Bebelusi de mai-iunie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Pai, fetelor, asa am si facut, ca eu nu suport covoarele, am pus plapuma de la bunica mea si cu o fata de plapuma pe ea si dai joaca cat incape.

Caldura in casa-avem o centrala care a costat bani seriosi si isi face treaba, avem setata la 20-21 grade mereu. E cald si pe jos, geamuri ermopane si usi ca lumea, noi, toate. Asa ca: pe jos cu Thomas!

Baby Expo model clujean-am fost azi la "Materna", adica Baby expo la noi. Si desi erau 10 standuri numai, am achizitionat urmatoarele: roller muzical Chicco, sosete antiderapante cu tigruti pe ele, o litra de spuma de baie Bubchen cu leventica -super fain, am capatat si 2 feluri de alte cosmetice Bubchen. Cred ca trec de la Nivea si Johnson la Bubchen.

Lucas-vreau si eu carticica aia cu papa la bebelusi: andreeaatanasiu@yahoo.com. Thanks!
Noapte buna!

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Nelia, multam mult pentru raspuns. Stai linistita ca Tudora nu este singurul copil ramas nebotezat dintre bebelusii de pe aici.... mai este si Maya. Noi vom face botezul impreuna cu nunta noastra, pe 12 Noiembrie, cu sase zile inainte ca Maya sa implineasca sase luni. Nici eu nu-i dau Mayei cu ulei in fiecare seara, nu ca nu i-ar placea...

Danelutza, nici Maya nu obisnuieste sa faca kk peste noapte numai ca in ultimele zile ne-am tot chinuit cu o diaree ciudata. Acum suntem mai bine, azi a facut kk de doua ori numai ceea ce mi se pare mult mai bine!

Tina si Maya
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Mama, mama lipsesc cateva ore si in loc s amai am o pagina de citit acum am trei. Noroc ca e noapte la voi de mai pot tine pasul si sa gat si eu postarea asta.

La Multi Ani ! Cristina (Laura Radulescu), sa cresti mare, sa fi sanatoasa si sa ai parte de tot ce e mai bun in viata.
Si ptr. ca in Ro e deja 21
La Multi Ani! Matei (Lucas) sa cresti mare, sa fi sanatos, fericit si sa ai mult, mult nororc in viata.

Elisor, deci m-am intors de la doctor si nimic nou fata de ceea ce stiam. Inclusiv masuratorile mele au fost corecte, deci la 4 luni 1 saptamana Patrick are 6,400 kg si 63 cm. Mi-a spus sa nu-mi fac nici o problema, este pe grafic undeva la mijloc, adica nici gras, nici slab. La inaltime la fel si aici nici n-are cu cine semana foarte inalt. Din moment ce ia in greutate nu-i nici un motiv de ingrijorare. Mi-a spus ca e sanatos, chiar daca nu mai mananca asa de bine e Ok. Au si ei perioade mai rele dar daca are cel putin 5 mese de 100 ml e OK. Mi-a spus ca legume sa-i introduc numai la 5 luni si cred ca o sa-l ascult ca i-am introdus cerealele putin mai repede decat 4 luni si acum imi fac mustrari de constiinta ca daca nu mai mananca lapticul din cauza asta .Am facut vaccinul si deocamdata e doar putin mai molesit, in rest nu vad alta reactie. La intepatura in primul piciorus s-a uitat mirat la mine si n-a zis nimic. In schimb dupa ce l-a intepat in al doilea piciorus s-a pus pe plans. Banui ca se gandea oare ce mai urmeaza daca nu reactionez in nici un fel? Noroc ca nu l-a tinut mult.
L-am intrebat si daca pot sa-l pun in exersaucer si a spus ca e OK, dar sa nu-l tin prea mult. Adica in reprize. Trebuie sa-si consume cumva energia ca pe spate nu mai vrea sa stea nicicum. Daca il las in patut in minutul urmator se intoarce pe burta si sta ce sta asa dar apoi se plictiseste si incepe sa se miorlaie. Nici el nu stie ce vrea ca daca il intorc inapoi plange si hop inapoi pe burta.
Mi-a pus vaccinul de 6 luni pe 8 decembrie, caci din 14 decembrie si sotul are concediu si plecam undeva.

BabyGirl, tu ai comandat de la www.dol.ro, ca m-am uitat si eu la ei pe site si zic ca fac livrari si in strainatate si tare ma mai tenteaza. Cat au fost de seriosi? Ai avut probleme cu ei?

loreen, da jucaria lui Patrick este de la Vtech. Daca mobila este lucioasa as intreba la un magazin de vopsele ce ti-ar prinde mai bine. Chiar daca nu gasesti formele de care am vorbit, poti vopsi de exemplu lateralele sau corpul intr-o culoare si fetele de alta. Mie mi se pare tapetul pe mobila mult prea incarcat. Dar asta e doar parerea mea.

Televizorul: mare problema. Am uitat sa-l intreb pe doctor azi daca e OK la varsta lor. Patrick daca il las ar sta si 1/2 ora sa se uite. Adevarul ca de mic am zis sa-l invatam cu zgomotul si cum avem TV peste tot in casa (in afara de camera lui)ptr. el e ceva normal. Voi ce parere aveti, e OK sa-l las sa se uite?

NewMami & Patrick Ryan

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;28/st/20050613/n/Patrick+Ryan/k/791d/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Acum am terminat smotrul Sunt VARZA Nu mai pot, nu este corect! Mamele n-ar trebui sa si gateasca si sa mai faca si curat, iar de la al doilea copil in sus ar trebui dotate standard cu un babysitter.
Dupa cum v-ati prins toata ziua am trudit din greu de n-am avut timp nici sa mananc... Trageam speranta ca mai slabesc si eu putin si vine Mihai acasa si-mi spune ca ma premiaza cu o pizza ca prea am muncit!
Loreen, si Filip tot asa face kk cand mananca banana, o idee mai moale si cu niste puncte negre. Si de cand cu diversificarea a capatat un miroooooooos de-ti muta nasul
Am inteles bine? Te muti in casa noua? Sau am citit eu aiurea? Daca da sa fie intr-un ceas bun! Doamne, si eu abia astept sa ne revenim cu atatea rate si sa incepem sa ne facem planuri pentru alte rate ca sa ne construim casa
Maysa, multam de reteta chiar ca e de alergat pentru o lingurita de branza. Dar parca as incerca si eu, nu de alta dar mi-e pofta si mie de branza dar asta cu calciu lactic este asa uscata, inecacioasa.
Pisik, sa stii ca si eu il puneam pe Filip pe jos, dar de cand cu frigul asta am rarit-o pentru ca si la mine e racoare. Si oricum nu-l mai pot invata acum sa stea lejer la 15 grade devreme ce eu l-am invatat la 23-25 de grade. Si nu sunt sarita de pe fix, asta este temperatura la care eu ma simt confortabil. Daca e mai frig de atat sufar cumplit brrrrr sunt friguroasa. Dar sincera sa fiu nici eu nu-l las pe pat de unul singur, poate doar la el in pat cu partea din fata ridicata, si nu poate sa cada oricat s-ar invarti.
Adina, laptele se opreste cu niste pastile: Dostinex sau bromcriptina cateva la numar si in 2 zile esti gata. Imi pare rau ca nu mai poti alapta si in continuare. Ema s-a invatat cu bibe dar e bine si atat cat i-ai dat. Noi avem doar masa de dimineata si cea de seara la san, dar inca sunt multumita ca este lapte destul pentru astea doua mese si e ok. Cand n-o mai fi nici asta zic si eu stop si gata. Nu stiu duminica cum voi face ca ma gandesc sa nu-mi explodeze tzatzele in toiul unei sarbe... ca la nunta deh...
Ioana, sa nu te superi pe mine dar m-a distrat concluzia ta apropo de doctorii decenti Pai cat de decent e doctorul ala care desi zice ca nu costa nik iti ia totusi 500.000?
Pediatra noastra a venit acasa in prima luna. N-am chemat-o in mod special, ci venea in principal ca sa urmarim cresterea in greutate ca alte probleme n-am avut. Prima data i-am dat 100.000 a doua oara la fel si apoi nimic pana in ziua de azi. Cand merg la cabinet nu astept mai mult de 5 minute pentru ca daca nu pot eu sa intru ma vede asistenta si ma cheama inauntru. SI nu este un impediment pentru mine sa mergem la ea ca este peste drum. In caz de vreo urgenta cred ca vine fara probleme, e cumsecade. De raspuns la telefon mi-a raspuns deci e ok.
Sunt curioasa de o chestie: mai este cineva care face vaccinul gratuit sau il cumparati toate?
Nelia, ce s-ti zic de traditii... ai zis cam tot ce se pune in baita, stiu ca atunci cand vine sa va faca festanie la casa trebuie sa pregatesti ceva de mancare, de preferat de post (asta pentru ca teoretic festaniile se fac vinerea sau in timpul postului) si sa servesti si preotul. SI trebuie sa ai grau, ulei si un vas cu apa, dar asta cred ca ti-a zis deja preotul. In rest sa fie intr-un ceas bun si sa va distrati pe cinste!
Auoleu ce de-am mai scris de 2 ore va citesc si ma kinui sa scriu mesajul asta...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Temperatura in casaCred ca eu sunt cea mai friguroasa dintre toate. La mine termostatul sta pe 24 de grade. Poate sa spuna cartea ce-o vrea, eu nu ma simt bine la temperatura mai mica. Degeaba ma imbrac cu 10 haine ca oricum nu rezolv nimic doar transpir, dar e o transpiratie rece si tot nu ma simt bine. Iar Patrick de la 22 in jos are nasucul rosu si manutele reci (aici seamana cu mine ). Iar in perioada in care am locuit in Brasov toate iernile am suferit de frig. Cei de la centrala termo mi-au mancat 10 ani din viata - fara caldura, fara apa calda dar cu plati de milioane. Degeaba stateam intr-un apartament enorm de 3 camere cand puteam folosi doar bucataria si dormitorul (camera cea mai mica) in care cumparasem un radiator electric si plateam inca o avere electricitatea.
Asa ca mi-am jurat sa nu mai rabd de frig. Mai bine stau in tricou la 24 de grade decat cu 10 haine pe mine la 20 de grade si sa simt ca imi e frig.

OlgaTraziu, multa bafta maine la testul de cetatenie. Tinem pumnii.

NewMami & Patrick Ryan

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;28/st/20050613/n/Patrick+Ryan/k/791d/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Buna dimineata!
Androix si Cristina face vaccinul gratuit. Pediatra noastra nici nu s-a dat in pomeneala de vaccin cumparat. Si nici nu l-as cumpara ca e prea scump.Da' ce au in plus astea cumparate? Reactii adverse mai slabe? Imi aduc aminte ce zicea Andreea.a de Eric ca a avut aceleasi reactii de la vaccinul cumparat ca si bebeii nostri de la cel gratis. La cati bani platim la asigurari, la cati bani dam pe lapte, cereale si alte alea, macar vaccinul sa fie gratis!Ca doar nu o sa ajunga sa faca bebei numai alde doamnele de bani gata!
Revenind la banii platiti la pediatru(va spuneam de prietena mea care da 100 RON), nu stiu de ce unele femei, mame au impresia ca daca dau mai multi bani copilul este ingrijit mai bine. Imi aduc aminte de o fraiera din maternitate care le infunda pe asistente si pe doctorite cu bani, ca la un moment dat neonatoloaga nu a mai vrut sa ii primeasca. Si ii spuneam toate din salon sa nu mai dea si ea radea si ne zicea :Ha, Ha, am venit eu si am stricat piata! Acum trebuie sa dati si voi sa se uite si la voi! Si copilul ei a stat la nu stiu ce aparate ca si ai nostri. Mai era una care se lauda ca a cheltuit 18 mil. lei in 4 zile de spitalizare. Eu cred ca este prostie si infatuare! Na ca am zis-o!
Babygirl, de la laptele prat este kk verde si nisipos. Si Cristina facea la fel in prima luna cand i-am dat Humana. Si incepuse sa si miroasa urat.
Va pupam si va dorin o zi buna, cu soare.

Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Neatza!

Babygirl, ce rau imi pare cu lapticul. Eu am terminat cu alaptatul cu 2 pastile de DOSTINEX (jumatate de pastila la 12 ore si legata la sani ca sa nu se mai produca lapte) si abia dupa 2 sapt. mi s-a oprit definitiv... Dupa tratament ti se opreste laptele dar nu de tot, mai curge cate ceva, apoi se opreste...
Iar faptul ca-i dai formula, de-asta este kk verde... Nu te speria! El isi schimba consistenta cu lapte praf!
Loreen, stiu ca BIOCRIPTINUL, medicul meu nu mi la recomandat ca trebuie sa-l iei cateva zile si cica este naspa, ca iti da senzatia de umflatura in sani, presiune mare si iti poate da stari naspa... Asa ca mi-a recomandat DOSTINEX care este super...
Si dupa terminarea alaptarii mi-a venit si ciclul. Foarte curat si exact in ziua in care imi venea deobicei. Adica nu mi s-a dereglat!
Nelia, la cele adaugate de tine mai poti pune si lapte si cum imi zicea Gabitza, la imaginatia fiecaruia!
Iar nasii in cazul nostru s-au ocupat de toate, lumanare, preot, haine bebe, paturica, busuioc, pentru noi cadou si multe altele.

Mergi la inceput

LA MULTI ANI! Matei (lucas)...

Noi nu am mai avut somn inca de la 6 dimineata si acum stau cu o cafea si incerc sa ma trezesc, ca am niste ochisori, mici, mici... Off! Cand or sa inceapa copii astia sa doarma si ei mai mult? Adevarul este ca Alex ieri mi-a dormit mai toata ziua dupa-amiaza, ca l-am plimbat la aer afara si saracutzul cred ca nu a mai avut somn noaptea!
Hm! Trebuie sa-l obosesc mai mult in timpul zilei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nelia, cred ca e OK tot ce-ai zis tu acolo despre botez. Noua preotul ne-a cerut si vin si o sticluta cu putin ulei, pentru mir. Noi am luat sticluta cu mir acasa, se zice ca e bine sa-l dai pe copil cind e bolnav sau are stari mai proaste. Apa de la baita de mir se arunca la radacina unui copac. Daca imi aduc aminte, sora-mea (ea e nasa lui Andrei) a mai luat si o fasa. Daca nu mai stii ce e aceea, e ca o banda de material, in cazul meu a fost bleu, cu care se leaga copilul cind e infasat.
Nu stiu daca acolo ai de unde lua cruciulitele acelea mici care se pun in piept la invitati si se tin amintire dupa aceea.
Sora-mea i-a dat lui Andrei un ban de argint, pe care si ea il primise la rindul ei la botez de la nasa ei. Mi-aduc aminte ca si eu si frate-miu am primit de la nasele noastre ceva de argint, banuiesc ca e o traditie si asta.
Aici este de asemenea obiceiul ca dupa botez sa nu pupe nimeni copilul pina la baita de mir, sa nu-i ia mirul.
Acum, ce sa zic, sint o multime de obiceiuri si traditii, daca intrebi mai multi o sa-ti zica fiecare altceva probabil.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei

Mergi la inceput

Gabitza, albumul Cu Andrei, poze noi, nu merge... Da mesaj ca cica au fost mutate sau ca nu mai exista!

Mergi la inceput