mamici de mai-iunie (4)
Raspunsuri - Pagina 8
andira spune:
Salut!
ma primiti si pe mine?
Sunt o mamica de la bebelusi de martie-aprilie 2005, si cu un bebe de 5-6 sapt. Inca nu se stie exact ce si cum, de-abia vinerea viitoare mergem la eco.
Deci: DN 25.10.1975, UM 01.07.2004, DPN - inca nu se stie, dar eu cred ca e in jur de 5-6.06.06.
Mi-am dorit bebele, si se pare ca ne-a iesit la fel de usor ca la primul.![]()
Mai am o fetita minunata acasa, care azi a facut 6 luni.
Va pupam,
Andira si bb Irina
shoricutza spune:
Pup toate burticile!
Andira bine ai venit si sa-ti traiasca bb de 6 luni si cel din burtica!!!
Fetelor aseara am crezut ca mor! pana la 3 dimineata am vomitat in nu stiu cate reprize, m-a durut capul agresiv si am avut o greata ingrozitoare! De dimineata am luat Utrogestanul intravaginal, dar din cauza mucusului abundent m-am trezit cu o buna parte din el pe chilotzei. La voi se intampla la fel? Oare se absoarbe suficient? ce naiba sa fac ca deja m-am saturat de afurisitul asta de Utrogestan!!!!
oral nu pot sa-l mai iau la cat de rau mi-a fost din cauza lui ....
raalucutza eu una nu m-am ingrasat dar sunt imbalonata mai tot timpul si nu ma mai incap blugii desi greutatea este constanta.
Megbeng tu stii ceva de Dr Ancar Benedict de la medsana? tu la ce doctor te duci? poti sa-mi recomanzi pe cineva ca sunt tare debusolata .... Ancar Benedict mi-a placut ca atitudine dar nu stiu nimic despre el si nici cum e la Polizu unde este el. Celalalt medic la care am fost (Popa Mihail de la Cantacuzino) mi-a fost recomandat dar nu prea mi-a placut ca atitudine si a fost si f zgarcit in lamuriri si sfaturi. Sunt total in ceatza. poate poti sa ma ajuti cu un sfat. si nu numai tu .... fetelor daca sunteti super multumiti de doctorii vostrii, spuneti-ne si noua despre ei .... mai ales cele care ati nascut deja si aveti mai multa experienta. La fel si despre spitale ....
7+
DianaR spune:
Fetelor, multumesc de primire!
Intrebati cate kg am luat, la prima sarcina am luat 20 kg, din care vreo 10-11 in ultimele 2 luni
. In sarcina asta pana acum am pus un kg, am tinut cura de slabire pana in saptamana 6 si am ajuns de unde am plecat in prima sarcina, dar apoi saptamana trecuta am fost in Egipt la Merea Rosie si am mancat ca sparta si am cam stat degeaba, si atunci a venit si dumnealui kilogramul. Nu ma stresez prea tare, cum am dat o data jos oi da si a 2-a oara, dar totusi ii greu si as vrea sa nu mai pun chiar asa de mult de data asta...
Pupici
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (8+)
pozulici: bebelus si copilas
Marea Rosie 2005
DianaR spune:
Andira, bine ai venit si felicitari, te vazusem la mamicile aspirante si te-am admirat ca ai curaj de bebe la numai 6 luni dupa primul. A venit repede, chiar daca alaptezi si tu iti faceai probleme... Apropo si gaza mea inca mai suge, daca iti poti inchipui am avut un singur ciclu la un an si 3 luni de la nastere dupa care am ramas din nou gravida... Deci tu ai avut noroc, altfel mai stateai asa vreo 9 luni pana la primul ciclu ca mine
...
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (8+)
pozulici: bebelus si copilas
Marea Rosie 2005
july_g spune:
Buna andira! Bine ai venit printre noi! Sa ai sarcina usoara si bb sanatos. Sa-ti traiasca si minunea cealalta! Ma bagasei putin in ceata cu data la UM, dupa care o vad si pe Diana ca da cu bomba in mine ca a avut un singur ciclu dupa 1 an si ceva de la prima nastere.Recunosc ca ma simt putin debusolata si tare ignoranta!
Dragele mele mi-am vazut minunea! Taica-su zica ca e baiat ca boxa!L-am vazut dand din manute sau ce or fi la varsta lui.I-am vazut inimioara batand si m-a apucat plansul. Adica am fost noi in stare sa facem minunea aceea mica ?
Toata noaptea am visat numai bebelusi care de care mai frumos si mai plangacios. Evident m-am trezit cu noaptea in cap. Bine ca e sambata!
Eu m-am ingrasat cu vreo 2 kg. Dar tare mai sunt balonata!
Va pup! Iulia
10+(8+)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
camelia.t spune:
Buna fetelor,
Scriu mai rar dar sunt la zi cu cititul!!!! Bun venit pentru burticile noi, sarcini usoare si bb-ii sanatosi la toata lumea.
Eu sunt ok in continuare, greturi ff putine, la fel ca si cu baietelul.Sper doar sa nu ma ingras prea mult ca si asa sunt destul de mare si acum.Cu prima sarcina am pus pe mine "ca la carte - 12 kg" sper sa nu depasesc valoarea asta, desi, incep cu ceva kg in plus fata de prima sarcina.Pana acum greutatea este la fel....vedem ce urmeaza mai incolo.Dar faza cu balonarile......ii nasoala rau.Se pare ca majoritatea avem de furca cu asta. Lasati ca trec si astea.....si vin alte faze mai rele
.
Sanatate si weekend placut pt toate. Pa.
adela si piticu' fineas n.28.10.2001
Baietelu' lui mami
aici
Laura Ioana spune:
Lauriciule felicitari pentru sarcina, sa fii sanatoasa, sa ai o sarcina usoara, fara peripetii!
draga de tine cat ai asteptat sarcina asta si uite ca s-a realizat! Sa-ti dea Dumnezeu numai bine si un bebe sanatos!
Laura
17+
Puiutul meu
lauricipani spune:
Buna dimineata burtici!
Ce fac fetele frumoase? suntetzi bine? eu cu slaaaabe gretzuri si sani putzin mai durerosi in rest OK. Sper ca de data asta sa fie bine pana la sfarsit.Azi a inceput si constipatzia, bleachh...
Abea luni dimineata ma duc la prima echo unde sper din suflet sa se confirme sarcina.
andira bine ai venit printre noi, sa ai sarcina usoara pana la capat si bebel sanatos

Laura, dragutza mea, multzumesc pentru urari. Poate ca Dumnezeu s-a gandit si la mine de data asta!!!
Pup toata gashca de gravidoase frumoase!!!
5+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20704;96/st/20060615/dt/7/k/be3d/preg.png
"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt
laurici
raalucutza spune:
andira bine ai venit printre noi si te asteptam cu simptome!~lol~sa ai sarcina usoara si sa fii super sanatoasa!pupici

raluca
july_g spune:
Buna dimineata din nou, fete dragute! Am gasit pe net un articol probabil util mamelor fumatoare. Daca nu va suparati o sa-l pun aici.
Suplimentarea cu vitamina C in doza de 250 mg/zi la gravidele fumatoare previne aparitia complicatiilor respiratorii la nou nascut, arata rezultatele unui studiu efectuat in Statele Unite.
Fumatul din timpul sarcinii dauneaza mult copilului avand in vedere ca plamanul fetal prezinta o sensibilitate speciala pentru fumul de tigara. Expunerea intrauterina la nicotina reduce semnificativ volumul expirator la nou nascut, iar functia pulmonara astfel compromisa de obicei persista pe toata perioada copilariei.
Statisticile arata ca un procent de 12% dintre gravide sunt fumatoare si anual se nasc peste 450.000 de copii expusi la tutun. Fumatul din timpul sarcinii poate provoca nastere prematura, dezvoltare intrauterina insuficienta, fiind responsabil pentru 5-10% din mortalitatea natala si infantila. Totodata creste rata spitalizarii pentru infectii respiratorii acute la copil, creste incidenta astmului bronsic in copilarie si a mortii subite infantile.
Studiul curent s-a efectuat pe maimute gravide impartite in 3 grupuri, dintre care un grup de control, un grup expus la nicotina si un lot expus la nicotina si suplimentat cu vitamina C in doza de 250 mg/zi intre zilele 26-160 de gestatie. In ziua urmatoare nasterii s-a testat functia pulmonara la urmasi.
Nu s-a inregistrat o diferenta semnificativa a volumului expirator masurat la grupul expus la nicotina si protejat cu vitamina C fata de lotul de control, ceea ce denota un efect benefic a vitaminei respective la mamele care nu pot renunta la acest obicei daunator.
Sursa: postmedicala.ro
Mi se pare interesant ! Va pup
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]