mamici de mai-iunie (4)
Raspunsuri - Pagina 2
liris spune:
nu...chiar asa e . am fost si la spital, punctuletul ala nu mai are viata din sapt 6 dar cine a stiut ? daca nu am facut control....
asa ca stergeti-ma de pe lista!
va tin pumnii la toate si va pup!
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
july_g spune:
Imi pare rau, Liris!Fruntea sus! O sa ne gasesti aici data viitoare. Si o vezi experientele noastre si o sa razi de noi! Stiu ca nu pot sa te consolez dar e si maine o zi! Te rog, priveste inainte!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
ama_kaly spune:
liris imi pare rau!!
iti doresc mult mult curaj sa treci peste si mult optimism ca de acum incolo va fi bine!!imi dau seama ce greu trebuie sa-ti fie..e groaznik sa se intample una ca asta da ai incredere ca trebuie sa fie bine si pentru tine la un moment dat si vei vedea k asa va fi!asteptam vesti bune de la tine pe viitor!
nu stii care a fost cauza?sa previi pe viitor?ce ti-a zis dr?ai grija de tine..![]()
io
11+ si
din burtik
Amonar spune:
lauracipani, cristina, bine ati venit la noi!!! Sper sa « colabaram »pana la un sfarsit bun…
andra, ce mai cu tine ?
liris.... Imi pare extrem de rau pt tine !~Si eu stau cu morcovul in….Eu nu am avut echoul inca….Nu am stiut ca nu ai avut greturi….Ma mir ca nu ai avut avort spontan..ma mir chiar enorm...Iti doresc enorm de multa putere sa poti sa treci peste asta. Nenorocitii ar fii putut cu mult mai devreme sa descopere ca ceva nu e in regula daca nu ar fii asa de zgarciti !!! Daca e sa mai ramai insarcinata ori trebuie sa dai cu pumnul in masa, ori sa te duci la un particular ceva… Dar te cred ca aceste vorbe acum nu te ajuta cu nimic. Da-ne vesti. Mai vin-o pe aici!
megbeng ai observat bine ca bb vine in apropierea zilei de nastere! Hmmm..nu stiu inca daca mi-ar place sa nasc de ziua mea..intr-un fel poate ca e mai deosebit…sa am aceeasi zi cu bb. Eu nu prea le am cu serbarea zilei mele de nastere. Poate ca m-as simti mai bine la serbarea zilei de nastere a lui bb….
virgi Asta este cu greturile..mai putin,putin….trec ele
Steluta Bine ai venti in clubul nostru!!! Si mie mi se pare putin 3 saptamani si 5 zile…eu cred ca tu vrei sa spui 5 saptamani si 5 zile. Daca ti- a intarzit ciclul, deci esti peste ziua cand trebuia sa-ti vina menstruatia ai 5+ saptamani, se calculeaza din prima zi a ultimei menstruatii. Eu banuiesc ca tu ai 5 saptamani si 5 zile. Ma mir ca nu ti-au spus la ecografie acest lucru. S-ar putea sa ma insel eu….Sarcina dureaza 40 saptamani de la prima zi a ultimei menstruatii.
bogdanai Si eu le am cu nesuportatul mirosurilor si a anumitor mancaruri. Plus cand ma gandesc la anumite lucruri mi se intoarce stomacul..de exempli oua…bah….Nu suport mirosuri de deodorant, parfum, gatit, transpiratie…..totul imi face greata. Dar nu vomit. O singura data am vomitat, ca am avut stomacul gol. Incerc tot mereu sa am ceva in stomac..putin de tot.
Cineva intreba de burtica....eu am impresia ca mi-a crescut desi sant de abia in a-10 a saptamana. Ma balonez oricum iar pantalonii nu-i mai pot inchide.~
CamiM Unde esti? Ce mai faci? Tu esti veteran pe aici..mai treci pe la noi!
Va pup si sper sa auzim de bine!
july_g spune:
Chiar Liris, nu ti-au dat un motiv? Ce s-a intamplat de fapt?
Amonar, nici pe mine nu ma mai ajung pantalonii. Inca de saptamna trecuta am facut ochii mari la pantaloni. Apoi saptamana asta m-au ajuns din nou. Cred ca deocamdata suntem doar balonate! Si mie imi place sa cred ca acrescut!
Va pupicut!Iulia
10 fix(8 fix)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
Amonar spune:
Liris Mai vreau sa-ti spun ceva. Am citit pe un articol pe care cineva l-a pus aici (la mamicile din mai-iunie)in Engleza ca dupa un avort spontan sau..nespontan, o femeie poate sa ramana insarcinata imediat. Asa mi s-a intamplat si mie cu toate ca nu am stiut chestia asta si nu am calculat, chiar m-am mirat. Deci cine stie.....asa mi-a spus si mie o prietena imediat dupa avortul meu spontan..eu ma gandeam...mda...o fii cum spui tu, ce sa zic...dar in momentul urmator am uitat....deci..nu te abtine de la...
![]()
liris spune:
da...Amonar, asa ma incuraja si soacra mea la telefon.
dar mai intii sa vedem cum se termina sarcina asta, v-am zis mi-e o frica.
io deci nimic de greturi si varsaturi ...tot timpul m-am mirat eu ,voi sunteti martore , de ce oi fi eu din aia norocoasa... azi la prima vizita in presupusa saptamiaa 11 + 1 zi am aflat ca de fapt ceea ce putea sa fie bebelusul meu a incetat sa existe din saptamina 6 ...
acum am fost deja la spital, diagnosticul e validat de doctora ginecolog. chestia e ca m-a chemat ptr un alt appointment abia saptamina viitoare , ca sa asteptam sa vina singur ciclul. mi-e frica de posibile infectii ...dar ce sa fac ma supun sistemului . cum e, la orice febra micuta sau dureri abdominale sa dau fuga la urgenta nu? ar fi semn de infectie nu ?
nu-mi spuneti acum ca va pare rau, stiu ca va pare, va multumesc ptr incurajarile de pe parcurs si ptr tot. acum fuse fuse si se duse ... mi-e de infectie... si binenteles ca ma apuca groaza cind ma gindesc ca de 7 saptamini cred nefondat ca sunt gravida, doar datorita unui sistem medical de doi bani pe care nu ma voi satura sa-l critic ...
credeti ca ar trebui pur si simplu sa ma dau terminata pe la portile spitalului sa ma chiureteze? care sunt semnele unei infectii?
July, una din 6 sarcini patesc asta...ei ...statisticile astea difera...dar exista sansa ca oul sa fie defect. e mai bine asa. nu am indoieli. insa imi pare rau ca am stat atita vreme inselata...
va pup si va doresc ce va doriti voi ! 
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
july_g spune:
Liris, fruntea sus. Din cate stiu eu, orice infectie debuteaza cu febra. Dar eu cred ca trebuie sa mergi la spital la chiuretaj cat mai repede. Daca ar fi trebuit sa vina ciclul singur, ar fi venit pana acum. Cu nemernicii astia de olandezi, te poti astepta la orice! Mai bine fa ceva si du-te la spital. Asa cred eu, nu stiu daca e bine.
Te pup si ai grija de tine!
megbeng spune:
nu inteleg ce s-a intamplat..am postat mai-nainte si desi a zis ca-mi multuemsc pt contributie vad ca a disparut..si era un mesaj destul de lungutz..ma rog, o iau de la capat:
LIRIS:
vroiam sa iti zic urmatoarele: semne de infectie sunt febra amre, frisonul, starea generala proasta..asta in mare...posibil in situatia ta sa te doara si burtica..mai, da tu nu ai sangerat deloc in saptamanile astea??
in alta ordine de idei, tot tie ma adresez cu precadere: inainte sa treci la treaba din nou, fa-ti niste analize..OBLIGATORII IN CAZURI CA AL TAU: toxoplasma, sindrom antifosfolipidic, sfat genetic...ai mai avut avorturi spontane pana acum, sarcini oprite in evolutie,ceva? boli genetice in familie tu sau sotul? infectii la inceputul sarcinii, vreo boala ceva?
JULY...nu vreau sa fac neonat..am facut anu trecut stagiul de pediatrie pe sectia de sugari (0-1an) si pot sa iti zic ca e probabil cea mai grea ramura a medicinii...poti pierde multi pacienti, oricat de bun esti..aici e vorba de mai mult noroc decat oriunde altndeva..si iti dai seama ca unae sa iti moara un adult/batran si alta un sufletel ata de mic si asteptat..eu as vrea sa fac neurologie..cel mult neurologie pediatrica
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
7+
pozne de-ale mele
aida_o spune:
Liris, la tine stiu ca a fost o problema la inceputul sarcinii, adica tu te-ntrebai daca tratamentul pe care-l urmasei pt candida sa il fi afectat pe bebe. Sigur, acum nu putem decit sa ne-ntrebam ce s-a-ntimplat... Ar fi foarte bine daca doctorii aia ti-ar putea face analize si ar trage niste concluzii care sa-ti ajute pe viitor. Orice-ar fi, sa iei in continuare acid folic si sa continui sa prestezi pt bebe (de parca trebuie sa te-nvat io... sunt penibila, da' tot zic). Si eu am auzit ca sansele ca bebe sa apara rapid, sunt mari acum.
In ce priveste mersul la spital, invata si tu sa simulezi: au, ce ma doare burta, vai... simt ca mi-e frig, ma simt ca si cum as avea febra... etc. Se pare ca-n Olanda asta e solutia, pina la urma. Mergi la urgenta si zi-le ca te doare aia si aia. Ei n-au cum sa te contrazica (ha! ar fi culmea!). Si le spui ce s-a-ntimplat, si atunci musai sa iti faca ceva. Bafta!
Fetele care beau bauturi acidulate, mie doctorul mi-a spus sa le evit daca am greturi, pentru ca din cauza lor imi vine mincarea inapoi si mai abitir. Si asa e, am gasit aici un magazin cu alimente romanesti, am luat Fanta de soc ca mi-era pofta, si numai rau mi-a facut acidul ala. In plus, cica apa minerala creste riscul de formare a pietrelor la rinichi. Asa ca, faceti cum vreti, da' am zis sa va zic si eu ce am auzit.
13+
Se mareste clanul :)