Trebuie sa mai pun si eu poze noi in album .Chiar acum .
Gabi , mamica de Mihnea si Tudor
http://community.webshots.com/user/gabiarama
Antoanela23 spune:
Buna fetelor,
M-am intors si eu in peisaj si in primul rand vreau sa va multumesc pentru urari si felicitari.
Incerc sa citesc din urma dar e cam greu, bebe Victor stie exact ce sa faca ca sa stea lipit de mama lui; acum scriu cu o singura mana, cu cealalta il tin pe el.
Felicitari noilor mamici, sa va traiasca bebelusii si sa fie cuminti si mancaciosi.
Despre nastere sa va zic asa pe scurt, de ce mi-a fost frica nu am scapat, adica am nascut fara anestezie. Mi s-a rupt apa in noaptea de vineri spre sambata (8 oct), pe la 4:15 dimineata. Aici toti zic sa nu te grabesti sa te duci la spital mai ales la primul copil. Asa ca eu am vrut sa ma toaletez un pic "la dansa" inainte sa plec dar in scurt timp au inceput contractiile, foarte dese si dureroase. Asa ca am renuntat la infrumusetare, l-am trezit pe sotzul si dupa ce s-a dezmeticit si el un pic am luat bagajele si ne-am dus la spital. Am ajuns pe la 5 si jumatate si la primul control eram deja dilatata aproape 6 cm. Am spus ca vreau epidurala, mi-au luat sange pt analize si mi-au pus perfuzie cu antibiotic, dar contractiile erau deja la 3-4 minute, dilatia era 7-8 cand a venit doctorul asa ca au renuntat la anestezie, spre marea mea disperare.
Am nascut la 8:56 si mi-au spus dupa aceea ca la cum a mers travaliul se asteptau sa nasc cu cel putin o ora mai devreme, dar s-a incotopenit bebe la iesire, era un pic intr-o parte si iesea cu fruntea inainte loc sa fie cu crestetul. Asa ca m-am ales cu o maare epiziotomie si dupa ce a iesit bebe am simtit cum m-a cusut, in ciuda a doua anestezii locale.
S-ar putea spune ca am nascut repede dar dupa standardele altora ca mie nu mi s-a parut deloc asa, a fost cumplit de dureros si nici marea uitare nu m-a lovit dupa nastere, asa cum se spune. Doar ca m-am obisnuit cu ideea ca s-a intamplat asa si parca ma simt mai puternica stiind ca am trecut cu bine prin asta.
Iar cand ma uit la copil, ma topesc si stiu ca s-a meritat orice efort si durere.
Acum ne obisnuim cu ce viata in jurul lui bebe, el e seful si noi incercam sa descifram nevoile si supararile lui.
Ma opresc aici deocamdata, o sa revin cu intrebari pentru mamicile mai experimentate.
Acum trebe sa papam si apoi mergem la plimbarica.
Pupici la mamici, bebici si burtici,
Anto si bebe Victor (8 oct 2005)
RalucaCostiurin spune:
Buna ziuaaaa!
Ieri Radul meu a avut o zi de om mare: de la 9 la 12 noaptea au fost maximum 3 ore de somn, in rest ocheane pe pereti, maraiala, plans cu ragete, tras la suzi, obisnuitele pauze de schimbat, papat si baie plus vizita dnei dr!! Am crezut ca o sa-i puna capac baia, aiurea!! La 12 noaptea, ne uitam noi parintii unul la altul si ne gandeam ce ne facem, ca nu doarme copilul!
In final a adormit, mai marait... Azi se pare ca recuperam, ptiu ptiu ptiu!
Bilant la vizita 2, a luat 330 g in 2 saptamani, nu extraordinar dar nici rau. Are acum 4.030 kg, s-a mai lungit la 57cm si i-a mai crescut si capsorul. Iar noi parintii am luat nota buna, ca e totul ok cu cupilu', deci si singuri si fara ajutor & experienta ne-am descurcat bine (nici nu va spun ce usurare pe mine...).
Cu ocazia asta, i-am aratat dnei dr ce am primit noi de la dr de familie, anticolici. E nou aparut pe piata, se cheama Espumisan (Berlin Chemie) si are ca ingredient activ Simeticonum. Dna dr cand l-a vazut, a zis ca e ff bun, are un copilas care are picaturile din State, nu se cheama asa, dar substanta activa asta e. Deci fetele din State, exista si pe acolo metode, interesati-va de simeticonum. Noi fusesem in prealabil pe siteurile germane si am citit de bine, acum ca am avut verde am si folosit Espumisanul - si a dat vizibil roade, nu mai are framantarile alea de sa ii plangi de mila. Sa vedem si in timp.... Oricum, la noi Bonnisanul si Sab-ul au fost apa de ploaie, nu ne ramanea de incercat decat debridatul.
Din pacate, din cauza problemei de calciu nu are voie in bouncer - pana pe la vreo doua luni, sa nu ii afecteze coloana. La fel cu marsupiul si cu scoica. Ei, dar trecem noi si de asta! La doua luni o sa facem un bilant serios, cu ceva analize, sa vedem ce asimileaza din calciu.
Altceva, mi-am luat pompa electrica, Nuk. F. buna, smulge si laptele gandit!! Mi-a luat ceva sa ma obisnuiesc cu ea, ca e chestiune de reglaj al suctiunii. Acum, lapte sa fie!
Avem verde la iesit, pana una alta suntem in faza de acomodare, iesim in curte putintel.
Tonnia, manevra Ortolani se face pt depistarea displaziei de sold: dr suceste piciorutele in anumite feluri, si din cate stiu trebuie sa se auda un sunet care spune ca sunt toate la locul lor. gasesti pe net mai multe.
Raluca, mama Radului
Poze
miflore spune:
Buna frumoaselor! Ca tot frumoase ati ramas!![]()
Voi n-aveti copii pe-acasa? Ca sporovaiti toata ziua pe-aici!![]()
Ne-am intors si noi de la plimbarica, e chiar frumusel afara!
Norina, Ioana, deci si voi v-ati izbit de treaba cu raguseala! Eu de-abia o astept pe madam doctor sa vina din tarile acelea...si o s-o intreb si de vaccin, Ioana, cred ca maine se va intampla evenimentul;
Liadi, felicitari!!! Sa fiti sanatosi!
Cristina, vroiam sa-ti spun ca nu se ia impozit dar pana sa intru eu sa scriu...
...tu deja ai aflat! apare scris in codul muncii la sectiunea venituri neimpozabile!
Dana, cred ca deja ti-ai scos firele, astazi se pare ca sunt in intarziere; vroiam sa-ti spun ca nu doare, pe mine nu m-a durut, simti doar niste piscaturi; asa a fost?
Carmi, pregatim majoretele!!!

Marlena, si eu mananc noaptea, dupa ce alaptez! Nu tot timpul dar uneori mi se face o foameeeee!
Anto, bine-ai venit!!!

Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI
gabiarama spune:
Gata , am pus poze .
Explicatii la poze :
-cea in care doarme pe burta :cind e f. agitat si se chinuie sa traga pirtzuri il pun in pozitia asta si se linisteste imediat (zici ca e ora de tragere, nu gluma)
-avem putine poze la baitza deoarece noi obisnuim sa ii facem baie in cada .Sa nu va speriati , nu suntem niste parinti chiar atit de denaturati.
Si lui Mihnea i-am facut de la 2 luni baie in cada.Am un sot care se pricepe la tinut copilul in apa .In plus , procedeul de imbaiere e mult mai usor si copilul se simte mai bine .
-poze cu mine si copiii nu prea am deoarece nu prea are cine sa ne faca;iar cind tata e acasa uitam de poza sau nu are el chef .
Fug .S-a trezit Tudor.
Gabi
http://community.webshots.com/user/gabiarama
miflore spune:
Fetelor, eu stau cam prost cu botezul; Vad ca vine acum o avalansa de botezuri! Am zis ca sa respect canoanele bisericesti si atunci 40 de zile le implinesc dupa 3 noiembrie si postul incepe de pe 14; deci aveam 2 week-end-uri libere in care insa n-am gasit restaurant adecvat...
Am fost la biserica acolo unde m-am si cununat si preotul a zis ca-mi boteaza copilul si in post dar sa nu care cumva sa dam petrecere dupa...poate doar cu mancare de post...ca spurcam viata copilului...ofofof...daca nu stiam, nu stiam, da' acum stiu, ce sa fac? Ca nici sarmale cu orez nu vreau sa am in meniu..... si deja e f. tarziu, ar fi trebuit sa fac invitatiile; nus' ce sa zic, e posibil sa las botezul pentru ianuarie cu toate c-as fi vrut sa rezolv mai repede treaba asta; o sa aiba fata mea atunci 3 luni jumate; cica nu e voie botez intre Craciun si revelion si oricum week-endul pica pe 24-25 si 31-1 parca, nu se poate pune atunci de botez... si nici inainte de boboteaza pe 6 ianuarie...deci dupa Sf. Ion, dupa 7 ianuarie; mai analizez, m-ar fi tentat 12 noiembrie, poate totusi gasesc restaurant;
Voi ce stiti, se incalzesc bisericile iarna la botez sau nu prea? Si apa din cazan? Ca va fi tare frig, intr-un fel poate-i mai bine sa fie fata mai mare; si inca ceva, cele care aveti probleme cu mucozitatile astea, fornaieli nonstop pe nasuc, va bagati la botez chiar daca fornaie copilul? 
Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI
norina spune:
Buna fetelor,asa imi trebuie daca am invatat-o pe bb numai in brate!!!...acum patul zici ca are tepi...ma chinui sa o adorm juma' de ora -cu cantece, alergaturi prin casa si tot tacamul, iar dupa ce adoarme si vreau sa o pun in patut....sa vezi ragete de zici ca o tai. Mai sunt mame in situatia asta?..ca eu nu stiu cum sa o dezvat
Apropos, stiti ce fac eu cand are crize de colici??? Fac genuflexiuni cu ea in brate
(am luat si eu modelul de la niste amici) stiti cum se calmeaza...imediat. Daca nu credeti incercati si voi...si cu ocazia asta facem si ceva sport- desi noi, cele cu cezariana nu avem voie cica 6 luni- aveti idee, chiar asa e?Jadi te voi suna in week-wndMarlena, problema cu mancatul o am si eu. In sarcina nu prea mancam deloc, iar acum sparg normele.Chiar vroiam sa va intreb si pe voi, daca mancati mai mult ca inainte...Eu mananc in special dulciuri, exagerat de multe...dar nu ma pot opriVa pup si pe curandNorinapoze

, mi-a placut asta cu laptele gandit...