Bebelusi de mai-iunie 2005 (21)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

LA MULTI ANI, THEO!
Crissi, sucurile de la Hipp NU contin: arome, conservanti, zahar, gluten si fara adaos de proteine de origine lactica, agenti lianti. Loreen ti-a spus de borcanelele gen pireu, dar sticlutele sunt cu suc curat si scrie ca contin fructe 100%.
In general pireurile au putin zahar, dar eu nu cred ca sunt daunatoare pentru ca sunt facute si testate special pentru bb.
Mai e gama Nestle, Melin si Hame (asta cred ca e romanesc) si Bebelac, parca.
Daca ai indoieli nu folosi borcanasele.
Eu voi merge in general pe borcanse, dar nu zic nu si la ceva facut de mine.

Azi vreau sa incep si eu cu suc de mere HIPP.

Loreen, asa cum zic si fetele trebuia sa iei 783. Eu azi iau primul 783 (s-a rotunjit in fav.), dar partea nasoala e ca cei de la sindicat mi-au retinut cu NESIMTIRE cotizatia, cu toate ca contractul meu de munca e suspendat pe perioada CIG-ului. Ii tolerez asa pana la Craciun si daca pe mine ma sar din schema cu "cadoul" pe motiv ca mi-e suspendat contractul va fi vai si-amar de capul lor (sau c...l).
Sunt chiar curioasa ce raspunsuri "oficiale" vei primi de la servici.

Multumim mamicilor pentru urarile de ieri, aceleasi ganduri bune sa va insoteasca si voua bb si copilasii!

Ce bine e in casa, caaaaald!!! Afara nu-mi vine sa scot nasul, dar e musai. Vine iarna, fetelor!

Loreen, i-ai facut/faci vaccinul antigripal si Biancai, dar Deliei?

POZE PROASPETE

Eli mami de Bianca & Andreas

www.snugglepie.com/ezb/266034.png" target="_blank">BIANCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Babygirl, si pe mine m-a cutremurat mesajul ala unde am dat link, ca nici nu am stiut ce sa spun. Cat despre alimentatie, eu am alaptat pana la 3 luni si de atunci suntem pe biberon. Bebelina mananca destul de putin, asa ca atunci cand am fost la controlul de 5 luni si ne-am vaitat la pediatru el ne-a spus sa nu o fortam cu diversificarea ca pana la 6 luni gaseste tot ce are nevoie in lapte si suplimentul de vitamine ADEC pe care i-l dam. El ne-a spus ca diversificarea se incepe cand copilul mananca tot laptele si manifesta apetit. Daca nu mananca bine, cum e cazul nostru, introducerea unor gusturi si texturi noi risca sa o perturbe si mai mult. Aici asta e moda acum si copiii care incep diversificarea mai tarziu mananca la fel ca ceilalti, asa ca o fi bine, n-o fi bine, noi stam pe lapte inca o luna. Am cumparat deja cereale si borcanele cu piure de fructe, dar…sunt inca in dulap! Dezvoltarea gustului se face dupa 1 an.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Fetelor, eu cu diversificarea sunt cam cum a fost Loreen la primul copil. Sunt plina de curaj si ma avant cu capul inainte. Filip baga sub nasuc tot ce-i dau, nu mi-a facut nazuri la nimic, iar eu am prins curaj si nu m-am cramponat in atatea zile de supa strecurata, atatia mililitrii etc. I-am dat azi supa strecurata, din prima ce cantitate a vrut el, adica daca i-a placut si a baut 100 ml atata i-am dat, desi eu aveam pregatiti vreo 150. Apoi maine iar la fel, nu l-a durut burta nimic, pai de a treia zi am inceput sa-i pasez legumele si sa-i ingros supa, si din a patra zi i-am adaugat si cartoful care cica la inceput nu e prea indicat ca fermenteaza, adica sa dai asa cu moderatie. Iar azi cand cred ca avem vreo saptamana de cand ii dau supa de legume i-am fiert si o pulpa de pui. Daca ii place si asa mai departe de maine poimaine ii dau si o inghititura de carne, mai intai cate putin apoi din ce in ce mai mult. Si gata.
Eu ii pun asa: morcov, patrunjel radacina, telina, cartof si azi i-am adaugat si ardei.
Merg asa pe ghicite, pe incercate, adaug treptat si de una si de alta. Adevarul este ca nici nu prea mai citesc ci fac dupa capul meu ca sa nu ma paraseasca curajul. Ca ma cunosc foarte bine: daca citesc despre ceva sigur gasesc pe undeva ca cutare lucru nu este bun si imi iau campii. Asa cum am gasit un subiect la parintii intreaba unde cineva imi tot zice ca uleiul volatil de fenicul poate sa provoace convulsii si alte alea Pai io beau la ceai d-ala ca sa fac lapte de pana acum trebuia sa dau in beri-beri

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

corni, mie imi zicea dr cand a implinit ema 4 luni sa-i dau supica strecurata cu morcov, ardei, telina, pastarnac, cartof, verdeata, sare. i-am facut, dar fara sare. a varsat asa de nasol incat de atunci nu i-am mai facut, dar ma gandesc sa incerc acum iar..a trecut destul timp.

Adina si Ema-Elena (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Salutare fetelor!
Azi se implineste o saptaman de cand sunt la lucru. Nu stiu cum e sunt momente cand nu ma gandesc delocce face micuta acasa sunt altele in care abia astept sa zbor acasa.
Si eu ii dau Biancai piure de morcovi cu cartofi de la HIPP. Apropo de asta, se gasesc borcanase la HIPP doar cu morcovi??? in 1999 lui Cristi ii luam numai din acela acum gasesc doar 87% morcovi 10% cartofi si restul apa

Referitor la vaccinul antigripal care e mai bun? cu care v ati vaccinat?

Ati folosit borcanase Hame? eu le am vazut dar nu prea imi inspira incredere

Mergi la inceput

Sa va zic ce ne-a zis dr. ieri la bilantul de 4 luni.
In primul rand m-a cam enervat ca iar ii lipseste asistenta 1 luna si cu greu face fata puhoiului de lume de la usa (e pediatru de specialitate, dar fiind medic de familie are si pacienti adulti), dar who cares, aveam programare pentru copii si mi-am facut carare printre ei si am intrat.
NU mi i-a consultat sa le auda inimioara, sa le vada gatul, in fine!
Pe Bianca am pus-o de a masurat-o de 4 ?! ori, primele 2 dati ii ieseau 2 cm lipsa, eu o tineam una si buna ca am masurat-o si eu si mi-a iesit altceva, in fine, a recunoscut ca gresise, de cantarit am cantarit-o noi home, ca o facem cu mult mai multa precizie (goala, moarta de foame).
So, la 4 luni avem asa: 6,900 kg si 64,5 cm. Gabitza, faci te rog onorurile listutei? Multumim!!!
Ne-a zis sa luam 10 zile Ca lactic si 6 picaturi de vigantol/zi timp de 3 saptamani si apoi mai vedem, asta pentru ca are capul inca moale si inceput de rahitism .
Eu nu stiu copiii mei de ce stau asa prost la cap. calciu si lui Andreas tb. sa-i dau Ca cu Vit.D ca-l are sub limita si cand s-au nascut aceeasi poveste: calciu putin si culmea e ca "MOI" este o mare consumatoare de lacatate , toata sarcina am bagat la greu lactate in mine, mai ales lapte, eu sunt in stare sa beau 1 L pe zi, dar copiii mei nu-l asimileaza, nici de la mine nici outside!

In rest suntem bine, am intrebat-o daca e prea grasuta, a zis ca e lungana (la 64,5 cm nu mi se pare "lungana") si asta compenseaza ca e un pic peste ca si lungimea e un pic peste, deci e o.k

In culmea nesimtirii mele i-am zis ca vreau si pentru mine o programare ca am mai pus 1 an si plus ca imi scartaie toate inchieturile si mi-a zis next month, ca nu are asistenta. I love RO!!!!

POZE PROASPETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

Noi suntem la Fagaras si este asa de frig aici.... Maya doarme afara infofolita intr-o paturica groasa se pare ca inca nu s-a dezobisnuit de iesitul afara, la prima ora cand se trezeste!
Astazi s-a trezit la noua, am scos-o afara si acum iar doarme bustean!

Ce vroiam sa va spun este ca eu sunt ravasita din cauza a ceea ce i s-a intamplat unei bune prietene care a nascut sambata, la Polizu. Ea s-a dus la spital de miercuri, avea contractii regulate dar colul era inca inchis. Dupa ce s-a chinuit vre-o 12 ore i s-au facut calmante si i s-au intrerupt contractiile. Vineri seara i-au dat drumu acasa iar sambata s-a dus din nou la spital. Sambata au bagat-o la cezariana pe la 12 si a nascut o fetita de 3.300g cu probleme respiratorii. Din cauza ca a avut un travaliu lung si nu s-a intervenit la timp fetita a aspirat lichid amniotic verde. Nu stiu cum de este posibil ca un medic sa fie atat de nepasator desi parintii au cotizat din plin. Ea este distrusa, fetita este dependenta de oxigen, nu i se spune nimic decat ca inca este foarte grav si nu se stie cum vor evoula lucrurile. Si stiti ce m-a socat cel mai tare? Faptul ca a doua zi doctorita a venit la ea sa-si ceara scuze si sa-i spuna ca in ultimul timp a avut numai ghinioane si ca i-a mai murit un copil la nastere cu o zi in urma! Cum poate un medic sa-i spuna asa ceva unei femei lauze, in depresie, care este disperata cand isi vede copilul conectat la atatea aparate si nici macar nu poate sta langa el?
Si mai rau este ca ei au abonament Medicover, platesc 60E pe noapte spitalizarea si nu se face absolut nici o diferenta!

Asta apropos de ideea de a mai face inca un copil - noi asteptam cu nerabdare sa se iveasca ocazia, insa mi-e groaza cand ma gandesc ca as putea da peste un astfel de doctor, care iti inspira toata increderea pe parcursul sarcinii si la sfarsit isi cere scuze ca a avut ghinion! Cum poate spune ca a avut ghinion cand era de datoria ei sa verifice lichidul amniotic avand in vedere ca deja intrase in travaliu si au trimis-o acasa?
Nu va suparati pe mine ca va bat capul cu astfel de probleme insa am ramas socata de cand am venit de la spital, ma urmareste imaginea prietenei mele plansa si disperata!

Tina si Maya
pozele noastre

Mergi la inceput

Androix, felicitari la modul cel mai sincer pentru instinctul tau in diversificare si alte. Asa eram si eu cu Andreas, cum zicea si Loreen, curaj, dornica de a incerca cat mai repede, a papat bine, nu am avut probleme (in schimb am acum, daca ar fi dupa el ar trai cu aer - NICIODATA lui nu-i e foame, sunt disperata), acum parca sunt mult mai moale, nu ma grabesc cu nimic, explicatia cred ca ar fi ca inca o data nu mai trec pe aici, cum frumos scria Adina la un moment dat.

Mercedes, Hipp au borcanele numai cu morcovi si sunt recomandate copiilor cu risc crescut de alergii alimentare contin 90% morcovi, restul apa, produs din agricultura organica, fara coloranti, conservanti, lianti, gluten..

Corni, fierbe legumele mult si acioperite ca sa-si pastreze vitaminele!

POZE PROASPETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Nu pot sa cred, loreen! Sa stai o ora sa ridici un colet!!! Ce oroare!

Cloreta, nu e nevoie sa renunti la pisica, bebele o sa creasca repede, iar prezenta unui animal are multe efecte benefice. Si din tot ce am vazut cu ochii mei animalele accepta de la copii mici lucruri pe care in nici un caz nu le-ar accepta de la noi. La dadaca unde o duc pe asta mica e un motan. Cumnata mea are pisica, un copil care nu are inca 2 ani si acum il asteapta pe al doilea. Si am vazut-o pe aia mica cand incepea sa mearga cum fugea dupa pisica, nu va zic cum o lua in brate de ziceam ca-i ramane cu pielea in mana iar amarata de pisica, cand nu mai putea sa rabde, fugea sub canapea cu un miorlait induiosator…

Si eu am facut triplul test deoarece aveam peste 30 de ani si am vazut ca e vorba despre o probabilitate, aici scria clar pe hartie ca se poate ca analiza sa fie buna si totusi copilul sa aiba afectuinile respective. E o chestie de probabilitate.

Apropo de supa facuta in casa si borcanele: atat pediatrul, cat si dadaca m-au sfatuit sa o obisnuiesc cu amandoua, deoarece e bine si ieftin sa manince facut in casa, dar daca plecam undeva in vizita sau in vacanta sau pur si simplu sunt racita atunci trebuie sa pape borcanel.

Florentina G, acum am vazut mesajul tau. Ce oroare! Asta intr-adevar e neglijenta medicala si ar merita sa fie tarata prin tribunale doctorita aia! Cum e posibil sa-i spuna ca i-a murit un copil cand ea saraca tremura toata langa amaratul ala de copil??? Asta nu e ghinion, e neglijenta! Sunt indignata!!!

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

elisor- mutumesc ca mi ai scris de compozitie asta stiam, dar intrebarea mea era daca se mai gasesc doar cu morcovi? ca eu gasesc doar in combinatie cu cartofi
Loreen - ti am raspuns la legislative cu privire la suma din cic- 783. Listeaza-ti legislatia si da le in cap Bafta!!

Mergi la inceput