Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (54)
Raspunsuri - Pagina 7
anda77 spune:
mda, mai are lordra timp de cumparaturi
..
mai, sa va donez un pont cum sa nu raciti (eu n-am mai racit de 3-4 ierni cu ajutorul unei plante. mai racesc vara cand nu e sezonul acestei plante: CATINA. Catina, care stim ca este in primul rand o sursa de vitamina C mai mare decat portocala sau lamaia sau bla bla, iar in al doilea rand este anticancerigen. stiti ca sunt homeopati care trateaza cancerul cu catina. Toamna se cumpara una bucata punga mare de bobite rosii (cred ca e fructul plantei) catina din piata obor. Se spala, se pun intr-un borcan curat, se adauga o cescuta mica de miere peste si se pun lasa borcanul la temperatura camerei timp de 2 zile. Dupa aceste 2 zile se baga la frigider si in fiecare dimineata se deschide frigiderul, se ia o lingurita de bobite amestecate cu miere (n-au gust rau, asa acrisor placut din cauza mierii), se pune capacul, se baga la loc in frigider. Dimineata urmatoare si tot restul iernii sau borcanului (in functie de dimensiuni) se repeta procedura. GARANTEZ lipsa de raceala in anul respectiv.
http://community.webshots.com/user/anda1977
lordra spune:
Anda, pe 4 Dec. am eu DPN-u'. Daca am norocul sa iau salariul saptamana asta, sambata dau iama prin Cora sau Orhideea, la cumparaturi. Mi-am facut listoiul si vreau sa iau totul odata, sa scap de stres. Mie mi-e o sila monstruoasa de mers la cumparaturi. Cand sunt nevoita, grabesc procesul la max. Barbate-miu e disperat: ash fi in stare sa iau totul de la priumul stand si s-o tai de-acolo. Daca n-am bani, nu calc prin magazine: mi se pare aiuristic sa ma uit la produse fara sa iau nimic.
Mi-e groaza de aglomeratzia care o sa fie acolo. Acum 2 sambete n-aveai loc sa arunci un ac, ce sa mai cashti si ochii nu stiu cat. Desi, daca ma gandesc bine, la raionul bebelushi (ca doar acolo m-am uitat) era destul de liber. Sper sa fie la fel si cand ma duc eu la cumparaturi. Ca altfel, risc o urcare a tensiunii arteriale
...de nerabdare sa termin mai repede
Denisam spune:
Ina-sanatate multa la colegi si sa te ocoleasca si baga si tu meire cu lamaie zilnic, limonadele ajuta.Am vazut pozele in ambele feluri, adica si sub steag si cu adresa. Multumesc
Denisa
25+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
anda77 spune:
lordra, nu mai este chiar asa liber la raionul de bebelusi... e inflatie mare lunile astea la nasteri...oricum pont pt. cora si carrefour: pana in pranz este mai liber decat du[pa pranz. Ora de maxima aglomeratie din propriile observatii: 16-19!!!! si se mentin si-n week-end, nu doar in timpul saptamanii.
lordra spune:
Ando, multzam de pont
. Eu oricum vreau sa ma duc dimineatza, dupa ce termin cu analizele de urina (gratis) si alea de sange (ne-gratis, "gratzie" indolentei medicului de familie care n-a vrut sa-mi mai dea trimitere pt. gratuit, ca cica se fac numa' o data pe trimestru si nu vrea ea sa le plateasca pt. mine). Cica mi le-ar fi dat si pe alea gratis doar daca aveam vreo problema anume - la urina imi ieshise data trecuta o infectie urinara, deci acum era normal sa trebuiasca sa le repet. NECONVINGATOR, si i-am spus asta. Ce mai, sa-i tragi una-n mecla

. Cre'ca tot asteapta ceva de la mine (o drujba, eventual) si, cum niciodata nu-i duc nimic ba ma si uit la ea ca la ceea ce este (o imbecila), e hotarâta sa nu ma ajute cu nimic. Ma ......pe moaca ei! O s-o schimb cu prima ocazie.
Hai c-am deviat rau. Deci o sa ma duc in partea dimineatza-prânz, asha ca poate scap de aglomeratzie, mai ales ca cei de la Cora n-au case pt. gravide
anda77 spune:
lordra, asa faceam si eu cu magazinele, atat din punct de vedere al timpului petrecut in ele, cat si din punct de vedere al plimbatului cand n-ai bani. Asta pana cand am observat ca faceam achizitii mult mai proaste decat prietenele mele. Perechea mea de blugi era mai scumpa si mai urata decat ale lor, cana de cafea asemenea, asternuturile la fel..etc. Pana la urma are si vizionatul asta in mai multe magazine un sens...
mai, n-ati zis nimic de momentul cand va puneti la usa bagajul de spital. va spuneam ca mi-a zis anturajul feminin ca din saptamana 35-36 sa fiu ready...
felicia74 spune:
da anda chestiile acelea rosii sunt fructele - mmm... ce bune sunt cand sunt coapte. cresc in niste maracini, in zone de deal-munte, de unde este si mamaie. chestia este ca mamaie ani de zile a cules asa ceva ptr a le da padurarului in schimbul lemnelor, care, la randul lui le preda Plafarului. Noi habar nu aveam la ce foloseste, dar acum nu prea ne vine sa culegem ca trebuie curatate bobitele de pe craca plina de tepi.
Felicia
31+ si bebe strumfitza
felicia74 spune:
lordra eu am fost azi la Cora Lujerului pe la 5 si la casele
din dreptul electronicelor era doar o persoana. Dar tu te potrivesti cu barbati-miu, ca eu sunt in stare sa stau n ore in magazin, sa studiez toate produsele, spre disperarea lui Dorulet al meu.
lordra de vreo saptamana au aparut casele ptr gravide, dar sa nu crezi ca nu se aseaza restul lumii acolo.
Felicia
31+ si bebe strumfitza
anda77 spune:
...ba chiar si barbatii mi-au zis..
... am un coleg de serviciu care este doctor in cumparaturi de bebe, in ce pompa de nas e mai buna, cum trebuie sa aiba caruciorul suspensiile:)), stie mai multe decat mine, ieri mi-a explicat ca daca pierd lichid amniotic inainte de termen se pot face infiltratii si-n romania, dar ma sfatuieste sa fac cezariana deoarece stie un caz in care aceasta infiltratie nu s-a facut in mediu 100% septic (e o loterie asta in spitale) si bebe s-a infectat si a murit! ca sa vedeti ce conversatii am cu colegii:)) nu, glumesc, doar cu asta vorbesc aceste chestiuni ca el ma provoaca (are o fetita de 5 luni). E si colegul asta si-a dat cu parerea ca este musai sa-mi fac deja bagajul si sa-l pun in portbagaj la masina sa ma plimb peste tot cu el, ca daca ma apuca si pe la serviciu...
lordra spune:
Apropo de casele de CORA. Data trecuta cand am fost acolo, o intreb si eu pe una: "Doamna, unde-i casa pt. gravide?". "N-avem asha ceva", zice. "Dar eu va sfatuiesc sa va duceti la casele pt. coshuri mici".
Eu aveam un cosh mic plin cu fructe, ca doar asta mi-am cumparat de acolo. Aha, si inca o linguritza de silicon pt. bebe, ca n-am vrut sa plec de la raion cu mâna-n fund.
Mergem noi la casele pt. coshuri mici si cand colo, ce sa vezi: o gramada de indivizi cu coshuri mari pliiiiiine ochi ce-si descarcau produsele in coshuri mici
, astfel incat fiecare ins de la coada avea cate 4-5 coshuri d-astea, "mici" da' dând p-afara de incarcate. Sa nu-ti tragi una? Ce mai, ca-n bancurile cu proshti. Noroc ca am nimerit o casa care se inchidea si a carei vanzatoare, vazându-ma gravida, s-a milostivit sa ma primeasca acolo. Sper sa am o astfel de bafta si data urmatoare cand mai calc pe-acolo.