Principesa, te rog sfaturi!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Nadia, este ok formularea si continutul. A fost o exprimare asertiva. La asta m-am referit.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Sincer mi-e greu sa cred ca o adolescenta de 14 ani poate disimula intr-atit incit 4 zile pe saptamina sa se comporte intr-un mod si 3 zile total opus intr-un domeniu atit de intim cum e igiena personala. Faptul ca nu alege un compromis mi se pare ca arata ca medelul asta cu timpul jumi/juma are parti care nu merg.
Deocamdata ce as primi eu ca adolescenta din tot scenariul asta sint doi parinti care nici unul nu renunta la propriile comoditati (pentru unul curatenia si pentru celalat opusul) ca sa le pese de mine. Nu ii aprob comportamentul fetitei dar cred ca as intelege. Si cred ca e foarte bine ca ii comunici clar limitele tale. Sinceritatea ta e buna Nadia, atunci cind ii spui, vreau sa fie curat nu pentru tine ci pentru casa mea (cei mai multi parinti ar fi pretins pe prima ca sa o obtina pe ultima). Atunci cind o umilesti in fata prietenelor scotindu-i murdaria de sub pat ea stie deja ca tu nu o faci pentru ea ci pentru tine. Si asta mi se pare cel putin onest. Dar tocmai pentru ca i-ai transmis semnalul ca tu ai alte prioritati, ii va fi mai greu sa te asculte. In general adolescentii pleaca urechea la cei carora le pasa sincer de ei, cei care stau sa ii asculte si sa fie mai putin dispusi sa ii judece.
Parintii sint cei care ar putea obtine ceva, incercind sa afle ce se intimpla. A ii spune unei fete "puti" sau "camera ta pute" inseamna in limbajul copiilor ca imi pasa mai mult de nasul meu decit de tine, imi pasa de cei din jur, mai mult decit de igiena ta. Eu tind sa iau incapatinarea ei, fie ca un strigat de ajutor (in genul inelelor in limba, sau a hainelor tipatoare), fie ca o mimare a comoditatii parintilor. In ambele cazuri amindoi trebuie sa se intilneasca sa decida ceva comun aplicabil in ambele case,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Sint intr-totul de acord cu Andrada. Fetita este in stare de rebeliune specifica virstei. Este felul ei de a comunica. Cauta o solutie mai "adinca" decit mentinerea curateniei. Incearca sa te apropii de ea. Ai avantajul de a nu fii mama ei ci mai mult ca o prietena. Daca vei continua sa o umilesti, o vei indeparta si mai mult si situatia va escala.

Cauta sa petreci timp cu ea intr-un mod placut pentru amindoua, afara din casa. Cauta ceva in comun, fa sapaturi...

Mizeria nu este decit un simptom.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Pozele Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Si eu gandesc la fel ca Andrada si ocebine, ba chiar o sa spun ca esti putin dura cu ea. tu te-ai pus in pielea ei? crezi ca pentru ea e usor sa penduleze intre 2 familii, intre 2 mame cu cereri si pretentii diferite? nu stiu, mie ca adult mi-ar fi cumplit de greu ca saptamanal sa locuiesc in 2 locuri, in conditii atat de diferite. Daca vrei s-o ajuti, apropie-te de ea, pentru ca se stie, copilul care se simte iubit e mult mai usor de educat.

"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Sincer mi-e greu sa cred ca o adolescenta de 14 ani poate disimula intr-atit incit 4 zile pe saptamina sa se comporte intr-un mod si 3 zile total opus intr-un domeniu atit de intim cum e igiena personala.
L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Nu, Andrada, scuza-ma, dar nu cred ca ai inteles corect; ea se comporta exact la fel si la mine si la maica-sa. Diferenta e ca eu dupa 2 ani jumate inca mai incerc sa o fac sa inteleaga, dar maica-sa dupa ce a dus-o la vreo 2 medici sa-i explice ei despre importanta igienei, a renuntat. Cel putin asa mi-a spus ea (mama fetitei). Ea se poarta la fel. Eu ceva cer sunt sfaturi cum s-o fac sa inteleaga ca trebuie sa aiba grija de ea si de spatiul ei.

http://community.webshots.com/user/nadia1412

Ne nastem goi, uzi si flaminzi. De abia dupa aceea lucrurile se inrautatessc.

Mergi la inceput

quote:

...doi parinti care nici unul nu renunta la propriile comoditati (pentru unul curatenia si pentru celalat opusul) ca sa le pese de mine.

Pai cred ca in timpul de cand locuim impreuna, i-am aratat nu o data ca imi pasa de ea. Cred ca ma considera cat de cat apropiata sau prietena, daca vine si ma intreaba cate ceva sau imi povesteste cate ceva ce maica-sii nu indrazneste si de taica-su ii e rusine; ex.: ciclu (lucram in ziua aia dupa-masa, pana seara la 11 si ea in loc sa fie in pat, ma astepta sa-mi spuna ca i-a venit, ptr. prima oara), baieti, i s-a furat celularul al scoala, a venit acasa plangand. Am sunat la scoala si a doua zi l-a avut inapoi, dar m-a rugat sa nu-i spun maica-sii, ca o sa o certe de numa' (cel. era cadou de la maica-sa)... sunt muuuuuuuuuulte ex. pe care vi le-as putea da, in care s-a dovedit ca are incredere in mine. Hai sa va mai spun unul: aveam noi de pe la inceputul relatiei o cutie de prezervative in sertarul de la noptiera; facandu-i curat sub pat ce gasesc??? Prezervativ umplut cu apa... am crezut ca fac infarct. Am stat de vorba cu ea, i-am spus ca eu inteleg ca e la varsta la care-si pune intrebari, dar daca are intrebari, referitoare la indiferent ce in lumea asta, sa vina la mine, sa ma intrebe, fara rusine, si eu ii explic tot ce vrea sa stie (asta dupa ce, in prealabil, am primit aprobarea maica-sii sa vb. cu ea despre sex). I-am explicat ca daca vrea educatie sexuala, e spre binele ei propriu sa o primeasca acasa sau la scoala decat de la prietene de varsta ei, care, probabil stiu tot atat cat stie si ea, dar vor sa para ca stiu mai mult. Si dupa asta, mi-a venit cu un milion de intrebari despre sex si n-am mintit-o niciodata; am incercat sa fiu cat mai precauta in ce si cum ii spun si, in acelasi timp, sincera. Nu vreau sa-i umplu capul de prostii sau neadevaruri. Mai am multe exemple, dar ma opresc aici.

Mergi la inceput

quote:

S Atunci cind o umilesti in fata prietenelor scotindu-i murdaria de sub pat ea stie deja ca tu nu o faci pentru ea ci pentru tine. Si asta mi se pare cel putin onest. Dar tocmai pentru ca i-ai transmis semnalul ca tu ai alte prioritati, ii va fi mai greu sa te asculte. In general adolescentii pleaca urechea la cei carora le pasa sincer de ei, cei care stau sa ii asculte si sa fie mai putin dispusi sa ii judece.

Asta s-a inamplat o singura data; mesajul pe care eu am sperat ca o sa-l primeasca ea era ca nu EU sunt cea umiliata in fata prietenelor ei, ci EA. Si ca trebuie sa-si tina camera curata ptr. ea in primul rand si abia apoi din respect ptr. taica-su si ptr. mine.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lorelei_19

Si eu gandesc la fel ca Andrada si ocebine, ba chiar o sa spun ca esti putin dura cu ea. tu te-ai pus in pielea ei? crezi ca pentru ea e usor sa penduleze intre 2 familii, intre 2 mame cu cereri si pretentii diferite? nu stiu, mie ca adult mi-ar fi cumplit de greu ca saptamanal sa locuiesc in 2 locuri, in conditii atat de diferite. Daca vrei s-o ajuti, apropie-te de ea, pentru ca se stie, copilul care se simte iubit e mult mai usor de educat.

"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

Tu cu adevarat crezi ca sunt prea dura? Hmmmm... poate ai dreptate, dar iti spun cum vad eu lucrurile: cred ca e f important in educatia si formarea unui adolescent sa i se "traseze limite", asa cum spunea Principesa. Oare e gresit ca vreau sa-si faca curatenie in camera? Toti copii au sarcini de indeplinit, trebuie invatati sa fie responsabili, incerc sa o invat sa se respecte pe ea insasi si pe cei din jurul ei. Si nu crezi totusi ca daca, de ex. saptamana asta, de luni dimineata si pana acum nu m-am putut ridica din pat (gripa), nu crezi totusi ca ea e destul de mare sa spele vase? Ei bine, asa dura cum spui ca sunt, acum m-am ridicat eu din pat, am adunat vasele de peste tot din bucatarie si le-am spalat. Cand, de fapt, trebuia s-o pun pe ea in fiecare zi sa le spele... Oare nu era de pur bun-simt sa le spele, ca a vazut ca nu ma ridic din pat si a venit in dormitor luni si m-a intrebat ce am si i-am spus ca sunt gripata si am rugat-o sa iasa din dormitor, sa nu ia gripa... Sunt, oare prea dura??? Nu crezi ca, de fapt, incerc sa o invat simple reguli de bun-simt si reguli de "impartirea spatiului"... (By-the-way, sotul e plecat, vine abia sambata dimineata, d-aia nu le-a spalat el!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Mai postez un ultim mesaj la acest topic pentru ca mi se pare ca lucrurile sunt clare.
Nadia, ceea ce faci tu e bine. Important este sa fii si constienta de lucrul acesta.
Indoielile tale vin probabil din identificarea cu situatia nu foarte placuta a fetitei, in care o vezi ca pe o victima si ai vrea sa o salvezi. Desi se afla in situatia asta, ea nu este neputincioasa. Invat-o sa pescuiasca si ai incredere in tine iar daca te raportezi la ea cu dragoste si consecventa, rezultatele asteptate nu vor intarzia sa apara!

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Multumesc mult, Princi. Acum a luat gripa saraca si... m-a intrebat daca poate sta aici, nu vrea sa mearga la maica-sa, pana-i trece... nu stiu de ce, ca n-a vrut sa-mi spuna. Am sunat-o pe maica-sa si am intrebat-o daca e ok, si a zis ca da... Pana aseara am avut grija de mine, apoi, cum m-am ridicat din pat, am inceput cu ea. E epidemie de gripa la noi. In plus, sotul imi vine maine dar m-a sunat azi ca si-a intins un muschi la spate si abia merge..... ooooooooooooooofffffffffff! Incep sa ma deprim mai tare...

Mergi la inceput