Oligospermie (13)- putini, da' (ne)buni!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

La spermocultura sotului meu i-a iesit iar mycoplasma, slab pozitiv de data asta, deci tratamentul cu ofloxacina nu a fost foarte eficient. Acum Matei ne-a dat Sumamed(= azitromicina) de 500 mg 2/zi timp de 2 zile si apoi cate una /zi timp de 3 zile. Daca auziti la stiri ca o femeie tanara si infertila a facut explozie, sa stiti ca despre mine este vorba, explodez de atata antibiotic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

quote:
Originally posted by AYSHA 2

Azi, la ora 20, pe acasa TV , la povestiri adevarate, un documentar despre "fabrica" de bebei de la Giulesti. Au avut mai multe succese recente si le mediatizeaza. Abia astept sa-l vad...

Am citit ceva in presa de ieri dar m-a apucat si n-am mai retinut detalii. Doar ca la sfarsitul asta de saptamana s-au nascut o multime de conceputi prin FIV sau IA. Doua "perechi" de tripleti (trei fetite si trei baietei), doua de gemeni si inca cativa unicati. Mare bucurie trebuie sa fie pe coridoare.... La ora 20.00 pe AcasaTV zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Oana, cand faceti inseminarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Auleooo, va rog nu dati cu rosii, sunt io Lascaricaaaa!

Domnu Titelu', pai tocmai spusei mai sus ca de asta mi-e si mie teama, procentul celor atipici fiind destul de mare, si doar 39%forme tipice... Acu' daca ma iau dupa Oana, care le zice atat de bine, raportat la volum, nu-i chiar asa de speriat, nu-i asa Greule? asa ca te rog eu nu mai exagera, cu combinatii de n luate cate k si nu-ti mai face sange rau ca ma faci sa ma simt ca o muratura lipsita de suflet, daaa? Ori intentia mea de-a dreptul pasnica si inofensiva este numai si numai aceea de a va ridica moralul, si nicidecum de a pune sare pe rana...

Natashico, am sa-ti ascult totusi sfatul si am sa va scutesc de "suferinta" cu cifra buclucasa (Desi VA JUR ca h-abar n-aveam de ordinele astea de marime, credeam ca mai importanti sunt ceilalti parametrii...)

Oana, bafta maxima azi la Moisica, la eco...pana la urma pe cand inseminarea? ca sa stim cand tinem pumnii ca sa-l gaseasca taman pe Fat-Frumosul tau cel brunetel la prelucrare...

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madana spune:

Buna ziua, ma declar si recunosc ca sunt un spion de pe la saloanele alaturate. Citesc cat pot de des ce se scrie pe la "oligo putini dar buni" (recent s-a mai adaugat un ne pe acolo pe undeva) si nu pot decat sa sper ca nu supar pe nimeni din cauza asta.

Inteleg ca pe aici mai gasesc din cand in cand cate un domn care nu se teme sa-si impartaseasca experientele si gandurile cu o gasca de viitoare mamici.

Sotul meu se incadreaza in categoria polispermistilor (nu am acum valorile sa vi le spun dar maine revin cu cifrele de rigoare). Chestia e ca dr. i-a facut o trimitere la Medsana sa-si faca un examen endocrinologic undeva prin august si nici pana acum nu am reusit sa-l duc (se fofileaza de fiecare data cand aduc vorba de asta). M-am luptat cu el si cand a fost vorba de spermograma dar am reusit intr-un timp destul de scurt sa-l conving.

Nu prea il inteleg. Am folosit cam toate metodele: si cu frumosul, si cu crize de isterie si cu intrebari retorice de genul"tu sigur vrei copii?", si cu vorbe de duh de genul "singura eu nu pot" si altele. Eu inca mai insist dar deja devine frustrant.

Poate se gaseste cineva care sa ma lumineze in privinta acestui refuz repetat de a se duce la un dr. care, culmea, nu-ti cere probe de tot felul de secretii, sau alte chestii organice. Poate e ceva ce eu nu inteleg, mi-ar fi mai usor sa abordez problema data viitoare.

Pup toate fetele si toti baietii oligo, normo sau poli in egala masura.

:Dana

Mergi la inceput

Marrina, da. Citeste la "discutii generale" subiectul "Fabrica de bebei de la Giulesti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Madana barbatii nu au instincte/dorinte/idei fixe in ceea ce priveste bebicii, asa cum avem noi. Ei prefera sa faca calcule legate de masini, calculatoare....., decat sa calculeze ovulatii si analize hormonale. Chiar suntem absurde in conceptia lor, dar, avocateste vorbind, fiecare ar trebui sa-l inteleaga si respecte pe celalt. Si asa cum noi respectam jumatatile lor absurde (accept sa se scoale la ora 7 sa se duca cu masina in service, pt ca si-o stie bolnavioara) si ei trebuie sa respecte jumatatile noastre absurde (adica sa se scoale la ora 7 si pentru a dona sange o data la 3 luni, de dragul urmasilor si de dragul nostru). E un schimb echitabil......
Si acum noile informatii legate de infertilitate:
1. Motilitatea rapida si progresiva egala cu zero nu are nici o relevanta pentru Moisica, cica: "Din 50 mil/ml (202 mil totali) gasesc mai mult decat suficienti pentru inseminare, iar natural puteau ajunge si singuri la destinatie cu toata astenoteratospermia moderata, indiferent de cele 24% forme tipice.";
2. Credeam ca mucusul cervical translucid si suuuper abundent e mucus ovulator, de fapt, translucid si abundent e preovulatorul cu 2-3 zile inainte de ziua cea mare;
3. Inseminarea s-a mutat pe sambata-duminica, adica zilele 15-16. In septembrie am ovulat in ziua 16, deci se pare ca am de a face cu o astfel de luna, desi predomina lunile cu ovulatie in ziua 12 si faza luteala de 16 zile.
4. Din ziua 10 pana in ziua 13 endometru a crescut cu 0,7mm/zi, iar foliculul cu 1 mm/zi, fara nici un medicament. Astept ca in urmatoarele 2-3 zile sa creasca endometru cu 1 mm/zi si foliculul cu 1,5 mm/zi, caci in preajma ovulatiei cresc mai mult. Daca nu se va intampla acest lucru, pica inseminarea de luna asta, iar luna urmatoare trec pe stimulari + inseminare.
Ce-mi place cand imi fac lectiile bine si cand nu bajbai.......

Mergi la inceput

Oana, pretioase informatiile tale. Tine-o tot asa si in we intri in gara pentru a lua trenul spre mamici. Cand te mai masori ?
Mucusul ovulator este glera filata, adica cea care are niste firisoare albe prin ea, e diferita de egg white
Iti tin pumnii
P.S. Ai vazut ca te-ai stresat degeaba ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Scumpa mea, urmatoarea monitorizare e sambata (ziua 15).
Ar fi culmea ca taman in luna asta sa nu am o ovulatie betoon, dar daca asa va fi, macar stiu ce am de facut luna urmatoare. Daca apar intepaturile de ovulatie pana atunci, promit sa va anunt, adica sa spuuuun la tooot forumul....
In ceea ce priveste mucusul, eu functionez cam asa: din ziua 8-9 este cel alb mat/opac, apoi translucid (limpede precum cristalul) si iarasi mat. Firisoarele inca nu le-am studiat, dar bine ca am aflat de ele, ca sa am in ce sa-mi dau doctoratul........
Sotia lu' Greu' ce intrebari ai pentru noi, ca avem deja studii taaaare aprofundate in domeniu?!

Mergi la inceput

La un alt subiect scria ca emisiunea despre giulesti e la 17, 30, azi. Pardon ! Io ma uit

Mergi la inceput