Mamici de septembrie-octombrie 2005 (93)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna dimineatza frumoaselor!!!
Eu am avut un week-end naspha; fata mea se cam mataie, e cam plangacioasa, nu stiu ce are...m-am speriat rau sambata, mi-era frica sa nu fi racit(ca asa se intampla toate, in week-end si eventual noaptea); sotul meu e racit si umbla prin casa cu botnita (din aia de-si pun medicii in operatii) si nici n-a mai intrat in camera copilului; asa ca le fac singura pe toate; asa, fata mea are de sambata dimineatza un soi de diaree, de fapt nu stiu daca e chiar diaree, dar face kk cam la 2 ore deci de 10 ori pe zi de unde facea o singura data pana acum; si bineinteles, in timp ce o schimb, imi face pe maini, dup-aia completeaza si cu pipi, cred c-ar trebui sa joc la loto! o data mi-a facut pe fata ca stateam eu concentrata mai aproape s-o sterg bine prin cutele acelea! Asa am tinut-o si sambata si sambata noaptea si duminica si azi noapte; si in plus e fornaita rau, era ea si inainte si ii dadeam cu ser in nasuc dar acum parca e mai rau; si de la atatea strigate (sau nu stiu daca de la asta sau e altceva) a ragusit si are o alta voce, mai dogita!; bineintels ca m-am speriat, am sunat medicul inlocuitor (ca a mea doctorita e in China) si m-a pus sa-i iau temperatura si sa-i dau 3-4 picaturi de algocalmin fiola daca are peste 38; noroc ca n-a avut, a avut 37 cu 4, cu 5 si cu 2; cica e normala temperatura asta la nou-nascuti; sa mai precizez cum m-a facut cand i-am bagat termometrul in fund? (ca doar stimuleaza defecatia, nu?)
Si uite-asa dixtractie! Se pare ca n-are totusi nimik, asa sper, parca face kk mai putin acum (dar tot la 2 ore) si nu mai e asa ragusita; in principiu incerc si eu sa n-o mai las asa sa planga, ca spre seara iar e ragusita...ofofof...nici n-am scos-o afara in week-end, i-am facut totusi baita; probleme!
Ioana, tu ziceai ca Miruna face de multe ori pe zi; dar face si cand o schimbi sau doar o gasesti cu pampersul plin, o schimbi si gata?
Perioada asta a vrut sa manance si mai des, la max 2 ore, chiar m-a solicitat rau si nu prea aveam asa de repede lapte (dar am avut totusi); oricum i-am dat, ca mi-era frica sa nu se deshidrateze!
Jadi, si eu am observat ce zici si tu despre Vladut; a mea dupa ora 1 la pranz incepe sa bazaie, o fi treaba cu viata sociala? I-am agatat niste desene cu culori vii de patut si holbeaza niste oki la ele cate o juma de ora! Dar dup-aia tot plange! Si trenul ala de te loveste cand vine alaptatul trece si pe la mine!
hai ca v-am facut capu' calendar!
Cum e cu aviara? Voi mai mancati puisori si oua? Vorb-aceea, gaina batrana face ciorba aviara buna! Fac eu haz da e cam naspha, la cum se gandeste romanasul sa mai scoata ceva bani, sa n-ajunga din gainusele celea prin buticuri la vanzare...si pe urma stire la TV ca uite ce-am gasit, dar deja haleala se si digerase...hmmm...

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Gina, ai o minune de fetita! SI zambareatza si strengaritza, ne-a facut cu okiul!
O sa-mi trec si eu adresa pe adresa comuna, am uitat, tot ma luam cu altele si uitam sa ajung si pe-acolo; e tare frumos sa primesti si sa trimiti felicitari, intr-adevar!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Neata fetelor!

mihaela, sa te invat un secret: inainte de a-i scoate pampersu vechi, flexeaza-i genunchii peste burta, asa usor, de mai multe ori, ca o ajuta sa faca kk sau macar sa se pirtziie. Noi ii mai flexam genunchii si dreapta stinga; si daca faci citeva minute asa, se evita accidentele. A mea doar mai trage cite un pirtz in timp ce o schimb (evident cu tot cu kk, dar putin, trebuie doar sa o sterg din nou, nu pateaza nimic).

La noi in continuare se consuma 10 pampersi pe zi.

Ioana & Miruna

Mergi la inceput

gina, ma bucur ca ti-a mers! Frumoasa fata, dar frumoasa si mama.

Ioana & Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Tot zicea Mihaela de kk des, si fii-mea de ieri noapte pana aseara a facut de 5 ori, unde inainte facea doar o data pe zi. Si vrea sa manance mai rar. In loc sa manance la 4 ore, a mancat la 5, 6 chiar 8 ore. Ieri noapte a mancat la 12 si a mai mancat apoi la 8 dimineata! Rar mai cere papa la 4 ore. Nu stiu ce-i cu ea, ce sa-i fac. Daca o trezesc sa manance, nu mananca. Imi arunca laptele pe bluzita. Am cam lasat-o sa manance cand a vrut ea. Iar cu kk des, azi il sun pe dr. daca tot asa face.

Mergi la inceput

Cred ca toate s-au incolonat si au plecat sa nasca in gashca.

Miruna a inceput deja sa-si manifeste personalitatea; daca nu-i convine ceva nu mai scirtziie ca pina acum, ci tzipa sanatos. Eu cu kk nu ma sperii, cica daca sint alaptati la sint pot avea oricite scaune, de la 1 in sus; consistenta stiu sa o deosebesc, ma prind singura cind e diaree si cind nu. A avut diaree acum 3 zile, dar stiam ca o sa aiba, am mincat clatite cu dulceata, si observasem din primele saptamini ca dulceata si ciocolata nu-i fac bine.

Se mai gindeste cineva sa mearga de revelion la munte cu bb, sau numai eu sint dusa cu pluta?

Ioana & Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns latrishia spune:

Eu nu m am incolonat la nascare Ioana, am rabdare. Muntele mi a trecut si mie prin cap, dar nu sa iau bebeul cu mine, asta kiar era exclus. Nu cred insa ca ma lasa imina sa las bebik de 2 luni acasa.
Pupilici

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

Jadi, imi dau seama ca nu-mi va folosi mult pompa..ma gandesc la spital, ca va trebui sa-mi desfund canalele..si Ioana zicea ca i-a fost ft folositoare. Ah, era sa uit, fratele tau cum iti trimite pachet din Canada? Prin posta? Ca as vrea si eu sa-i dau comanda lui frate-meu de neste chestii, da mi-e cam frica sa le trimita prin posta..ca astia le cam "fac pierdute".
Nici eu nu am nascut inca..daca stau bine si ma gandesc, nu stiu de ce suntem asa grabite noi burticile..ca pana nu ajungi la termen nu poti zice ca de ce nu ai anscuit inca..nu? Cumnata-mea sa se planga, ca a stat atat peste..
Mi-am trimis si eu adresele pe adresa comuna (de mail si domiciliu:)
Va pup..ma duc sa mai beau niste laptic..

bebe alex la purtator
38++ sapt. AMR 8 zile

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Fetelor , eu cred ca frigul ii face mai cacaciosi pe astia mici... eu nu ma pling ca face prea des, trage bashinele in schimb ( cu stropi) iar kk o face cam apoasa (chiar nu imi dau seama ce aliment nu ii prieste, am scos merele si nexam, la fel si fideaua cu lapte, inca mai testez). In schimb face pp in nestire, iau cite o tona cu pampers cu tot si nu va spun ca peste noapte se uda de la pampers pina la ceafa. Si la mine a inceput sa se trezeasca mai des si iar dau vina pe frig, eu il invelesc cum trebuie dar lui ii place cu miinile pe afara si trage toate paturicile in jos si se dezveleste pina la briu.
Dimineata pina sa il schimb udasem bluza de pijama de la titi de mai aveam un pic si o storceam de lapte. Oricum incepe sa se golaneasca si mama ma asigura ca odata ce creste nu va mai dormi asa mult si se va schimba un pic in rau, asta ca sa ma pregateasca psihic.

Mihaela si bb-le meu e fornait nevoie mare ii torn apa de mare cu puf puful si crede-ma ca vine cu un jet de nici cei mari nu pot rezista. Plinge un pic si se linisteste, dar tot fornait este... ca un om care nu stie sa isi traga nasul... azi dimineata am reusit si i-am scos un muc din nas.

Eu nu ma agit cu gripa aviara, atita timp cit fireb carnea si ouale foarte bine. Vorba sotului meu, fa o omleta da sa o fierbi la 70 de grade ca doamna Basescu.

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

buna fetelor!
si la mine bebe face kk de 6 pana la 8 ori pe zi, asa a fost mereu, si credeam ca asa trebuie, acuma vad ca alti bebelusi fac o data pe zi!
si noi papam completare milumil 1, nu mereu, numai cand vad eu ca nu se satura de la mine si plange de foame. eu ii dau intai san si apoi daca mai e nevoie inca 30 sau 60 ml. milumil, cat vrea sa manance.
pentru colici sab simplex si mai bem si ceiut baby drink cu biberonul.
vreau sa va spun ca si mie mi-a fost teama ca nu o sa mai vrea bebe san dupa ce papa cu biberonul lapte praf, dar nu e deloc asa, la mine, dupa san, cand ii dau bibe, se incrunta si se stramba cat poate. trebuie sa ii picur putin laptic in gurita si abia atunci primeste bibe. deci clar ii place mai mult sanul!
hai sa va zic o faza tare!
v-am zis ca ne curgea ochisorul drept rau de tot, am fost la oftalmo, am schimbat picaturile, i-am pus si din astea 3 zile de cate 4 ori pe zi si nimic... era din ce in ce mai rau, secretia devenise verzuie si ochisorul nu-l mai deschdea deloc, de lipit ce era. si vineri seara vine nasul pe la noi, era si mama si insista sa-i pun laptic in ochi. eu nu si nu ca nu ma iau dupa leacuri din astea babesti.....in fine pana la urma cedez si ii picur un pic de lapte in ochi copilului si.....minune fetelor, pana dimineata nu i-a mai curs deloc ochisorul, si acum ne-a trecut de tot, nu mai avem probleme!
si faza tare azi dimineata cand am avut iar programare la oftalmo pentru control si dr. multumit zice ca uite ca i-a trecut ! si nu pot sa va povestesc ce fata a facut cand i-am zis ca i-a trecut de fapt cu laptic ne-a zis si de canalul lacrimal ca e ok, deci ne-am mai linistit un pic! acum mai tragem cu buricutul, dar sper sa fie bine !
ioana, la voi cum mai e cu buricutul?
azi as fi iesit pe afara cu bebe ca vroiam sa merg la biserica sa-mi citeasca si mie molifta aia, dar bate vantul asa de tare..... oricum am iesit dimineata la oftalmo, dar doar asa pana la masina si la clinica si inapoi. la clinica de oftalmo, ne-a programat mereu la prima ora, si am fost primii, nu mai erau alti pacienti, sa nu contaminam copilul cica, mi-a placut ca erau atenti la detalii

irina, voi iesiti afara azi? hai ca poate saptamana asta punem de-o intalnire ce zici? depinde si de vreme.....
mary si bebe Andrei

Mergi la inceput