Bebelusi de iulie-august 2005 (9)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by Katink
Peca, te tii de povesti brrr dar ce povesti...
Cand ai timp te rog mult sa imi spui si mie cum a fost la U4, ce vaccin i-a facut lui Niko?
Noi pe 20 (joia viitoare) avem U4...

Mai am si eu o intrebare:
Cum taiati unghiile? Drept sau rotund?

pai noi inca nu am facut U4...pe carnetul lui scrie U4 in lunile 3-4 de viata su el are 3 luni in 23 oktombrie...deci saptamana viitoare...in 29 sept. cand am fost la vaccinuri mi-a spus ca ne vedem in 4 saptamani la U4, cand ii face iar vaccin si e controlul de care mi-e putin groaza...tinand cont de ce face cu el....si maine vroiam sa sun sa imi spuna exact cand sa merg....ca asa de zapacita am fost dupa vaccinuri...ca am plecat si nu am intrebat-o pe secretara/asistenta sau ce o fi aia

cum tai unghile? cum apuc...caci tare ma bucur cand ajung la ele sa le "ciopartesc!" ...dar de obicei ceva intre rotund si drept....la cursul de pregatire pt. gravide ni s-a spus sa le taiem drepte...rotunde este riscul sa le taiem prea scurte si apoi sa se dezvolte in piele....iar fiindca de martia trecuta niko si-a descoperit manutele, dar nu de uitat la ele ci de lins si frecat la ochi.....le tai mai mult rotunde dar nu f. scurt....dar totusi cat sa nu se zgarie cand se freaca la ochi....caci in loc sa o faca cu dosul mainii...de cele mai multe ori se freaca cu palmele...desi mai rar in ultimele zile.....in actiunea de dus mana la gura isi mai nimerea nasul sau ochii...si se mai si zgaria....iar azi a descoperit ca e prea greu sa isi duca mana la gura....asa ca se chiniue sa duca gura la mana....asa ca va dati seama ce iese de acolo...

noapte buna sau poate buna dimineata!

peca si Niko
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Gata , noi ieri am facut vaccinul si azi Ingrid a fost tare maraita.Am facut Infarixul si nu vad sa fi avut vreun efect advers.
Acums a va spun ce am aflat cu cojitele pe cap, daca nu trec cu apa ,trebuie tratament pt ca e dermatita seboreica.Vad ca la Ingrid aproape au trecutd e la baita o frec usor u ungiutele, sau cu o perie asa cum mi-a zis si dr.
Ne-a cantarit masurat..avem 5.100 si 61 de cm..a zis ca e f bine, si ca la 3luni si jumatate 4,trebuie sa aibe greutatea dubla fata de cea de la nastere.
Eu ma speriasem cand am vazut ce kg spuneti ca au bebeii vostrii...dr mi-a zis ca de regula o greutate mare, indica tulburari endocrinologice, sa nu imi sariti in cap..asta nu inseamna ca toti au asta....ci fiecare copil are ritmul lui de crestere.

Fug ca maraie iar....

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

quote:
Originally posted by anis

Ne-a cantarit masurat..avem 5.100 si 61 de cm..a zis ca e f bine, si ca la 3luni si jumatate 4,trebuie sa aibe greutatea dubla fata de cea de la nastere.
Eu ma speriasem cand am vazut ce kg spuneti ca au bebeii vostrii...dr mi-a zis ca de regula o greutate mare, indica tulburari endocrinologice, sa nu imi sariti in cap..asta nu inseamna ca toti au asta....ci fiecare copil are ritmul lui de crestere.

Anis, nu stiu ce doctor ti-a spus chestia asta, ca "de regula" bebelusii cu o greutate mai mare au tulburari endocrinologice, dar eu cred ca trebuie sa iti gasesti alt doctor. Fiecare bebelus se dezvolta in felul lui, asa cum ai spus, si fiecare bebelus arata ca parintii lui. Un bebe cu parinti slabi si scunzi poate sa fie mai slabut, dar poate sa fie si mai bine dezvoltat, iar asta nu inseamna ca are probleme de sanatate. Un bebe cu parinti inalti si dolofani, poate, de cele mai multe ori, sa fie mai maricel si dolofan, la fel cum poate fi mititel si subtirel.

Dupa ceea ce ti-a spus dr tau, inseamna ca "de regula" ... cam 70% din bebeii nostri (de iulie-august) au tulburari endocrinologice, ceea ce mi se pare complet aberant.
Eu i-as spune doctorului tau sa isi tina aprecierile pentru el.

Ingrid arata foarte bine pentru virsta ei, si cred ca pentru a-ti intari convingerea asta nu trebuie sa iti spuna chestii rele si aberante despre bebelusii mai maricei.

Eva este o bebelusa sanatoasa, vesela, fericita si foarte cuminte, dupa cum sint convinsa ca sint si ceilalti bebelusi mai dolofani si mai putin dolofani de aici. Nu s-a facut asa maricica pentru ca i-am dat formula, deoarece i-am dat mult mai mult san (si ai vazut bebeii mari ale celorlalte fete care alapteaza exclusiv) si nici pentru ca ar avea cine stie ce probleme de sanatate nazarite de dr tau. Eva este asa pentru ca seamana cu tatal ei la lungime (are 1,83m si aproape 90kg) si cu mine la greutate (65kg); are oasele mai maricele, ca si mine si sotul meu. In plus, este o bebelusa foarte cuminte si linistita, plinge maxim de 1-2 ori/zi si atunci e numai o maraiala, are deja un program stabilit si maninca, doarme bine si se joaca mereu.

Asa ca transmite-i doctorului tau sa se intoarca la facultate daca a uitat niste notiuni importante sau sa mai citeasca niste carti despre copii sau, pur si simplu, sa se uite mai bine la realitate; pentru ca un bebe mai mare nu are "de regula" probleme endocrinologice! (eu am fost mai mare ca Eva cind eram bebelus - o sa pun o poza de-a mea la 4 luni - si nu am nici o problema de sanatate).

Ioana, Adriana, Katink, Peca ... si celelalte mamici cu bebelusi mai maricei, ce parere aveti despre "regula" asta???
Ca sa stabilim o data si pentru totdeauna de ce bebelusii nostri sint mai maricei si sa nu mai dam motive de ingrijorare celorlalte mamici care se streseaza prea mult pe tema greutatii copilului lor.

Acum aruncati cu pietre, dar mi-am spus deschis parerea despre ceea ce cred in legatura cu remarca unuia care isi ia titulatura de doctor.

Anis, nu am vrut sa te supar; imi pare rau daca am facut-o.

Oana C si Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Vai Oana ce te-ai suparat.
Problema e ca sunt foarte mari diferente intre bebelusi, si cartile de medicina scriu niste medii de crestere. Si e foarte usor sa te ingrijorezi daca nu te incadrezi in medii. Exista si niste grafice de crestere in care trebuie sa se incadreze bebelusii.
Adevarul e ca aceste date sunt destul de vechi si ar trebuii actulaizate. De cand se practica alaptatul la cerere exista mult mai mari variatii, parerea mea. Limitele normalului sunt mult mai largi decat spun cartile.
Ai dreptate cand spui ca genele sunt importante, dar si in aceeasi familie pot fi diferente. Nu toti copiii au aceeasi pofta de mancare, important e sa fie sanatosi.
De exemplu sora mea era o mancacioasa si este si acuma. Eu am fost tare mofturoasa, cand eram mica, desi mama ne-a ingrijit si hranit la fel pe amandoua.
La fel si la copiii mei. Adi e mancacios dar Medeea nu pare sa fie la fel.
Lui Anis medicul i-a spus chestia respectiva pentru ca i-a fost lene, sau nu avea timp poate sa dea o explicatie mai detaliata. Corect era sa spuna ca bebelusii care cresc foarte mult POT AVEA probleme endocrinologice. Dar la fel de bine pot avea si cei care nu crescdestul.
Deci sa ne bucuram de bebelusii nostrii asa cum sunt ei, ca fiecare e unic.

http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos

dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Neatza fetele

Ne-am speriat rau aseara, ca Luca a avut program de plans. Dar rau de tot, cu lacrimi se facuse rosu la fata si plangea si in brate si in pat si oriunde. Nu stiu ce a fost, dar am si plans ca nu stiam ce are In final a adormit, mancat, de la 9 seara pana la 7.30 dimineazta. Iar acum rade cu hgura pana la urechi. Chiar nu stiu ce a fost aseara

Acu ma apuk sa citesc ce ati scris

Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
POZE LUCA
http://community.webshots.com/user/bondarelu

POZE NOI
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Buna dimineata!

Am venit sa vad ce mi-ati raspuns ca iar am gasit-o zgariata la frunte

Eu tot drept le tai ca asa mi s-a spus si la curs, si moasa si dr... acuma ma gandeam ca are peste 2 luni si le pot taia rotund.. nici nu stiu cum sa fac...

Peca, la noi luna 3 inseamna dim momentul in care a implinit 2 luni si a intrat in luna 3... deci din 5 oct pana in 5 dec... si a programat-o la U4 in 20 oct...
Inca nu a facut vaccin.
Voi ce vaccin ati facut sapt. trecuta? Pentru ce?

Si acuma legat de ce spune dr. lui Anis, sincer nici mie nu mise pare o explicatie normala. Are dreptate Oana, pai cum adica jumatate din bebelusii nostri au probleme endocrinologine

Mie dr. mi-a spus ca fiecare copil are ritmul lui de crestere, mai ales in primele luni de viata, unii iau repede in greutate, altii mai incet... si nu poate spune nimeni de ce, simplu ar fi ca laptele este bun, gras, ca trag repede si mananca bine... dar in nici un caz ca=s bolnavi de ceva... din contra, mai tarziu daca se observa o crestere muult peste normal se iau masuri... dar nu ii poti interzice unui bebelus de o luna sa manance mai putin...

Eu am 1.58m si am avut din cls. a 9-a 48kg, cand am ramas gravida aveam 49 (la 26 de ani), acuma am 51kg dupa o sarcina in care am luat 11kg. Toti care ma vad spun ca nu le vine sa creada ce dolofana am facut
Sotul meu, in schimb are 1.76m si a fost un slabanog pana sa ajunga in Germania, imediat dupa ce am terminat facultatea a prins contract aici unde s-a ingrasat din cauza la dulciurlori..

Deci mandra noastra nu cred ca devina o grasa pentru ca nu are cu cine semana, nici la mine si nici la sot in fam. nu exista oameni grasi... e pur si simlu un bebelus harnic, foarte activ, dar care manananca numai san si creste repede.

Ii multumesc lui Dumnezeu ca e sanatoasa si am suficient lapte pentru ea sa nu ii trebuiasca formula si mergem mai departe cu credinta ca totul este si va fi bine cu noi.

Nu are de ce sa se supere Anis, asa cum dr. ei si-a spus parerea, ne-am spus-o si noi...
Dar sincer, nu mi se pare o explicatie normala.

Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005

Mergi la inceput

Anis, revin ca sa nu crezi ca am ceva cu tine
Dar ca sa ne intelegi si pe noi, ca fiecare cioara isi apara puiul...cum ar fi ca noi sa spunem despre copiii mai slabuti ca de regula au nu stiu ce probleme... ca asa a spus dr. cutare...

Deci te rog mult, sa nu crezi ca "ne certam" sau "iti sarim in cap"... si nici in polemici nu are rost sa intram, vorba 'ceea atata timp impreuna, mai mare pacatul sa ne certam acuma...

Pupici lui Ingrid , care sincer iti spun ca a crescut foarte bine, asta e ritmul ei si este foarte bun, nu este nici peste si nici sub normal.

Pupici,

Mergi la inceput

Denisa, multumesc ca te-ai gandit si la noi.
Ce coincidenta frumoasa . De Emma stiam ca vine din germana veche, nu stiam exact ce inseamna...
Si pe fetita mai mare a lui Pisi_ella tot asa o cheama

Sarcina usoara in continuare si sa fie asa cum va doriti voi!

Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

ANIS, si eu sunt de acord cu fetele. Vb lui Dede, cred ca vroia sa scape de tine. Nu cred ca sunt probleme, si in afara de asta fiecare copil e unic, si cred ca Ingrid arata foarte bine la varsta ei. Uite, Luca, are 6,200 la 3 luni, deci dublu fata de nastere, si se zice ca la 4 luni trebe sa aiba dublu. Si eu zic ca nu e gras!!! Deci...

Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
POZE LUCA
http://community.webshots.com/user/bondarelu

POZE NOI
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

OanaC ce face Eva cu torticulisul? Ai inceput terapia cu ea?
Eu cred ca nu este cazul sa sarim pe Anis. Stiti si voi ca fiecare medic este cu parera lui nu-i asa Dede? Eu una care am doi medici la Mihnea un pediatru si un neonatolog ma amuz f tare de parerile lor contradictorii. Dar stiti ce fac eu, vam mai spus imi cresc copilul nu dupa carte si nici dupa sfaturile medicilor decat la modul general ci dupa cum simt eu. Il cresc cum cred eu ca este mai bine ptr el dupa ce imi spun simturile mele de mama si cred ca toatae la urma urmei faceti la fel ce simtiti voi ca e mai bine ptr puiul vostru.Daca in sarcina citeam de toate si stiam de toate de evolutia sarcinii acum am citit la modul general ce trebuie sa faca ptr fiecare luna cum trebuie sa se dezvolte(psihic, motor etc) si atat nu am citit nici o regula de alimentare sau de cum ia in greutate ptr ca fiecare bebelus este unic. Dar trebuie sa recunoastem ca stresul fiecarei mame este cum ia sau nu ia in greutate puiul.Si eu am avut la un moment dat un pitic cu greutatea lui Mihnea vazand ce greutati au bebelusii vostri dar mi-a trecut. Atat timp cat copilul este sanatos si vioi si ia in greutate nu scade totul este OK.Cu siguranta daca am spune toate parerile medicilor nostri pediatri am constata ca nu sunt doua pareri la fel.
Sa dea Domnul sa fie sanatosi toti bebelusii fie ca sunt grasunei sau mai slabuti, sanatosi si voiosi sa fie.
Cate o tr toate mamicile cu pitici.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput