Bebelusi de mai-iunie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maysa spune:

Ziua buna mamicilor si bebeilor!
Stiu ca a trecut mult de cind nu v-am mai scris dar am trecut printr-o perioada mai putin favorabila si am zis sa nu se ia. Poate o fi fost depresia postnatala mai lenesa in cazul meu. Gusta vezi ca nu esti singura si mai multe fiind o scoatem noi cumva la capat. Pe mine m-a scos din starea asta o chestie care s-a intimplat unei alte mamici: era cu caruciorul la plimbare si voia sa treaca strada (pe trotuar, asteptind la semafor). Linga ea, pe trotuar a venit o masina care claxona de mama focului ca nu poate sa-si continue drumul. Noroc ca a fost tipa pe faza si nu s-a lasat intimidata. Nici acum nu pot sa-l uit pe mitocanul cu pricina.

Fran, apropo de picioruse si noi am facut masaj la unul dintre picioruse la fiecare schimbat de pampers. Laba piciorului era orientata catre interior. Dupa vreo luna a trecut.
De mincat noi papam brinzica de vaci dar nu mai mult de o lingura pe zi pentru ca astea sunt indicatiile doctoritei. Iar brinzica o fac asa ca la tara cu lapte si iaurt. Iese intr-adevar o bunatate dar si cita munca....
La baita este cel mai serios baietel din lume. Parca imi e si ciuda: toata ziua e vesel, zimbeste si cind vine momentul cu multa apa nici nu stiu de unde gaseste mutricica aia atit de serioasa. Nu zic ca nu-i place,dar parca ne-ar face el noua o mare favoare. Si daca ma gindesc bine poate ca si face din moment ce nu zice nici pis, nu plescaie apa cu minutele sau piciorusele, doar deschide gurita ca un pestisor.
Si apropo de constipatie eu am inteles ca numai morcovul fiert stringe la burtica, nu si sucul de morcov. Asa ca mai bine gindeste-te daca nu ai mincat tu ceva , din moment ce il alaptezi la sin. La noi asa s-a intimplat de citeva ori.
Va trimitem pupici si asteptam si alte urme de dintisori, chiar si la noi. E super poza cu dintisorii lui David.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Mickyyy, ai dreptate, este foarte mult. La mine meseriasii au dat si cu ipsos unde au spart, au dat si cu matura, m-au scapat si de tevile vechi. Asta al tau e chiar nesimtit. O fi zis ca daca ai casa la tara ii platesti lui mofturile.
Andreea.a, haioasa poza! Dinti asa devreme? Eric este mai mare cu 4 zile decat Cristina. Clar ca trebuie sa ma uit in gura ei ca ii curg si balele ca la robinet.
Mstroie, parca o descrii pe Cristina. Mie mi-e frica sa o las noaptea cu noi in pat desi avem un pat foarte mare. Mi-e frica sa nu ii prind vreo mana.

Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Mey, uite ca acum mi-am dat seama ca azi e 18 si ca implinim si noi cinci luni! La Multi Ani si pentru Alex (Mygirl), Irina, Mara si Alexandra Sophia sa ne traiasca si sa ne umple mereu sufletele de bucurii!

Oana, si noi suntem la munte, un pic mai departe de voi, la Fagaras. E tare frumos! Ti-am vazut fata la TV - imediat ce am citit mesajul tau au inceput stirile - era toata rosie, mai ales nasucul, si statea asa de mandra la bunic in brate....

Mari Stroe si Maya se simte mult mai bine cand e la noi in pat, se lipeste de mine si doarme neintoarsa, nu scoate nici un sunet. In ultimul timp a tot dormit cu noi, mai ales ca nu suntem acasa si nu am luat patutul cu noi. Sper insa sa mai doarma si in patut cand vom ajunge acasa!

Vad ca pana acum Maya nu a mai facut kk, sa speram ca s-a facut bine!
Acum doarme de ceva timp, profit de asta sa mai stau si eu un pic pe la calculici...

Tina si Maya
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna fetelor...

In primul rand La multi ani sarbatoritilor zilei de azi,iar pentru Alexandra un de la Delia si sa venitimai repede ca ne este dor de voi...

Fetele mele sunt mucoase la propiu amandoua,ca doar sunt surori, nu...si-si impart totul...Drept urmare azi m-am infiintat la tanti dr.ca incepuse sa tusesca si mi-era ca a ajuns pe la plamani...Nu este curata si in gat asa ca tot pe nurofen si frectii stam...
Ne-am intalnit si cu Cornelia in sala de asteptare,venise cu Stefan...o frumusete s-a facut de cand nu ne-am mai vazut...Sper sa ne intalnim mai des si in alte locuri decat la doctor...

Mickyyy ti-a cerut putin in comparatie cu ai mei care pentru manopera la apartament au cerut 100 mil.,electricianul 18 si instalatorul,baiat cu bun simt pentru centrala si bai,bucatarie doar 7...mi-a ramas sa ma vand la turci sa pot face rost de bani sa le platesc ca deja m-au exasperat...

Si eu i-am luat Deliei spray nazal,Sterimar,dar ca sa evit socul jetului in nas,am pus intr-o sticluta mai multa solutie si ii pun cu pipeta sau cu seringa...si asa saraca cand ma vede cu vidanja la nasul ei se precipita,dar sa-i mai bag si jetul in nas...cred ca o ia la sanatoasa...Mai rau este ca se inneaca cu mucisorii si tuseste de mi se rupe mie sufletul de mila ei...

Andreea.a ...tare de tot poza...ce stau ei ca baietii unul langa altu,parca s-ar uita la meciul de fotbal si au emotii...

Crisdun eu ii fac baie Deliei,chiar putin mai fiebinte,o si spal pe cap,ca doar am grija sa fac cald in camera...Abia i se mai desfunda nasul si se deschid porii pentru frectie...

Nu mai stiu cine spunea se obrajorii rosii ca uit ceva de groaza...si la a mea este la fel in anumite perioade,ma gandeam eu ca de la vantul nenorocit de pe la noi sau de la cat pupat vede pe obraji,insa o dau dupa baie cu crema cu ulei de catina si a doua zi are fatuca de bebe nou nascut...

Adina goanga mea sta la baie excat ca la jacuzzi...adica se craceste si asteapta sa fie frecata...si rade si gangureste,da din manute din picioruse cand nu le baga in gura...Ce mai... o adevarata desfatare...pana ajungem in dormitor cand incepe concertul de rigoare si scandalul de final de zi...Bine ca dureaza doar pana se vede cu biberonul in gura...

Am uitat sa va zic ca asta e a doua zi cand manaca legume cu carnita,adica un fel de maglavais amestecat si bea si putina supa dupa ele...E totusi un pas inainte...Azi cand ma plangeam dr. ca nu ma mananca,intai a ras ceva de genul ca sunt nebuna,apoi mi-a zis ca la capitolul legume cam toti parintii se plang...Sfatul ei :rabdare...Da bine zic eu, dar pana cand...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
9 ani si informaticiana
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna si de la noi! Ploua, ploua si iar ploua! De o saptamina tot asa o tine! Numai duminica nu a plouat vreo jumatate de zi si de bucurie am stat numai afara, am tinut-o tot intr-o pimbare. Probabil ca a fost un picut cam mult, ca Tudoara are si ea nasul infundat. Chiar va citeam postarile si am ajuns la concluzia ca bebelusii au un program comun de dezvoltare: intii zimbesc, apoi se intorc pe toate partile, apoi tipa, urmeaza scuipatul, dusul la gura a orice se poate si chiar ce nu se poate, suptul degetelelor, de la miini si de la picoare si a pumnisorilor... Cu putine exceptii si decalari in timp, toti fac la fel, zici ca s-au vorbit intre ei.
Fran, si Agata s-a nascut cu piciorusele in pozitie fetala si sase luni de zile am stat numai pe la ortopezi si i-a facut tati masaj la fiecare alaptat, si acum isi freaca piciorusul cind maninca. S-a rezolvat, acum alearga de nu mai poate si are picioarele normal dezvoltate. Da' nu ne intreba prin ce am trecut cind am aflat ce are si mai ales cinf am vazut cum le tine!
Loreen, am citit ca ii faci frectie Deliei... cu ce? Tare i-as face si eu Tudorei dupa baita, pe Agata asa o scot din raceli. Dar nu am in casa decit un fel de solutie spirtoasa, speciala pentru frectii, nu are mult alcool, dar eu stiu ca pentru bebelusi e periculos sa folosesti asa ceva, risc de dermatite si chiar de intoxicatii. Imi spui si mie cu ce si eventual ce scrie pe cutie, ca sa intreb si eu aici.

Cornelia, deAgata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com si http://AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pupici fetelro si la multi ani sarbatoritilor zilei!

Oana, v-am ratat la stiri, dar poate reusim sa ne mai vedem pana vine iarna si la noi.

Loreen, noi deja am facut o frectie si a dormit Stefan 4 ore!!!!! El, care daca doarme ziua jum. de ora legata sunt multumita.

Of, tocmai ce s-a inecat cu o bucatica d eservetel. Habar nu am cum a ajuns langa el si eu cu ochii in calculator . Fac numai tampenii in ultimul timp... V-am povestit cand i-am turnat vit.C in ochi? Ce spuneati ca nu sunteti mame bune, eu sunt un dezastru...

Dupa cum va spunea Loreen, ne-am intalnit la dr. Stefan e bine, nu are nici rosu in gat, doar mucutii il deranjeaza. La asta se adauga dintisorii, asa ca ii dau si eu de 3 ori pe zi Nurofen. Sper sa fie asa si sa nu patesc si cu el ca si cu Maria, ca azi noapte am ajuns cu ea la urgenta. De bine ce era ieri,, pe neasteptate a facut convulsii (cred). A fost inspaimantator... Nu am avut pana la doi ani probleme cu ea si acum ... Inca sunt f. afectata dupa noaptea trecuta.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Iar imi face figuri cind vreau sa raspund. Mai incerc inca o data, imi spune mereu ca trebuie sa fiu inregistrata, desi eu sint, ma vad logata sus.

Mergi la inceput

Nelia, f. dragut ca te-ai gandit la chestia cu colajul. O sa caut o poza cu Stefan. Pe ce adresa sa o trimit?

Mergi la inceput

Nu mai vad mesajul dinainte.

Eu i-am facut frectie cu ...alcool indoit cu apa calda. De fapt, am pus mai multa apa. Stiam si eu ca nu e tocmai indicat, dar daca asa mi-a zis d-ra, am ascultat-o.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Era bine, aparuse pina la urma tot mesajul, dar eu nu i-am dat Refresh.. Mai postez inca o data chestia cu colajul, ca nu mai apare in mesajul initial. Ca sa nu dau PM la fiecare, va dau aici adresa pentru cele interesate: corneliacis@gmail.com

Astazi am o zi intreaga de pauza, in afara de copii mi-am promis ca nu fac nimic, asa ca am luat ultimele doua capitole si le-am citit pe indelete, ca numai in fuga treceam cu ochii peste ele. Si m-am uitat si la poze. Ce scumpici sint toti, atit de frumusei ca mi-a venit o idee. Vreti sa fac un colaj in Photoshop cu bebelusii din mai-iunie 2005? Si apoi il trimit la fiecare, sa-l avem amintire. As putea sa-l fac destul de maricel si daca pozele sint clare si cu rezolutie buna ar putea fi chiar tiparit pe o hirtie fotografica. Ce spuneti, va tenteaza? Daca da, trebuie sa-mi trimiteti cite o poza clara a bebelusului, de o marime acceptabila si cu o rezolutie de peste 300 dpi.

Cornelia, deAgata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com si http://AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput