minciuni
Sotul meu ma minte....as vrea sa inteleg de ce.
Minciuni de genul salariu, functie la serviciu, lucruri pe care le face care daca ar fi adevarate i-ar atribui o importanta mai mare. Le exagereaza, mai bine spus, sau le dubleaza, nu stiu cum sa va spun.
face chestia asta dinainte sa ne casatorim, am crezut ca s-a oprit, cu toate ca aveam mereu banuieli, dar am aflat de curand ca nu.
De ce?
Exista solutie?
Raspunsuri
Dorsilia spune:
da, te minte, exagereaza, omite anumite lucruri cu buna stiinta, pt ca, presupun, are complexe, o stima de sine scazuta si nici nu are incredere ca tu nu l-ai judeca pt ca este asa cum este...incearca sa-si confectioneze o imagine asa cum crede ca ar trebui sa fie sau cum crede ca ai vrea tu sa fie
dariana spune:
Am uitat sa spun ca eu nu sunt singura persoana pe care o minte si cred ca lucrul asta e important.
Asa am zis si eu....probabil un comlex, dar pana unde sa ajunga acest complex? La un moment dat i-am si spus asta si a ras de mine spunandu-mi ca de cativa ani e o moda, ca vezi doamne auzi la tv tot felul de chestii si repede si tu.... hop..."complex".
Asta nu cumva e deja boala?
Chiar am nevoie de sfaturi, nu stiu ce sa cred, sunt derutata. Cand e cu mine pare un om normal, si cu oricine dealtfel, insa minciunile pe care le spune si care ma pun pe ganduri (cu toate ca sunt foarte bine legate si daca nu l-ai cunoaste chiar ai crede, pana si parintii lui cred) ma pun pe ganduri rau de tot.
Lona spune:
Se cheama mitomanie poate, si se rezolva, in cazurile fericite, la psiholog. Am avut o amica in aceasta situatie, intai ma suparam pe ea, apoi mi-am dat seama ca e bolnava. Dar ea "revenea" asupra minciunii, si recunostea ca a spus un neadevar, dar asa "i-a venit" in acel moment.
Poate nu-i asa de grav totusi, si este vorba despre ce spunea cineva aici, un complex de inferioritate pe care incearca sa-l acopere. Sau pretinde ca este altcineva decat in mod real pentru ca mintea lui si-ar dori cu adevarat aceste lucruri, iar frustrarea...
klumea_blondy spune:
am avut si eu o prietena care mintea de navaleau pinguinii!facea adevarate telenovele si faza tare e ca e credea ce spunea,astfel incat si dupa o perioada de timp daca o intrebai,tinea minte ce mintise!nu mai stiu nimic de ea de vreo sase ani!
poze noi cu bubu
http://photos.yahoo.com/klumea_blondy
rares andrei (29.11.2004)
noltic spune:
Buna Dariana! In ce conditii exagereaza sotul tau? E vorba de situatii mai speciale sau face asta mereu??? Este o diferenta intre un barbat complexat de sotia mult dorita sau un barbat care traieste in alta realiate. Stii cumva de cand are aceasta tendinta de ascundere a realitatii??? Observi ca nu o cataloghez ca si minciuna pentru ca atitudinea lui fata de realitate poate avea o motivatie ascunsa, bine intentionata comaparativ cu "neputinta " lui de a judeca prezentul, sau poate fi exprimarea permanenta a tipului obisnuit cu orice pret sa castige, sa fie deasupra cu orce pretz! Gaseste-i te rog o incadrare in aceasta schema si vom putea gasi o solutie de rezolvare echitabila amandoura. Tu il cunosti(ar trebui) cel mai bine dupa mama lui. Ce parere ai?? Astept un raspuns.
Cu respect,
Nick!
heny spune:
Exista minciuna normala si patologica. Atata timp cat el constientizeaza faptul ca a spus un neadevar nu e asa de grav. Va minti in continuare daca i se ofera recompensa, adica ceilalti vor crede neadevarurile spuse de el, asta fiind scopul pentru care minte. Asa se simte el bine. Daca depaseste acest prag si nu mai recunoaste minciuna, iar relatii cu cei din jurul sau se deterioreaza, atunci e o stare patologica care necesita tratament de specialitate (psiholog).
Mitomania se instaleaza pe fondul unei tulburari afective sau de personalitate, creand un mediu fictiv ce-i asigura individului starea de bine pe care acesta o cauta. Pe scurt cam astea sunt in linii mari caracteristicile mitomaniei.
Noltic are dreptate; analizeaza si vezi in ce categorie se incadreaza sotul tau.
dariana spune:
Buna!
In primul rand va multumesc ca sunteti alaturi de mine si vreti sa ma ajutati.
Noltic, nu stiu exact sa-ti spun de cand a inceput sa minta( pt ca este minciuna, nu este ascunderea realitatii, adica nu omite anumite lucruri adevarate, ci inventeaza unele) dar stiu ca inca dinainte de a ne cunoaste noi. Dupa ce ne-am cunoscut, la ceva timp, si i-am descoperit prima minciuna, am aflat ca nu eram prima persoana mintita, din aceeasi categorie facand parte si prietenii si chiar si mama lui. De recunoscut a recunoscut foarte greu, dupa o lunga cearta care s-a finalizat cu amenintarea mea ca daca nu-mi spune adevarul ne despartim; ii spuneam exact de unde stiu, unde a gresit in ascunderea minciunii si tot cauta o scapare....un raspuns... si o tinea una si buna pe a lui pana cand, v-am zis, de frica sa nu ne despartim a recunoscut.Cand l-am intrebat motivul pentru care a facut asta, mi-a raspuns evaziv: "de prost".
Nu stiu in ce categorie sa-l incadrez pt ca se potriveste cu ambele descrieri, poate e un fel de grandomano-mitoman, nu stiu ce sa zic.....
Problema este ca imi doresc foarte mult un copil si avand probleme de ambele parti trebuie sa facem o groaza de tratamente, analize, ne chinuim de vreo 2 ani si nimic, nimic, iar in situatia data nu mai stiu daca sa dau inainte sau sa spun stop, sa ma opresc aici, pana nu e prea tarziu.
Jocelyn spune:
dariana, si eu cred ca minte, nu e o gluma si nici ceva de care poate scapa intr-o zi fiindca s-a obisnuit sa o faca. Mare lucru ca te-ai casatorit cu el in aceste conditii; sincer eu cred ca are nevoie de ajutor specializat si daca el nu realizeaza ca are o problema care trebuie neaparat rezolvata, nu vreau sa ma gandesc cum vor evolua lucrurile.
Atat timp cat el continua cu minciunile, un copil ar agrava situatia si nu stiu daca ar fi un bun exemplu pentru bebe. Te cred ca va doriti f mult un copil dar macar in timp ce incercati el sa caute ajutor si sa-si rezolve problema.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
Principesa spune:
Darian, propun sa depatologizam subiectul dar sa ii acordam semnificatia cuvenita.
Mitomania este minciuna compulsiva care are drept finalitate atragerea atentiei.
Pe undeva cred ca si sotul tau doreste sa capteze atentia. Dar el mai face ceva. Isi construieste realitati imaginare pe care le serveste celorlalti.
Si asta este o problema de fond. Adica de valoare personala. Pentru ca el probabil nu are sentimentul ca asa cum e el e bine, e suficient,e valoros si poate fi iubit si acceptat.
Se poate remedia dar numai daca el isi recunoaste si asuma aceasta situatie
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
dariana spune:
Principesa,
e greu ca el sa isi accepte si sa isi recunoasca situatia, sub nici o forma nu vrea sa recunoasca ca ma minte si mi-ar fi destul de greu sa ii demonstrez ca este asa si ca stiu.Esti sigura ca nu este o boala si ca se poate recupera? Eu deja incep sa ma indoiesc de recuperare pt ca sunt minciuni fara rost, oricum el acolo unde lucreaza de ex. e vazut destul de bine, este o persoana destul de importanta, are salariu destul de bunicel dar el toate astea mi le transpune deja la puterea a doua. Si de ce? Ca eu nu as fi nemultumita de el asa cum este in realitate, ba chiar m-ar bucura sa fie sincer si sa nu mai fie asa de 'increzut'.