Mamici de ianuarie-februarie 2006 (50)
Raspunsuri - Pagina 4
Bee spune:
Dana, eu am o singura eco cu greutatea bebitei. la 20 fix, avea 350g. SI de 2 luni n-am mai fost s-o vad!
(asa ca Denisa, nu-ti fa tu probleme, noi facem fetitze, doar n-o sa fie uriase! Si in plus poate si bebitele noastre, ca si noi au luat mai mult in greutate dupa 20 de sapt- pt mine garantez!). SI daca tot eram la cifre, am 100 cm peste burtica, +9 kg (burta, fund si sani....hai si pe coapse, ca nu se putea altfel).
Maraki, mi-am adus aminte de mine cand spuneai de prietena ta cu sucurile dulci! Mi se fac ochii cat cepele cand vad un "suculet"! Dar rezist eroic si trec mai departe la apa minerala! Nici la iaurturi cu fructe nu cedez. Singura ispita irezistibila e ciocolata.
Bee 28+
si Fetitza
monica70 spune:
DANA buna idee! La mine la 23+ avea 567 g - DPB 53,5 mm, iar acum la 27 - DPB 67 mm, greutatea nu mi-a zis-o (cred ca doctorul meu n-are asa eco performant ca tipul la care am fost la 23+), cand l-am intrebat a zis doar ca ar trebui sa aiba in jur de 1 kg, iar la masuraratori a iesit fix de 27 saptamani.
Vad ca a recuperat, de obicei imi ziceau cu aproape o saptamana mai putin.Si chiar simt! De trei zile se zbenguie cu o putere! Si cred ca iar s-a intors cu capul in sus! De doua zile nu mai simt sa apese pe vezica!
In schimb ma doare tot mai des burta, daca stau pe scaun, in picioare mai mult de 15 minute...Iar dimineata ma trezesc cu burta facuta ghem!Uneori doar intr-o parte! Daca ma intind pe spate si pun mana pe ea se destinde dar incepe si bebelina sa se agite.Am inceput sa iau si eu No-spa si dimineata si seara preventiv.
Fetelor felicitari pentru bebelini vad ca-i care de care mai urias!
Apropo de kg in cartea pe care o am eu sunt urmatoarele kg (masurand de la ultimul CM):
saptamana 18 160 g
saptamana 19 200 g
saptamana 20 240 g
saptamana 21 335 g
saptamana 22 385 g
saptamana 23 440 g
saptamana 24 500 g
saptamana 25 560 g
saptamana 26 650 g
saptamana 27 750 g
saptamana 28 870 g
saptamana 29 1 kg
saptamana 30 1,150 kg
...
Dupa chestia asta (cartea e scrisa de o dr. belgiana) ai nostri sunt toti uriasi, nu?
Probabil e facuta o medie ca ar fi culmea sa fie toti la fel !
Eu comparativ cu URSOAICA de exemplu...eu sunt o aschimodie pe langa ea! Ea are constitutie atletica, eu astenica. Altele au osatura solida, eu am oase subtiri.Asa si cu bebelusii...Si in plus ca bebelus am fost destul de dolofana (am avut la nastere 3,300 kg si mai tarziu am vazut in poze ce caltabosi aveam.Iar acum...la 1,69 doar 50-52 kg , normal si in saptamana 28 n-am ajuns inca la 60 kg!
TOANCA ai o poza cu bebe super!
Maraki pe tine te felicit pentru soacra!?! Cred ca-i cea mai performanta!?!Chiar nu putea sa ceara? Nu cred ca nu-i dadeai daca erau mai multe de-un fel...
Ioana si eu cred ca-i suficient 100 de euro sau USD sa-i tina pana se schimba cursul valutar !?! Ai tu pe ce cheltui acum!
Nu mai stiu acum ce voiam sa scriu si cui...imi mai amintesc eu!
Pa!
MONICA 27+ si bebelina DIANA
Denisam spune:
Bee si Monica, multumesc pt. lamuriri, sper sa recupereze ca si eu am pus mult dupa 20 de saptamini, asa e, chiar dc peste burta am doar 80 cm, m-am masurat cum trebuie ieri. Si eu am avut la anstere 3,5 kg, o sa o intreb ep soacra cat a cantarit Dragos, dc mai tine minte, sper ca da![]()
Pupicei!
Denisa
25+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
irinadum spune:
Monica cam bizara cartea daca stai sa te iei dupa masuratori . Pai al meu baiat are cu 700 de grame mai mult? Eu aici am gasit un site si la greuatea asta e numai bine, deci cred ca difera de la tara la tara si de la autor la autor.
Irina 29+
alina80 spune:
Fetelor, voua nu va e frig? La mine in casa e super frig! Chiar ma enerveaza astia, ce-or astepta sa dea drumul la caldura?
ANDA, merci de raspuns!
Deci alte analize. Plus ca am auzit eu si de antitetanos.
Multumesc si fetelor care mi-au raspuns ieri in legatura cu diabetul. Mananc dulciuri toata ziua si mi-e cam teama.
DANA, eu zic ca e mai bine pentru Oana ca ai tot o bebelina. Se vor juca impreuna, vor avea chestii in comun. Si pentru tine e mai bine, poti sa-i dai multe lucruri bebelinei care-i raman mici Oanei!
MARAKI, sa-ti zic si eu cu socrosenia: mi-a zis ca ce fitoasa sunt eu si toate gravidele din ziua de azi ca mergem la echografii. Auzi ce moft pe noi! Ca pe vremea ei nu se purtau! Ce i-as fi dat una!
Dar nici cu a ta nu mi-e rusine!
GIOVA, casa de piatra si sa ai o nunta foarte frumoasa, asa cum vrei tu! Sa fiti fericiti toti trei, adica si cu bebelinul, multi, multi ani de acum incolo!
IOANA, si eu zic cam 100-150 de euro la nunta sa dai.
DEEA, bafta multa la echo! Sa vii cu vesti bune!
JANINA, ce mai faci?
CATA, tu pe unde esti?
In legatura cu greutatea bebelinilor, eu zic ca fiecare are ritmul lui si pana la nastere toti vor fi cam la fel. Adica frumosi, sanatosi si grasani!
Incerc sa pun pozele de la SIAB, va zic eu cand le-am pus.
Va pupic!
27+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinanegrescu/my_photos
monica70 spune:
Irina si eu stiu site-ul ala si mai am si alta carte dar acolo scrie doar pe luni nu pe saptamani(in carte).Si am impresia ca unde sunt kg mai mari sunt standardele americane !?! Sunt mai "bine crescuti" nu? Cel putin la kg ...
ALINA mie de vaccinul antitetanos mi-a zis doctorita ca imi va da mai incolo.Si o prietena l-a facut cam prin luna a 8-a .Analize nu mi-a mai dat sa fac, nimic inca.De dulciuri am mancat de cand ma stiu zilnic ciocolata si glicemia a fost ok.Ma gandesc ca acum e la fel.
irinadum spune:
Monica eu vorbeam de un site francez unde sincera sa fiu greutatea la bebele meu corespunde cu saptamanile la mine. Si nu cred ca sunt luate dupa standardele americane ca astia nu ii au la inima de loc pe americani.Iar la americani cred ca ei "cresc" mult dupa ca sa nu ii intreaca nimeni nici la grasime.Chiar ar fiinteresanta o statistica pe tari sa vedem in ce tara sunt mai grasani copii la nastere. Nici celalat site la care te referi ( cel de aici de pe dc babycenter...) nu corespunde . Insa nu ma mira nimic ca dc iei 10 carti ai sa vezi 10 grile diferite.
Irina 29+
maraki spune:
Bee cred ca in perioada de gravidie este bine sa mananci iaurturi cu fructe, nu te mai abtine de la ele
Prietena mea si paine daca manca, punea pe ea, asa este conformatia ei,cel mai putin a avut 85 kg iar acum are 120 de la 135 cat ajunse-se.
Ursoaico mi-ai amintit mai mult de ea pt. ca ati facut sporturi asemanatoare
Nu mai stiu cine m-a intrebat daca asa face socrosenia si cu cealalta nora
Pai aia a stiut sa o dreseze,nu scoate un cuvant in fata lui nora-sa!!! Ce nu poate sa faca cu ea, face cu mine
La mine vine cand are chef, neanuntata, iar la aia se duce dupa ce cere voie la telefon( asta in cazul in care nu e refuzata )Acum 3 ani am vrut cu imprumut de la socroseniu( deci nu ea ) bicicleta medicinala sa dau jos niste kg, bineinteles nu mi-a dat-o iar dupa doua sapt. era deja acasa la cumnata-mea.Si in ziua de azi o are ea! Eu mi-am cumparat bicicleta mea si ce credeti ca imi spune socroseniu:daca tot nu fac pe ea in perioada asta, sa i-o duc lui acasa ca o vrea

Mama cat tupeu areeeeeeeeee!!!!! A venit si randul meu sa il refuz![]()

Denisa eu cred ca a luat mult Emma in greutate acum dupa 20 sapt.Sant sigura pt. ca se vede si la tine ca esti mai implinita si ti-a crescut bine burtik
25+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
monica70 spune:
ALINA si pe mine m-a lovit frigul in seara asta, pana acum n-am avut nimic.
Si am uitat sa va spun ca azi am inaugurat si eu cumparaturile pentru bebelina. Am fost cu mami la en-grosul cel mai mare din Arad si am luat deocamdata strictul necesar: cateva salopete din bumbac si plus,2 camasute, 2 caciulite, pantalonasi, o paturica, un prosopel cu gluga, un sac de dormit, un sutien pentru alaptat.Asta abia acasa mi-am dat seama ca l-am luat pe masura de-acum 75C precis imi va fi mic!
N-am luat prea multe ca precis vad mai dragute in alta parte si-mi pare rau! Si asa s-au topit urgent 1.500.000 lei , noroc ca am facut jumi-juma cu mami...e prima nepoata ,nu?
De-acum urmeaza cosmeticele, dar n-am mai avut rabdare azi ca deja ma durea burta, nu mai primeam aer...Si la ora asta ma doare rau si deja am luat 2 no-Spa azi! Acum observ ca deja burta mea incepe de sub sani si cred ca au mai crescut si ei, ma strange sutienul.Am impresia ca acum bebe creste cu viteza luminii! Suflu greu, obosesc repede...ma intreb cum te simti la 100 kg daca eu la 56-58 ma simt asa!
IRINA ai dreptate si oricum chestia cu greutatea e relativa cum ii poate cantari la eco??? Cred ca se face calculul automat proportional cu masuratorile si daca unul are oase mai groase, altul mai subtiri tot nu corespunde.Ca oasele le masoara in lungime nu in grosime, nu? E aiurea! Si stai ca noi ne mai vitaminizam cat de cat dar o multime de femei nu-s nici educate, nici n-au bani de asa ceva si bebelusii precis sunt mai mici si in greutate si in inaltime, cel putin in Ro.
marchplayer spune:
Dana a mea fetita la 21+ avea 500 gr.
Nu-ti mai bate capul Ioana cu banii la nunta..pui si tu in plic 100 Euro si multa sanatate. Au dreptate fetele care spun ca ai alte cheltuieli acum, si mai ales ca nu prea cred sa stati toata noaptea!
Maraki iti plangeam de mila si acum nu prea mai trece o zi fara sa vomit si eu
Doamne dar ce soacra ai! Dar vine vreodata la tine cu ceva din partea "cealalta"? Sau pe voi va considera mai avuti si pe ceilalti mai saracuti! Cum adica nu te-au felicitat pentru sarcina???? Bine i-ai facut cu bicicleta! dar crezi ca s-a simtit?
daniela 23+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos