La bine si la greu impreuna (cap. 4)
Raspunsuri - Pagina 6
RO ANA spune:
Multumesc, multumesc ,multumesc
pentru suportul vostru moral.
Nu am mai fost azi la inseminare,oricum nu eram in stare cu durerile pe care inca le mai resimt.Ovarul drept il simt dureros la orice miscare pe care o fac, chiar si atunci cand merg.Acum mi-e frica sa mai "incerc" alt medic(poate imi sugerati voi ceva).
va pup si sa auzim de cati mai multi bebici
MURA spune:
RO ANA ma bucur nespus ca nu ai mai facut inca o inseminare.
ai fi avut niste dureri mult mai mari decat cele pe care le ai acum.
Ti-am spus eu nu am dormit o noapte intreaga si am avut niste dureri.... Doamne.... mi se face pielea gaina numai cand imi aduc aminte ce dureri am putut avea.
Ai dreptate, suntem din nou singure pe lume, fara doctor.
O sa fiu eu cobai in continuare si o sa merg la Dr, Protopopescu .
Sper ca pana la urma sa reusesc sa gasesc un doctor ca lumea.
Am cumparat si cartea ei despre reproducere asistata si FIV. Se pare ca e doxa in ceea ce priveste acest subiect.
Si pe de alta parte are si de unde invata pentru ca totusi chiar daca Prof. Ancar este acum batran si cam ramolit a avut ce invata de la el. A fost unul dintre primii care au facut FIV in Romania.
Eu sper sa fie bine.
Din cate am aflat de la fetele de la FIV este o doctora foarte buna.
Avem inca o dovada de la Monica-Elena care este pacienta ei.
Am o ultima speranta cu aceasta doctora.
Oricum de acum inainte o sa va povestesc tot, toate impresiile mele oricat de aiurea sau de paranoice mi s-ar parea mie.
Pentru ca acum , gandindu-ma in urma nu stiu de ce pe langa tot ce v-am povestit nu v-am spus si amanuntele acelea nasoale.
La Medsana programarile sunt programari, pe mine m-a uitat Matei cu proba in buzunar pentru inseminare, de la ora 7 dimineata pana la 9 cand a venit ea. Asistenta a venit la 8.30 si a pus proba la "cald", oare proba aceea mai era buna?????? Dupa 2 ore si ceva de stat la mine in buzunar????? Ma rog, am tinut-o in san la caldura dar totusi............
Nici in ziua de azi nu stiu cat de repede se prepara sperma si cat de repede dupa colectare trebuie introdusa , cert e ca eu stateam cu orele pe acolo intre cele 2 operatiuni.
Asta e.
As vrea sa pot sterge cu buretele tot ce am trait.
Am tot citit ca femeile care au probleme de infertilitate isi schimba dr. ginecologi, e o chestie psihologica si am crezut ca am luat-o razna si eu dar cum sa stai la o astfel de doctora? Cum puteam sa stau la Niculescu care mi-a spus ca sunt prea grasa (am 67kg) si de aceea nu fac copii si mi-a spus sa ma duc sa infiez un copil pentru ca arunc cu banii pe fereastra cu FIV ca nu sunt sanse.?????
Sau la Dr. Puia de la Giulesti care habar nu are de infertiltate???
Sau la Dr. Moraru la Caritas care macar a avut mila de mine si mi-a spus sa ma duc la alt dr pentru ca ea nu se pricepe la inseminari si altele.
La Ancar am fost si mi-a spus in 2 zile ba ca am trompele nu prea bune si la IAS risc extrauterina ba ca sunt bune si ca sotul e defect.
La Tutunaru.... nici el nu face IAS, in schimb vazand toate analizele mele (hormonii varza, ecografie cu endometru mic de tot si 1 folicul prea mic pentru ziua respectiva, spermograma sotului proasta) m-a trimis acasa sa ii pregatesc sotului mancarea preferata si sa facem apoi sex fierbinte si daca tot nu raman sa ma intorc la el. Asta dupa 7 ani de incercari. Ce credea el ca in 7 ani am dormit alaturi de sotul meu si am avut pretentia sa fac un copil? Stiam si eu ca trebuie sa fac sex numai ca nu am reusit.
Nu mai stiu daca am mai fost si la alti doctori.... parca nu.
Hai ca iar am scris un roman.
Va pup
tumpi spune:
Mura, in primul rand imi pare rau pt ce ti s-a intamplat.
Te inteleg perfect,fiinca am trecut prin experienta urata de a fi infectata cu chlamydia,mai ales ca nu aveam nici un fel de simtome ca sa pot sa-mi dau seama ca am asa ceva si un an de zile am facut tratament pana am scapat.Din pacate nici
nu am ramas.
Am facut si eu tratament cu Sumamed( si eu si sotul)si imi aduc aminte ca am facut chiar 6 zile tratament.A fost crunt, la inceput a fost un soc,mai ales ca mi-a iesit la analize pe langa infectia cu chlamydia si cea cu ureeaphlasma.Am facut tratament la inceput cu Wilprafen,ureeaphlasma dispare,chlamydia, nu.Si uite asa,luna de luna speram ca analiza va iesi negativa.Nu vreau sa te descurajez,dar tb sa fi pregatita pt orice.Nu stiu daca tie dr ti-a spus ca pe langa faptul ca tb sa urmeze si partenerul trat., tb sa va si protejati, oricum am observat ca nu ai avut contact in perioada asta.Oricum daca e sa fie asa pana la momentul in care vei repeta analiza, tb sa te protejezi.E cel mai cumplit atunci cand incerci sa ai un
sa faci
protejat.
Oricum undeva in arhiva tb sa existe subiectele mele despre chlamydia(undeva incepand din martie 2003).
Eu va urez la toate multa bafta si sa deveniti toate mamici cat mai curand
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
cristinici spune:
Mura pot sa-ti spun ca imi pare rau pt ce ti s-a intamplat.
De unde ai cumparat cartea dr Denisa Protopopescu, pt ca la noi nu se gaseste si m-ar interesa si pe mine.
Normal dupa inseminari n-ar tb sa ai asemenea durereri. Eu am facuit 2 FIV nereusite si am vazut fete care faceau inseminari si nu aveau asemenea dureri.Iti doresc sa reusesti si sa ne intalnim cu tatele la [gravi
cristinici
RO ANA spune:
Draga Mura, astept cu interes cat mai multe date despre DR. ta.Poate ma reorientez si eu catre ea. In privinta Dr. Matei pot spune si eu ca recoltarea s-a produs la 8.45 si ea a venit la 9.30, inseminarea a avut loc la 12(Mihalache a avut o cezariana care a durat foarte mult) si a fost foarte placut sa stau 4 ore pe holul spitalului .Dupa inseminare am stat jumatate de ora dezbracata intr-un frig ingrozitor(ma gandesc ca poate si din aceasta cauza ma doare burtica,probabil ca am si racit).Din pacate cand am facut inseminarea mai erau doua fete, deci material didactic este din belsug....
lucia1 spune:
Fetelor,va doresc multa mafta la toate cele care vor sa inceapa tratamentul pt FIV.eu cred ca am sa incep al doilea FIV prin ianuarie,anul viitor.Am bagat actele la casa de asigurare,iar "imbecilii"de aici pt am face ICSI vor doua spermograme ale sotului meu.o spermograma le-am dat-o(facuta pe 29 sept)si mai vor inca una peste 3 luni.adica trebuie sa mai treaca 2 luni sa-si mai faca o spermograma deoarece spun ca in astea 3 luni 
se pot imbunatatii si nu avem nevoi de ICSI.Deci trebuie sa mai astept din cauza lor inca 3 luni.ca altftel nu imi platesc jumatate din FIv.am 10 spermograme ale sotului meu care sunt urate,dar ei au spus ca nu ii intereseaza cele vechi ci vor altele noi.ei cred ca se pot imbunatati 
cu aer.Eu una mai am de asteptat.Deci pana atunci astept vesti de la voi.PUPICI!
kla78 spune:
MURA-eu stiu ca inseminarea se face la cel mult 2 ore si 30 minute de la recoltarea spermei!in acest timp ii baga la centrifuga si ii alege pe cei mai buni,iar apoi ii pune in solutia aia roz.
"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho
kla78 spune:
MURA- am uitat sa-ti zic ca m-am infiorat cand ai zis ca ti-a deschis colul cu pensa.....brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..........si punea pagini din calendar pe masaaaaaaaaaa...........ufffffff
eu la nici una din cele 5 inseminari n-am avut durerile care tu si ROANA le-ati avut,ma pisca putin cand ma insemina dar era ca si o piscatura de tantar,dar era chestia de cateva secunde.........ajungeam acasa si nu aveam nimic,nici sangerari,nici dureri nimic!
important este ca ai luat o decizie buna si mergi la alt medic si sper din tot sufletul de data asta sa nu mai treci prin ce ai trecut.,sper ca ai facut alegerea buna.
ROANA-bine ai facut ca nu ai mers la a doua inseminare....
pupici
"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho
M Oana spune:
Eu m-am intors de la inseminare cu Moisa si sunt 

Nu m-a durut si nu ma doare nimic....
Natashica mare adevar ai grait acum 15 zile cand mi-ai spus sa nu ma duc la Mihalache, ci la Moisa.....
piccaflor spune:
IOANA si MONICA-ELENA sa va traiasca ingerashii si sa aiba parte numai de bucurii
...
MURA iti urez multa bafta cu DR Protopopescu!...
KLA ,luni incepi pregatirea pt FIV,nu?...sint alaturi de tine cu gindul si cu sufletul...MULT SUCCES!
Va pup pe toate