Echinaceea - Ursuleti

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Ma bag si eu, dar sunt foarte nelamurita...
Eu am inteles pana acum ca medicamentle homeopatice... sunt facute din substante care nu sunt neaparat din plante....
Ecchinaceea ... este o planta si eu nu am considerat-o niciodata ca tratament homeopat...
Dar un sirop de patlagina in ce categorie intra?
Fitoterapie cu homeoterapie... nu par sa fie acelasi lucru...
Anul trecut i-am dat lui Adi Rybomunil si nu a avut nici un efect, dar ce scria pe prospect nu suna deloc ca fiind dintr-o planta ci mai repede secvente de virusi...Nici ce scrie pe prospectul de la Stodal nu prea suna a planta asa ca am ajuns tot la amboxol...
Recunosc ca nu ma pricep de nici un fel...
Anul acesta i-am dat numai vitamine... dar astea unde intra...
De doctori ce sa mai vorbesc... majoritatea lasa la latitudinea parintilor ... adica ceva de genul... rau nu face... ati putea sa incercati si asta...
Eu sunt cam ametita de toate solutiile terapeutice care se ofera...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

mAI FETELOR CARE SUNTETI CONTRA HOMEOPATIE...CU PRECADERE OCEBINE...
v-ati spus parerea, ati exemplificat deci ...multumim de impresie..a nu se insista ca se ajunge la suparari si alte alea..ca idee..nu va fi niciodataPNL DE ACORD CU PSD...si tot asha
HOMEOPATIA CU ALTE TIPURI DE MEDICINA..
Ca sa va dau un exemplu... e posibil ca unor copii sa nu le faca bine tratamentele homeopate..din pct meu de vedere din cuza ca sunt indopati cu chimicale...dar e punctul meu de vedere...insa il accept si pe al vostru..
Hai sa va dau exemple de medicina asta minunata cu antibiotice ok?
Buna mea prietena are o fetita care are 5 ani si este astmatica...in continuare, dat de medic inhaleaza din acel aparat..medicul ei i-a zis sa ia doua pufuri de 3 ori pe zi...Homeopata mea a zis, frate, da-i doar la nevoie..
A racit fata si i s-a dat antibiotic de catre doamna doctor...
COPILUL A FACUT EPILEPSIE DIN CAUZA CUMULARII DE CEFALOSPOREE DIN ANTIBIOTIC SI APARATUL ALA DE INHALAT..
acum este bine mersi pe tratament homeopat si au inceput a i se diminua crizele ...pana la reducere definitiva...
Alt caz al altei prietene...fetita 6 ani...tusea in mod constant..a tot indopat la ea cu Ketoff...si degeaba...paxeladine , degeaba..era isterica mama ei ..
a inceput la homeopat..dupa doua zile fetita nu mai avea crize asha mari de tuse...incepeau sa isi faca efectul cele homeopate...
din pct de vedere almedicilor homeopati , acest gen de tratament este de lunga durata si mult mai sigur si sanatos....eu sustin acest lucru..
eu nu stiu de 1 an de zile ce e aia febra la copiii mei sau gripa...
Bottom line..fiecare argumenteaza pro si contra..
nu incerc sa conving pe nimeni de homeopatie asha cum sper ca si voi cele contra, va limitati la a va spune doar parerea...
am citit articolele tale...dar sa fim cinstite...cate bordeie, atatea obiceie...
schopenhauer spunea ca" femeile sunt niste animale cu parul lung si mintea scurta"...oare sa credem tot ce citim...?

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

filofteia poti afla mai multe despre homeopatie, aici:http://www.homeopathicmd.ca/http://www.homeo.ro/?pg=b#8745;=11si aici:www.ele.ro/articol_3010.html" target="_blank">Homeopatie pentru copiiDaca homeopatia ar omora, nu s-ar mai numi alternativa blanda a medicinei.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august-octombrie 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Cred ca adevarul este undeva la mijloc.Adica exista boli care se vindeca numai cu antibiotic si asta este clar si ar fi o mare greseala a unui homeopat sa incerce sa vindece boli ca meningite, pielonefrite si altele.Asa cum n-ar trebui sa se bage in tratamentul de fond al unei boli mai serioase, adica cancer, alte boli "grele"; ok un tratament "ajutator" poate, pt psihic, tonus.
Remediile homeopate se sprijina un pic si pe ajutorul din partea psihicului, de taria cu care credem in folosul lor. Si ele (parearea mea) functioneaza in boli sa zic functionale, legate de psihic (insomnii, anxietate), de stimularea imunitatii (efectele lor sunt doar observabile de la caz la caz, nu au fost contorizate si explicate "stiintific", la fel de bine poate fi vorba de rezistenta organismului ca atare si nu neaparat de remediu), de sistemul relational vegetativ.
In alta ordine de idei, echinaceea este remediu homeopat? Eu as zice ca este legat de fitoterapie mai degraba.
Eu pt copiii mei am incercat sa nu abuzez de astfel de stimulente ale imunitatii. Ele totusi nu sunt verificate amanuntit, si cine stie peste nu stiu cati ani ma trezesc ca nu stiu ce cercetatori au descoperit ca ele de fapt nu sunt asa de bune si au cine stie ce efecte negative.O alimentatie echilibrata, bogata in vit C, cred ca ar fi o varianta mai la indemana si lipsita de riscuri.Daca iei 10 copii si-i introduci in acelasi mediu, unul poate se imbolnaveste mai grav, altul mai usor, asta tine in primul rand de "zestrea genetica" si apoi de factorii de mediu, ca alimentatie, climat in familie etc.
Plus ca in siropurile de echinacee, propolis si altele exista si acolo niste conservanti, ca altfel n-ar rezista asa mult timp...asta apropo de benzoatul din siropurile clasice.
Fiecare face insa ce crede ca este mai bine pt el si copiii lui si ar fi bine daca ne-am stabili la un medic in care sa avem incredere si sa mergem pe mana lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Apropo de siropuri, eu inca mai sper ca daca pe ele scrie ca nu contin conservanti, chiar asa e. Soacra-mea face in casa siropuri de visine, capsuni, zmeura, din fructe si zahar si tin. Deci se poate!

Parerea mea este ca homeopatia si fitoterapia sunt foarte bune in preventie si ca adjuvante in multe afectiuni. Ca tratament in boli serioase, totusi, eu nu as avea curaj sa ma bazez exclusiv pe ele.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank">Alex, un baietel diabetic de 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

Buna fetelor..am vazut si pareri pro si contra homeopatiei.
eu sa zicem ca sunt pro..acum 2 ierni i-am facut un tratament baiatului de 3 luni cu produse homeopate si nu mi-a mai racit decat foarte usor. Anul trecut si anul asata racit cu rosu in gat si puroi. deci inclin iar spre homeopatie. INSA.. E UN MARE INSA cele 3 luni de zile i s-a interzis CIOCOLATA ceea ce pt el a fost un adevarat calvar fiindca el mananca zilnic macar o ciocolata mica..si se ruga de mine plangand sa-i dau ciocolata.
Acum ce sa fac sa-l chinui iar 3 luni fara CIOCOLATa fiindca doctorul a zis ca interactioneaza cu produsele homeopate sau nu.
Eu ce sa fac?
Monica

pozele noastre

Mergi la inceput

Danilamonica eu cred ca, la fel ca in medicina alopata, parerile medicilor difera. Ce stiu eu este ca in homeopatie, este bine sa nu se consume cafea. Chiar ieri am citit o gramada de subiecte legate de homeopatie si era interesant ca unii medici spuneau "a se evita cafeaua si fumatul" pe timpul tratamentului, altii spuneau "a se evita fumatul timp de juma de ora dupa administrarea remediilor", unii spun ca nu trebuie sa se manance juma de ora inainte si dupa administrarea remediilor, altii ca nu trebuie sa se manance o ora inainte si juma de ora dupa, iar undeva scria chiar de 2 ore inainte si o ora dupa. Asadar, ce sa spun, noua pana acum nici un medic homeopat nu ne-a spus sa evitam ciocolata.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august-octombrie 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

Inseamna ca am chinuit degeaba copilul.... va trebui sa caut alt doctor homeopat!!!!
Monica

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu nu-i dau nimic preventiv, nu am incredere in ele, pentru ca nici acum nu am inteles exact dinc e sunt facute si ce au la baza. Ba au plante, ba nu au, ba e o combinatie de nu stiu ce. Asa ca nu-i dau nimic si uite ca Albert are 1 an si 10 luni si nu mi-a racit decat de 2 ori de cand s-a nacut si nu forma grava, un rosu in gat ceeace mi se pare normal sa i s eintample oricarui copil. Ba chiar am citit ca e bine sa existe vreo 2 raceli pe an , in felul asta se imunizeaza, etc.etc. Asa ca acei copii care au racit rar , s-a intamplat nu neaprata datorita faptului ca au fost tratati homeopat. Dar fiecare face cum crede...ne spunem parerea.

Ajutati-l pe Mihaita

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danilamonica
Inseamna ca am chinuit degeaba copilul.... va trebui sa caut alt doctor homeopat!!!!Monicapozele noastre
Ei, nu pot sa spun asta, insa dupa cum vezi parerile sunt impartite, asa ca ar fi mai bine sa mai intrebi, sa te mai interesezi, sa intrebi medicul daca nu cumva e permisa ciocolatat totusi la cateva ore bune dupa administrarea remediului.

Mergi la inceput