Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Alinus, in loc sa dormi, ma linistesti pe mine...

Vestea buna e ca nu am proteinurie. Vestea rea e ca exista si preeclampsie fara proteinurie. Ca si complicatii, nci nu vreau sa ma gindesc, d-apai sa le scriu, ca mai tare ma sperii daca le vad si scrise! Iar de eclampsia in sine nici nu vreau sa amintesc - Doamne fereste! Totusi, edemele impresionante pe care le am si care nu dau deloc inapoi, precum si deja 20 kg in plus, sint mari semne de intrebare.

Tensiunea ta e f. buna, tine-o tot asa! De parca ar fi numai in puterea noastra...

La mmine un 120/85 e deja mult, eu de obicei si chiar in prima sarcina nu am "sarit" de 100-105/70-80. Oricum e tensiunea buna la tine, stai linistita! asa, si la mine ar fi sub pragul de hipertensiune propriu-zisa. Dar exista pacienti, nu boli, de aia o si simt ca fiind f. mare, ca e mare pt. mine. Iar greutatea, chiar daca e un piculetz cam mare (17 kg in plus), daca nu s-a concretizat in edeme, tot e bine.

In rest, sa ne rugam sa fie totul bine!

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

A, pai Simina, te-am prins nu mai scapi!
Fii buna si explica-mi si mie termenii : "proteinurie" si "edeme".
Apoi, de ce la mine tensiunea de 12/8 e buna iar tu vorbesti ca la 120/85 ( care e echivalent cu 12/8.5 presupun) la tine e prea mult?
Intr-adevar, citind un pic despre preeclampsie si eclampsie, zic si eu ca si tine, Doamne fereste si hai mai bine sa nu punem raul in fata!
Ai grija,

Alina si Bebitza Amalia 35+

Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

monet-eu zic ca nasti pana la sfarsitul lunii, oricum...eu zic ca nasti saptamana viitoare...

silvia-felicitari -vei avea un bebe mare si destept...

simina-eu pentru rinichi beau mult suc de cranberry-cel putin la mine merge-adica ma trimie des la toalete, si zice ca previne infectiile. DAr acum am patit altceva...durerea mea de spate nu mai e asa de siuparatoare dar se lasa pe piciorul drept, care la un moment dat cam a amortit-si eu stiu ca asta nu e bine...
CAt despre tine, sper sa fie totul bine...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-31

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Anamaria, mie chiar imi place mult sucul de cranberry. Chiar o sa trec pe el! Si am dat urina pe 24 de ore azi dimineata - cu greu am strins 2 litri... Daca stiam, beam suc de cranberry, ca ideea era sa am diureza, nu asa de concentrata cum o am eu...

Cu amortitul piciorului, intr-adevar, nu e de bine, incearca sa nu mai stai in picioare sau in sezut, mai bine intinsa, ca asa nu se mai apasa vertebrele una pe alta, din cauza gravitatiei. Si poti sa te dai cu un unguent cu antiinflamator sau cu hidrocortizon la locul dureros de la spate, mai scade inflamatia.

Alina, ar fi atit de multe de spuuus... Proteinurie = eliminarea de proteine prin urina - anormal, poate aparea de la sindroame nefrotice pina la... preeclampsie.
Edeme inseamna retinerea de apa in organism, iarasi ceva anormal si de nedorit. Cauze - tot asa, multiple! De la cardiace la renale, de o mie de feluri.

Despre TA spuneam ca la mine ar fi fost un semnal de alarma 120/85 pt. ca eu am in mod normal 100/70 maxim. Dar eu am avut 140/9.. si ceva, deja mult prea mult. Tensiunea ta, de 120/80 este teoretic f. buna, acum depinde de cit era normalul tau inainte de sarcina si cum te simti tu cu tensiunea asta. Eu tot le ziceam ca mi-e rau, ei nu si nu, ca TA e buna! Da, dupa Metoprolol, pe care-l iau pt. aritmiile mele, si care mai scade si ala tensiunea. Iti dai seama cit ar fi fost fara sa iau Metoprolul!

In fine, sa dea Domnul sa fie bine pina la urma pt. toata lumea, ca eu una am un morcoooov... stau iepurasii la coada dupa mine!

Am uitat sa dau niste link-uri, daca vrei sa te uiti, sper sa se si deschida:
www.sanatatea.com/bolis.php?topic=bolis&page=074" target="_blank">http://www.sanatatea.com/bolis.php?topic=bolis&page=074
www.med-online.ro/simptome/080/080_e.php" target="_blank">http://www.med-online.ro/simptome/080/080_e.php

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Despre DBP, poate fi pana la 100-103 mm ca sa se poata angaja intr-o nastere normala. Pana la nastere oricum se va mai masura.

Despre preeclampsie, daca esti suspecta de asa ceva, vei fi monitorizata cu atentie de catre personalul medical, si riscurile de eclampsie vor fi inlaturate. Edemele membrelor sunt relativ normale in sarcina, doar daca se generalizeaza catre gat si fata atunci e vorba de preeclampsie.

Monet, imi dai emotii. Nu-mi vine sa cred ca pe bune in curand v-apucati de nascut.

31s + 2z

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

va multumesc mult,inseamna f.mult incurajarile voastre,una e sa-mi zica nenea doctorul grabit,si pus pe fuga, si-una e sa-mi zica mai multe mamici-burtici...cu caldura!
asemeni va doresc si eu,tot un bebik mintos si sanatos si mancacios...si mai ne-auzim pe forum
pupici ptr.burticioase,
silvia dobre si stefanel 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Neatza!
Azi e Sf Paraschiva,tuturor care aveti acest nume va doresc sanatate si tot ceea ce va doriti!
Ieri am mai spalat inca o parte din hainutzele bebelusei,lenjeria de pat si urmeaza sa le calc maine.Bagajul meu de spital incepe sa prinda contur,contine deja camasile de noapte,sosete,tampoane de sani,tampoane,vata,diclofenac supozitoare,mai am chestii de adaugat dar incetul cu incetul il termin.
Azi poate mai ies la "studiat piata"..poate ii gasesc nasei ceva frumusel..ca si asa e sarbatoare si treaba nu fac.

Varsta bebelica
Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Eu sint plina de draci din tot felul de motive pe care nu are rost sa le insir aici.

anamari. bine ai revenit.

quote:
durerea mea de spate nu mai e asa de suparatoare dar se lasa pe piciorul drept, care la un moment dat cam a amortit-si eu stiu ca asta nu e bine...

Si la mine la fel!!!

Auleoo, fetelor, azi am inteles ce boieroaica am fost eu ca stau tot timpul cu masina dub fund si normal ca nu ma plingeam eu de nimica in sarcina. Azi a trebuit sa duc masina la mecanic si m-am intors pe jos acasa, ca autobuzele sint in greva. Plus ca era o zi foarte calduroasa si voiam oricum sa fac o plimbare pina la ocean. Tiii, ce-am mai obosit. Eram terminata pe la sfirsitul plimbarii. Ma durea spatele, imi venea sa fac pp tot timpul, ce mai, n-a fost asa o mare distractie. Cum mergeati voi fetelor pe jos la serviciu in fiecare zi???

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bosticuta spune:

Gravidutelor
Exista diferente atit de mari intre echo 2D si cel 3D?
Toata sarcina am facut 2D si acum pt unul 3D ar trebui sa merg in alt oras, respectiv un drum de aprox 280 km.
Nu vi s-a lasat burta?In ultima sapt a mea si-a schimbat forma radical.
Si de ieri mai am si citeva intepaturi sporadice rare in vagin.

Va pup si astept raspunsuri

34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

'Mneatza la toata lumea!
Mandy, daca medicul tau de familie nu este si pediatru atunci nu-ti ia copilul in evidentza. Cel putzin mie asha mi-a spus. Mie imi convine fiindca, dupa cum am mai spus, io vreau sa nu-i mai vad mutra asteia de-acum incolo, asha ca ma scuteshte de niste drumuri inutile.

Alinush, in privintza salilor de travaliu, io stiu ca acestea nu coincid cu salile de nashtere. Din cate am inteles eu, pana aproape de expulzie stai intr-o sala (ca pana te dilatzi cat trebuie, dureaza ceva, nu?), iar cand dilatazia este cea corespunzatoare te duc in sala in care vei nashte. Fetele care ati mai nascut e asha, sau vb. eu prostii aici?

In privintza tensiunii si a edemelor nici nu stiu ce sa mai cred. Mie mi s-au umflat nitzel mainile si ma cam dor falangele degetelor. Picioarele sunt ok, iar fatza nici pomeneala sa aiba ceva.
Cu tensiunea sunt in dubiu: cand imi iau eu tensiunea acasa, la aparat d-ala cu pompitza, niciodata nu depasehste 12 cu 7-8. Ultima oara cand am fost la medicul de familie, insa, cand mi-a luat tensiunea cu aparat d-ala electronic, mi-a ieshit tensiunea 14 cu 9, ceea ce mi s-a parut foooooarte exagerat. E drept ca eram eu tensionata fiindca trebuia s-o suport pe tipa pretz de 10 min (nu va pot spune cat de tare ma streseaza femeia asta si ce stare ne nervi imi provoaca de cate ori o vad)insa eu cred ca aparatul ala electronic poate da si erori.
Imi aduc aminte ca venisera la un moment dat la servici astia de la medicina muncii sa ne faca acel control uzual si ne-au luat si tensiunea cu un aparat d-ala electronic. Ei bine, sotzului meu i-a ieshit 14 cu 8 si mie 13 cu nu mai stiu cat. Dupa ce am facut amandoi okii mari, ne-a repetat tipa aia operatziunea cu un aparat d-asta cu pompitza si ne-au ieshit cu totul alte valori: 13 cu 7 parca sotzului (bause deja vreo 2 cafele) si mie 11 cu ceva. Mare diferentza, nu?
So, treaba asta cu tensiunea cred ca depinde foarte mult atat de aparat cat si de starea de stres in care te afli atunci cand itzi este luata. Zic si eu.

Mergi la inceput